In Memoriam
5 posters
In Memoriam
Tadej Brate (75)
Jučer sam dobio informaciju da je na neki nebeski kolodvor preselio Tadej Brate, slovenski publicist, jedini profesionalni railfan s područja bivše države. Magistrirao je u Velikoj Britaniji s područja očuvanja tehničkog nasljeđa, proputovao cijeli svijet, vozio sve moguće lokomotive...
Na domaćem terenu, zaslužan je za spašavanje mnogih artefakata iz povijesti željeznice. Njemu se dobrim dijelom može zahvaliti za postav i uređenje Ljubljanskog železniškog muzeja
Bio je i plodan publicist, objavio je brdo knjiga od kojih ću spomenuti njegovu čuvenu "bibliju" - Die Dampflokomotiven Jugoslawiens kao i knjigu o Parenzani u kojoj je objavio neke važne detalje iz povijesti te nama toliko značajne i drage pruge
Članovi riječkog "Štaciona" sastali su se s njime u par navrata i svaki put je bio drag i ugodan sugovornik
Počivao u miru!
Jučer sam dobio informaciju da je na neki nebeski kolodvor preselio Tadej Brate, slovenski publicist, jedini profesionalni railfan s područja bivše države. Magistrirao je u Velikoj Britaniji s područja očuvanja tehničkog nasljeđa, proputovao cijeli svijet, vozio sve moguće lokomotive...
Na domaćem terenu, zaslužan je za spašavanje mnogih artefakata iz povijesti željeznice. Njemu se dobrim dijelom može zahvaliti za postav i uređenje Ljubljanskog železniškog muzeja
Bio je i plodan publicist, objavio je brdo knjiga od kojih ću spomenuti njegovu čuvenu "bibliju" - Die Dampflokomotiven Jugoslawiens kao i knjigu o Parenzani u kojoj je objavio neke važne detalje iz povijesti te nama toliko značajne i drage pruge
Članovi riječkog "Štaciona" sastali su se s njime u par navrata i svaki put je bio drag i ugodan sugovornik
Počivao u miru!
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: In Memoriam
Neki od nas su došli u godine kada je česti odlazak prijatelja i poznanika, takva sudbina je svima neminovna
Ja sam imao čast družiti se sa njime i učiti sredinom 70-ih, od tada ga se sjećam kao žustrog i vitkog mladića
Kasnije se nismo više sretali no dolaskom neta smo se povremeno dopisivali.
Njegova djela će zauvijek ostati kao spomen naših željeznica!
Ja sam imao čast družiti se sa njime i učiti sredinom 70-ih, od tada ga se sjećam kao žustrog i vitkog mladića
Kasnije se nismo više sretali no dolaskom neta smo se povremeno dopisivali.
Njegova djela će zauvijek ostati kao spomen naših željeznica!
borna- Moderator
- Broj postova : 9465
Registration date : 16.11.2010
Pfaff likes this post
Registration date : 14.05.2008
borna, mladen_lucky and besposlenpop like this post
Andre Lenk - ErrAser (48)
Danas sam saznao da je nakon duge i teške bolesti umro ErrAser. Bio je admin na onom 4umu kad sam ja tamo činio prve koračiće. Pamtit ću ga kao pristojnog i dobrohotnog admina, a imao je maestralne putopise i cab-rideove sa svojih vožnji. Jedino mu se nisu sviđale naše riječke ćenife!!!
Počivao u miru i sućut obitelji.
Danas sam saznao da je nakon duge i teške bolesti umro ErrAser. Bio je admin na onom 4umu kad sam ja tamo činio prve koračiće. Pamtit ću ga kao pristojnog i dobrohotnog admina, a imao je maestralne putopise i cab-rideove sa svojih vožnji. Jedino mu se nisu sviđale naše riječke ćenife!!!
Počivao u miru i sućut obitelji.
besposlenpop likes this post
Nisam ih poznavao, no moja sućut.
besposlenpop- Broj postova : 1489
Registration date : 18.06.2021
Kikija sam sreo jednom davno kratko na Delti ali to me ne sprečava da izrazim obitelji iskrenu sućut. Počivala u miru.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
U svakom slučaju Kikiju moramo biti zahvalni za ovaj forum a zasigurno i uz pomoć supruge!
Uvijek se rastužim kada prerano odu dobri ljudi koji su zaslužili još dugo živjeti a ljut sam kad neki barabe
ala Putin to neće (što bi mnogi slavili)
Uvijek se rastužim kada prerano odu dobri ljudi koji su zaslužili još dugo živjeti a ljut sam kad neki barabe
borna- Moderator
- Broj postova : 9465
Registration date : 16.11.2010
A idejni otac 4uma je (ne'š vjerovat'...)borna je napisao/la:U svakom slučaju Kikiju moramo biti zahvalni za ovaj forum a zasigurno i uz pomoć supruge!
Imamo mi i bližih od Putina!borna je napisao/la:Uvijek se rastužim kada prerano odu dobri ljudi koji su zaslužili još dugo živjeti a ljut sam kad neki barabe
borna likes this post