DPŽ Štacion u Ljubljani
+13
Narcis
cokla
Stanley
seabral
LLeon
vlado
kobler
mannas
Jean
Ingolda
portos
Pfaff
kiki273
17 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: DPŽ Štacion u Ljubljani
Ha ha, dobri ste dečki Jednostavno ne mogu vjerovati kako su to Slovenci sve sačuvali. A što je sa nama? Što je sa nama pobogu ljudi....zar smo mi toliko nesposobni ili je takva politika da sve prije '91 ostavljamo da istrune...
Hvala na lijepim fotografijama
Hvala na lijepim fotografijama
Dogovorio sam sa Ingoldom, da nas dođe pozdravit na odlasku, javio joj kojim vlakom odlazimo, ali nažalost nije uspjela stići. To je trebalo biti malo iznenađenje za sve članove.thomcro je napisao/la:LL nam je rekao da si trebala doć mahati kad smo već bili van Ljubljane tako da je doista trebalo bit iznenađenje!
Moje slike i dojmovi stižu tek navečer. Ne stignem ranije. Iako, iskreno, ne znam nakon svega ovoga što se tu uopće ima za dodati.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Hvala svima za izuzetne fotke i izvrsnu reportažu. I nakon trećeg pregledavanja fotki mi se stalno pojavljuju novi momenti i novi detalji ... mogu si misliti kako je tek bilo vama koji ste sve to uživo prošli i vidjeli. Super !!!
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Da, zbilja, kako je već lijepo rečeno, što još dodati? Možda par filmića? Hm?
Dok su neki jeli...
Ja sam zamolio kondora da me upozna s vozačem (Bom ga uprašau, jarane! ). Evo kako izgleda upravljačnica na Desiru:
Kad sam se već uvaljao u upravljačnicu, evo malo dosadne metraže s pruge (Pfaff-TV)
Predahnimo malo, bole me noge...
DESIRO EMG 312 SR 31E ima i displej pa vidiš koliko je sati i gdje moraš sići...
Još malo pruge - Pred Ljubljanom
Ulazimo u Ljubljanu
Iz muzeja:
Par detalja bosanske zupčanice
Ovo mora da je bila noćna mora za održavanje...
Savijeni prednji kraj zubate letve služi za uzubljivanje lokomotive. Obratite pažnju kako je poglodan prvi zub!
Dok su ostali lutali bespućima muzeja, samo za vašeg izvjetitelja priređen je show na okretaljki
Ovo se ne smije izostaviti
A kao gospodin u godinama, prigodno sam obišao i uređaje na kolodvoru
Natrag u 'Rvacku. ŠAPJANE! Ovo je ona naša simpatična kartodrapka zbog koje su se neki mlađi članovi grupe tako razularili da ih je Barba bojnik jedva primirio...
Manevristica ili manevarka – pitanje je sad?
Počinje zadnja etapa putovanja
Utjeha za frustrirane? Ako ste nezadovoljni uvjetima rada ili nedajbože radnom odjećom, možete uvijek tamburati...
Još netko za pivo?
I toliko od mene...
Dok su neki jeli...
Ja sam zamolio kondora da me upozna s vozačem (Bom ga uprašau, jarane! ). Evo kako izgleda upravljačnica na Desiru:
Kad sam se već uvaljao u upravljačnicu, evo malo dosadne metraže s pruge (Pfaff-TV)
Predahnimo malo, bole me noge...
DESIRO EMG 312 SR 31E ima i displej pa vidiš koliko je sati i gdje moraš sići...
Još malo pruge - Pred Ljubljanom
Ulazimo u Ljubljanu
Iz muzeja:
Par detalja bosanske zupčanice
Ovo mora da je bila noćna mora za održavanje...
Savijeni prednji kraj zubate letve služi za uzubljivanje lokomotive. Obratite pažnju kako je poglodan prvi zub!
Dok su ostali lutali bespućima muzeja, samo za vašeg izvjetitelja priređen je show na okretaljki
Ovo se ne smije izostaviti
A kao gospodin u godinama, prigodno sam obišao i uređaje na kolodvoru
Natrag u 'Rvacku. ŠAPJANE! Ovo je ona naša simpatična kartodrapka zbog koje su se neki mlađi članovi grupe tako razularili da ih je Barba bojnik jedva primirio...
Manevristica ili manevarka – pitanje je sad?
Počinje zadnja etapa putovanja
Utjeha za frustrirane? Ako ste nezadovoljni uvjetima rada ili nedajbože radnom odjećom, možete uvijek tamburati...
