Krk,Baška,Jurandvor i Batomalj
+4
gaspa
nenek
Pfaff
besposlenpop
8 posters
Stranica 15 / 17.
Stranica 15 / 17. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17
Re: Krk,Baška,Jurandvor i Batomalj
I ovdje sam izašao natrag na Zvonimirovu
Odozgora nisam slikao ovaj uski razmak kuća
Imam još toga za istražiti sa Zvonimirove
Vraćam se u Jurandvor prije gužve i vrućine
Malo hrvanja pod nadzorom suca
Nakon toga se treba odmoriti
borna- Moderator
- Broj postova : 9431
Registration date : 16.11.2010
gaspa and besposlenpop like this post
Ccc ... ova rupa je za lomljenje nogu onih koji previše popiju ...?borna je napisao/la:...
I ovdje sam izašao natrag na Zvonimirovu
...
besposlenpop- Broj postova : 1466
Registration date : 18.06.2021
Pfaff and borna like this post
Ne moraju POPiti nešto, dovoljno je da ne gledaju kud hodaju
To je otvor kojim se većina vode za jakih kiša izlijeva dole na ulicu da ne bi išla preko stuba.
Ima još mačora koji se vole malo izvaliti na relativno hladne pločice, veći Čupko ima sada 6 godina a manji Miško 1.
To je otvor kojim se većina vode za jakih kiša izlijeva dole na ulicu da ne bi išla preko stuba.
Ima još mačora koji se vole malo izvaliti na relativno hladne pločice, veći Čupko ima sada 6 godina a manji Miško 1.
borna- Moderator
Sjetio sam se danas slikati taj ispust vode na Zvonimirovu ulicu, ne izgleda reprezentativno
Nekoliko današnjih slika
Imam još dosta slika od prošle subote, na ovom srednjem novijem molu su za priredbu postavili binu i brojne stolice
Pred 10-ak godina sam tu došao predvečer sa unukom jer je htjela vidjeti i čuti Coloniju, kad je bubnula muzika iz
velikih zvučnika nedaleko od nas oglušili smo i pobjegli. Svirka se čula sve do Jurandvora, više mi ne pada na pamet
nazočiti tokovim događanjima.
Sjetio sam se slikati ono drvo što raste iz rive, malo dalje ima i podmladak
Ima još domaćih koji se ozbiljno bave poljoprivredom, ovo je na prilazu Baške
Nekoliko današnjih slika
Imam još dosta slika od prošle subote, na ovom srednjem novijem molu su za priredbu postavili binu i brojne stolice
Pred 10-ak godina sam tu došao predvečer sa unukom jer je htjela vidjeti i čuti Coloniju, kad je bubnula muzika iz
velikih zvučnika nedaleko od nas oglušili smo i pobjegli. Svirka se čula sve do Jurandvora, više mi ne pada na pamet
nazočiti tokovim događanjima.
Sjetio sam se slikati ono drvo što raste iz rive, malo dalje ima i podmladak
Ima još domaćih koji se ozbiljno bave poljoprivredom, ovo je na prilazu Baške
borna- Moderator
gaspa, leteči vlak and besposlenpop like this post
Pred 4 dana sam otišao posolit se kod Helene
Pojavio se veći kombi sa prikolicom punom malih optimista
Za čas je nastala gužva jer su neki htjeli u grad a drugi iz njega
Tu je usko grlo luke, dovoljno je da netko zastane pa se stvori zastoj
Barka se može i ovako prebacit u more ako nije prevelika
Iz Krka je došla ekipa malih optimista na regatu u Baški
Kad se otvorio prolaz prema istezalištu klinci su pogurali prikolicu do njega, vjerovali ili ne ova curica na desno ih
je dovezla (ne izgleda kao da ima 18 ii više godina)
I ja bi se preznojio na strmoj cesti od Punta do Baške vozeći veliki kombi sa takovom prikolicom!
