P-L-D pa ponovno P
4 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
P-L-D pa ponovno P
Poštovani forumaši,dragi prijatelji naslov i nije nešto,ali bio bi predugačak pa sam ga sveo na početna slova Polu-Ludi-Damir...
Moglo bi se i tako okarakterizirati,ali ipak NE! Naslov znači: Podgorjem-Likom-Dalmacijom pa ponovno Podgorijem ili Podvelebitom.
Vrijeme je GO!? Kako kome nama u školstvu je, tako kome nije nek se grize.
Svake godine osim prošle kad sam bio u Deutschland idem u zemlju svojih predaka tj. malu kuću pokraj mora.
Da nebi bilo monotono šetanje ukraj mora i branja šparoga (u ovom slučaju 4 dana 4 KG) krenusmo u đir prema Lici i to Karlobagom uzbrdo preko prijevoja pa kud nas put nanese.
Moja Villa!
Moglo bi se i tako okarakterizirati,ali ipak NE! Naslov znači: Podgorjem-Likom-Dalmacijom pa ponovno Podgorijem ili Podvelebitom.
Vrijeme je GO!? Kako kome nama u školstvu je, tako kome nije nek se grize.
Svake godine osim prošle kad sam bio u Deutschland idem u zemlju svojih predaka tj. malu kuću pokraj mora.
Da nebi bilo monotono šetanje ukraj mora i branja šparoga (u ovom slučaju 4 dana 4 KG) krenusmo u đir prema Lici i to Karlobagom uzbrdo preko prijevoja pa kud nas put nanese.
Moja Villa!
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Re: P-L-D pa ponovno P
Penjajne prema Oštarijskim vratima...
Oštarijska Vrata, prijevoj na Velebitu na 928 m nad morem. Njime prolazi cesta Karlobag Gospić (36 km) Predjel dijeli Velebit na sjeverozapadni(niži)
i jugozapadni (viši) dio. Kota 927 m nad morem obilježena je kamenom kockom,KUBUS, u čast K und K imperatora Ferdinanda cara Austrije
a bogami i Hrvatske do koje vodi 38 kamenih stuba.Za lijepa vremena odatle se vidi talijanska obala i Apenini no ja je nisam vidio jer je bilo nekak tmurno.
Pogled na Ličku stranu!
Nebo je...
Oštarijska Vrata, prijevoj na Velebitu na 928 m nad morem. Njime prolazi cesta Karlobag Gospić (36 km) Predjel dijeli Velebit na sjeverozapadni(niži)
i jugozapadni (viši) dio. Kota 927 m nad morem obilježena je kamenom kockom,KUBUS, u čast K und K imperatora Ferdinanda cara Austrije
a bogami i Hrvatske do koje vodi 38 kamenih stuba.Za lijepa vremena odatle se vidi talijanska obala i Apenini no ja je nisam vidio jer je bilo nekak tmurno.
Pogled na Ličku stranu!
Nebo je...
Zadnja promjena: Damir; čet 2 tra 2015 - 17:38; ukupno mijenjano 1 put.
Krenusmo ka Smiljanu rodnom selu Nikole Tesle tj. memorijalnom centru. Na fotki su crkva Sv. apostola Petra i Pavla u kojoj je kao pop služio Nikolin otac Milutin,župni dvor ili kuća gdje je Nikola rođen i replika štale s koje je Nikola kao dječak skakao kišobranom (zar nismo svi,netko s štale netko s trešnje pa je slomio obje ruke... ),navodno je s nje volio promatrati grmljavinske oluje!?
Zadnja promjena: Damir; čet 2 tra 2015 - 18:32; ukupno mijenjano 1 put.
Inače u samome muzeju nije dozvoljeno fotkanje,ali kad sam htio ovjekovječiti voditeljicu rekla mi je da mogu fotkati sve samo ne nju...
Šteta,baš je bila simpa!
Na prvoj fotki ovaj krug bi trebao biti zemaljska kugla,a gradovi sa kilometražom gdje je sve Tesla putovao.
Unutar muzeja,važne godine Teslinih dostignuća...
Teslin originalni rukopis s potpisom.
Šteta,baš je bila simpa!
Na prvoj fotki ovaj krug bi trebao biti zemaljska kugla,a gradovi sa kilometražom gdje je sve Tesla putovao.
Unutar muzeja,važne godine Teslinih dostignuća...
Teslin originalni rukopis s potpisom.
Ala,remo šoto...
Vrlo vrijedna zbirka knjiga koju je osobno posjedovao Tesla,neke je čak i napisao,a neke su pak i novijeg izdanja.
Krećemo prema (prostoriji) gdje ćemo doživjeti elektromagnetsku oscilaciju (fotkanje strogo zabranjeno) doživljaj VRHUNSKI!
U Ovoj simpatičnoj kućici nalazi se Teslin el.mag. oscilator. Voditelj ove sesije je upitao tko će biti (pokusni kunić) naravno gurnuo sam ženu naprijed. Dao joj je neonsku lampu od 60 cm upalio oscilator iz kojeg su sjevale munje,a neonka je zasvjetlila (nažalost nije i moja žena).
Vrlo vrijedna zbirka knjiga koju je osobno posjedovao Tesla,neke je čak i napisao,a neke su pak i novijeg izdanja.
Krećemo prema (prostoriji) gdje ćemo doživjeti elektromagnetsku oscilaciju (fotkanje strogo zabranjeno) doživljaj VRHUNSKI!