Još netko za pivo?
I toliko od mene...
Pfaff- Administrator
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Društvo, na početku lijepi pozdrav svima.
Ne da sam guštao gledajući ovaj putopis, već vam opako zavidim.
Vidi se da je ekipa prava - složna, inventivna i uvijek raspoložena za railfanovske akcije.
Nerado priznajem da je prema vama KLJŽ običan p.zdin dim.
Čestitke za ljubljansku akciju!
Vidi se da je ekipa prava - složna, inventivna i uvijek raspoložena za railfanovske akcije.
Stanley- Broj postova : 530
Registration date : 16.06.2008
Vec sam se bio uplasio da je nitko nije uslikao !
Oko moje plavo !!!!!!
mannas- Broj postova : 147
... ... ... a što će tek Veki kad vidi oko plavo!!!mannas je napisao/la:... Oko moje plavo !!!!!!
Gost- Gost
Včeraj je pripeljala vl. 480 i Rijeke v Šapjane . To se je smejalo "majstroma" na "Žutki" 005 , ker se je peljala z njima kot strojna... :mig:mannas je napisao/la:
Oko moje plavo !!!!!!
thomcro je napisao/la:
[/img]
Da ste počakali še kakšno minuto pa bi videli tale Moped v akciji. In to kakšni... :molim2:
Z vlakom za Koper še v Ljubljani
in že v Kopru
To je malo off topic...
A za tole akcijo...vsaka čast. Ekipa prava.... :wave: :vlak: :vlak:
cokla- Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008
U ime cijele ekipe zahvaljujem! Ovakva kritika samo daje motiva za još bolje. Inače da bi se u potpunosti shvatila ozbiljnost pristupa ovome, ovo smo pripremali od konca sedmog mjeseca. Toliko smo stvari predvidjeli da sam stekao dojam da nam je netko svezao oči kad smo došli u Ljubljanu da bi i tako mogli bez problema doć do muzeja. S ponosom mogu napisat da imamo izvrsnog koorinatora među nama u liku LuckyLoosera koji je sve organizirao i naravno njegove supruge koja se pobrinula da se grupna karta kupi na vrijeme. Kobler je iznio svoj dio tereta na svojim nejakim plećima što je dogovorio da nam veliki suport pri razgledavanju muzeja bude g-din Braté a on nam je pak omogućio da se muzej samo za nas otvori sat vremena ranije! Eto, otkrivam male tajne uspjeha ovog izleta samo da se vidi da nismo išli stihijski već je sve dobro, dobro isplanirano. Nama ostalima jedni zadatak je bio sve što vjernije i osebujnije prenijeti ostalim članovima.Stanley je napisao/la:Društvo, na početku lijepi pozdrav svima.
Gost- Gost
VEKI :vibro: :surprise: :anime1:mannas je napisao/la:https://2img.net/h/i204.photobucket.com/albums/bb287/mkrema2/MuzejLJ/MuzejLJ279.jpg
Oko moje plavo !!!!!!
Na početku bih se najprije htio zahvaliti Fresheru koji je samoinicijativno od SŽ ishodio 75% popusta kartu za relaciju Il. Bistrica- Ljubljana- Il. Bistrica, dozvolu za snimanje u vučnim sredstvima, kao i dozvolu za slikanje po kolodvorima. Nažalost, zbog tehničkih poteškoća oko preuzimanja tih karata, plaćanja istih, nepoznanice konačnog broja putnika u tom trenutku, kao i vezanosti za unaprijed određene vlakove. U dogovoru sa Kikijem i Tomom (u tom trenutku oni su bili jedini prijavljeni za izlet) odustali smo od te ponude. Svejedno ostaje Fresherova dobra volja i trud, kao i ideja da za slijedeći Štacionov izlet i mi pokušamo nešto slično ishodovati od HŽ-a.
Grupna karta sa kojom je slovenski kondukter imao problema. I ne samo on. Teta sa riječkog kolodvora je zvala drugu u pomoć oko ispunjavanja karte.
Noćni pogled prije polaska. Vezano za polazak ispričao bih jednu anegdotu. Kako je Phalanx najavio svoje prisustvovanje na izletu u društvu sa sestrom, na kolodvoru nas je Tomo obavjestio da Phalanx ipak ne ide, a „netko iz mase“ je istu sekundu ispalio: A SESTRA??? Ni ona, kume, ni ona.
