Autobusi - razno
+9
kobler
@nłimOn
sali
maky
kriticar
kiki273
novi_shef
gaspa
Thommo
13 posters
Vlakovi :: Ostala prijevozna sredstva :: Autobusi :: Razno
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Re: Autobusi - razno
Da li netko zna: je li Autotrans ili Autotrolej ikad imao točno ovakav bus? (MB O302)
S gotovo 100%-tnom sigurnošću odgovor je NE, iako je O 302 bio i kod nas vrlo popularan sedamdesetih. Prvi Autotransovi mercedesi bili su O 303, a ni Autotrolej nije bio orijentiran na ovaj tip.
Dakle, niti tip na slici, niti bilo koji druga inačica O 302 (međugradski s nižim prozorima, međugradski sa zaobljenim prozorima, prigradski s vratima u sredini,...)
Dakle, niti tip na slici, niti bilo koji druga inačica O 302 (međugradski s nižim prozorima, međugradski sa zaobljenim prozorima, prigradski s vratima u sredini,...)
Registration date : 14.05.2008
Autotrolej posve sigurno ne, no za Autotrans nisam baš siguran. U PGŽ imao ih je 100% sigurno Kvarner Express.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Ima li možda kakva fotka?
Naime, zanima me kompliciranost šeme bojanja, zbog izrade modela.
Naime, zanima me kompliciranost šeme bojanja, zbog izrade modela.
Na netu ćeš teško nać nešto od Kvarner Expressa (ako na njega misliš). Ja tražio i skoro pa niš nisam našao, našao sam jedva jedan jadan logo. Toliko jadan da je gotovo neupotrebljiv. Jedino ako se netko ne smiluje i štogod izbaci iz svoje privatne arhive.
Gost- Gost
Čini mi se sa je Slavnik Koper imao MB O302
novi_shef- Moderator
Ajd pošalji na PP.novi_ąef je napisao/la:Bio sam ja stavio negdje na starom forumu autobusi proboards sliku od o302 KEY skeniranu iz stare monografije Rijeke
Gost- Gost
novi_shef- Moderator
Ajooooj ... kad je to snimljeno! Autobusna stanica je još tamo kod "Zore"! I promet je dvosmjeran kroz tadašnju "Đure Đakovića". A i bus ide u "krivom" smjeru!
Gost- Gost
(imam ja toga još... O 302 je bio jedan od mojih omiljenih modela)
Fora slika!thomcro je napisao/la:Ajooooj ... kad je to snimljeno! Autobusna stanica je još tamo kod "Zore"! I promet je dvosmjeran kroz tadašnju "Đure Đakovića". A i bus ide u "krivom" smjeru!
Ovaj kamionet između busa i Bube, koji je to tip?
Inače, jedan tip na Saršonima ga ima, tamno plavog, u vrlo dobrom stanju!
Gaspa,gaspa zar je moguće da si previdio i sliku na autobusi.org O302 u bojama Transa sa njihovog voznog reda iz 19.. g.gaspa je napisao/la:S gotovo 100%-tnom sigurnošću odgovor je NE, iako je O 302 bio i kod nas vrlo popularan sedamdesetih. Prvi Autotransovi mercedesi bili su O 303, a ni Autotrolej nije bio orijentiran na ovaj tip.
bilo ih je u transu najmanje pet
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6175
Fiat 615, radila ga je i Zastava po licenci. Šezdesetih ih je bilo jako puno.Thommo je napisao/la:Fora slika!thomcro je napisao/la:Ajooooj ... kad je to snimljeno! Autobusna stanica je još tamo kod "Zore"! I promet je dvosmjeran kroz tadašnju "Đure Đakovića". A i bus ide u "krivom" smjeru!
Ovaj kamionet između busa i Bube, koji je to tip?
