Zima 2013 / 2014
+20
sali
Miha
ICE-3M
Jean
Narcis
Josip
kiki273
ZlayoZg
novi_shef
KAPO
Laurus
K 357
LLeon
kico101
Damir
leteči vlak
Silver
borna
klek
Pfaff
24 posters
Stranica 1 / 19. • 1, 2, 3 ... 10 ... 19
Zima 2013 / 2014
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Re: Zima 2013 / 2014
Auuu ... čak mjesec dana ranije otvorena tema nego prošle godine ...
Samo se nadam da neće bit onako snjegovita sezona.
Samo se nadam da neće bit onako snjegovita sezona.
Gost- Gost
Fala bogu da je i moja sinoć odmah povukla bez ikakvog dima.
Još jedan znak da je pravodobno pokrenuta.
Malo prerano ali moralo se.
Još jedan znak da je pravodobno pokrenuta.
Malo prerano ali moralo se.
klek- Broj postova : 100
Registration date : 14.07.2011
Utorak, 17. rujan
Noćas oko dve je opet počelo grmiti i sivati. Propisno je tutnjalo, a nekoliko je puta izbacilo struju. Srećom sam pravodobno isključio svu komunikacijsku tehnologiju.
Stanje se nije popravilo ni oko devet ujutro
Čak je malo padala i grašica, a inače su se s neba slijevali slapovi vode
Trapatura je u par sati pala za pešest celzijevaca pa nije bilo druge nego turiti šibicu pod trijeske
Prigodna pjesma:
PS: Naravno da sam jučer, u nadi da imam par dana mira, raskopao dio prednje fasade kojeg treba sanirati i zamijeniti vanjske letve. Rezultat je bio da sam po kiši trčao prikucavati najlon!
Noćas oko dve je opet počelo grmiti i sivati. Propisno je tutnjalo, a nekoliko je puta izbacilo struju. Srećom sam pravodobno isključio svu komunikacijsku tehnologiju.
Stanje se nije popravilo ni oko devet ujutro
Čak je malo padala i grašica, a inače su se s neba slijevali slapovi vode
Trapatura je u par sati pala za pešest celzijevaca pa nije bilo druge nego turiti šibicu pod trijeske
Prigodna pjesma:
PS: Naravno da sam jučer, u nadi da imam par dana mira, raskopao dio prednje fasade kojeg treba sanirati i zamijeniti vanjske letve. Rezultat je bio da sam po kiši trčao prikucavati najlon!
Tako ti i treba kad ne pratiš prognoze (ili ne vjeruješ meteorolozima)! Mene je žena nazvala Meteopatom jer dan započinjem
pogledom na prognozu a i tako ga završavam
borna- Moderator
- Broj postova : 9431
Registration date : 16.11.2010
Nikome ja više niš' ne vjerujem: Nekidan su neki obećavali proljepšanje od četvrtka, jučer oni s TV govore da će tek u četvrtak zakuhati, Norvežani vele da će bit mrzlo, prijatelj mi svakodnevno šalje podatke s nekakvog "Donnerwetter" sajta di se vidi koliko i gdje grmi...borna je napisao/la:Tako ti i treba kad ne pratiš prognoze (ili ne vjeruješ meteorolozima)! Mene je žena nazvala Meteopatom jer dan započinjem
Svijet ide k vragu (a još me čeka i krov)
Kratkoročne prognoze su najtočnije, ona za slijedećih 24 sata je u prosjeku oko 90 posto točna, za drugi dan 70, a već treći samo 60.
Ono na duže vrijeme treba gledati samo informativno a ne uzeti zdravo za gotovo.
Cijela Europa je premrežena sa tisućama meteo stanica koje svima stalno šalju podatke o vremenu. Veelika računala sa raznim programima
ne temelju tih podataka preračunavaju kakvo će biti vrijeme. Sami meteorolozi na temelju takovih prognoza sami daju svoju prognozu
prilagođenu lokalnim potrebama i na temelju svojeg iskustva.
Uvijek postoje pesimistične, prosječne i optimističke prognoze, te mogući raniji,redovni ili kasniji dolazak promjena.