Pojavio se veći kombi sa prikolicom punom malih optimista
Za čas je nastala gužva jer su neki htjeli u grad a drugi iz njega
Tu je usko grlo luke, dovoljno je da netko zastane pa se stvori zastoj
Barka se može i ovako prebacit u more ako nije prevelika
Iz Krka je došla ekipa malih optimista na regatu u Baški
Kad se otvorio prolaz prema istezalištu klinci su pogurali prikolicu do njega, vjerovali ili ne ova curica na desno ih
je dovezla (ne izgleda kao da ima 18 ii više godina)
I ja bi se preznojio na strmoj cesti od Punta do Baške vozeći veliki kombi sa takovom prikolicom!
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Slikao sam cjenik lučkih tarifa, da sam ostavio čamac vez bi me dnevno u dugačkoj sezoni koštao 10 E
No to je sitnica prema cijenama za velike brodice, doduše tko ima za njih ima i za vezivanje lakše nego ja...
Naplaćuje se sve što se može...
Prošetao sam se novim pristaništima
Ona su ipak u međuvremenu sva obilježena
Lijepo izgledaju i široka su (preko web kamere sve izgleda uže)
Na zadnjem molu je mjesto za veće brodice
Ujedno sam malo slikao i Bašku
No to je sitnica prema cijenama za velike brodice, doduše tko ima za njih ima i za vezivanje lakše nego ja...
Naplaćuje se sve što se može...
Prošetao sam se novim pristaništima
Ona su ipak u međuvremenu sva obilježena
Lijepo izgledaju i široka su (preko web kamere sve izgleda uže)
Na zadnjem molu je mjesto za veće brodice
Ujedno sam malo slikao i Bašku
borna- Moderator
Pfaff and gaspa like this post
Odakle si izvukao 10 €? Po meni, 3 je uvr' glave. Ili si imao brodinu?
A 50 € za struju za brod? Pa toliko ja ne platim mjesečno. Vjerojatno su po nečem to iskalkulirali - full rasvjeta, klima posvuda unutra, frižideri za pića i đakonije... (pa pomnožili nekom faktorom). A zanimljive su i naknade za privez i odvez - to je ono kad inače lokalnom ridikulu s broda dobaciš konop pa ga on stavi na bitvu i obratno, kad ga skine pa ti ga dobaci. Vješt kapetan lijepo bi pristao duž rive, spretan momak iskočio s broda i sve to lijepo privezao za 0 evra.
A 50 € za struju za brod? Pa toliko ja ne platim mjesečno. Vjerojatno su po nečem to iskalkulirali - full rasvjeta, klima posvuda unutra, frižideri za pića i đakonije... (pa pomnožili nekom faktorom). A zanimljive su i naknade za privez i odvez - to je ono kad inače lokalnom ridikulu s broda dobaciš konop pa ga on stavi na bitvu i obratno, kad ga skine pa ti ga dobaci. Vješt kapetan lijepo bi pristao duž rive, spretan momak iskočio s broda i sve to lijepo privezao za 0 evra.
Registration date : 14.05.2008
Prva polovica tabele plaćanja veza se odnosi na sezonu a druga izvan nje, čamci do 5 m dužine u sezoni plaćaju
po svakom metru 2,5 E što znači da bi sa svoju barku od 4 m platio 10 E dnevno!
Pred 10-ak godina je taj iznos bio dovoljan za cijeli tjedan...
po svakom metru 2,5 E što znači da bi sa svoju barku od 4 m platio 10 E dnevno!
Pred 10-ak godina je taj iznos bio dovoljan za cijeli tjedan...
borna- Moderator
Ah, previdio sam ono m/dnevno. A posebno je dobro za obračun ono preko svega, pa kad imaš jedrenjak s metar+ pramčanim jarbolom, pa ako s krme strši koso jarbolčić sa zastavicom, eh, kad tome odmjere dužinu preko svega...
Zaboravio sam napomenuti da je do pred 11-12 godina sidrenje na sredini luke bilo besplatno!