Hop, već smo u Siemensu. Bio sam previše pospan za ranojutarnje slikanje.
Kad se razdanilo, već je bilo bolje. Prva štacija u Ljubljani- kafić zanimljivog naziva: Đe si ba, ovaj hm... Đesi bar
Na putu prema muzeju:
Fotograf iza fotografa
Stižemo pred muzej
Dočekuje nas osobno gosp. Brate
Signali
Nisu samo za ukras. Pokretni su. Njima se upravlja iz kućice sa druge strane ceste.
Tokarski stroj za tokarenje bandaža
Prije nekoliko mjeseci smo na forumu raspravljali o izradi drezine.
Uskotračna lokomotiva na standardnoj pruzi.
U ložioni je dosta mračno, pa mi fotke nisu baš nešto uspjele, a i već ih je toliko da su moje zaista suvišne.
Kako to vidi strojovođa
Na početku bih se najprije htio zahvaliti Fresheru koji je samoinicijativno od SŽ ishodio 75% popusta kartu za relaciju Il. Bistrica- Ljubljana- Il. Bistrica, dozvolu za snimanje u vučnim sredstvima, kao i dozvolu za slikanje po kolodvorima. Nažalost, zbog tehničkih poteškoća oko preuzimanja tih karata, plaćanja istih, nepoznanice konačnog broja putnika u tom trenutku, kao i vezanosti za unaprijed određene vlakove. U dogovoru sa Kikijem i Tomom (u tom trenutku oni su bili jedini prijavljeni za izlet) odustali smo od te ponude. Svejedno ostaje Fresherova dobra volja i trud, kao i ideja da za slijedeći Štacionov izlet i mi pokušamo nešto slično ishodovati od HŽ-a.
Grupna karta sa kojom je slovenski kondukter imao problema. I ne samo on. Teta sa riječkog kolodvora je zvala drugu u pomoć oko ispunjavanja karte.
Noćni pogled prije polaska. Vezano za polazak ispričao bih jednu anegdotu. Kako je Phalanx najavio svoje prisustvovanje na izletu u društvu sa sestrom, na kolodvoru nas je Tomo obavjestio da Phalanx ipak ne ide, a „netko iz mase“ je istu sekundu ispalio: A SESTRA??? Ni ona, kume, ni ona.
Hop, već smo u Siemensu. Bio sam previše pospan za ranojutarnje slikanje.
Kad se razdanilo, već je bilo bolje. Prva štacija u Ljubljani- kafić zanimljivog naziva: Đe si ba, ovaj hm... Đesi bar
Na putu prema muzeju:
Fotograf iza fotografa
Stižemo pred muzej
Dočekuje nas osobno gosp. Brate
Signali
Nisu samo za ukras. Pokretni su. Njima se upravlja iz kućice sa druge strane ceste.
Tokarski stroj za tokarenje bandaža
Prije nekoliko mjeseci smo na forumu raspravljali o izradi drezine.
Uskotračna lokomotiva na standardnoj pruzi.
U ložioni je dosta mračno, pa mi fotke nisu baš nešto uspjele, a i već ih je toliko da su moje zaista suvišne.
Kako to vidi strojovođa
Tehnički podaci sa opisima lokomotiva. Nadam se da razumijete slovenski i to da nisam mogao izbjeći svoj odraz u staklu.
Manevarka: Torpedo TD 75 06 A Specijal...
...u akciji
Dok neki ozbiljno pristupaju zadatku, drugima je do zaj.......
Okretnica
Pogon okretnice. I ovaj ima koju godinu.
„Turšin terorist“ u rovovskoj borbi sa 33-jkom
Uskotračna i standardna pruga. Ovo inače služi da se uskotračna lokomotiva spusti sa prikolice, jer kako smo čuli, povremeno je provozaju.
Spremna za restauraciju
U ovakvima su se nekad samo direktori vozili
I konačno: KRALJICA MUZEJA
Vani ima još nekoliko ne baš reprezentativnih primjeraka
Izgorjelih vagona koji su za kasaciju
Za ovoga je Pfaff pitao koju ima oznaku.
Saznao sam sa druge strane, probijajući se kroz grmlje
Manevarka: Torpedo TD 75 06 A Specijal...
...u akciji
Dok neki ozbiljno pristupaju zadatku, drugima je do zaj.......
Okretnica
Pogon okretnice. I ovaj ima koju godinu.