Inače, jedan tip na Saršonima ga ima, tamno plavog, u vrlo dobrom stanju!
kriticar- Moderator
ubio sam se tražeći post i tek poslije kontakta telefonom sa NP-549 sam ga pronašao.kriticar je napisao/la:Gaspa,gaspa zar je moguće da si previdio i sliku na autobusi.org O302 u bojama Transa sa njihovog voznog reda iz 19.. g.gaspa je napisao/la:S gotovo 100%-tnom sigurnošću odgovor je NE, iako je O 302 bio i kod nas vrlo popularan sedamdesetih. Prvi Autotransovi mercedesi bili su O 303, a ni Autotrolej nije bio orijentiran na ovaj tip.
bilo ih je u transu najmanje pet
pošto je post tvoj prenosim ga u cjelosti da te podsjetim što si postao prije koji mjesec
Prva slika u gaspinu post jest O303, ali na drugoj je 5 kom O302 (tko bi stavio slike tuđih buseva na svoj vozni red?)gaspa je napisao/la:
https://2img.net/h/i227.photobucket.com/albums/dd106/donald050-foto/Autotransredvonje_Page_1.jpg
https://2img.net/h/i227.photobucket.com/albums/dd106/donald050-foto/Autotransredvonje_Page_2.jpg
Linije su bile poredane kao međunarodne, međugradske, pa kao lokalne, prema poslovnim jedinicama: PJ Senj, PJ Crikvenica, PJ Krk, PJ Cres, PJ Delnice, PJ Rovinj, PJ Poreč, PJ Pazin, PJ Buzet. Na kraju je bio red plovidbe trajekata, pregled veza i čekanja u željezničko-brodskom prometu te željeznički red vožnje (dolasci i odlasci) za stanice Rijeka, Matulji, Pula, Kanfanar, Pazin, Buzet i Koper.
1978. Autotrans je održavao ukupno 152 linije.
BTW možeš li na originalnij slici vidjeti gbr. onog O303 i ako se vidi barem ovog prvog O302
kriticar- Moderator
Gle, zanimljivo! Kako čovjek sam sebi skoči u usta Pitam se zašto onda zvjezdoznanci u popisu Autotransovog voznog parka od prapovijesti naovamo nisu naveli ni jednu 302-cu? To ti je kad su ti prsti brži od pameti pa vjeruješ drugim izvorima (kao: oni ipak znaju više) a ne provjeravaš vlastite. Jest da mi je bilo malo neobično da Autotrans ne bi imao taj model (kad su ga imali svi što drže do sebe), ali... očigledno sam htio na brzinu ispasti pametan.
Ja ne mogu vjerovati .
Bolje mi je da više ne postam ništa.
U nastavku istraživanja gornje gluposti našao sam još par slika - doduše, izgleda da su to sve ista vozila u raznim pozama. I lijepo se vidi logo na njima! Obradit ću to drugi tjedan. Čini se da su im registracije bile RI 723-53, RI 723-54,...
(koji sam ja papak...)
Ja ne mogu vjerovati .
Bolje mi je da više ne postam ništa.
U nastavku istraživanja gornje gluposti našao sam još par slika - doduše, izgleda da su to sve ista vozila u raznim pozama. I lijepo se vidi logo na njima! Obradit ću to drugi tjedan. Čini se da su im registracije bile RI 723-53, RI 723-54,...
(koji sam ja papak...)
:molim2: ... ovo ću shvatit samo kao povod da vidiš da li ćeš isprovocirat moju reakciju ! Da ti slučajno nebi palo na pamet da to i provedeš u djelo !gaspa je napisao/la:... Bolje mi je da više ne postam ništa. ...
Gost- Gost
Gaspa ,nemoj se s tim ni šaliti, još si nam dužan gbr.sa slika,(normalno ako uspiješ pročitati), a mogao bi skenirati i te novopronađene slike pa postati.thomcro je napisao/la::molim2: ... ovo ću shvatit samo kao povod da vidiš da li ćeš isprovocirat moju reakciju ! Da ti slučajno nebi palo na pamet da to i provedeš u djelo !gaspa je napisao/la:... Bolje mi je da više ne postam ništa. ...
