Kolodvor Zabok
+4
Pfaff
tinaivica
Laurus
borna
8 posters
Stranica 1 / 1.
Kolodvor Zabok
Bijah neki dan poslom u Zaboku te kako sam imao slobodnog vremena prošetao sam malo i poslikao kolodvor. Nažalost osim Macoze na šturcu
(gdje su je čistili), kompozicije od 13 cisterni i još ponekog teretnog vagona nije bilo nečega. Pogledao sam vozni red i vidio da neću dočekati
neki vlak u dolasku. Kolodvor je inače zanimljiv jer se na njemu sijeku 4 pravca, tako da povremeno znade biti i gužve....
(gdje su je čistili), kompozicije od 13 cisterni i još ponekog teretnog vagona nije bilo nečega. Pogledao sam vozni red i vidio da neću dočekati
neki vlak u dolasku. Kolodvor je inače zanimljiv jer se na njemu sijeku 4 pravca, tako da povremeno znade biti i gužve....
borna- Moderator
- Broj postova : 9431
Registration date : 16.11.2010
Re: Kolodvor Zabok
Moglo bi i tam.....inače je slikano bez ikakvih priprema ili spec.postavki, u automatskom modu. Kad se slika važno je biti smiren i lagano u
rukama držati foto (kao da je od papira) te mekano okidati....
Foto je Nikon Coolpix P 510 star godinu dana.
U pravcu sjevera pruga lijevo ide za Krapinu a desno u Zlatar Bistricu. Prema istoku ide prema Zagrebu.(dakle 3 pravca,pogriješio sam)
rukama držati foto (kao da je od papira) te mekano okidati....
Foto je Nikon Coolpix P 510 star godinu dana.
U pravcu sjevera pruga lijevo ide za Krapinu a desno u Zlatar Bistricu. Prema istoku ide prema Zagrebu.(dakle 3 pravca,pogriješio sam)
borna- Moderator
...slikaj samo slikaj pak te bu opet policija naganjala...
tinaivica- Broj postova : 33
Registration date : 06.10.2012
tinaivica je napisao/la:...slikaj samo slikaj pak te bu opet policija naganjala...
Zašto bi ga policija ganjala?
Laurus je napisao/la:tinaivica je napisao/la:...slikaj samo slikaj pak te bu opet policija naganjala...
Zašto bi ga policija ganjala?
...pa to bi trebao pitati Bornu.... ali, eto tu se vidi razlika u generacijama. U proslosti su vlakovi bili za bivsu drzavu "velika" vojna tajna i nisu se smjeli slikati a neki su to zdusno radili....
tinaivica- Broj postova : 33
Registration date : 06.10.2012
Neki su poslije od toga napravili politički kapital i hvalili se kako su robijali za 'Rvackutinaivica je napisao/la:
...pa to bi trebao pitati Bornu.... ali, eto tu se vidi razlika u generacijama. U proslosti su vlakovi bili za bivsu drzavu "velika" vojna tajna i nisu se smjeli slikati a neki su to zdusno radili....
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Macosa City
Ova tema počela je prilično sumorno i pesimistički. Hja, što ćemo, netko je mlad pa nema sreće u životu i naleti na prazni kolodvor. Moji utisci su birno drugačiji od Borninih. Neću se hvaliti da bolje znam pogoditi vrijeme jer mi je prvotna namjera bila slikati autobuse na kraju radnog vremena (kad bi ih trebalo biti) i tu sam se razočarao poput Borne na kolodvoru. Nekad se je busom moglo iz Zaboka u podosta mjesta – Veliko Trgovišće, Gornju Stubicu, Mariju Bistricu, Zlatar, Mače, Orehovicu, Škaričevo, Krapinu pa čak i Maribor (naravno, i Zagreb) a danas vas na autobusnoj stanici (naravno, uz željeznički kolodvor) dočekuje jedino list papira s voznim redom privatnika za bolnicu Bračak. I da onda još dođe neki autobus... ma je došao kombi.
Zato je pak željeznički kolodvor bio pun pogodak, što valjda razabirete i iz naslova. Kad su im već ukinuli autobuse, Zagorcima nije ostalo drugo do li koristiti vlakove. I fakat ih koriste. No, najprije globalna slika.