Piše se dosta zadnjih dana u tisku da je ove godine puno manje nautičara, i do 20% i da se svi žale
na skupoću vezova ali i svega ostaloga na obali.
Prijepodne danas sam pročitao kako je procvalo sidrenje u raznim zavalama na crno, "poduzetnici"
se naveliko reklamiraju i naplaćuju "svoje" ilegalne vezove. Zarada im je tolika da ne mare za plaćanje
kazni smiješnog iznosa.
Preostale su mi 2 slikice iz luke
Inače već nekoliko godina i gumenjaci koji su duži od 2,5 metra sa motorom moraju se registrirati (i plaćati godišnju naknadu
pomorskog dobra kao i svi ostali!)
Pronašao sam u novom listu podatke o broju vezova itd.:
Treća etapa projekta Rekonstrukcija luke Baška podrazumijevala je proširenje gata Garofulin te izgradnju tri na njega okomito pozicionirana gata, rekao je predstavljajući nam nedavno ulaganja u to otočno lučko središte ravanatelj ŽLU Krk.
Rekonstrukcijom Garofulina proširen je cijeli onaj uži dio tog gata, do nekadašnje obaloutvrde na glavi gata, i to s njegove donedavne širine od svega oko 1,5 metara na novu, ukupnu širinu od 2,5 metara, objasnio nam je čelnik ŽLU Krk dodavši i da se uz spomenuto, u proteklim mjesecima u Baški intenzivno radilo i na izgradnji tri nova, na osjetno prošireni Garofulin sad bočno pozicionirana gata.
Dogradnja i proširenje izvedeno je kao “raščlanjena kontrukcija” što znači da su na betonske utvrdice postavljeni prefabricirani prednapeti armirano-betonski elementi rasponske konstrukcije. Radovima u luci Baška ukupna dužina gata Garofulin sad je tako produljena na 87 metara, a na njega tri okomito postavljena gata dugi su po 74 metra, a široki 2,5 metra.
Sve to bašćsnkoj će luci donijeti 154 novih vezova, rekao je čelnik ŽLU Krk od kojeg smo doznali i da je zahtjevne zadaće izvođenja tih zahvata odradila specijalizirana riječka tvrtka BSK commerce. Ukupna vrijednost ulaganja u ovoj već poodmakloj etapi lučkih zahvata ugovorena je bila na iznos 1,42 milijuna eura, s uključenim PDV-om.
Spomenuti treba i da su se u luci Baška izvodili radovi i na izradi novog sidrenog sustava plovila u području obuhvaćenom prethodno spomenutim građevinskim zahvatima. Sidreni sustav je koncipiran da bude prilagođen plovilima dužine od 6 do 12 metara, te je dimenzioniran za zadovoljavanje opterećenja uzrokovanih vjetrovima i valovima koji se predviđaju u pedesetgodišnjem “povratnom periodu”. Radovi na izradi i ugradnji sidrenog sustava plovila započeli su i ožujku, a njihova ukupna vrijednost neznatno premašuje 181 tisuću eura, s uključenim PDV-om.
Spomenuti treba i da se krajem ove godine u bašćanskoj luci planira i izvedba četvrte etape radova koji podrazumijevaju izgradnju gata ispred Stare rive, te gata “T” tlocrta u akvatoriju između Garofulina i Stare rive.
Dva i pol metra široki gat tlocrtnog oblika “T” u svom prvom dijelu biti će okomit na obalni zid na koji će se oslanjati, i dug 28 metara. Na glavi će imati dva okomita kraka od kojih će onaj sa sjeverne strane biti dug 32,5, a s južne strane 30 metara. I on će biti izgrađen na duboko temeljenim armirano-betonskim “Bennotto” pilotima.