Kako su računala sve moćnija te barataju sa većim brojem podataka i sa više različitih programa tako i prognoze postaju sve točnije
ali gotovo nikad neće moći biti potpuno točne jer se priroda ne ponaša uvijek jednako i očekivano. Hovgh!
Ono na duže vrijeme treba gledati samo informativno a ne uzeti zdravo za gotovo.
Cijela Europa je premrežena sa tisućama meteo stanica koje svima stalno šalju podatke o vremenu. Veelika računala sa raznim programima
ne temelju tih podataka preračunavaju kakvo će biti vrijeme. Sami meteorolozi na temelju takovih prognoza sami daju svoju prognozu
prilagođenu lokalnim potrebama i na temelju svojeg iskustva.
Uvijek postoje pesimistične, prosječne i optimističke prognoze, te mogući raniji,redovni ili kasniji dolazak promjena.
Kako su računala sve moćnija te barataju sa većim brojem podataka i sa više različitih programa tako i prognoze postaju sve točnije
ali gotovo nikad neće moći biti potpuno točne jer se priroda ne ponaša uvijek jednako i očekivano. Hovgh!
borna- Moderator
Ja vjerujem ono što vidim na Velikim vratima, ako se Porozina (i taj sjeverni dio Cresa) ne vidi belaj stiše kroz 10-tak minuta. Ako pljušti podno Učke u pravilu belaj ode Kapotu (u Rijeci padne tu i tamo koja kap) a ako pljušti po Njivicama/Omišlju u pravilu u Rijeci ne padne ni kapi ali sve ode Pfaffomiru Al' kad seee smrači nad Drenovom, i još k tome puše bura, tad zatvaram sve živo i mrtvo jer ne da će bit belaj nego će bit belaj na stotu!
Simple, jel'
Simple, jel'
Gost- Gost
Popodne se ipak razvedrilo
ZIMA IZA UGLA Snijeg iznenadio Sloveniju
Kako javlja slovenski portal 24ur.com, snijeg je napadao na području Zelenica, Tromeja, Sv. Višarja
Web kamere pokazuju da je nekoliko centimetara snijega, između ostalog, palo i na Rogli, Pohorju i Velikoj planini.
Dežurni prognostičari javljaju da će se snijeg otopiti u roku od dva ili tri dana.
Web kamere pokazuju da je nekoliko centimetara snijega, između ostalog, palo i na Rogli, Pohorju i Velikoj planini.
Dežurni prognostičari javljaju da će se snijeg otopiti u roku od dva ili tri dana.
borna- Moderator
Imam priviđenje da su svjetla na Fiatu aktivna.Pfaff je napisao/la:Popodne se ipak razvedrilo
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Hmmmm... još čemo vidjeti jel će se sav snijeg otopiti prije dolaska one prave zime. Sa ovim naravno mislim na sjeverne pristupe na najveće alpske planine. Naime, u nekih grapah i udubljenjih možemo još uvijek pronaći prošlogodišnji snijeg, a sa obzirom da su temperature iznad 2000 metara n.v. u ovih danih jedva iznad 0'C, onda će bit jako teško.borna je napisao/la:
Nešto današnjih slika sa web kamera (sve snimljeno oko 14. sati):
Skijalište Sella Nevea nalaze se na sjevernoj strani Kaninskog pogorja i na najviši tački spaja se sa slovenskim skijalištem Kanin.
Još jedna kamera sa Selle Nevee, ovaj put prema južnim obroncima Montaža (Jôf di Montasio), druga najviša gora Julijskih Alpa.
Višarje (Monte Lussari), u pozadini slovenski dio Julijskih Alpa (ljevo od crkve pogled prema Mangartu, 2679 m.n.v.).
Za kraj jedna slika sa Kredarice pod Triglavom. Kamera snima prema jugu i zbog toga ne može prikazivati realno stanje snjiega na visini 2515 m.n.v.
Izvor kamera: http://www.promotur.org i http://www.arso.gov.si
leteči vlak- Broj postova : 1041
Registration date : 21.01.2010
MALO URANIO Na Zavižanu već pao prvi snijeg sezone
Zahlađenje koje su meteorolozi nazvali ciklona Neven, osim obilne kiše s grmljavinom, donijelo nam je i prve snježne padaline.