U Ovoj simpatičnoj kućici nalazi se Teslin el.mag. oscilator. Voditelj ove sesije je upitao tko će biti (pokusni kunić) naravno gurnuo sam ženu naprijed. Dao joj je neonsku lampu od 60 cm upalio oscilator iz kojeg su sjevale munje,a neonka je zasvjetlila (nažalost nije i moja žena).
Voditelj nas je potom odveo (veoma lukavo) u drugu kuću u kojoj se nalazi kino dvorana u kojoj prikazuju 20-to minutni dokumentarni film,ali nalazi se i suvenirnica. Moja žena je jako laka na suvenire jer treba nama,punici,kumi,kumu,ovom-onom i osim obiteljske ulaznice od 80 Kn potroših još 70
Moja žena u kupnji...
Između ostalog u predvorju prostorije nalazi se replika broda na daljinsko upravljanje koji je Tesla 1898 god. provozao u jezercu u Central parku N.Y.C.
Ljudi mu nisu vjerovali na tom poduhvatu pa su se čak neki spustili u jezerce da provjere nije li špaga ispod...
Moja žena u kupnji...
Između ostalog u predvorju prostorije nalazi se replika broda na daljinsko upravljanje koji je Tesla 1898 god. provozao u jezercu u Central parku N.Y.C.
Ljudi mu nisu vjerovali na tom poduhvatu pa su se čak neki spustili u jezerce da provjere nije li špaga ispod...
Moja idea je bila utaboriti se poput "Bika koji sjedi" i čekati vlakove koji ovdije i nisu baš česta pojava,a ženu i klince poslati u zujanje tj. shoping.
Pošto moja žena nije naviknuta na centre od 100 m2 već 1000 i više rekla je: Diži bulju i krećemo dalje...
I eto me,ponovno sam na otvorenoj Ličkoj magistrali. Kod Medaka sretosmo Krešimira.
Krešimir je BOV izgrađen/prenamjenjen 1991 god od TAM-a 260 (bar ja mislim da je to taj TAM po zadnjem duplom diferencijalu).
Pošto moja žena nije naviknuta na centre od 100 m2 već 1000 i više rekla je: Diži bulju i krećemo dalje...
I eto me,ponovno sam na otvorenoj Ličkoj magistrali. Kod Medaka sretosmo Krešimira.
Krešimir je BOV izgrađen/prenamjenjen 1991 god od TAM-a 260 (bar ja mislim da je to taj TAM po zadnjem duplom diferencijalu).
Duž cijele Ličke magistrale i nakon 20 god vidljive su posljedice rata...
... no,što je bilo-bilo je,a mi smo na ulasku u Gračac tj. Hbf Gračac.
Na upit prometniku da li smijem fotkati on odgovara: "Ljudno,samo slikaj što'god ti srce oće,ali nemoj mene...nisan ti ja za slikanja..."
Opak tip jako mi se sviđa! Ispričao mi je puno stvari,ali i to da su se 2-3 min prije mog dolaska iskrižala 2 nagibna (pas mater... ) i da teretnog nema ko'zna dokad...
Prema ST...
Prema GS...
Nisam pitao,ali sliči mi na negdašnje remize?
... no,što je bilo-bilo je,a mi smo na ulasku u Gračac tj. Hbf Gračac.
Na upit prometniku da li smijem fotkati on odgovara: "Ljudno,samo slikaj što'god ti srce oće,ali nemoj mene...nisan ti ja za slikanja..."
Opak tip jako mi se sviđa! Ispričao mi je puno stvari,ali i to da su se 2-3 min prije mog dolaska iskrižala 2 nagibna (pas mater... ) i da teretnog nema ko'zna dokad...
Prema ST...
Prema GS...
Nisam pitao,ali sliči mi na negdašnje remize?
Zadnja promjena: Damir; čet 20 kol 2015 - 21:03; ukupno mijenjano 1 put.
Vožnjom naprvo od želj. stanice prema jugoistoku nailazimo na domaće "Milke",a odmah uz njihovu parcelu za ispašu je križanje prema gradu Gračacu i prema Obrovcu. Hmm tu smo stali i igrali par - nepar da vidimo kamo ćemo? Žena je htjela prema Gračacu i izgubila
Izlaz iz Gračaca (iako nisam bio u njemu pa to izgleda sumnjivo)
Još desetak km uzbrdo i evo tunela koji odvaja Liku od Dalmacije. Ispred tunela šaroliki znakovi,a sa samo jednom porukom: "Ne hod'te vamo zimi aš ste najebali..."
Izlaz iz Gračaca (iako nisam bio u njemu pa to izgleda sumnjivo)
Još desetak km uzbrdo i evo tunela koji odvaja Liku od Dalmacije. Ispred tunela šaroliki znakovi,a sa samo jednom porukom: "Ne hod'te vamo zimi aš ste najebali..."
I tako spuštajući se prema Obrovcu stigoh smo do Zatona Obrovačkog i restorana Anita (ime moje žene) u koji je ONA htijela stati da idemo na ručak.
Meni se nisu svidjele zavjese jer previše izgledaju "jaranske" pa nisam htio niti ući,ali sva sreća da smo stali jer vlasnik restorana ima i privatni ZOO sa kladim se više egzotičnih vrsta nego onaj u ZG.
Pa evo i nekih egzotičnih životinjki...
Afrički Noj
Južnoamerička Alpaka
Pauni
Meni se nisu svidjele zavjese jer previše izgledaju "jaranske" pa nisam htio niti ući,ali sva sreća da smo stali jer vlasnik restorana ima i privatni ZOO sa kladim se više egzotičnih vrsta nego onaj u ZG.
Pa evo i nekih egzotičnih životinjki...
Afrički Noj
Južnoamerička Alpaka
Pauni
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.