A i taj spisak tipova buseva bi dobro došao i nama ostalima. Postaj ga.
pogotovo pošto sam na jednoj od slika koje je Kiki postao iz monografije ATR vidio tri ista busa za koja se ne mogu sjetiti imena modela(slika je mislim sa Krka), ali mislim da je neki FAP iz ranih šezdesetih.
Da li je Trans imao Rakete ili A11 sa TAZovim karoserijama?
Još nešto ,napisao si negdje da je Janez prvi AS3500, zar i Vesna nije imala istu oznaku(i njih je bilo u Transu), a ona je model koji je pedhodio Janezu.
kriticar- Moderator
Ovo je ta slika za koju molim pomoć u identifikaciji tipa busa
http://lh4.ggpht.com/mkrema/R73NF4arFUI/AAAAAAAAPSc/n64EAn_f46Q/AutotransBus06.jpg?imgmax=512
Sliku iz monografije ATR je kiki273 postao na forum autobusi.org
A one dvije registracije koje si naveo za O302 su iz 1975. i mogli bi imati gbr. u rasponu 440-460
http://lh4.ggpht.com/mkrema/R73NF4arFUI/AAAAAAAAPSc/n64EAn_f46Q/AutotransBus06.jpg?imgmax=512
A one dvije registracije koje si naveo za O302 su iz 1975. i mogli bi imati gbr. u rasponu 440-460
Zadnja promjena: kriticar; uto 26 kol 2008 - 17:12; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
NP-549 je napisao/la:Au shit, koji zadnji prevjes. Ovime si uvijek morao vozit barem metar od desnog ruba. A kad duže gledaš i zadnji kraj bi mogao proć za prednji.kriticar je napisao/la:Ovo je ta slika za koju molim pomoć u identifikaciji tipa busa
A one dvije registracije koje si naveo za O302 su iz 1975. i mogli bi imati gbr. u rasponu 390-400
Što se tiče onog MB O303 (prva gaspina slika koju je stavio kritičar), jedan takav isti je bio na zidu u kadrovskoj službi na Žabici i to 579. Mislim da su to TAZ-ovi. A za O302 stvarno nebi znao ni približno brojeve, a bezveze pogađat nećemo.
Uuuu, fantastično!
Par pitanja:
- zna li se šema bojanja tih buseva (barem po sjećanju)?
- vidim da je model iz prvog posta imao drugačija svjetla straga?
- može li se gdje nabaviti bočna slika s tim "Autotrans" natpisom? Ili negdje skenirati pa prilagoditi?
Par pitanja:
- zna li se šema bojanja tih buseva (barem po sjećanju)?
- može li se gdje nabaviti bočna slika s tim "Autotrans" natpisom? Ili negdje skenirati pa prilagoditi?
Shema bojanja morala je biti slična onoj O 303 na naslovnici reda vožnje. Nisam siguran za krov, ali i na c/b slici vidimo da je dio ispod prozora bio bijel, pa zelen, pa bijel. Zelena boja je niz godina bila ovakva
a bočni natpis bio je samo Autotrans, i to u naranđastoj boji, font kao na redu vožnje.
a bočni natpis bio je samo Autotrans, i to u naranđastoj boji, font kao na redu vožnje.
Postojale su dvije vrste kod o302: ovakva pravokutna postavljena okomito, te odvojena okrugla postavljena vodoravno (sjećam se da su ih imali neki KEY-evi, Autrotransport Zadar i Autoprevoz Banja Luka). Od onih koji su nekada dolazili u Rijeku pravokutna su imali i Slavnikovi, te makedonci Mlaz Bogdanci.Thommo je napisao/la:U
novi_shef- Moderator
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Vlakovi :: Ostala prijevozna sredstva :: Autobusi :: Razno
Stranica 1 / 3.