Onaj drugi, kako ga nazivno Gat 5, nastavljati će se pak na postojeću glavu Stare rive te će biti dug 85,9 metara. Rekonstrukcijom luke Baška u spomenutoj, četvrtoj fazi kapacitet luke povećati će se za dodatnih 87 komunalnih i nautičkih vezova, završio je ravnatelj Franković otkrivši nam da je ukupna procijenjena vrijednost tih radova 1,06 milijuna eura, s uključenim PDV-om.
Do sada je u luci Baška sveukupno utrošeno 5,46 milijuna eura, od kojih je najveći dio osiguran iz EU fondova, odnosno od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Manji dio ulaganja pokriven je vlastitim sredstvima ŽLU-a Krk.
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/otoci/otvorene-prijave-za-dodjelu-stalnih-vezova-u-luci-baska/
Znači da im nije dosta i ovo, žele još samo se pitam tko će to popuniti ako nastave dizati cijene?
Slika tih dodatnih proširenja
Piše se dosta zadnjih dana u tisku da je ove godine puno manje nautičara, i do 20% i da se svi žale
na skupoću vezova ali i svega ostaloga na obali.
Prijepodne danas sam pročitao kako je procvalo sidrenje u raznim zavalama na crno, "poduzetnici"
se naveliko reklamiraju i naplaćuju "svoje" ilegalne vezove. Zarada im je tolika da ne mare za plaćanje
kazni smiješnog iznosa.
Preostale su mi 2 slikice iz luke
Inače već nekoliko godina i gumenjaci koji su duži od 2,5 metra sa motorom moraju se registrirati (i plaćati godišnju naknadu
pomorskog dobra kao i svi ostali!)
Pronašao sam u novom listu podatke o broju vezova itd.:
Treća etapa projekta Rekonstrukcija luke Baška podrazumijevala je proširenje gata Garofulin te izgradnju tri na njega okomito pozicionirana gata, rekao je predstavljajući nam nedavno ulaganja u to otočno lučko središte ravanatelj ŽLU Krk.
Rekonstrukcijom Garofulina proširen je cijeli onaj uži dio tog gata, do nekadašnje obaloutvrde na glavi gata, i to s njegove donedavne širine od svega oko 1,5 metara na novu, ukupnu širinu od 2,5 metara, objasnio nam je čelnik ŽLU Krk dodavši i da se uz spomenuto, u proteklim mjesecima u Baški intenzivno radilo i na izgradnji tri nova, na osjetno prošireni Garofulin sad bočno pozicionirana gata.
Dogradnja i proširenje izvedeno je kao “raščlanjena kontrukcija” što znači da su na betonske utvrdice postavljeni prefabricirani prednapeti armirano-betonski elementi rasponske konstrukcije. Radovima u luci Baška ukupna dužina gata Garofulin sad je tako produljena na 87 metara, a na njega tri okomito postavljena gata dugi su po 74 metra, a široki 2,5 metra.
Sve to bašćsnkoj će luci donijeti 154 novih vezova, rekao je čelnik ŽLU Krk od kojeg smo doznali i da je zahtjevne zadaće izvođenja tih zahvata odradila specijalizirana riječka tvrtka BSK commerce. Ukupna vrijednost ulaganja u ovoj već poodmakloj etapi lučkih zahvata ugovorena je bila na iznos 1,42 milijuna eura, s uključenim PDV-om.
Spomenuti treba i da su se u luci Baška izvodili radovi i na izradi novog sidrenog sustava plovila u području obuhvaćenom prethodno spomenutim građevinskim zahvatima. Sidreni sustav je koncipiran da bude prilagođen plovilima dužine od 6 do 12 metara, te je dimenzioniran za zadovoljavanje opterećenja uzrokovanih vjetrovima i valovima koji se predviđaju u pedesetgodišnjem “povratnom periodu”. Radovi na izradi i ugradnji sidrenog sustava plovila započeli su i ožujku, a njihova ukupna vrijednost neznatno premašuje 181 tisuću eura, s uključenim PDV-om.
