Proljeće 2014
+8
Josip
buShip fun
K 357
sali
Damir
Laurus
Pfaff
borna
12 posters
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Proljeće 2014
Na Škurinju se isulo nešto malo grašice (dovoljno da smo morali cvetje sklonit sa balkona) ... nije, na sreću bila velika (onako veličine graška) i nije dugo padalo.
Al' zato grmi sve u 16
Al' zato grmi sve u 16
Gost- Gost
Tresla se brda rodio se miš. Svaki put kad su mediji puni bombastičnih najava ne bude ništa.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
buShip fun je napisao/la:Tresla se brda rodio se miš. Svaki put kad su mediji puni bombastičnih najava ne bude ništa.
Potpisujem... A sutra će opet biti sunčano i nebu se ni kužilo da je jučer padala kiša.
Snijeg zabijelio cijelu regiju!
U glavnom gradu Bosne i Hercegovine osvanulo je pravo zimsko jutro i Sarajevo se probudilo prekriveno snježnim pokrivačem, javlja Anadolu Agency (AA). Snijeg je iznenadio i Srbiju; trenutno pada na Zlatiboru, te u Sjenici i na Kopaoniku, javlja srpski portal Mondo.rs. I u Crnoj Gori je od jutros osjetno hladnije, a na planinama pada snijeg, koji je zabijelio i više predjele u Hrvatskoj pa je tako na Biokovu napadao šest do sedam centimetara, dok nanosi dostižu i do pola metra
Temperatura u gradu jutros je iznosila jedan stupanj Celzija, a promet se zbog intenzivnih snježnih padalina odvijao otežano. Temperatura zraka u Banjoj Luci iznosila je šest stupnjeva Celzija. Prema najavama meteorologa slično vrijeme građane BiH očekuje i sutra. U ranim jutarnjim satima moglo bi biti padalina, susnježice i snijega, a blago poboljšanje vremena očekuje se krajem tjedna.
Dnevna temperatura zraka danas bi trebala iznositi 13 stupnjeva, a u većini BiH za danas i sutra najavljeno je pogoršanje vremenskih prilika. Najviša dnevna temperatura u južnim dijelovima zemlje iznosit će 15 stupnjeva.
Prema priopćenju Automoto saveza BiH (BIHAMK) jutros se na više putnih pravaca promet zbog loših vremenskih uvjeta odvija otežano.
Iznenađeni građani prijestolnice BiH jutros su bili primorani posegnuti za toplijom odjećom, a zimsko jutro točno na sredini proljetnog mjeseca travnja usporedili su sa stihovima izvorne bosanske pjesme, sevdalinke 'Snijeg pade na behar na voće'.
/Izgleda da je hladna struja zraka otišla istočnije/
borna- Moderator
- Broj postova : 9404
Registration date : 16.11.2010
Tonči donio snijeg u Istri i Gorskom kotaru
Ciklona Tonči se svojim centrom protekle noći premjestila preko našega područja dalje na istok, a tijekom dana ojačat će sjeverozapadno visinsko strujanje što će po visini dodatno spustiti temperature zraka. Rano jutros riječko područje zahvatilo je grmljavinsko nevrijeme s tučom, a ponegdje je bilo i jače tuče koja je sasvim prekrila ulice Rijeke, javlja Crometeo.hr
Tuče je bilo i u riječkom zaleđu.
Od ponoći do 10 sati ujutro najviše kiše je palo u južnoj Dalmaciji, osobito na dubrovačkom području. U Grudi u Konavlima palo je 36 litara po kvadratnom metru, postaja Dubrovnik – Mandaljena zabilježila je 35, a slijede Hrvace 15, Dubrovnika – petka 12, Metković 12, Nova Gradiška, Vid i Opuzen 9, Žminj 7 itd.
