Jesen 2024.
+2
besposlenpop
Pfaff
6 posters
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Jesen 2024.
Save su u raznim recenzijama obično na pola liste ili čak malo iznad, nema izrazito loših rezultata.
Cijene su također na otprilike polovici, današnje najjeftinije mahom kineske su potencijalno opasne jer im je
nekoliko karakteristika jako loša. Npr voziš se sa takvim gumama iza nekoga čije su daleko bolje i onda
odjednom izletiš sa ceste jer tvoje ne drže cestu kao bolje.
Ja sam na svojoj 7 imao i ljetne i zimske Sava gume i pokazale su se dobrim i izdržljivim, u 8 i 9 godina
sam sa njima prešao ukupno 100.000 km i još su imale profila taman na prihvatljivoj granici.
Jedne su bile napravljene u Njemačkoj a druge u Poljskoj, od kad ih je kupio Goodyear rade se na puno mjesta.
Najskuplje gume se isplate na skupim bijesnim autima sa kojima se brzo vozi i riskira, prosječne su za nas
smrtnike sasvim dovoljne.
Cijene su također na otprilike polovici, današnje najjeftinije mahom kineske su potencijalno opasne jer im je
nekoliko karakteristika jako loša. Npr voziš se sa takvim gumama iza nekoga čije su daleko bolje i onda
odjednom izletiš sa ceste jer tvoje ne drže cestu kao bolje.
Ja sam na svojoj 7 imao i ljetne i zimske Sava gume i pokazale su se dobrim i izdržljivim, u 8 i 9 godina
sam sa njima prešao ukupno 100.000 km i još su imale profila taman na prihvatljivoj granici.
Jedne su bile napravljene u Njemačkoj a druge u Poljskoj, od kad ih je kupio Goodyear rade se na puno mjesta.
Najskuplje gume se isplate na skupim bijesnim autima sa kojima se brzo vozi i riskira, prosječne su za nas
smrtnike sasvim dovoljne.
borna- Moderator
- Broj postova : 9431
Registration date : 16.11.2010
besposlenpop je napisao/la:Naj opadne, naj opadne,borna je napisao/la:Slijedeći tjedan ne izgleda lijepo, nadam se da neće biti još koji stupanj hladnije od predviđenog jer bi to značilo puno više snijega ...
zimske gume su na autu ...
(zapraf su cjelogodišnje, nema više zime za zimske gume ... čekal sam danas 3 i pol sata na red kod vulkanizera ... i bajdvej, zmontirali su mi ih Nepalci ).
Nije te strah?
Dvojka- Broj postova : 16
Registration date : 25.11.2018
Ne.Dvojka je napisao/la:besposlenpop je napisao/la:
Naj opadne, naj opadne,
zimske gume su na autu ...
(zapraf su cjelogodišnje, nema više zime za zimske gume ... čekal sam danas 3 i pol sata na red kod vulkanizera ... i bajdvej, zmontirali su mi ih Nepalci ).
Nije te strah?
Šef i vulkanizer (onaj koji je montiral gume i balansiral) su Rvati, a i gledal sam cijelo vrijeme kak rade - brzo, efikasno, bez puno priče, na kraju su zategli sve šrafe na kilo-ključ.
besposlenpop- Broj postova : 1466
Registration date : 18.06.2021
Pfaff može odahnuti jer su snjegovići te minusi nestali iz sljedećeg tjedna, jedino se najavljuju kiše od
iduće nedjelje a kišurine slijedećih dana no kako će osjetno zatopliti nema šanse za snijeg.
Sva medijska plašenja polarnim hladnoćama su isparila, vrijeme je zaista postalo nepredvidivo osim
za par dana unaprijed. Mislim da bi se novinari koji su nas strašili trebali svima ispričati na tome i uz
pomoć meteorologa objasniti zašto se to dogodilo?
iduće nedjelje a kišurine slijedećih dana no kako će osjetno zatopliti nema šanse za snijeg.
Sva medijska plašenja polarnim hladnoćama su isparila, vrijeme je zaista postalo nepredvidivo osim
za par dana unaprijed. Mislim da bi se novinari koji su nas strašili trebali svima ispričati na tome i uz
pomoć meteorologa objasniti zašto se to dogodilo?
borna- Moderator
Nema se tu što objašnjavati. Mnogo je samozvanih meteorologa i meteorologa šarlatana, kako je to lijepo objasnio Vakula, uputivši nas da slušamo samo ozbiljne i provjerene, poput njega.
Registration date : 14.05.2008
besposlenpop likes this post
Nasmijao sam se kad sam vidio objavu na Fb - link
U Saudijskoj Arabiji pada snijeg, deve ne mogu doći k sebi
U Saudijskoj Arabiji pada snijeg, deve ne mogu doći k sebi
borna- Moderator
Pfaff likes this post
11. studenog
Vakulonci su opet malo zbrljali
Neće biti ništa od najavljene ugroze snjegokijametom što mi zapravo i ne nedostaje.
S druge strane ispada da smo se kutarisali jako lijepog vremena...