Zabok je smješten nekako u srcu Zagorja u širem smislu (pravo Zagorje bilo bi ono iza gore Medvednice, dakle od Zaboka do Hrašćine), na spoju dolina rijeka Krapine i Krapinice, zahvaćajući rub doline i jugoistočne obronke Kostelskog gorja. Eto ovako:
Usredotočite se na žute brojeve (ma kako da su poneki ispali slabo vidljivim). 1 - pruga za Zaprešić; 2 - tvornica Dunapack; 3 - Trgocentar; 4 - spremnici goriva Tifon; 5 - željeznički kolodvor; 6 - pruga za Đurmanec; 7 - pruga za Varaždin od koje se izvan karte odvaja pruga za Gornju Stubicu.
Tako je to u crtiću a u igranom filmu, s naglašenim glavnim prugama i industrijskim prugama u ono što je još ostalo od zabočke industrije (ili je prodano i prenamijenjeno) je ovako (brojke imaju isto značenje kao i gore):
Prvo ćemo se pozabaviti središnjom točkom, kolodvorskom zgradom. Da bude napetije odn. da se radnja lagano razvija, počinjemo s civilne strane
Pa još jednom, iz zone autobusne stanice
S druge, službene strane, to izgleda ovako...
...i ovako
A sad se posvetimo tračnicama. Borna je dao njihov lijep shematski prikaz koji u stvarnosti izgleda kako slijedi.
Ulaz u zabočki kolodvor iz pravca Zagreba i ŽCP s rampom. Zanimljivo, zona štićenja rampe ne obuhvaća i onaj kolosjek desno, iza kućice (a riječ je o industrijskom kolosjeku za tvornicu papirne ambalaže Dunapack).
Slično stanje kolodvora ostavio nam je Borna u amanet. Napredak je macosa na peronu, doduše samo jedna (poslije ćete vidjeti kako ste se prevarili).
Postrance, na kolosjeku za Dunapack, stoje vozila infrastrukture i zaprečavaju ga. Nek' se nađu. Što se tko ima voziti u Dunapack?
Radoznalost nas tjera da ih pogledamo izbliza. Ako ni med cvetjem ni pravice, među željezničkim vozilima bi je trebalo (ili moglo) biti, pa zato svemu ovdje zaustavljenom posvećujem pažnju.
Da ti slijepi kolosjeci ne bi ostali neiskorišteni, parkirano je tu još ponešto. Macose se umnažaju pa priča već lagano postaje zanimljiva.
I dok sam se ja tu muvao na južnom kraju, sretnom kakav već jesam, uprizorio se i najnoviji model naših dizel-motornih vlakova. Slika se upotpunjuje.
Radnom vremenu je kraj. Skupljaju se putnici, skupljaju se i vozila. I odjednom je zabočki kolodvor zaživio, poput nekog prometnijeg tramvajskog terminala u Zagrebu. Svi kolosjeci su oku ugodno popunjeni.
A sad ona optička varka od ranije, kad ste mislili da je na kolodvoru samo jedna macosa. Nije! Dvije su (zapravo tri ali tandem računamo kao jednu), jedna za drugom. Nisu spojene. Jedna će za Stubicu, druga za Đurmanec. Očigledno je kolodvor potkapacitiran (može li se to desiti HŽ-u u današnje dane?).
Ispraćamo macosu za Đurmanec
Sad kad smo razriješili prometnu gužvu i otpravili svaki vlak na njegovu stranu (dobro je Borna u startu rekao da su 4 pravca, ali ste ga smuvali) pođimo pogledati kolodvor do njegovog sjevernog kraja. Najlijeviji kolosjek je zapadni slijepi manipulativni kolosjek. Uočavamo neko čudno križanje (koje to zapravo više i nije jer su tračnice prerezane) s prugom iz šupe kojoj nisam odgonetnuo svrhu (a nije bilo priručnog osoblja da ga pitam)
I dalje se gibamo ka sjeveru
Došavši opet do ŽCPR-a valja nam se okrenuti nalijevo krug (doduše, ljudi druge političke orijentacije mogli bi se okrenuti i nadesno krug, s istim rezultatom) i promatrati zabočki kolodvor iz drugog pravca.
Zapadni manipulativni kolosjek (gdje je Borna svojedobno parkirao macosu) danas je prazan. U ovaj sat macose su na zabočkom kolodvoru deficitarna roba (al ih zato ima širom Zagorja).
