Rijeka - Split via Gospić - Knin
+3
kico101
Barney
kiki273
7 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Rijeka - Split via Gospić - Knin
Gračac, prvi dio.
Dolaskom u Gračac nismo ni slutili koja nas sve iznenađenja tu očekuju! Ali krenimo redom!
Objekat koji nije preporučljivo stavljati na forum pa je cenzuriran ali se normalna fotka može vidjeti u albumu na foto-bujolu. Umeđuvremenu smo promjenili 4um i ovdje je dozvoljeno, čak štoviše, poželjno stavljanje ovih objekata! Ovdje nema cenzure!!!
Mala parnjača serije 62.
Mala kranska dizalica jedne riječke firme koja je u međuvremenu privatizirana i sad radi pod izmijenjenim imenom.
I sad dolazi najbolji dio . Izađe Prometnik van da vidi kakvi se to likovi smucaju kolodvorom, mi njemu "Dobar dan , dobar dan, mi iz Rijeke malo bi slikali za forum, more more jel dolazi što, a tribali bi se nagibni križat a ja ga pitam jel dolazi i kakav teretni a on me čudno pogleda, nasmije se i kaže: kakav teretni?, pa reko mi strojovođa u Lovincu da čeka križanje sa nagibnim i sa teretnim, nemam vam ja pojma ni o kakvom teretnom, znam samo za nagibne a ja njemu OK onda strojovođa širi dezinformacije i zbunjuje zbunjeni narod. Čovjek se nasmije i ode u prometni ured a mi u ekšn.
Za ovaj vagon nismo mogli odgonetnuti čemu služi!
I onda sam se ja odvojio. Primjetio sam da iza ima dosta vagona Infrastrukture koje je vrijedilo dokumentirati. Obratite pažnju na ovaj kolosjek lijevo od stabla koji se penje gore. Malo kasnije ću o tom djelu! Uglavnom, ovdje dolje sam odmah zapazio da ima dosta pruge!
Vagon Infrastrukture.
Lijeva remiza.
Naravno, radoznalost me tjerala da vidim i čega ima unutra .
Desna remiza i puno otpada. Ovu sam izdaljeg slikao, nije baš djelovala sigurna za uć nutra.
Vidio sam da su nekakvi vagoni sa desne strane i nisu mi baš bili zanimljivi pa sam se okrenuo i vratio se natrga. Greška! Velika greška! Da sam nastavio mislim da bi mi srce stalo!
Gomila otpadnog materijala.
Dolaskom u Gračac nismo ni slutili koja nas sve iznenađenja tu očekuju! Ali krenimo redom!
Objekat koji nije preporučljivo stavljati na forum pa je cenzuriran ali se normalna fotka može vidjeti u albumu na foto-bujolu. Umeđuvremenu smo promjenili 4um i ovdje je dozvoljeno, čak štoviše, poželjno stavljanje ovih objekata! Ovdje nema cenzure!!!
Mala parnjača serije 62.
Mala kranska dizalica jedne riječke firme koja je u međuvremenu privatizirana i sad radi pod izmijenjenim imenom.
I sad dolazi najbolji dio . Izađe Prometnik van da vidi kakvi se to likovi smucaju kolodvorom, mi njemu "Dobar dan , dobar dan, mi iz Rijeke malo bi slikali za forum, more more jel dolazi što, a tribali bi se nagibni križat a ja ga pitam jel dolazi i kakav teretni a on me čudno pogleda, nasmije se i kaže: kakav teretni?, pa reko mi strojovođa u Lovincu da čeka križanje sa nagibnim i sa teretnim, nemam vam ja pojma ni o kakvom teretnom, znam samo za nagibne a ja njemu OK onda strojovođa širi dezinformacije i zbunjuje zbunjeni narod. Čovjek se nasmije i ode u prometni ured a mi u ekšn.
Za ovaj vagon nismo mogli odgonetnuti čemu služi!
I onda sam se ja odvojio. Primjetio sam da iza ima dosta vagona Infrastrukture koje je vrijedilo dokumentirati. Obratite pažnju na ovaj kolosjek lijevo od stabla koji se penje gore. Malo kasnije ću o tom djelu! Uglavnom, ovdje dolje sam odmah zapazio da ima dosta pruge!
Vagon Infrastrukture.
Lijeva remiza.
