Prvi put u Frecciarossi (mini putopis)
4 posters
Stranica 1 / 1.
Prvi put u Frecciarossi (mini putopis)
Kako i sam naslov teme kaže, moje prvo putovanje sa Frecciarossom (ETR 500) doduše kratko ali slatko na relaciji Portogruaro/Caorle-Trieste c.le. Za početak dvije fotke snimljene nakon dolaska u Trst, ostatak za koji dan, dok malo obradim slike i zbrišem ono što je za brisati, te upload, a ima i jedan filmić.
......nastavit će se!
......nastavit će se!
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Prvi put u Frecciarossi (mini putopis)
El cocodrillo rosso!
BTW, Kega si vraga delal u Portogruaru? Tamo je i bog rekal lakunoć!
BTW, Kega si vraga delal u Portogruaru? Tamo je i bog rekal lakunoć!
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Valjda se zaželio provozati u toj strijeli a to je najkraća (i najbliža) relacija?
(mogal je otić i do Rima al bi onda morao barem tjedan dana pjevati na ulici da skupi lira za povratak )
(mogal je otić i do Rima al bi onda morao barem tjedan dana pjevati na ulici da skupi lira za povratak )
borna- Moderator
- Broj postova : 9404
Registration date : 16.11.2010
Upravo tako, zaželio sam se vožnje u crvenoj strijeli, prije je trebalo potegnuti do Bologne, pa Mestre, a sada evo ih iz Trsta 3 para, sa promjenom voznog reda 12/2016 i četvrti par, Frecciabianca nestaje. Šta sam išao u Portogruaro, ništa, kako bi se reklo, da rit vidi puta , a najkraća dionica je ipak Monfalcone
Koju je brzinu vlak postigao na tako kratkoj relaciji, osjeti li se silovito ubrzanje bez kraja...?
borna- Moderator
- Broj postova : 9404
Registration date : 16.11.2010
Na ovome monitoru svako malo pokaže brzinu, položaj na karti, reklame njihove....trenutno 147km/h, a vidio sam najviše 151, s time da pruga Trst-Mestre nije Alta Velocita, dakle to je to. Za ugođaj 300 km/h i više treba ipak potegnuti malo dalje.
Narcis je napisao/la: Za ugođaj 300 km/h i više treba ipak potegnuti malo dalje.
To bi mogli ubaciti u plan Štacionovaca za posjet Milanu?
Btw. jedva čekam da odemo na fotosafari pa ju ćapamo negdere sa čuke.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
O da, da, subotom i nedjeljom dolazi u Trst u 14:22Damir je napisao/la:Btw. jedva čekam da odemo na fotosafari pa ju ćapamo negdere sa čuke.
Pa,da nastavim. Kako sam se odlučio na ovo putovanje, a u pripremi je već danima, na mob imam aplikaciju Trenit! pa svako malo klikam i gledam cijene za Milano, planiram otiči, ali otom-potom. Kako glasi parola, ranije-jeftinije, tako je i u sistemu Trenitalia, za vlakove ranga Freccia, Inter City, Inter City Notte ranije kupljena karta, jeftinija za čak 60%, dok lokalni vlakovi (Regionale, Regionale Veloce) imaju fiksne cijene. U jednom trenutku mi se pokazala Frecciarossa umjesto Frecciabianca što mi je bilo malo čudno, mislim se, Frecciarossa iz Trsta, ma nema šanse, kako se pričalo u kuloarima po talijanskim grupama po FB, Trst i Alta Velocita je još daleka budućnost, ali eto, odluka je pala i usred važećeg voznog reda su ubacili promjene, i to tako da Frecciarossa zamjenjuje Frecciabianca po istoj trasi, isti vozni red, ista zaustavljanja, ali cijena nešto veća, naravno niš čudno, s obzirom na komfor između jednog i drugog, razlika je više nego očita, u što sam se i sam uvjerio.
Frecciarossa nudi 4 kategorije vagona, Standard, Premium, Business, Business Executive, s time da se još Business dijeli na Business Salottino (mala konferencijska sala) i Business Area Silenzio (Mirna zona). Htio sam se počastiti Premium razredom, ali mi je prilikom kupovine online došla poruka ako želim Business za 1 euro više od cijene Premiuma, naravno da sam prihvatio . Pošto mi jutarnji polasci FR iz Trsta u 6.08 i 6.38 baš ne pašu, popodnevni 17.02 je ipak prekasno jer je već mrkli mrak, odlučio sam se za povratak u Trst u 12:08, sad još mu otići u susret, krenuo sam vlakom 2210 u 09.15, 2. razred ništa posebno, vagon renoviran, mjesto kraj prozora koji se može otvoriti (rijetkost) kud ćeš bolje.
Prvih par fotki su okinute mobitelom, razlog: carabinieri na sve strane i na svim kolodvorima, valjda je neka akcija bila u pitanju ne znam, i u vlaku su prolazili kroz vagone, nisam htio riskirati i NIKON je ostao u torbi, do povratka. U Portogruaru sam se našao sa svojim FB prijateljem Luca Seria, vrhunski fotograf i isto tako zljubljenik u željeznicu, kaže i on osobno većinom slika vani na otvorenoj pruzi, rijetko na kolodvoru, jer znaju gnjaviti.
I evo ga ulijeće Frecciarossa 9707 iz Torina za Trst sa stajanjem u Latisana, Cervignano, Monfalcone
Malo sam morao potrčati do 2. vagona i evo me na svome mjestu 4D
Malo je mutna fotka ostala, ona silueta na kraju vagona je carabiniere
Ova je već malo bolja, info monitor, na kojemu se svako malo pokazuje trenutna brzina, reklamni spotovi Trenitalia, prognoza vremena i položaj na mapi.