„Turšin terorist“ u rovovskoj borbi sa 33-jkom
Uskotračna i standardna pruga. Ovo inače služi da se uskotračna lokomotiva spusti sa prikolice, jer kako smo čuli, povremeno je provozaju.
Spremna za restauraciju
U ovakvima su se nekad samo direktori vozili
I konačno: KRALJICA MUZEJA
Vani ima još nekoliko ne baš reprezentativnih primjeraka
Izgorjelih vagona koji su za kasaciju
Za ovoga je Pfaff pitao koju ima oznaku.
Saznao sam sa druge strane, probijajući se kroz grmlje
Seniori su umorni Tomo, ne briši ovo!!!
Nakon razgledavanja muzeja, dogovorili smo se kako je najbolje da se razdvojimo, jer je svatko imao svoje planove i želje. Ja sam sa suprugom krenuo u šetnju prema centru Ljubljane.
Odlučili smo se provoziti uspinjačom
Pogled prema gore
Penjemo se...
...sve više...
...do vrha odakle se pruža prekrasan pogled na Ljubljanu. Ovaj čupavi mi je zaklonio pogled.
Usput smo svratili na domjenak. Ne dolazi svaki dan DPŽ Štacion u posjet :croatia2:
Sunce moje i sunčani sat
Spuštamo se sa Ljubljanskog Grada, strmom stazicom
Još jedan pogled na uspinjaču
Promet na Ljubljanici
Ave, gratia plena!
Neki su cijelo vrijeme nakon muzeja proveli ovdje??? :surprise: Ljubavni horoskop im danas nije naklonjen. Konobarica se nije htjela ni slikat za uspomenu, a nisu bili bolje sreće ni u vlaku, sa simpatičnom kondukterkom.
Bliži se vrijeme odlaska
Brižitka je spremna za put do Šapjana
Tomo, vidjeli smo DVIJE Žutke
7,2 km od Pivke prema Rijeci
Vesela ekipa u zadnjem vagonu.
Granični tunel. U hrvatskoj smo, a ona točkica na kraju tunela je Slovenija
Bude se sjećanja. Na ovom mjestu sam imao okršaj sa plavim čovječuljcima. :tease:
Kako se približavamo Rijeci oblaci su sve tamniji, a bilo je i kiše
Naše vagone je preuzela manevarka
Još jedna u nizu „povijesnih“ za kraj. Ekipa se iskrcala, i krenula u „Cres“, sredit dojmove.
Nakon razgledavanja muzeja, dogovorili smo se kako je najbolje da se razdvojimo, jer je svatko imao svoje planove i želje. Ja sam sa suprugom krenuo u šetnju prema centru Ljubljane.
Odlučili smo se provoziti uspinjačom
Pogled prema gore
Penjemo se...
...sve više...
...do vrha odakle se pruža prekrasan pogled na Ljubljanu. Ovaj čupavi mi je zaklonio pogled.
Usput smo svratili na domjenak. Ne dolazi svaki dan DPŽ Štacion u posjet :croatia2:
Sunce moje i sunčani sat
Spuštamo se sa Ljubljanskog Grada, strmom stazicom
Još jedan pogled na uspinjaču
Promet na Ljubljanici
Ave, gratia plena!
Neki su cijelo vrijeme nakon muzeja proveli ovdje??? :surprise: Ljubavni horoskop im danas nije naklonjen. Konobarica se nije htjela ni slikat za uspomenu, a nisu bili bolje sreće ni u vlaku, sa simpatičnom kondukterkom.
Bliži se vrijeme odlaska
Brižitka je spremna za put do Šapjana
Tomo, vidjeli smo DVIJE Žutke
7,2 km od Pivke prema Rijeci
Vesela ekipa u zadnjem vagonu.
Granični tunel. U hrvatskoj smo, a ona točkica na kraju tunela je Slovenija
Bude se sjećanja. Na ovom mjestu sam imao okršaj sa plavim čovječuljcima. :tease:
Kako se približavamo Rijeci oblaci su sve tamniji, a bilo je i kiše
Naše vagone je preuzela manevarka
Još jedna u nizu „povijesnih“ za kraj. Ekipa se iskrcala, i krenula u „Cres“, sredit dojmove.
Zašto bi brisao?LuckyLooser je napisao/la:... Tomo, ne briši ovo!!! ...
Moja velika izvinjotina, ja sam zaboravio na tu slijeva!LuckyLooser je napisao/la:... Tomo, vidjeli smo DVIJE Žutke ...
Gost- Gost
[quote="cokla"]
!!!!!!!! COKLA !!!!!!!!!