Naravno, radoznalost me tjerala da vidim i čega ima unutra .
Desna remiza i puno otpada. Ovu sam izdaljeg slikao, nije baš djelovala sigurna za uć nutra.
Vidio sam da su nekakvi vagoni sa desne strane i nisu mi baš bili zanimljivi pa sam se okrenuo i vratio se natrga. Greška! Velika greška! Da sam nastavio mislim da bi mi srce stalo!
Gomila otpadnog materijala.
Gost- Gost
Gračac drugi dio.
Kad sam ovo fotkao, opazio sam u daljini pod zidom nekakve cisterne a i sam taj dio je pobudio radoznalost čega ima gore!
Ajd da vidim pa da vam prenesem čega to ima!
Pogled prema staničnoj zgradi. Gdje su mi kumpići? Vide li me?
I tada šok! Ostaci vagoneta!
U prvi tren sam pomislio, kvragu pa ovo je nekakva uskotračna pruga. Željezni šliperi.
Pruga ide uz sam rub.
A tada još veći šok!!! Pa ovo je ... pa ovo je ... Dobro da nisam pao dolje od uzbuđenja!
Skretnica ? Obratite pažnju na taj limeni dio sa desne strane!
Oprezno!!! Jako oprezno! Pipajući sa tenom oće li to izdražti moju težinu i kol'ko je sigurno, da i to pofotkam! Stara, prastara cisterna. Onu iza se nisam usudio fotkati!
Ovo nisam očekivao ni u snu da bi mogao ovdje naći! Okretaljka u Gračacu!
Zgrada okretaljke. Sa desne strane se vidi gdje je najvjerovatnije bio granatni šut.
Napojnik. Kanali za čišćenje parnjača.
Kao što ste najvjerovatnije i primjetili taj dio gore je zgoren i tek kad sam se vraćao primjetio sam da su mi traperice i tene sve crne. Kvragu što sad! Ajd čisti kolk'ko se da!
Kad evo našeg gospodina Prometnika i kaže nam da dolazi zagrebački nagibni.
Splitskog nisam nažalost zasebno fotkao jer sam bio zabavljen čišćenjem ali zato ima oba u jednom kadru. Lijevo splitski desno zagrebački!
Kad sam ovo fotkao, opazio sam u daljini pod zidom nekakve cisterne a i sam taj dio je pobudio radoznalost čega ima gore!
Ajd da vidim pa da vam prenesem čega to ima!
Pogled prema staničnoj zgradi. Gdje su mi kumpići? Vide li me?
I tada šok! Ostaci vagoneta!
U prvi tren sam pomislio, kvragu pa ovo je nekakva uskotračna pruga. Željezni šliperi.
Pruga ide uz sam rub.
A tada još veći šok!!! Pa ovo je ... pa ovo je ... Dobro da nisam pao dolje od uzbuđenja!
Skretnica ? Obratite pažnju na taj limeni dio sa desne strane!
Oprezno!!! Jako oprezno! Pipajući sa tenom oće li to izdražti moju težinu i kol'ko je sigurno, da i to pofotkam! Stara, prastara cisterna. Onu iza se nisam usudio fotkati!
Ovo nisam očekivao ni u snu da bi mogao ovdje naći! Okretaljka u Gračacu!
Zgrada okretaljke. Sa desne strane se vidi gdje je najvjerovatnije bio granatni šut.
Napojnik. Kanali za čišćenje parnjača.
Kao što ste najvjerovatnije i primjetili taj dio gore je zgoren i tek kad sam se vraćao primjetio sam da su mi traperice i tene sve crne. Kvragu što sad! Ajd čisti kolk'ko se da!
Kad evo našeg gospodina Prometnika i kaže nam da dolazi zagrebački nagibni.
Splitskog nisam nažalost zasebno fotkao jer sam bio zabavljen čišćenjem ali zato ima oba u jednom kadru. Lijevo splitski desno zagrebački!
Gost- Gost
Malovan/Zrmanja
I tako, napustili smo Gračac, uglavnom zadovoljni odrađenim. I tako smo se vozili i prepričavali događanja iz Gračaca kad ... stanica ... i teretnjak na njoj ... i upravo kreće! To je onaj o kome nam je pričao strojovođa u Lovincu! Kico brzo skrene udesno na prvoj cesti i još nije Clio ni stao ja sam izletio van sa upaljeni Oly-em i počeo fotkati! "Prepad" kakvog se ne bi posramili ni pravi ... ma kužite što 'oću reći, ne.