Minimalne jutarnje temperature posvuda su bile niže u odnosu na nedjelju. Nula stupnjeva izmjereno je u Pargu pored Čabra, a drugdje su minimalne temperature bile od 3°C do najviših 13°C, koliko je izmjereno u Makarskoj. Iako su sredinom dana temperature u porastu, one su u većem dijelu znatno niže u odnosu na vrijednosti izmjerene sredinom nedjelje. U Slavoniji je najviše zahladnjelo te su temperature i više od 10°C niže u odnosu na nedjelju. Slično je u dijelu Dalmatinske zagore gdje su lokalno temperature zraka i dalje jednoznamenkaste.
Nakon podulje pauze, snijeg se vratio u planinska područja. Tako se noćas, s nekoliko centimetara snijega zabijelio Platak. Snijeg je padao i u višim predjelima Like i Gorskog kotara, a tijekom jutra padao je i na Biokovu.
U posljednja 24 sata u Istri, koja je jučer imala i povremeno sunčana razdoblja, temperature su naglo pale i za više od 10 stupnjeva. Grmljavinsko nevrijeme s tučom ponovno se danas sredinom dana sručilo nad širim područjem Poreštine - Badernom, Višnjanom i Lovrečom.
Osim tuče, zbog neuobičajeno niskih 'proljetnih' temperatura, nakratko zalepršale su i pokoje pahulje snijega.
Kako javlja Istramet, Istarskim Ipsilonom kod Višnjana u samo nekoliko minuta zavladali su pravi zimski uvjeti vožnje, no srećom, samo prolazno. Naime, vrijeme se polako normalizira i okreće na buru.
borna- Moderator
Ovo je stara vijest, nema veze s ovom prošlom promjenom.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Negdje 1980 godine za 1.svibnja smo se kupali u Baški (ne baš svi) i bilo je već danima lijepo i toplo!
Dok smo se vraćali u Zg uhvatila nas je u Gk snježna mećava i trapature ispod 0 ! Bilo je i zastoja radi prevrnutih ili popriječenih
vozila pa smo se smrznuli jer smo imali samo laganu odjeću....
Dok smo se vraćali u Zg uhvatila nas je u Gk snježna mećava i trapature ispod 0 ! Bilo je i zastoja radi prevrnutih ili popriječenih
vozila pa smo se smrznuli jer smo imali samo laganu odjeću....
borna- Moderator
Sjećam se dobro tog slučaja. Moj se tastina vraćao sa ženom iz Mrkoplja od familije i negdje na Špičunku ih je dohvatila mećava. Odlučili su se vratiti u Lokve na vlak i zaglavili negdje kod Sopača. Srećom kraj ceste. Krenuli pješke do kolodvora (on u mokasinkama). Dok su došli doma, kurio je sa 40 i tjedan dana je krpao upalu pluća (brižan, uvijek je tu bio osjetljiv - pravi Primorac). Punica se već vidjela u crnini. Nikad se nije dao krstiti kad sam ja trubio da u bunkeru auta treba imati mjesta za par starih cipelet'na i trenirku jer nikad se ne zna...
Ča imaš slušat - prošeći malo do Čirkoladida je napisao/la:... Čujem svako malo kako na krovu zuje antene što upućuje da puše bura ...
Ne znam na što okreće, al' ja sam jučer vidijo ovog kako mi vesla po terenudida je napisao/la:Okreće na škuru buru ...
Štuf sam više te vodur'ne... Vani opet lijeva.
Ma i na primorsken nešt' cmolji ... i ubija me polako, zglobovi me bole, koljeno mi oće "otpast" ... hladno mi je ... astma me lagano tlači ... srećom pa nemoramo danas van jer smo se jučer opskrbili pa će se nekako zdurat ... sve u svemu dan za pozabit i krenut otpočetka u novi dan.
Gost- Gost
Ove slike su jutros slikane ili jucer ?
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Baš je pravo proljeće, u Lici snijeg, kod vas na Kvarneru bura, ma milina, kao da je veljača.
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
... moja supruga je još bolja ... rekla je k'o da je 12. mjesecJosip je napisao/la:... ma milina, kao da je veljača.
Klimu sam prije par dana prebacio na ljetnji režim ali sam je sinoć vratio na zimski ... psmtr sinoć su sige visile sa plafona koliko je bilo ledeno doma
Gost- Gost
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5