Cijeli zabočki kolodvor pomalo asimetrično uzdužno presijecaju cisterne koje služe za opskrbu Tifonovog skladišta goriva. Kolodvor i kolosjeke s njihove zapadne strane smo već vidjeli a sad ćemo pažnju posvetiti istočnoj strani
Zamjećujemo odvajanje industrijskog kolosjeka koji će se ubrzo razgranati u dva
Kolosjeci izlaze kroz ogradu kolodvora
Ona kućica desno je ovo. One zgrade lijevo su... neke službene zgrade a ona dvoja vrata, jedna uz druga, NISU ćenife (to sam proučio!)
Razdvajanje industrijskih pruga na jugoistočnom izlazu iz zabočkog kolodvora. Zašto je cestovni prilaz zatvoren vratima a prolaz pruge slobodan?
Jedan kolosjek vodi u zabočki Trgocentar
a drugi u Tifonovo skladište goriva
Prugu za Dunapack nisam obradio iz razloga na koje će Lleon prezrivo frknuti a Pfaff mi dati za pravo. A i ne treba priču ispričati do kraja, treba nešto ostaviti i drugima.
Zato je pak željeznički kolodvor bio pun pogodak, što valjda razabirete i iz naslova. Kad su im već ukinuli autobuse, Zagorcima nije ostalo drugo do li koristiti vlakove. I fakat ih koriste. No, najprije globalna slika.
Zabok je smješten nekako u srcu Zagorja u širem smislu (pravo Zagorje bilo bi ono iza gore Medvednice, dakle od Zaboka do Hrašćine), na spoju dolina rijeka Krapine i Krapinice, zahvaćajući rub doline i jugoistočne obronke Kostelskog gorja. Eto ovako:
Usredotočite se na žute brojeve (ma kako da su poneki ispali slabo vidljivim). 1 - pruga za Zaprešić; 2 - tvornica Dunapack; 3 - Trgocentar; 4 - spremnici goriva Tifon; 5 - željeznički kolodvor; 6 - pruga za Đurmanec; 7 - pruga za Varaždin od koje se izvan karte odvaja pruga za Gornju Stubicu.
Tako je to u crtiću a u igranom filmu, s naglašenim glavnim prugama i industrijskim prugama u ono što je još ostalo od zabočke industrije (ili je prodano i prenamijenjeno) je ovako (brojke imaju isto značenje kao i gore):
Prvo ćemo se pozabaviti središnjom točkom, kolodvorskom zgradom. Da bude napetije odn. da se radnja lagano razvija, počinjemo s civilne strane
Pa još jednom, iz zone autobusne stanice
S druge, službene strane, to izgleda ovako...
...i ovako
A sad se posvetimo tračnicama. Borna je dao njihov lijep shematski prikaz koji u stvarnosti izgleda kako slijedi.
Ulaz u zabočki kolodvor iz pravca Zagreba i ŽCP s rampom. Zanimljivo, zona štićenja rampe ne obuhvaća i onaj kolosjek desno, iza kućice (a riječ je o industrijskom kolosjeku za tvornicu papirne ambalaže Dunapack).
Slično stanje kolodvora ostavio nam je Borna u amanet. Napredak je macosa na peronu, doduše samo jedna (poslije ćete vidjeti kako ste se prevarili).
Postrance, na kolosjeku za Dunapack, stoje vozila infrastrukture i zaprečavaju ga. Nek' se nađu. Što se tko ima voziti u Dunapack?
Radoznalost nas tjera da ih pogledamo izbliza. Ako ni med cvetjem ni pravice, među željezničkim vozilima bi je trebalo (ili moglo) biti, pa zato svemu ovdje zaustavljenom posvećujem pažnju.
Da ti slijepi kolosjeci ne bi ostali neiskorišteni, parkirano je tu još ponešto. Macose se umnažaju pa priča već lagano postaje zanimljiva.
I dok sam se ja tu muvao na južnom kraju, sretnom kakav već jesam, uprizorio se i najnoviji model naših dizel-motornih vlakova. Slika se upotpunjuje.
Radnom vremenu je kraj. Skupljaju se putnici, skupljaju se i vozila. I odjednom je zabočki kolodvor zaživio, poput nekog prometnijeg tramvajskog terminala u Zagrebu. Svi kolosjeci su oku ugodno popunjeni.