I evo te strašne fotke, zdesna se vidi prometnikova ruka sa loparićem koji nam je očitao bukvicu o fotkanju po kolodvorima. Sva trojica smo šutjeli i nakon njegove tirade htio sam ga pitati smijem li fotkati samu zgradu sa perona ali nisam imao hrabrosti jer vjerujem da bi zvao policiju.
Ali sam zato fotkao ćenifu.
Putem smo vidjeli i burobrane od betona.
I tako smo došli do kolodvora "Zrmanja".
I tu su bili radovi u tijeku. Makinjeta za šarafljenje vida koje drže tračnice na okupu .
I tada Plaser zabrunda, bruuuum ... bruuum ... brum, brum, brum i krene! Ma te lipo videt i čut!
Drezina na kraju kolodvora.
Nisam slikao stare šlipere već onaj mostić iza preko kojeg ide pruga.
Kico i kiki su već bili u Clio-u i čekali da se vratim jer je vani bilo strahovito hladno i dosta je bura puhala što je dodatno pojačavalo osjećaj hladnoće! Još samo fotka "stanične zgrade" i odoh i ja u okrilje topline Clio-a!
Par slika fascinatnog kanjona Zrmanje! Na drugoj fotki, pod onim brdom u daljini, ide trasa pruge!
Vozeći se dalje, u jednom trenutku samo sa lijeve strane opazili vijadukt! Sigurnosti radi, ja sam ga fotkao iz auta ali je Kico ipak stao pa smo ga odradili i kako treba! Inače je to fotkano sa cestovnog mosta "Stara straža". Željeznički vijadukt je preko puta, s druge strane jaruge!
I tako, napustili smo Gračac, uglavnom zadovoljni odrađenim. I tako smo se vozili i prepričavali događanja iz Gračaca kad ... stanica ... i teretnjak na njoj ... i upravo kreće! To je onaj o kome nam je pričao strojovođa u Lovincu! Kico brzo skrene udesno na prvoj cesti i još nije Clio ni stao ja sam izletio van sa upaljeni Oly-em i počeo fotkati! "Prepad" kakvog se ne bi posramili ni pravi ... ma kužite što 'oću reći, ne.
I evo te strašne fotke, zdesna se vidi prometnikova ruka sa loparićem koji nam je očitao bukvicu o fotkanju po kolodvorima. Sva trojica smo šutjeli i nakon njegove tirade htio sam ga pitati smijem li fotkati samu zgradu sa perona ali nisam imao hrabrosti jer vjerujem da bi zvao policiju.
Ali sam zato fotkao ćenifu.
Putem smo vidjeli i burobrane od betona.
I tako smo došli do kolodvora "Zrmanja".
I tu su bili radovi u tijeku. Makinjeta za šarafljenje vida koje drže tračnice na okupu .
I tada Plaser zabrunda, bruuuum ... bruuum ... brum, brum, brum i krene! Ma te lipo videt i čut!
Drezina na kraju kolodvora.
Nisam slikao stare šlipere već onaj mostić iza preko kojeg ide pruga.
Kico i kiki su već bili u Clio-u i čekali da se vratim jer je vani bilo strahovito hladno i dosta je bura puhala što je dodatno pojačavalo osjećaj hladnoće! Još samo fotka "stanične zgrade" i odoh i ja u okrilje topline Clio-a!
Par slika fascinatnog kanjona Zrmanje! Na drugoj fotki, pod onim brdom u daljini, ide trasa pruge!
Vozeći se dalje, u jednom trenutku samo sa lijeve strane opazili vijadukt! Sigurnosti radi, ja sam ga fotkao iz auta ali je Kico ipak stao pa smo ga odradili i kako treba! Inače je to fotkano sa cestovnog mosta "Stara straža". Željeznički vijadukt je preko puta, s druge strane jaruge!
Gost- Gost
Knin, prvi dio.
