Proljeće 2014
+8
Josip
buShip fun
K 357
sali
Damir
Laurus
Pfaff
borna
12 posters
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Proljeće 2014
Čeka nas proljetni tjedan pun sunca!
Cijeli tjedan u cijeloj Hrvatskoj će prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, dok će umjerena i jaka bura na Jadranu do petka postepeno utihnuti
Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti bit će uglavnom od 1 do 6 stupnjeva Celzijusa, u gorju i niža, te od 6 do 11 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda uglavnom od 13 do 18 °C.
Cijeli tjedan u cijeloj Hrvatskoj će prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, dok će umjerena i jaka bura na Jadranu do petka postepeno utihnuti
Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti bit će uglavnom od 1 do 6 stupnjeva Celzijusa, u gorju i niža, te od 6 do 11 °C na Jadranu. Najviša dnevna temperatura zraka posvuda uglavnom od 13 do 18 °C.
borna- Moderator
- Broj postova : 9401
Registration date : 16.11.2010
I dalje predivno vrijeme, temperature do 20!
Prekrasno sunčano i natprosječno toplo vrijeme nastavit će dominirati Hrvatskom i sljedeći tjedan. Temperature će se posvuda kretati do 20°C, a malo osvježenje s mjestimičnom slabom kišom očekuje se samo u noći sa subote na nedjelju
U petak će posvuda biti sunčano i vedro, tek ponegdje uz malu naoblaku. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slab sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od -3 do 2 u unutrašnjosti te od 7 do 12 °C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će se kretati 15 do 20 stupnjeva celzijusa.
U subotu će tijekom prijepodneva posvuda biti pretežno sunčano. U drugom dijelu dana sa sjeverozapada će se postupno naoblačiti. Tijekom večeri i u noći na nedjelju, naoblačit će se u većini krajeva, a u kontinentalnoj unutrašnjosti bit će moguća i slaba kiša. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će puhati slab jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -1 do 4, a na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva. Najviša dnevna posvuda će biti od 15 do 20 stupnjeva Celzijevih.
U nedjelju će još tijekom jutra biti promjenjive naoblake koja će se postupno razilaziti pa će tijekom dana prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Dnevne temperature u unutrašnjosti će biti nešto niže nego prethodnih dana. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjerena bura koja će tijekom dana okretati na sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 14 do 19 stupnjeva.
U ponedjeljak će ponovo posvuda biti pretežno sunčano tek ponegdje uz malu naoblaku. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 2 do 7, a na Jadranu od 9 do 14°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 15 do 20 celzijevaca.
U nastavku tjedna ne očekuje se značajnija promjena vremena.
borna- Moderator
Evo kakva nas divota od vremena čeka ovaj tjedan
U tjednu pred nama neće nedostajati sunca. Malo oblaka i još manje kiše očekuje se samo u srijedu na kopnu te za vikend u priobalju. Temperature će biti ugodne proljetne, a maksimalci će mjestimično dosezati 22 °C
Veći dio tjedna posvuda će prevladavati sunčano vrijeme s malom, ponegdje do umjerenom, naoblakom.
Više oblaka očekuje se u srijedu u unutrašnjosti, te za vikend na Jadranu i njegovom zaleđu uz koje će mjestimice biti moguća i slaba kiša. Vjetar će uglavnom biti slab do umjeren jugozapadnog i sjeverozapadnog smjera, dok će za vikend okrenuti na umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će uglavnom biti od 3 do 8, u gorju i nešto niža, a na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna posvuda će se kretati između 15 i 20, no mjestimice će dosezati i 22 °C.
U srijedu bi temperature mogle pasti za stupanj dva u unutrašnjosti, dok bi se za vikend slično moglo dogoditi u priobalju. U unutrašnjosti Hrvatske vikend bi trebao biti sunčaniji.
borna- Moderator
Re: Proljeće 2014
Jeb'la te ugodna proljetna - kod mene je noćas bilo -2. Smrzao sam se k'o ona stvar u sladoledu...
- Broj postova : 11457
Registration date : 17.03.2008
... ...Pfaff je napisao/la:... Smrzao sam se k'o ona stvar u sladoledu...
Gost- Gost
Prva namakanja u moru...
Upravo gledam preko web kamera u Baškoj kako se prvi kupači namaču u moru (doduše samo do koljena)!Na linku imade 4 kamere, 3. je sa pogledom na plažu
/malo prije ih je bilo više,zavidim im, no da sam ja tamo otplivao bi za pravo.../
/malo prije ih je bilo više,zavidim im, no da sam ja tamo otplivao bi za pravo.../
borna- Moderator
Stižu nam oblaci, kiša i grmljavinsko nevrijeme!
Nakon niza sunčanih dana vrijeme će od subote do utorka biti nestabilnije te s više oblaka i kiše, a na sjevernom Jadranu bit će i grmljavinskog nevremena. Najviše sunca i topline očekuje se u Slavoniji
U petak će posvuda prevladavati sunčano i vedro vrijeme, tek ponegdje uz poneki oblak. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimice je moguća i jutarnja magla. U unutrašnjosti će vjetar biti slab. Tijekom dana će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura bit će od 3 do 8°C u unutrašnjosti te od 9 do 14°C na Jadranu. Najviša dnevna posvuda će biti od 16 do 21°C.
U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice do pretežno sunčano, povremeno uz pojačanu naoblaku, no kiša se ne očekuje. Na Jadranu i u okolnim područjima će se od prijepodneva postupno oblačiti, a moguća je i slaba, kratkotrajna kiša i to uglavnom na širem riječkom području. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C. Najviša dnevna posvuda će se kretati od 13 do 18, a u Slavoniji i do 21°C.
borna- Moderator
... od nas sve počinje ... i dobro i lošeborna je napisao/la:... moguća je i slaba, kratkotrajna kiša i to uglavnom na širem riječkom području. ...