Spomenuti treba i da se krajem ove godine u bašćanskoj luci planira i izvedba četvrte etape radova koji podrazumijevaju izgradnju gata ispred Stare rive, te gata “T” tlocrta u akvatoriju između Garofulina i Stare rive.
Dva i pol metra široki gat tlocrtnog oblika “T” u svom prvom dijelu biti će okomit na obalni zid na koji će se oslanjati, i dug 28 metara. Na glavi će imati dva okomita kraka od kojih će onaj sa sjeverne strane biti dug 32,5, a s južne strane 30 metara. I on će biti izgrađen na duboko temeljenim armirano-betonskim “Bennotto” pilotima.
Onaj drugi, kako ga nazivno Gat 5, nastavljati će se pak na postojeću glavu Stare rive te će biti dug 85,9 metara. Rekonstrukcijom luke Baška u spomenutoj, četvrtoj fazi kapacitet luke povećati će se za dodatnih 87 komunalnih i nautičkih vezova, završio je ravnatelj Franković otkrivši nam da je ukupna procijenjena vrijednost tih radova 1,06 milijuna eura, s uključenim PDV-om.
Do sada je u luci Baška sveukupno utrošeno 5,46 milijuna eura, od kojih je najveći dio osiguran iz EU fondova, odnosno od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Manji dio ulaganja pokriven je vlastitim sredstvima ŽLU-a Krk.
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/otoci/otvorene-prijave-za-dodjelu-stalnih-vezova-u-luci-baska/
Znači da im nije dosta i ovo, žele još samo se pitam tko će to popuniti ako nastave dizati cijene?
Slika tih dodatnih proširenja
borna- Moderator
Podiže se još jedna betonska kocka nepravilnog oblika
U Jurandvoru je mirno, ima dosta turista no oni su cijele dana na kupanju pa kad se vrate odmaraju se
U Baški je mirno jedino ujutro, već iza 10 započne kolona automobila prema njoj i ne staje do podneva
Još malo sam njuškao sa rive
I bogme sam ovdje nanjušio jedan prolaz kojeg nijesam vidio ranije
Bočno kroz jedan hodnik se dolazi...
...do stepenica prema Zvonimirovoj
U Jurandvoru je mirno, ima dosta turista no oni su cijele dana na kupanju pa kad se vrate odmaraju se
U Baški je mirno jedino ujutro, već iza 10 započne kolona automobila prema njoj i ne staje do podneva
Još malo sam njuškao sa rive
I bogme sam ovdje nanjušio jedan prolaz kojeg nijesam vidio ranije
Bočno kroz jedan hodnik se dolazi...
...do stepenica prema Zvonimirovoj
borna- Moderator
Danas je od ranog jutra tako vruće da mi se ne ide nikud dalje od tuša
Dole sam došao pokraj bicikla
Odozgora čovjek ne bi rekao da se može proći dole?
Zaboravio sam ranije staviti ovu sliku prilikom početka istraživanja
Nakon toga sam sa Zvonimirove tražio postoji li još koji neočekivani prolaz
Hmm tu nema dalje
a niti ovdje
Dole sam došao pokraj bicikla
Odozgora čovjek ne bi rekao da se može proći dole?
Zaboravio sam ranije staviti ovu sliku prilikom početka istraživanja
Nakon toga sam sa Zvonimirove tražio postoji li još koji neočekivani prolaz
Hmm tu nema dalje
a niti ovdje
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Volim ove zakučaste i vijugave intimne uske prolaze u jezgrama primorskih mjesta.