A sad ona optička varka od ranije, kad ste mislili da je na kolodvoru samo jedna macosa. Nije! Dvije su (zapravo tri ali tandem računamo kao jednu), jedna za drugom. Nisu spojene. Jedna će za Stubicu, druga za Đurmanec. Očigledno je kolodvor potkapacitiran (može li se to desiti HŽ-u u današnje dane?).
Ispraćamo macosu za Đurmanec
Sad kad smo razriješili prometnu gužvu i otpravili svaki vlak na njegovu stranu (dobro je Borna u startu rekao da su 4 pravca, ali ste ga smuvali) pođimo pogledati kolodvor do njegovog sjevernog kraja. Najlijeviji kolosjek je zapadni slijepi manipulativni kolosjek. Uočavamo neko čudno križanje (koje to zapravo više i nije jer su tračnice prerezane) s prugom iz šupe kojoj nisam odgonetnuo svrhu (a nije bilo priručnog osoblja da ga pitam)
I dalje se gibamo ka sjeveru
Došavši opet do ŽCPR-a valja nam se okrenuti nalijevo krug (doduše, ljudi druge političke orijentacije mogli bi se okrenuti i nadesno krug, s istim rezultatom) i promatrati zabočki kolodvor iz drugog pravca.
Zapadni manipulativni kolosjek (gdje je Borna svojedobno parkirao macosu) danas je prazan. U ovaj sat macose su na zabočkom kolodvoru deficitarna roba (al ih zato ima širom Zagorja).
Cijeli zabočki kolodvor pomalo asimetrično uzdužno presijecaju cisterne koje služe za opskrbu Tifonovog skladišta goriva. Kolodvor i kolosjeke s njihove zapadne strane smo već vidjeli a sad ćemo pažnju posvetiti istočnoj strani
Zamjećujemo odvajanje industrijskog kolosjeka koji će se ubrzo razgranati u dva
Kolosjeci izlaze kroz ogradu kolodvora
Ona kućica desno je ovo. One zgrade lijevo su... neke službene zgrade a ona dvoja vrata, jedna uz druga, NISU ćenife (to sam proučio!)
Razdvajanje industrijskih pruga na jugoistočnom izlazu iz zabočkog kolodvora. Zašto je cestovni prilaz zatvoren vratima a prolaz pruge slobodan?
Jedan kolosjek vodi u zabočki Trgocentar
a drugi u Tifonovo skladište goriva
Prugu za Dunapack nisam obradio iz razloga na koje će Lleon prezrivo frknuti a Pfaff mi dati za pravo. A i ne treba priču ispričati do kraja, treba nešto ostaviti i drugima.
Registration date : 14.05.2008
Lijepo ispričano i foto-dokumentirano!
Moradem priznati da me prilikom moga posjeta bilo pomalo strah slikati i šetati se unaokolo. Na kolodvoru sam bio prvi puta nakon duugo
vremena i nijesam nikoga poznavao, a nisam bio baš siguran da neću probuditi u nekome sumnju u moje dobre namjere.
Imao sam još dosta posla za obaviti zoga dana a nisam baš htio provesti pola dana na saslušavanju.....
Prijatelj iz davnih vremena Darko Woelfl koji je nekada volio doći na kolodvor i uz pivce promatrati vlakove mi je pričao kako na tom
kolodvoru znade satima biti mirnoi i nigdje nikoga pa odjednom dođu vlakovi iz svih pravaca i za čas se stvori gužva, puno ljudi izlazi i ulazi.
Nakon pola sata svi vlakovi i putnici odu pa je opet mir....
Moradem priznati da me prilikom moga posjeta bilo pomalo strah slikati i šetati se unaokolo. Na kolodvoru sam bio prvi puta nakon duugo
vremena i nijesam nikoga poznavao, a nisam bio baš siguran da neću probuditi u nekome sumnju u moje dobre namjere.
Imao sam još dosta posla za obaviti zoga dana a nisam baš htio provesti pola dana na saslušavanju.....
Prijatelj iz davnih vremena Darko Woelfl koji je nekada volio doći na kolodvor i uz pivce promatrati vlakove mi je pričao kako na tom
kolodvoru znade satima biti mirnoi i nigdje nikoga pa odjednom dođu vlakovi iz svih pravaca i za čas se stvori gužva, puno ljudi izlazi i ulazi.