I evo ga! Stari kraljevski grad nama pod nogama! Tu me obuzeo neki ushit, nešto neopisivo, nešto što se nemože izreći pukim pisanjem! Knin ... nisam vjerovao da ću ikad biti u Kninu. I zato još više vjerujem u onu: nikad ne reci nikad! No, pustimo sad sentiment, ajmo još i to opisat! Tri ulaza u Knin, podno kuća u sredini Unska pruga, malo ispod nje lička pruga i veliki zavoj - pruga za Zadar. Ustvari sam nastojao uhvatiti dva mosta.
Bliži ...
... i dalji. I kad smo već bili u autu skužim da nisu dva nego tri mosta. krajnjeg lijevog nisam zamjetio.
Most preko ceste za Knin ...
... i malo dalje most preko Krke na zadarskoj pruzi.
I evo nas u Kninu na kolodvoru. Kiki otišao fotkati buseve a ja i Kico ...
Izlaz prema Drnišu/Splitu.
Kninska tvrđava.
kiki mi je skrenuo pažnju na ovu simpatičnu zgradicu.
Dokaz postojanja !
Poznato? Mislim da nije u funkciji.
Još jedan dokaz da sam bio tu! Najprije sam stavio cijeli dlan na zid ma sam ga vrlo brzo maknuo jer je bio prestrašno hladan.
Usamljeni Bl.
Priprema, pozor ... kiki u pripremi za fotkanje!
Unutrašnjost kolodvorske zgrade, blagajne.
Glumci uhvaćeni na djelu .
I evo ga! Stari kraljevski grad nama pod nogama! Tu me obuzeo neki ushit, nešto neopisivo, nešto što se nemože izreći pukim pisanjem! Knin ... nisam vjerovao da ću ikad biti u Kninu. I zato još više vjerujem u onu: nikad ne reci nikad! No, pustimo sad sentiment, ajmo još i to opisat! Tri ulaza u Knin, podno kuća u sredini Unska pruga, malo ispod nje lička pruga i veliki zavoj - pruga za Zadar. Ustvari sam nastojao uhvatiti dva mosta.
Bliži ...
... i dalji. I kad smo već bili u autu skužim da nisu dva nego tri mosta. krajnjeg lijevog nisam zamjetio.
Most preko ceste za Knin ...
... i malo dalje most preko Krke na zadarskoj pruzi.
I evo nas u Kninu na kolodvoru. Kiki otišao fotkati buseve a ja i Kico ...
Izlaz prema Drnišu/Splitu.
Kninska tvrđava.
kiki mi je skrenuo pažnju na ovu simpatičnu zgradicu.
Dokaz postojanja !
Poznato? Mislim da nije u funkciji.
Još jedan dokaz da sam bio tu! Najprije sam stavio cijeli dlan na zid ma sam ga vrlo brzo maknuo jer je bio prestrašno hladan.
Usamljeni Bl.
Priprema, pozor ... kiki u pripremi za fotkanje!
Unutrašnjost kolodvorske zgrade, blagajne.
Glumci uhvaćeni na djelu .
Zadnja promjena: thomcro; ned 15 vel 2009 - 21:50; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Knin, drugi dio.
Njezino veličanstvo ... parnjača serije 11. Dok se ne stane do nje ne osjeti se njezina veličina!
Unutrašnjost. Snimljeno kroz propust na podu. Nisam se htio pentrati po njoj jer je dosta velika a ja malo nespretan kod silaska.
S druge strane.
Poziranje.
Natpisne pločice na njoj.
Samo za usporedbu, ja sam visok 1,70.
Spomenik Hrvatskom vojniku ispred kolodvorske zgrade.
Kolodvorska zgrada sa ceste.
Biti u Kninu a ne fotkati hrvatski stijeg na tvrđavi ...
Potom smo otišli snimiti izlaz iz Knina u pravcu Gospića. Prema kolodvoru ...
... i na drugu stranu, prema Gospiću.
Padokaz.
Pliva patka preko ... Krke ... al' ne nosi ništa navrh glave!
Krka s mosta, desno ...
... i lijevo.
Za neupućene.
I zastava sa druge strane.
Njezino veličanstvo ... parnjača serije 11. Dok se ne stane do nje ne osjeti se njezina veličina!
Unutrašnjost. Snimljeno kroz propust na podu. Nisam se htio pentrati po njoj jer je dosta velika a ja malo nespretan kod silaska.
S druge strane.
Poziranje.
Natpisne pločice na njoj.
Samo za usporedbu, ja sam visok 1,70.