Ciklona Neven stigla je do Hrvatske i izazvala oblačno i osjetno hladnije vrijeme, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Najviše kiše do 11 sati u utorak, prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, palo je u Velikoj Lešnici, 61 litra po metru kvadratnome. Slijede Karlovac 54, Oštarije 44, Rijeka – Kampus 43, Poljane 42, Daruvar i Opatija 41, Roč i Čavle 38, Kukuljanovo 37 i Krk – Njivice 33.
Na Zavižanu temperatura samo 1°C, hladni val zahvatio cijelu Hrvatsku. Na zapadu zemlje je osjetno zahladilo, pa su jutarnje temperature u nizinama središnje Hrvatske bile tek 10°C. Slično je bilo u unutrašnjosti Istre i na Kvarneru.
Najhladnije je bilo u Gorskom kotaru, koji je naglo zahlađenje zahvatilo iza 9 sati ujutro. Na Bjelolasici je izmjereno 5°C, a u Delnicama 6°C.
Na Zavižanu je kiša prešla u prvi snijeg sezone. Temperatura je pala na samo 1°C, pa je kišu i tuču zamijenila susnježica i snijeg, javlja Crometeo.hr.
Jako zahlađenje zahvatilo je srednju Europu i alpske zemlje, gdje ima i obilnog snijega iznad 1.000 metara nadmorske visine.
Ciklona Neven stigla je do Hrvatske i izazvala oblačno i osjetno hladnije vrijeme, ponegdje s kišom, pljuskovima i grmljavinom.
Najviše kiše do 11 sati u utorak, prema podacima mreže meteoroloških postaja Pljusak.com, palo je u Velikoj Lešnici, 61 litra po metru kvadratnome. Slijede Karlovac 54, Oštarije 44, Rijeka – Kampus 43, Poljane 42, Daruvar i Opatija 41, Roč i Čavle 38, Kukuljanovo 37 i Krk – Njivice 33.
Na Zavižanu temperatura samo 1°C, hladni val zahvatio cijelu Hrvatsku. Na zapadu zemlje je osjetno zahladilo, pa su jutarnje temperature u nizinama središnje Hrvatske bile tek 10°C. Slično je bilo u unutrašnjosti Istre i na Kvarneru.
Najhladnije je bilo u Gorskom kotaru, koji je naglo zahlađenje zahvatilo iza 9 sati ujutro. Na Bjelolasici je izmjereno 5°C, a u Delnicama 6°C.
Na Zavižanu je kiša prešla u prvi snijeg sezone. Temperatura je pala na samo 1°C, pa je kišu i tuču zamijenila susnježica i snijeg, javlja Crometeo.hr.
Jako zahlađenje zahvatilo je srednju Europu i alpske zemlje, gdje ima i obilnog snijega iznad 1.000 metara nadmorske visine.
borna- Moderator
BRUTALNA HLADNOĆA Stručnjaci najavljuju: Europu čeka zima stoljeća!
Njemački stručnjak Dominik Jung kaže da mu je već sada hladno samo od gledanja meteoroloških karata i modela. "Moguće je da će ovo biti najhladnija zima u posljednjih 100 godina", kaže Jung, a meteorolog Joe Bastardi je na svom Twitter profilu napisao: 'U Europi brutalna zima'.
Prema prognozama, prije svega će siječanj i veljača biti obilježeni jako niskim temperaturama, a više temperature možemo očekivati tek u travnju iduće godine.
Kao razlog ovakvim prognozama navodi arktičke struje koje dopiru do Europe, a uz to i smanjenu aktivnost Sunca.
Prema prognozama, prije svega će siječanj i veljača biti obilježeni jako niskim temperaturama, a više temperature možemo očekivati tek u travnju iduće godine.
Kao razlog ovakvim prognozama navodi arktičke struje koje dopiru do Europe, a uz to i smanjenu aktivnost Sunca.
borna- Moderator
Pfaffe! Situacija u gornjem djelu županije PGŽ je...???
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Bojim se da nećeš tako skoro dobit odgovor na to pitanje ...Damir je napisao/la:Pfaffe! Situacija u gornjem djelu županije PGŽ je...???
Gost- Gost
Možda ga nagovorim!?dida je napisao/la:Bojim se da nećeš tako skoro dobit odgovor na to pitanje ...