Odmah da si saznao njezino ime , godine , mjesto stanovanja , udana-neudana , slobodna ....... i broj telefona za brži kontakt !!!
Včeraj je pripeljala vl. 480 i Rijeke v Šapjane . To se je smejalo "majstroma" na "Žutki" 005 , ker se je peljala z njima kot strojna... :mig:mannas je napisao/la:
Oko moje plavo !!!!!!
!!!!!!!! COKLA !!!!!!!!!
Odmah da si saznao njezino ime , godine , mjesto stanovanja , udana-neudana , slobodna ....... i broj telefona za brži kontakt !!!
mannas- Broj postova : 147
Zato jer si mi se u muzeju nešto prijetio oko ove slike i njenog naslova.thomcro je napisao/la:Zašto bi brisao?LuckyLooser je napisao/la:... Tomo, ne briši ovo!!! ...
Nisam ni ja imao pojma, nego tek kad sam doma pregledavao slike sam skužio da mi se i ona druga nekako našla u fotoaparatu.thomcro je napisao/la:Moja velika izvinjotina, ja sam zaboravio na tu slijeva!LuckyLooser je napisao/la:... Tomo, vidjeli smo DVIJE Žutke ...
Kako je Vekiju zalupila vrata kupea pred nosom, čisto sumnjam u bilo kakav kontakt.mannas je napisao/la:Odmah da si saznao njezino ime , godine , mjesto stanovanja , udana-neudana , slobodna ....... i broj telefona za brži kontakt !!!
Pa imamo veze na HŽ-u da joj možemo uć u trag .LuckyLooser je napisao/la:Kako je Vekiju zalupila vrata kupea pred nosom, čisto sumnjam u bilo kakav kontakt.mannas je napisao/la:Odmah da si saznao njezino ime , godine , mjesto stanovanja , udana-neudana , slobodna ....... i broj telefona za brži kontakt !!!
Gost- Gost
Evo i mene sa malimm zakašnjenjem da vam čestitam na obavljenom jaaaaakkooooooo dobro obavljenom poslu, vjerujem da ste uživali što se da vidjeti iz svih vaših fotki a Ja sirotan tužan i plačem što nisam mogao ići s vama
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Možda gospođica koristi gradske linije????LuckyLooser je napisao/la:
Kako je Vekiju zalupila vrata kupea pred nosom, čisto sumnjam u bilo kakav kontakt.
Razlog Vekijeve "nervoze" bio je taj što mu je netko spomenuo RUUUUUUUUUUUUUUŽU
Već sam thomcro-u čestitao telefonski, ali da i ovako službeno preko Foruma... zaista ste krasno organizirali ovaj izlet, i nekako imam osjećaj da je ovo tek prvi u nizu lijepih druženja "Štacionaša" po bespućima stranih pruga
Ja sam nažalost morao otkazati u zadnji tren, no kako se nešto priča o "Ljubljani ver. 2.0", bit će još prilika...
Ja sam nažalost morao otkazati u zadnji tren, no kako se nešto priča o "Ljubljani ver. 2.0", bit će još prilika...
Stanley, uvijek nam se možeš pridružiti, kako na izletima, tako i u Štacionu!Stanley je napisao/la:Društvo, na početku lijepi pozdrav svima.
I ja, kao i Igor, nisam mogao ovaj puta, ali na verziju 2.0 svakako planiram ići!
Znam da su sve fotografije jednako dobre, narocito njihovim autorima, ali ova "seniorska" mi je apsolutno najbolja od svih s Ljubljanskog izleta. Englezi za nju imaju odlican izraz - priceless!!!LuckyLooser je napisao/la:Seniori su umorni Tomo, ne briši ovo!!!
I hvala svim fotografima na odlicnim fotkama i komentarima. DPŽ "Štacion" zaista je najbolji. S takvom se ekipom ne moze izugbiti i jako mi je drago da sam u njoj zajedno sa svima vama.
Barney
Barney- Broj postova : 930
Lako nama kad imamo ovakve seniore. Štuc, štuc (to od skromnosti).
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
Istjera suzu na oko .Barney je napisao/la:... S takvom se ekipom ne moze izugbiti i jako mi je drago da sam u njoj zajedno sa svima vama.
Barney
Gost- Gost
PRONAĐOH JU!!! Pričali smo o njoj putem za Ljubljanu:
Jean- Moderator
- Broj postova : 2140
Registration date : 04.09.2008
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.