Kontejnerski brod
+28
KAPO
ICE-3M
K 357
dari
Damir
buShip fun
blacktag
MARIO SAVIC
lappino
max
Pfaff
kobler
5ar
dan
port rijeka
Zamet
Silver
gti150
ikar
Narcis
Tomek
file
gorgoroth
LLeon
NP-549
Krpan
kiki273
novi_shef
32 posters
Stranica 18 / 26.
Stranica 18 / 26. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 22 ... 26
Re: Kontejnerski brod
No nisam u potpunosti siguran,to mi je rekao projektar toga,pa sad neznam sto je od tog dvoje.
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
CMA CGM BERLIOZ:
Pazi da ne padnes u more...bravo za fotku.
blacktag- Broj postova : 333
Registration date : 24.07.2011
Ode Ever Uranus a da ga nisam
Mrzim ove kratke dane,došao na terminal po noći i tako i otišao u mraku
Mrzim ove kratke dane,došao na terminal po noći i tako i otišao u mraku
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Boxy Lady (IMO 9108386), dug 159m, gradnja 1996. Gdynia, vlasništvo Aims Shipping Atena, novitet na Brajdici. Jugo danas baš i nije lagani povjetarac, bogme valovi nisu baš mali:
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Trebali su taj terminal još malo podići,s obzirom da se more podiže,ledenjaci tope,treba gledati u budućnost,a ne za par godina opet nadoštukavati
Maersk Kleven
5ar- Broj postova : 278
Registration date : 17.03.2008
Mogao si se javiti,isto smo fotografirali
Vidi me na drugoj slici kako sam mali
Vidi me na drugoj slici kako sam mali
Jako lijepe fotke i lijepo je vidjet takve brodove na Brajdici. Međutim, kaj se tiče ovog broda sam primijetio nekaj čudno. Naime, brod je bio na Brajdici nekih 30 sati, kaj je puno više nego kaj je bio bilo koji brod u zadnje vrijeme. E sad, to bi bila jako lijepa vijest, ali HŽ me je naučio samo pesimizmu, a i kolodvor Brajdica je pun vagona s kontejnerima, da nije možda razlog ovog večeg zadržavanja taj da je brod ukracao kontejnere koje HŽ ne može vozit i odveo ih do Trsta. S druge strane mislim da ovi brodovi imaju dosta precizan raspored uplovljavanja, pa mislim da kašnjenje iz ovakvih razloga i nisu pretjerano moguča ili se varam. Jel zna netko koji je razlog tom dugom zadržavanju ovog broda?
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Nema HZ nista s timICE-3M je napisao/la:Jako lijepe fotke i lijepo je vidjet takve brodove na Brajdici. Međutim, kaj se tiče ovog broda sam primijetio nekaj čudno. Naime, brod je bio na Brajdici nekih 30 sati, kaj je puno više nego kaj je bio bilo koji brod u zadnje vrijeme. E sad, to bi bila jako lijepa vijest, ali HŽ me je naučio samo pesimizmu, a i kolodvor Brajdica je pun vagona s kontejnerima, da nije možda razlog ovog večeg zadržavanja taj da je brod ukracao kontejnere koje HŽ ne može vozit i odveo ih do Trsta.S druge strane mislim da ovi brodovi imaju dosta precizan raspored uplovljavanja, pa mislim da kašnjenje iz ovakvih razloga i nisu pretjerano moguča ili se varam. Jel zna netko koji je razlog tom dugom zadržavanju ovog broda?
Pukla sajla na 1.dizalici.Pa je radila samo jedna dizalica
Neobično je vidjet mali Maersk, kad smo već navikli na one od 300+ metara.