Nakon pola sata svi vlakovi i putnici odu pa je opet mir....
borna- Moderator
Ooooooo! Konačno jedan kolodvoropis, a da nije sa kolodvora Rijeka niti Opatija-Matulji!!! I to onako, baš u onom poznatom stilu ovog foruma!
Ja bi rekao da je to garaža od Volge. Volga ima na podvozju onu zakretnu platformu, pa kad se ispelja iz garaže zakrene se za 90° u željenom smjeru.
Valjda zato da netko ne ućera kola na područje kolodvora. Kolosijekom teško da bi se itko usudio.
gaspa je napisao/la:Uočavamo neko čudno križanje (koje to zapravo više i nije jer su tračnice prerezane) s prugom iz šupe kojoj nisam odgonetnuo svrhu (a nije bilo priručnog osoblja da ga pitam)
https://2img.net/h/i227.photobucket.com/albums/dd106/donald050-foto/Vlakovi/Kolodvori/Zabok16_zps6b2192ed.jpg
Ja bi rekao da je to garaža od Volge. Volga ima na podvozju onu zakretnu platformu, pa kad se ispelja iz garaže zakrene se za 90° u željenom smjeru.
gaspa je napisao/la:Zašto je cestovni prilaz zatvoren vratima a prolaz pruge slobodan?
https://2img.net/h/i227.photobucket.com/albums/dd106/donald050-foto/Vlakovi/Kolodvori/Zabok24_zps27be1829.jpg
Valjda zato da netko ne ućera kola na područje kolodvora. Kolosijekom teško da bi se itko usudio.
Registration date : 04.09.2008
Osjećam se izravno prozvanim ...
Al' najlakše je kritizirat nečiji trud ... jelda
... da se i sam malo potrudiš nebi bilo samo iz Rijeke i MatuljaJean je napisao/la:... Konačno jedan kolodvoropis, a da nije sa kolodvora Rijeka niti Opatija-Matulji!!!
...
Gost- Gost
Odličan prikaz kolodvora Zabok, kako onaj skoro dvije godine star od Borne, tako i ovaj današnji od Gaspe. To je stvarno zanimljiv kolodvor, ali njegovo stanje je sramotno. Tu nema poštenog perona, pa se gomila ljudi provlači po onim uskim i preniskim kako ih HŽ zove "uređenim površinama". Inače teško da bi se ovdje vlak mogao čekati satima. Največa rupa između dva vlaka je sat i 38 minuta (od 10.41 do 12.09), a ima još par puta dnevno rupa od po 50-tak minuta. Dobro, ima jedna i od 4 sata i 3 minute, ali to je od 23.22 do 3.25. Uglavnom čestitke obojici na lijepom prikazu zabočkog kolodvora. Imam i ja nekaj fotki ali su iz 2012, pa ako ne smeta njihova starost mogu ih postaviti.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
thomcro je napisao/la:Osjećam se izravno prozvanim ...... da se i sam malo potrudiš nebi bilo samo iz Rijeke i MatuljaJean je napisao/la:... Konačno jedan kolodvoropis, a da nije sa kolodvora Rijeka niti Opatija-Matulji!!!
...
Uopće te nisam prozivao. I, iz čega iščitavaš kritiku? Samo sam zamijetio da smo svi (uključujući i mene) postali jako letargični i slabo putopisujemo. Ne ulazeći u razloge.
ICE, šibaj fotke. Nema veze što su iz 2012.
Registration date : 04.09.2008
Jean je napisao/la:... iz čega iščitavaš kritiku? ...
A iz čega ne? Pročitaj na miru što si napisao!
Generaliziraš! Možda većina i je malo letargična ali koliko ja znam Narcis, Damir, Thommo ... kapo, K 357, ja ... zujimo i nismo letargični! Naša mala grupa je trebala sredinom proteklog tjedna za Gorski kotar ali smo procjenili da je još prevelika visina snijega i naš ekšn smo samo odložili kad vremenske prilike budu malčice povoljnije.Jean je napisao/la:... Samo sam zamijetio da smo svi (uključujući i mene) postali jako letargičn ...
