P-L-D pa ponovno P
4 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: P-L-D pa ponovno P
Ana, Anita... Niste baš nešto maštoviti u obitelji...
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:Ana, Anita... Niste baš nešto maštoviti u obitelji...
Nimalo!
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Lijepo lijepo, hoćemo još! Pogotovo mi se sviđaju životinje!
Wallaby? Ili po naški, valabi?
Damir je napisao/la:Jedan od Australskih tobolčara,ali nije Klokan pozabil sam ime vrste.
Wallaby? Ili po naški, valabi?
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
inflameswetrust je napisao/la:Lijepo lijepo, hoćemo još! Pogotovo mi se sviđaju životinje!
Ide-ide...
inflameswetrust je napisao/la:Wallaby? Ili po naški, valabi?
Bravo prika,to je taj mali vrah...
Krenusmo dalmatinskim zaleđem prema jadranskoj magistrali!
Pogled na autobahn dionicu Sv.Rok.
Već smo s razom Paškog mosta.
Nakon milijun zavoja stadoh hitit cur (pišati),zapalit cigaru i škljocnut koju fotku prema tako-tako blizu Karlobagu,ali do njega me još djeli najmanje 50 laktastih zavoja (nikad doć).
Evo i R. Lagunice vjernog auta koji nas je već otpeljao na bezbroj dalekih ili kratkih putovanja.
Pogled na autobahn dionicu Sv.Rok.
Već smo s razom Paškog mosta.
Nakon milijun zavoja stadoh hitit cur (pišati),zapalit cigaru i škljocnut koju fotku prema tako-tako blizu Karlobagu,ali do njega me još djeli najmanje 50 laktastih zavoja (nikad doć).
Evo i R. Lagunice vjernog auta koji nas je već otpeljao na bezbroj dalekih ili kratkih putovanja.
Bome, lijepi Ausflug! Sasvim OK da si ovoga sleda ostao u domaji, a ne poć kod onih koji nam ni radne dozvole ne daju! (A vid' što na to vele Bosanci):
Mujo Hasi: Dođi Haso, da ti nešto važno kažem!
Haso: Reci Mujo, šta je?
Mujo: Angela Merkel dolazi u Sarajevo!
Haso: Pa šta to meni kažeš, bolan ne bijo, nisam ti ja Gavrilo Princip!
Pa da ja otkomentarišem koju:
Kubus
Ja sam tu onomad slikao vlakić, Ti nisi imao priliku?
Pitanje: Kako si s Kubusa uspio stići najprije u Gospić pa tek onda u Smiljan?
Vidim da se u Muzeju NT nije ništa promijenilo – i dalje je uredan s dobrim vodstvom iako bi trebalo dosta uložiti da se pokaže više "pokretnih" stvari. Izgleda da ni brodić ni turbina još uvijek nisu u funkciji, a tome je već par godina da sam bio tamo... Izlošci su previše statični što danas više ne prolazi ni u muzeju s mumijama!
Najbolje radi suvenirnica (imam i ja jednu takvu, jedino je moja malo vremešnija!)
Gospić
Čemu riječi trošiti? Un colodvor in mezzo a un bel niente!. No, ako nisi znao, u Gospiću postoji hotel "Ana" (evo, opet!) s pristojnom klopom i studentskim cijenama...
Medak
Nisam ni znao da se u "Krešimira" može ući. Ili imaš ključ?
Gračac
Da si protegao nogice i popeo se na nekadašnju rampu za namirivanje ugljenom, slikao biš nekadašnju lepezastu lokomotivsku šupu i okretaljku (znam, znam, mala djeca i grintava...)
Obrovac
Odlične su slike Obrovca. Lijepi, mali, nekako pospani gradić. Jako uredan, ali nema čak ni hotela!
Magistralom do kraja
Karlobag me uvijek veselio (ne zato jer je srušilo crikvu). Lijepi gradić s mnogo prilika za odmor na putu od-do. Nekoć je postojao jedan socrealistički restoran (beton+staklo) s odličnom klopom, po zimi su uvijek imali sarme k'o pesnica, leglo bi taman kad bi derala bura!
"Četiri sestre"? Može detaljnija lokacija? Ovo izgleda opako dobro!
Završna slikica je za 5+!
Hvala na lijepom putopisu. Sljedeći put voziš preko Malog Halana da vidimo kako Ti slikaš Tulove grede...
A mogao biš i preko Alana na Štirovaču, pogledat kako se drži žičara...
Mujo Hasi: Dođi Haso, da ti nešto važno kažem!
Haso: Reci Mujo, šta je?
Mujo: Angela Merkel dolazi u Sarajevo!
Haso: Pa šta to meni kažeš, bolan ne bijo, nisam ti ja Gavrilo Princip!
Pa da ja otkomentarišem koju:
Jako dobro! Taman dimenzija za uživat
Kubus
Ja sam tu onomad slikao vlakić, Ti nisi imao priliku?
Pitanje: Kako si s Kubusa uspio stići najprije u Gospić pa tek onda u Smiljan?
Vidim da se u Muzeju NT nije ništa promijenilo – i dalje je uredan s dobrim vodstvom iako bi trebalo dosta uložiti da se pokaže više "pokretnih" stvari. Izgleda da ni brodić ni turbina još uvijek nisu u funkciji, a tome je već par godina da sam bio tamo... Izlošci su previše statični što danas više ne prolazi ni u muzeju s mumijama!
Najbolje radi suvenirnica (imam i ja jednu takvu, jedino je moja malo vremešnija!)
Gospić
Čemu riječi trošiti? Un colodvor in mezzo a un bel niente!. No, ako nisi znao, u Gospiću postoji hotel "Ana" (evo, opet!) s pristojnom klopom i studentskim cijenama...