Gost- Gost
Danas od popodne bilo oblačno sa nešto malo sunca...
A kad se već smračilo, onda je i počela kiša ...
A kad se već smračilo, onda je i počela kiša ...
Rijeka u 6.00h
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Ma ne mogu vjerovati! To je iz neke prošle zime? Jel to zaista snijeg ili je bilo tučnjave, kako je tek onda u Sungeru?
borna- Moderator
Odakle Ti slika s moje zgrade?Damir je napisao/la:Rijeka u 6.00h
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1975000_715487511845573_1746027306_n.jpg
Bilo nešto šušnježiceborna je napisao/la:... kako je tek onda u Sungeru?
Zadnja promjena: Pfaff; pon 24 oľu 2014 - 8:27; ukupno mijenjano 1 put.
Pfaff je napisao/la:
Odakle Ti slika s moje zgrade?
Dok si u Sungeru ja sam se uselio u tvoj gradski stan!
Neoj me palit? Ili je kamera na anteni?Damir je napisao/la:Pfaff je napisao/la:
Odakle Ti slika s moje zgrade?
Dok si u Sungeru ja sam se uselio u tvoj gradski stan!
BTW, stan nije više moj, al je Brajda ostala moja
LJUBAV KOJA NE POZNAJE GRANICE Klepetan se 12. put vratio Malenoj
Prava ljubav ne poznaje granice - najpoznatije hrvatske rode ponovno su zajedno! Klepetan se vratio na isti dan kao i prošle godine, a već dvanaestu godinu se vraća svojoj ljubljenoj Malenoj.
Jutros oko 5 sati najpoznatiji rodan stigao je svojoj rodi u gnijezdo u dvorištu Osnovne škole u Brodskom Varošu kod Slavonskog Broda.
O Malenoj već 21 godinu brine umirovljeni domar škole, Stjepan Vokić.
- Došao je s proljećem, točno na svoj datum. Osam je godina dolazio točno 24., kako mu je i termin. Samo je četiri godine malo brljao jer je bilo hladno - rekao je Stjepan.
Klepetan i Malena imaju 39 zajedničkih potomaka, od 45, koliko je jaja dosad Malena izlegla.
- Hvala bogu da je došao. Već dovlači granje za gnijezdo - kaže Stjepan koji je najpoznatijeg rodana odmah nahranio ribu i pustio ga da uživa sa svojom dragom.
(za griješke u tekstu ja ne odgovaram )
Jutros oko 5 sati najpoznatiji rodan stigao je svojoj rodi u gnijezdo u dvorištu Osnovne škole u Brodskom Varošu kod Slavonskog Broda.
O Malenoj već 21 godinu brine umirovljeni domar škole, Stjepan Vokić.
- Došao je s proljećem, točno na svoj datum. Osam je godina dolazio točno 24., kako mu je i termin. Samo je četiri godine malo brljao jer je bilo hladno - rekao je Stjepan.
Klepetan i Malena imaju 39 zajedničkih potomaka, od 45, koliko je jaja dosad Malena izlegla.
- Hvala bogu da je došao. Već dovlači granje za gnijezdo - kaže Stjepan koji je najpoznatijeg rodana odmah nahranio ribu i pustio ga da uživa sa svojom dragom.
(za griješke u tekstu ja ne odgovaram )
borna- Moderator
dida je napisao/la:Ču' to ...Pfaff je napisao/la:... al je Brajda ... moja
Neznam da li se sjećate filma: "Park je moj..." sa Tommy Lee Jones-om u glavnoj ulozi.
Ono kad je puko pa je zauzeo Central park u N.Y!
Šta sjećam ... bio tamoDamir je napisao/la: Neznam da li se sjećate filma: "Park je moj..." sa Tommy Lee Jones-om ...
Gost- Gost
Iduće nedjelje počinje ljetno računanje vremena
Sat se pomiče jedan sat unaprijed, to jest vrijeme u 2 sata računa se kao 3 sata
Iduće nedjelje, 30. ožujka, u 2 sata počinje ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo. Sat se pomiče jedan sat unaprijed, to jest vrijeme u 2 sata računa se kao 3 sata.
Ljetno računanje vremena u 2014. godini završava 26. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.
Ljetno računanje vremena u Hrvatskoj je inače prvi puta uvedeno 1983. godine, kada i u cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji. U Europi je taj koncept prvi put uveden u nekim državama tijekom 1. svjetskog rata, a potom je uglavnom napušten, sve do energetske krize šezdesetih i sedamdesetih kada su ga europske zemlje počele ponovno usvajati.
Izvor: vecernji.hr
Sat se pomiče jedan sat unaprijed, to jest vrijeme u 2 sata računa se kao 3 sata
Iduće nedjelje, 30. ožujka, u 2 sata počinje ljetno računanje vremena, izvijestio je Državni zavod za mjeriteljstvo. Sat se pomiče jedan sat unaprijed, to jest vrijeme u 2 sata računa se kao 3 sata.
Ljetno računanje vremena u 2014. godini završava 26. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.
Ljetno računanje vremena u Hrvatskoj je inače prvi puta uvedeno 1983. godine, kada i u cijeloj tadašnjoj Jugoslaviji. U Europi je taj koncept prvi put uveden u nekim državama tijekom 1. svjetskog rata, a potom je uglavnom napušten, sve do energetske krize šezdesetih i sedamdesetih kada su ga europske zemlje počele ponovno usvajati.
Izvor: vecernji.hr
OBG opet pada (vrlo sitno, doduše)
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5