Btw, pa na zadnjem većem smo nas trojica (ne računajući Pfaffa jer je on išal u svojoj režiji) bili 31.01. a.d.MMXV za što i nemožeš baš reć da je letargično. A i Narcis i Damir su pred malo bili u Italiji i Sloveniji (a mislim da su i danas u Sloveniji)
Tako da vidiš nismo mi letargični nego si Ti zaokupljen poslom i nemožeš u . Ja se nadam da će Ti se nešto promjeniti i da ćeš nam se uskoro i Ti pridružit.
Gost- Gost
Evo i mojih fotki kolodvora Zabok od 12.05.2012.
Za početak kolodvorska zgrada s službene strane i nekaj malo ljudi koji čekaju vlak za Zagreb. Razlog zbog čega kako na ovoj tako i na sljedečim fotkama kolodvor prilično prazan je taj kaj je bila subota, pa onda i nema tolko ljudi kao radnim danom
Dolazi prvi vlak. Radi se o vlaku 3015 iz Varaždina za Zagreb koji stoji u Zaboku od 15.56. do 16.05. Zapravo tolko je stajao te 2012 godine
Sčjedeči ja vlak 3127 koji dolazi iz Đurmanca u 15.58. i vratil se bude tamo kao vlak 3132 u 16.31.
Evo ta dva vlaka zajedno
Ovaj je prilično poznati objekt među railfanovima
Za početak kolodvorska zgrada s službene strane i nekaj malo ljudi koji čekaju vlak za Zagreb. Razlog zbog čega kako na ovoj tako i na sljedečim fotkama kolodvor prilično prazan je taj kaj je bila subota, pa onda i nema tolko ljudi kao radnim danom
Dolazi prvi vlak. Radi se o vlaku 3015 iz Varaždina za Zagreb koji stoji u Zaboku od 15.56. do 16.05. Zapravo tolko je stajao te 2012 godine
Sčjedeči ja vlak 3127 koji dolazi iz Đurmanca u 15.58. i vratil se bude tamo kao vlak 3132 u 16.31.
Evo ta dva vlaka zajedno
Ovaj je prilično poznati objekt među railfanovima
U daljini se nazire brzi vlak 790 iz Zagreba za Kotoribu i on ima stajanje od 16.02. do 16.04.
Konačno je došao do kolodvora. Pruga od Velikog Trgovišča do Zaboka je valjda najgora na cijelom HŽ-u
Kolodvor s sva tri vlaka
Odmah zatim dolazi vlak 3010 iz Zagreba za Kotoribu i on stoji od 16.28 do 16.33.
Malobrojni putnici se iskrcavaju i ukrcavaju
I vlak odlazi dalje prema Kotoribi
Tu je još jedan plavac koji bude kao vlak 3220 krenuo u 16.38. prema Gornjoj Stubici
Konačno je došao do kolodvora. Pruga od Velikog Trgovišča do Zaboka je valjda najgora na cijelom HŽ-u
Kolodvor s sva tri vlaka
Odmah zatim dolazi vlak 3010 iz Zagreba za Kotoribu i on stoji od 16.28 do 16.33.
Malobrojni putnici se iskrcavaju i ukrcavaju
I vlak odlazi dalje prema Kotoribi
Tu je još jedan plavac koji bude kao vlak 3220 krenuo u 16.38. prema Gornjoj Stubici
A nema slikica iz "Fulira"? Sram vas bilo...
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:A nema slikica iz "Fulira"? Sram vas bilo...
Ja zapravo nikad nisam ni bio unutra. Uvijek kad sam bio u Fuliru je bilo dovoljno toplo za bit na terasi, pa nemam fotke iznutra.
Eto Ti prilike za "popravni"ICE-3M je napisao/la:... zapravo nikad nisam ni bio unutra ...
Gost- Gost
Zgodno! Taj Zabok je zbilja lijepo mjesto! Plavaca koliko 'oš!
Što se kolodvorskih birtija tiče...ja sam u kolodvorskoj restauraciji u Novoj Kapeli proveo gro vremena, uglavnom čekajući višesatna kašnjenja...a slika naravno nema. Tko će baratat camerom obscurom kada je u krvi puno promila...
Što se kolodvorskih birtija tiče...ja sam u kolodvorskoj restauraciji u Novoj Kapeli proveo gro vremena, uglavnom čekajući višesatna kašnjenja...a slika naravno nema. Tko će baratat camerom obscurom kada je u krvi puno promila...
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Stranica 1 / 1.