E, ovome stvarno treba vjerovati.borna je napisao/la: a meteorolog Joe Bastardi je na svom Twitter profilu napisao: 'U Europi brutalna zima'.
Tip je najavio toliko vremenskih smakova svijeta do sada, da ih vjerojatno toliko nije bilo u čitavom Svemiru.
Činjenica je da meteorolozi danas, uza svu naprednu tehnologiju i kompjuterske programe, nisu u stanju precizno definirati vrijeme za 3 do 5 dana unaprijed. Govoriti o razdoblju duljem od 3 mjeseca može samo netko tko često posjećuje kladionice. Kao i kod lota, možda im se posreći. O nekakvoj znanosti, ovdje nema govora. Atmosfera je toliko promjenjiva i nepredvidljiva da se za složene numeričke proračune upotrebljavaju najsofisticiraniji programi i opet između različitih programa za razdoblje od samo 3-5 dana unaprijed imamo toliki rasap modela da to nije za vjerovati.borna je napisao/la:
Ukratko, savjet: prognoze za razdoblje duže od 10 dana ne uzimati u obzir osim kao razonodu.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Poznavajuć Pfaffomira ... morat ćeš si poprilično truda dat! Djevica je to ... kad si zacrta nešto ne pušta to k'o pitbul (znam po sebi)Damir je napisao/la:Možda ga nagovorim!?
Gost- Gost
U večernjaku je osvanuo članak koji, kako kaže i kico ...
Bit će zime, bit će zime u siječnju i veljači ... pa kad nije bilo zime u siječnju i veljači
..., nema veze sa vezom! Tako je znala i moja pokojna baka Jaga prognozirat kad su ju kolena bolelakico101 je napisao/la:... O nekakvoj znanosti, ovdje nema govora. Atmosfera je toliko promjenjiva i nepredvidljiva ...
Bit će zime, bit će zime u siječnju i veljači ... pa kad nije bilo zime u siječnju i veljači
Gost- Gost
Ponedjeljak, 11. studeni
Daklem, ovoga sleda Vakula i društvo nisu omanuli. Stigao je Teodor!
Jutros u 6:30 kad sam se digao za prvi pipi, čuo sam rominjanje u gurli. Kako je cijelu noć padala kiša, nisam obraćao pažnju. Kad sam pogledao toplometar...
A u posljednjim odsjajima javne rasvjete vidio sam kako nešto promiče... Dobro, mislim si – šušnježica!
Malo kasnije, vidio sam da se baš ne šali
Sasvim se lijepo prima iako je cesta kopna. Grtalice se još nisu pojavile
Razmišljam da li je već vrijeme za staviti nakurnjak u funkciju?
Vatrica je naložena, krčka se neki gulaš za ručak, u kući toplo, drva ima...
Daklem, ovoga sleda Vakula i društvo nisu omanuli. Stigao je Teodor!
Jutros u 6:30 kad sam se digao za prvi pipi, čuo sam rominjanje u gurli. Kako je cijelu noć padala kiša, nisam obraćao pažnju. Kad sam pogledao toplometar...
A u posljednjim odsjajima javne rasvjete vidio sam kako nešto promiče... Dobro, mislim si – šušnježica!
Malo kasnije, vidio sam da se baš ne šali
Sasvim se lijepo prima iako je cesta kopna. Grtalice se još nisu pojavile
Razmišljam da li je već vrijeme za staviti nakurnjak u funkciju?
Vatrica je naložena, krčka se neki gulaš za ručak, u kući toplo, drva ima...
Ono što sam zazivao pred par dana da ide tebi sad se vraća natrag . Nije O.B.G. ali mislim da nije ni daleko od njega. Još nismo počeli grijat ali mislim da ćemo uskoro morat počet i o tome razmišljati. TP je pripremljena i spremno čeka da primi prve kilovate
Gost- Gost
Kako bi ga od milja nazvali: TEO!Pfaff je napisao/la:Ponedjeljak, 11. studeni
Stigao je Teodor!
Pfaff je napisao/la:Razmišljam da li je već vrijeme za staviti nakurnjak u funkciju?
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Razno/VremenskeNepogode/11112013-06.jpg
Stranica 1 / 19. • 1, 2, 3 ... 10 ... 19