Medak
Nisam ni znao da se u "Krešimira" može ući. Ili imaš ključ?
Gračac
Po izričaju sudeći, izgleda da si dokazao da u Hbf Gračac postoje bar dva prometnika jer smo svi mi ostali dosad svaki put naletili na onog simpa Slavonca čija žena u gračacu drži hotel "Ana"! (Čuj, njih!)Damir je napisao/la:Na upit prometniku da li smijem fotkati on odgovara: "Ljudno,samo slikaj što'god ti srce oće,ali nemoj mene...nisan ti ja za slikanja..."
Opak tip jako mi se sviđa! Ispričao mi je puno stvari,ali i to da su se 2-3 min prije mog dolaska iskrižala 2 nagibna (pas mater... ) i da teretnog nema ko'zna dokad...
Nisu remize nego nekadašnji depo. Remize su za elektre, DMU-ove i sličan sitnjavor, ovdje su bile parnjače. Gračac je dugo vremena bio krajnja stanica Ličke pruge sve dok nisu stvar spojili s Kninom pa su Dalmoši pokuljali u Zagreb.
Da si protegao nogice i popeo se na nekadašnju rampu za namirivanje ugljenom, slikao biš nekadašnju lepezastu lokomotivsku šupu i okretaljku (znam, znam, mala djeca i grintava...)
Obrovac
Pra-povijesti? Ti si isto pobornik ideje da prije Adzeja nije bilo ništa?
Odlične su slike Obrovca. Lijepi, mali, nekako pospani gradić. Jako uredan, ali nema čak ni hotela!
Magistralom do kraja
Misliš treso (subočice)Damir je napisao/la:Već smo s razom Paškog mosta.
Karlobag me uvijek veselio (ne zato jer je srušilo crikvu). Lijepi gradić s mnogo prilika za odmor na putu od-do. Nekoć je postojao jedan socrealistički restoran (beton+staklo) s odličnom klopom, po zimi su uvijek imali sarme k'o pesnica, leglo bi taman kad bi derala bura!
"Četiri sestre"? Može detaljnija lokacija? Ovo izgleda opako dobro!
Završna slikica je za 5+!
Hvala na lijepom putopisu. Sljedeći put voziš preko Malog Halana da vidimo kako Ti slikaš Tulove grede...
A mogao biš i preko Alana na Štirovaču, pogledat kako se drži žičara...
Spamećujen se da si na Kubusu fotkao vlakić u jednoj od svojih mnogih reportaža.
Namjerno sam išao prvo u Gospić,a kroz njega u Smiljan. Iskreno cesta koja se prije GS odvaja ka Smiljanu bila je puna vojnika,a poslije smo čuli i pucnjeve dakle bili su na vježbi ili je počeo rat,a da ja to neznam!?
Krešimiru su bila širom otvorena vrata,mislim da su ih otvorila neka nekulturna djeca (ne mora značiti) poslije fotkanja unutrašnjosti zatvorio sam kako i treba biti.
TNX za objašnjenje depo/remiza u Gračacu!
Evo objašnjenja za Četiri sestre,nadam se da je dovoljno razumljivo!?
Namjerno sam išao prvo u Gospić,a kroz njega u Smiljan. Iskreno cesta koja se prije GS odvaja ka Smiljanu bila je puna vojnika,a poslije smo čuli i pucnjeve dakle bili su na vježbi ili je počeo rat,a da ja to neznam!?
Krešimiru su bila širom otvorena vrata,mislim da su ih otvorila neka nekulturna djeca (ne mora značiti) poslije fotkanja unutrašnjosti zatvorio sam kako i treba biti.
TNX za objašnjenje depo/remiza u Gračacu!
Evo objašnjenja za Četiri sestre,nadam se da je dovoljno razumljivo!?
Odlično pojašnjenje, hvala! Nastojat ćemo provjeriti prvom prilikom
O! Najs! Baš sam guštao čitajući ovaj putopis. Teslin muzej već godinama namjeravam posjetiti, ali svaki put kad idem za Dalmaciju dosta vremena izgubim kod rodbine u Sincu, a kad se vraćam obično sam u žurbi. Možda sad kad budem išao za Biograd...
ZOO u Zatonu obrovačkom ipak postoji još uvijek? Lani kad sam išao prema dolje, izgledalo mi je kao da više nema ničega tamo, kavez gdje su nojevi bio je pun građevinskog materijala (barem mi se tako učinilo iz auta u prolazu).
Bijah tamo prije 6 godina (https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/t1183-skitam-se-i-slikam#21561) i poslikah štošta, ali nešto me i dan danas muči:
Koji klinac je ono žuto dlakavo što živi u panju?
ZOO u Zatonu obrovačkom ipak postoji još uvijek? Lani kad sam išao prema dolje, izgledalo mi je kao da više nema ničega tamo, kavez gdje su nojevi bio je pun građevinskog materijala (barem mi se tako učinilo iz auta u prolazu).
Bijah tamo prije 6 godina (https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/t1183-skitam-se-i-slikam#21561) i poslikah štošta, ali nešto me i dan danas muči:
Registration date : 04.09.2008
Jean je napisao/la:
Kuna zlatica ili ti ga zlatna kuna koje više nema,otegla je papcima!
VIdio si Obrovac, ali nisi slikao najpolitičkiju tvornicu u svemiru!
inflameswetrust je napisao/la:
Za to se ne isplati tratiti mjesto na SD kartici...
Nema tamo više ničeg, pusta crvena uzorana ledina i bazeni s lužinominflameswetrust je napisao/la:
Neka neka, i to je dio naše povijesti! Kao i rudnik mrkog ugljena Ratkovica u mom kraju. Lijepi spomenici živućima!
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.