Jutros je tmurno i bez magle. Trapatura je mrčuk iznadnulna, ali je zima. Osjećaj mrzloće pojačava lagašna burica (7 km/h).
Ja ložim...
Vakulonci su opet malo zbrljali
Neće biti ništa od najavljene ugroze snjegokijametom što mi zapravo i ne nedostaje.
S druge strane ispada da smo se kutarisali jako lijepog vremena...
Jutros je tmurno i bez magle. Trapatura je mrčuk iznadnulna, ali je zima. Osjećaj mrzloće pojačava lagašna burica (7 km/h).
Ja ložim...
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
borna likes this post
Sretan SVETI MARTIN svima koji mlado vino vole. Ali da ne voze.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6175
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and borna like this post
13. studenog
Šljivozno est!
Trapatura je mrčuk ispodnulna
Prekrasan prizor jutarnjeg neba u Vratima (idem stati u red kod vulkanizera)
Ajde, digni drugu nogicu...!
Balansirano, pritegnuti šerafi moment-ključem
Sava Eskimo S3 M+S 175/65 R15
Ovo bi trebalo protusniježno djelovati. Jer sniježi samo kad imaš ćelave gume!
Šljivozno est!
Trapatura je mrčuk ispodnulna
Prekrasan prizor jutarnjeg neba u Vratima (idem stati u red kod vulkanizera)
Ajde, digni drugu nogicu...!
Balansirano, pritegnuti šerafi moment-ključem
Sava Eskimo S3 M+S 175/65 R15
Ovo bi trebalo protusniježno djelovati. Jer sniježi samo kad imaš ćelave gume!
kriticar and borna like this post
Zadnjih dana u Zagrebu nema magle no niti sunca jer je stalno oblačno. Naoblaka donekle drži jutarnje temperature
iznad nule ali bit će malo minusa slijedećih dana kad se dignu oblaci pa bude i sunca.
Pogledam ja svako jutro i predviđanja YR-noa za Sunger pa se malo nasmijem jer oni uvijek najavljuju potope pod
kraj dugoročnog razdoblja:
Takvi potopi se obično ublaže ili potpuno ispare dok dođu ti dani. U Baški jutros pada malo kišice pri temperaturi od 6 C
i umjerenu buru 10 m/s
iznad nule ali bit će malo minusa slijedećih dana kad se dignu oblaci pa bude i sunca.
Pogledam ja svako jutro i predviđanja YR-noa za Sunger pa se malo nasmijem jer oni uvijek najavljuju potope pod
kraj dugoročnog razdoblja:
Takvi potopi se obično ublaže ili potpuno ispare dok dođu ti dani. U Baški jutros pada malo kišice pri temperaturi od 6 C
i umjerenu buru 10 m/s
borna- Moderator
14. studenog
Mrrrzlo je!
Trapatura je ispodnulna...
Nebo je svjetlosivotmurno i nešto piri...
Elem, noćas ništa od obećanih snjegopadalina, ali je zato cijelu noć sipila vrlo fina gospocka kišica koja se uz pogodnih -2°C ledila po svemu. Cijela kuća je kao lakirana ledom. Hodanje je moguće samo uz pažljivo pridržavanje.
Informacije HAK-a vele da u priobalju nešto piri, a ceste su zatvorene tamo gdje piri...
Mačak se zavukao u kuću i neda se van!
Nestrpljivo čekam informacije o Neandertalcima koji su prekjučer stavili zimske gume na svoje moćne mašine pa sad vjeruju da su nepobjedivi (do prvog jarka).
Držimo se jer zima je napokon došla
PS: Dok ovo pišem, vani promiču prve pahulje
Mrrrzlo je!
Trapatura je ispodnulna...
Nebo je svjetlosivotmurno i nešto piri...
Elem, noćas ništa od obećanih snjegopadalina, ali je zato cijelu noć sipila vrlo fina gospocka kišica koja se uz pogodnih -2°C ledila po svemu. Cijela kuća je kao lakirana ledom. Hodanje je moguće samo uz pažljivo pridržavanje.
Informacije HAK-a vele da u priobalju nešto piri, a ceste su zatvorene tamo gdje piri...
Mačak se zavukao u kuću i neda se van!
Nestrpljivo čekam informacije o Neandertalcima koji su prekjučer stavili zimske gume na svoje moćne mašine pa sad vjeruju da su nepobjedivi (do prvog jarka).
Držimo se jer zima je napokon došla
PS: Dok ovo pišem, vani promiču prve pahulje
borna likes this post
Za takve uvjete samo čavlerice.Pfaff je napisao/la:...
...
Al kod nas su odavno zabranjene, dok su u Skandinaviji obavezne.
Inače, moj osjećaj zime se razlikuje od mojeg termostata. Neki dan jebilo 17, pa sam pojača bojler sa drugog na treći stupanj, al je sljedeći dan bilo pretoplo. Termostat je dotjeral do 20 i opet sam oboril do drugog stupnja.
Putin, odi čortovji matjeri!
borna likes this post
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4