Prossima fermata, next stop Latisana-Lignano-Bibione
Dobrodošli u Frecciarossu
Pa slijedi Cervignano-Aquilea-Grado, vozimo se 147 km/h, na ovoj pruzi maksimum je 150 km/h.
Kraj kolosijeka, a nema bika
Frecciarossa nudi 4 kategorije vagona, Standard, Premium, Business, Business Executive, s time da se još Business dijeli na Business Salottino (mala konferencijska sala) i Business Area Silenzio (Mirna zona). Htio sam se počastiti Premium razredom, ali mi je prilikom kupovine online došla poruka ako želim Business za 1 euro više od cijene Premiuma, naravno da sam prihvatio . Pošto mi jutarnji polasci FR iz Trsta u 6.08 i 6.38 baš ne pašu, popodnevni 17.02 je ipak prekasno jer je već mrkli mrak, odlučio sam se za povratak u Trst u 12:08, sad još mu otići u susret, krenuo sam vlakom 2210 u 09.15, 2. razred ništa posebno, vagon renoviran, mjesto kraj prozora koji se može otvoriti (rijetkost) kud ćeš bolje.
Prvih par fotki su okinute mobitelom, razlog: carabinieri na sve strane i na svim kolodvorima, valjda je neka akcija bila u pitanju ne znam, i u vlaku su prolazili kroz vagone, nisam htio riskirati i NIKON je ostao u torbi, do povratka. U Portogruaru sam se našao sa svojim FB prijateljem Luca Seria, vrhunski fotograf i isto tako zljubljenik u željeznicu, kaže i on osobno većinom slika vani na otvorenoj pruzi, rijetko na kolodvoru, jer znaju gnjaviti.
I evo ga ulijeće Frecciarossa 9707 iz Torina za Trst sa stajanjem u Latisana, Cervignano, Monfalcone
Malo sam morao potrčati do 2. vagona i evo me na svome mjestu 4D
Malo je mutna fotka ostala, ona silueta na kraju vagona je carabiniere
Ova je već malo bolja, info monitor, na kojemu se svako malo pokazuje trenutna brzina, reklamni spotovi Trenitalia, prognoza vremena i položaj na mapi.
Prossima fermata, next stop Latisana-Lignano-Bibione
Dobrodošli u Frecciarossu
Pa slijedi Cervignano-Aquilea-Grado, vozimo se 147 km/h, na ovoj pruzi maksimum je 150 km/h.
Kraj kolosijeka, a nema bika
Da ne bi bilo da sam zaboravio na ćenifu, nije nešto specijalno, ali sve digitalno
Monfalcone, e tu već malo kasnimo, zaustavilo nas 2 puta na pruzi, nisam skužio zašto, ali primijetio sam ekipe RFI kod nekoliko žcp-a, radi se na nečemu.
Pokušavao sam okuniti sliku vlak iz vlaka u zavoju, pošto od Monfalcona do Trsta ima ohoho zavoja, ali nemoguća misija, ili je usjek, ili nešto drugo
Pičimo prema Trstu i već smo nategli kašnjenje +17
Ali je zato barem vrijeme se ostabililo, nakon dosadne višednevne kišurine
Ah da, i ovo se ukazuje svako malo livecam, iz zadnje upravljačnice, još da su stakla malo čistija
Monfalcone, e tu već malo kasnimo, zaustavilo nas 2 puta na pruzi, nisam skužio zašto, ali primijetio sam ekipe RFI kod nekoliko žcp-a, radi se na nečemu.
Pokušavao sam okuniti sliku vlak iz vlaka u zavoju, pošto od Monfalcona do Trsta ima ohoho zavoja, ali nemoguća misija, ili je usjek, ili nešto drugo
Pičimo prema Trstu i već smo nategli kašnjenje +17
Ali je zato barem vrijeme se ostabililo, nakon dosadne višednevne kišurine
Ah da, i ovo se ukazuje svako malo livecam, iz zadnje upravljačnice, još da su stakla malo čistija
I došli na kraj puta, siamo in arrivo a Trieste c.le, termine corsa del treno
Na svoje parkirno mjesto binario 2, peron 2 gdje će čekati povratak za Milano u 17:02
I za kraj 3 fotke Trieste Campo Marzio, ranžirni kolodvor, pošto sam tu ostavio auto, vidi ove 4 helgice, jedna ljepša od druge
Manevre u ne baš reprezentatuvnom stanju
Malo dalje jedna E405
I to bi bilo to za ovaj puta, slijedeći raport sa frecciarosseće biti malo više detaljniji, a imaju i dobru gastro ponudu
Arrivederci!
Na svoje parkirno mjesto binario 2, peron 2 gdje će čekati povratak za Milano u 17:02
I za kraj 3 fotke Trieste Campo Marzio, ranžirni kolodvor, pošto sam tu ostavio auto, vidi ove 4 helgice, jedna ljepša od druge
Manevre u ne baš reprezentatuvnom stanju
Malo dalje jedna E405
I to bi bilo to za ovaj puta, slijedeći raport sa frecciarosseće biti malo više detaljniji, a imaju i dobru gastro ponudu
Arrivederci!
Similar topics
» Nova Gorica (Gorizia) SLO- mini putopis
» Putopis iz vaseg kraja :)
» Rijeka-Moravice putopis
» Mini krugoputopis iz Istre
» Putopis iz vaseg kraja :)
» Rijeka-Moravice putopis
» Mini krugoputopis iz Istre
Stranica 1 / 1.