Očigledno je da su ljudi ranije bili mršaviji
Morao sam ovu lijepo uređenu kuću slikati jošte jednom, do pred par godina je ličila na druge otužno zapuštene
Turisti i pogotovo djeca se oduševe ovim stubištem
Iskoristio sam priliku kad na ovom balkonu nije bilo nikoga
Tu je onaj najstariji restoran u Zvonimirovoj
Zabrinuto sam gledao kako mama pušta malu bebu da se sama penje stepenicama
borna- Moderator
Skrenuo sam u ovu ne preusku ulicu
Pogled unatrag
Ovdje reklamiraju restoran kojeg sam maločas slikao sa balkona
Oni imaju ovdje i apartmane
i još jedan "skriveni" restoran
Dalje me ne puste
Jelovnik za gurmane našeg foruma
Pogled unatrag
Ovdje reklamiraju restoran kojeg sam maločas slikao sa balkona
Oni imaju ovdje i apartmane
i još jedan "skriveni" restoran
Dalje me ne puste
Jelovnik za gurmane našeg foruma
borna- Moderator
Mda. Lijepo izgleda, a našao sam i samo dvije greške...borna je napisao/la:Jelovnik za gurmane našeg foruma
Jelovnici naših dužobalnih restorana koji se često diče multilingvalnim pristupom su uglavnom prepuni grešaka pa su gosti ugodno raspoloženi i nasmijani čitajući ih. To je obično prevodila gazdina nećakinja "koja je imala 5 u školi" uz pomoć riječnika i (danas) GT-a.
Imao sam onomad ideju predložiti ministarstvu turizma da na svoje stranice postave svojevrsni Gazophylacium nazivlja i opisa jela s kojih bi si vrli restorateri mogli željeno jednostavnim cut/paste zahvatom prepisati. Da se više ne sramotimo. Kontrolu tekstova bi se jednostavno provelo tako da se zamoli neko gospoju iz odgovorajaće ambasade da za jedan fini ručak ili dva izvede lekturu...
Onda sam negdje pročitao kakvi papani sjede u ministarstvu i odustao od ideje
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Jesi li uspio pročitati i srednju ploču?
Kakav je to kavijar od šafrana? Do te razine još nisam stigao.
Krenuo sam natrag
Nasmijala su me ova vrata širine jedva 40 cm unutar štoka
Malo dalje su 3 prolaza koji me čekaju nekom drugom prilikom
Ovaj mališa može posvuda
Zavirio sam iza lijepo obnovljene škole
borna- Moderator
gaspa likes this post
Nažalost nisam. Trebat će se malo gnjaviti ili nagovoriti bornu da to još jednom poslika kako bog zapoveda tj. pod kutom od približno 90°Cgaspa je napisao/la:Jesi li uspio pročitati i srednju ploču?
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
besposlenpop likes this post
Zbog razapetog štrika nisam mogao slikati taj jelovnik drugačije no da sam i ušao u taj uski hodnik teško bi bilo slikati.
Franceska kao firma se nalazi na nekoliko mjesta u Baški, jedan od jelovnika je na linku a ovdje ima i nešto slikah za izazivanje sline
Stat ću da ne pretjeram sa izazivanjem izlučevina
Franceska kao firma se nalazi na nekoliko mjesta u Baški, jedan od jelovnika je na linku a ovdje ima i nešto slikah za izazivanje sline
Stat ću da ne pretjeram sa izazivanjem izlučevina
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Noviji dio Baške me za sada ne zanima toliko, obići ću ga jednog dana kada iscrpim stari dio koji je obrađen tek na pola
Pred 4 dana sam dolazeći u Bašku spazio neki ratni brod
Usidrio se dosta daleko od luke
Da sam imao pravi foto sa dobrim zumom bi ga lijepo snimio no kako sam sam ne želim dati priliku dugoprstićima
a mob je za daljinu ipak slab
Vidio sam da nosi broj 72 pa sam ga lako našao na netu:
BŠ-72 Andrija Mohorovičić je ratni brod u sastavu flote Hrvatske ratne mornarice. Prema klasifikaciji, radi se o školskom brodu. Brod je izgrađen u poljskom brodogradilištu Stocznia Północna (Gdansk), kao brod iz klase hidrografskih brodova Projekta 861 (NATO-va oznaka Moma). Brod je izgrađen 1971. godine, a u službu je ušao 1972. godine (oznaka PH-33). Prvotna namjena broda je bila za hidrograska istraživanja, odnosno služio je kao ploveći laboratorij Državnog hidrografskog instituta. Brod je zapljenjen 1991. godine, kada je ušao u sastav flote HRM. Danas služi kao školski brod za potrebe HRM. link
Jedan gnjurac u blizini nije bio raspoložen za slikanje, pobjegao je kad sam mu se približio
U 8 sati je plaža bila još prazna ali i rezervirana
Iza 9 se već počela puniti
borna- Moderator
Pfaff, gaspa and besposlenpop like this post
Nekoliko jutarnih utisaka jer je kasnije zbog gužve teško slikati
1981 je stavljena ova barka ispred restorana Cicibela koji ima odličan ambijent, kvalitetnu hranu i dobru poslugu
Ranijih godina sam stavio više slika unutrašnjosti pa da se ne ponavljam.