Pod IMO 9175781 stoji da je naziv broda Maersk Antwerp, ali koliko vidim na brodu piše samo Antwerp. Kako bilo da bilo,prvi put u Rijeci i to bez ijednog Maerskovog kontejnera, većinom Hapag Lloyd i UASC:
EDIT: kolega koji još bolje prati moli ispravak. Ovaj brod je već bio u Rijeci i to 15.7.11. pod imenom Maersk Antwerp
Pod IMO 9175781 stoji da je naziv broda Maersk Antwerp, ali koliko vidim na brodu piše samo Antwerp. Kako bilo da bilo,
EDIT: kolega koji još bolje prati moli ispravak. Ovaj brod je već bio u Rijeci i to 15.7.11. pod imenom Maersk Antwerp
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Kada će zeleni na terminal i hoće li doćekati sutrašnji dan u Rijeci
Jedan vrlo friško porinuti, od jučer...
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
Oni porinu prakticki gotov brod!?
A gdje su mu krila na komandnom mostu? Ili je nadgrade od strane do strane, ne vidim bas najbolje.
A gdje su mu krila na komandnom mostu? Ili je nadgrade od strane do strane, ne vidim bas najbolje.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Da su Kinezi i Koreanci malo manje produktivniji,bilo bi možda nade i za našu brodogradnju
gorgoroth je napisao/la:Da su Kinezi i Koreanci malo manje produktivniji,bilo bi možda nade i za našu brodogradnju
Neka...
ja da sam mornar, rađe bi birao bilo koji brod iz naših škverova nego te škovace, u recimo Biskajskom zaljevu kad mu ''padne mrak na oči''...
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
Te priče o "škovacama" se mogu objesiti mačku o rep. Kao i priče o navodno superiornoj kvaliteti naše (njemačke, poljske, rumunjske...svejedno!) brodogradnje kontra korejske.
Ne govorim kineske, tu se još svega nađe. Ali još nisam vidio vijest o lomu nekakve korejske/kineske "škovace" u Biskaju...
Naša brodogradnja više nema mogućnosti izgradnje ovakvih brodova, prošo voz...nažalost.
Zapravo, nebitno, nema više novca u kontejnerašima.
Novac je u ofšoru, tu još gajim nadu da bi i mi mogli štogod ušićariti...
Evo jedne svježe iz Koreje:
Ne govorim kineske, tu se još svega nađe. Ali još nisam vidio vijest o lomu nekakve korejske/kineske "škovace" u Biskaju...
Naša brodogradnja više nema mogućnosti izgradnje ovakvih brodova, prošo voz...nažalost.
Zapravo, nebitno, nema više novca u kontejnerašima.
Novac je u ofšoru, tu još gajim nadu da bi i mi mogli štogod ušićariti...
Evo jedne svježe iz Koreje:
koji je brod na slici
Hong Kong Express
Ponedjeljak, Ever Ultra
Pollux gura a Venus vuče
Pollux gura a Venus vuče
5ar- Broj postova : 278
Registration date : 17.03.2008
lappino je napisao/la:Te priče o "škovacama" se mogu objesiti mačku o rep. Kao i priče o navodno superiornoj kvaliteti naše (njemačke, poljske, rumunjske...svejedno!) brodogradnje kontra korejske.
Navodnoj??? Ma daj molim te. Kinezi štancaju brodove na livadama. Rade ih u ogromnim serijama, često su sekcije unaprijed pripremljene prije sklapanja ugovora. Naručitelj nema mogućnost dodatnih zahtjeva i modifikacije tokom gradnje što je kod nas normalna stvar. Štede na materijalu. Kvaliteta ugrađenih djelova i opreme je loša. Brodovi škripe i zavijaju...itd..itd...
Pa dolje iz Atlantske plovidbe su sami priznali da su hr brodovi kvalitetom neusporedivi sa kineskim, ali ih u Kini privlači cijena i brzina gradnje...
p.s. pod škovace sam prvenstveno mislio na Kineze, ne na Koreance..
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
Nisu naši brodovi toliko bolji koliko su njihovi jeftiniji. A i nemojmo mislit da su naši brodovi space-shuttleovi. Bio sam u posjetu na našoj gradnji i ima i tu dosta aljkave završne obrade.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Stranica 18 / 26. • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 22 ... 26
Stranica 18 / 26.