Mlinar je napravio pun pogodak kad je pred više godina otvorio svoju prodavaonicu na plaži
Malo sam zavirio u prolaz iza njega
Još jedna uska ali i niska vrata za male ljude
Ovdje me dočekao jedan sivi mačor, dalje nema ništa interesantno
Staro parkiralište se tek započelo puniti
Gledam svako jutro kako se lastavice igraju u Jurandvoru pa poželim pridružiti im se
Teško ih je uloviti jer su jaako brze u letu
borna- Moderator
Pfaff, gaspa and besposlenpop like this post
Još malo gledamo u nebo, pred tjedan dana neko zujajnje me izmamilo da pogledam što se dešava
Uzeo sam foto radi zuma jer je letio jako visoko, iznar razine okolnih brda koja imaju preko 400 metara
Teško je bilo pratiti ga filmom jer kad se izgubi iz fokusa postane nejasan
Pred 30 pa i 40 godina ovdje se naveliko letilo raznim padobranima-krilima, zmajevima i sa motornim pogonom.
Avanturisti su se penjali na vrhove okolnih brda pa skočili i zahvaljujući strujanju toplog zraka prema gore dugo letjeli.
Onda je jedan neiskusan poginuo pa su prijašnje vlasti to zabranile!
Luka se dobro popunjava brodicama
Uvijek mi se sviđa pogled na crkvu sv.Ivana, nekada je na jednoj stijeni ispod nje pisaolo TITO
Još jedno mirno jutro
Već dugo nije bilo prave bure da sve malo živne?
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Neki dan sam otkrio još jedan prolaz prema gornjoj Zvonimirovoj
Zašao sam malo dublje i otkrio stepenice prema gore
Sve ovo izgleda dosta neuredno
Zašao sam malo dublje i otkrio stepenice prema gore
Sve ovo izgleda dosta neuredno
borna- Moderator
Gledam onaj apartman... u ovom izrezu kadra kao da je namijenjen smještaju osuđenih za teška kaznena dijela, a unutra španjolska čizma, stolica s čavlima, kotač za rastezanje i ostale starodrevne fitness sprave.
Gledam i ove stepenice i njihovu visinu. Slijedeći stupanj su ljestve.
Ja u ove ugodno tople dane dane ne izlazim iz kuće (ev. jednom tjedno po kruh), a borna svakodnevno zuji okolo, provlači se kroz opskurne prolaze, penje stubama, slika, i onda se u drugoj temi žali na nesnosnu klimu koja mu zagorčava život
Gledam i ove stepenice i njihovu visinu. Slijedeći stupanj su ljestve.
Ja u ove ugodno tople dane dane ne izlazim iz kuće (ev. jednom tjedno po kruh), a borna svakodnevno zuji okolo, provlači se kroz opskurne prolaze, penje stubama, slika, i onda se u drugoj temi žali na nesnosnu klimu koja mu zagorčava život
borna and besposlenpop like this post
Stranica 15 / 17. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17
Stranica 15 / 17.