Spomenik Hrvatskom vojniku ispred kolodvorske zgrade.
Biti u Kninu a ne fotkati hrvatski stijeg na tvrđavi ...
Potom smo otišli snimiti izlaz iz Knina u pravcu Gospića. Prema kolodvoru ...
... i na drugu stranu, prema Gospiću.
Padokaz.
Pliva patka preko ... Krke ... al' ne nosi ništa navrh glave!
Krka s mosta, desno ...
... i lijevo.
Za neupućene.
I zastava sa druge strane.
Zadnja promjena: thomcro; ned 15 vel 2009 - 21:51; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Split.
I more! Napokon! Je, bilo je lijepo kroz Liku ali more je more! Pogled negdje u visini Klisa!
Kozjak.
I evo nas u bilom Splitu. Puše bura, prohladno, luka puna trajekata ... neopisiv osjećaj, neopisiv!
Fotkanje za uspomenu!
Splitska luka puna putničkih brodova.
Kaže meni kiki "Ma ča ćeš i njega?" "Da ča nego da ću, i njega i hobotnicu!"
Tu se održava Splitski festival.
Nova riva.
"kiki, daj me snimi ali ja ću poć tamo dalje!"
Unutrašnjost starog Splita.
Dočekao nas je Maky i ćekamo bus za jedan đir Splitom.
Unutrašnjost busa.
Zoom zoom ...
I more! Napokon! Je, bilo je lijepo kroz Liku ali more je more! Pogled negdje u visini Klisa!
Kozjak.
I evo nas u bilom Splitu. Puše bura, prohladno, luka puna trajekata ... neopisiv osjećaj, neopisiv!
Fotkanje za uspomenu!
Splitska luka puna putničkih brodova.
Kaže meni kiki "Ma ča ćeš i njega?" "Da ča nego da ću, i njega i hobotnicu!"
Tu se održava Splitski festival.
Nova riva.
"kiki, daj me snimi ali ja ću poć tamo dalje!"
Unutrašnjost starog Splita.
Dočekao nas je Maky i ćekamo bus za jedan đir Splitom.
Unutrašnjost busa.
Zoom zoom ...
Zadnja promjena: thomcro; ned 15 vel 2009 - 21:53; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Splitsko predgrađe.
Došli smo do garaže splitskog "Prometa". Jedna stara "harmonika".
Krš.
Busevi.
Povratak.
Kozjak u daljini.
Naši splićani će znat koliko dugo je ovaj vagon tu.
Malo splitskog kolodvora. Sa perona. Malo dalje stoji šved.
Splitska luka.
Došli smo do garaže splitskog "Prometa". Jedna stara "harmonika".
Krš.
Busevi.
Povratak.
Kozjak u daljini.
Naši splićani će znat koliko dugo je ovaj vagon tu.
Malo splitskog kolodvora. Sa perona. Malo dalje stoji šved.
Splitska luka.
Gost- Gost
I kod njih ima kolica nosača.
Biti u Splitu a ne snimiti Sv.duju i rivu ...
Vrijeme je tako brzo prohujalo, i bilo je vrijeme polaska natrag kući. Splitski zalazak sunca.
Kliška tvrđava.
Zalazak negdje oko Šibenika.
He he he ... nisu nas pratili moji kompići Marsijanci ... to su svjetla vjetroelektrana!
Ulazak u Sveti Rok.
Kako je puhala bura, bila je vedra noć i jednooki Jack nas je cijelo vrijeme gledao odozgora. U Senju sam i njega uhvatio u objektiv Oly-a.
Tijekom cijelog puta smo se borili sa devijacijama .
I eto, to je to! Nakon godine dana lijepo mi je opet se prisjetiti tog puta jer je doista bio nezaboravan i svako malo se sjetim tog puta.
Do nekog drugog putopisa ... puno pozdrava!
I kod njih ima kolica nosača.
Biti u Splitu a ne snimiti Sv.duju i rivu ...
Vrijeme je tako brzo prohujalo, i bilo je vrijeme polaska natrag kući. Splitski zalazak sunca.
Kliška tvrđava.
Zalazak negdje oko Šibenika.
He he he ... nisu nas pratili moji kompići Marsijanci ... to su svjetla vjetroelektrana!
Ulazak u Sveti Rok.
Kako je puhala bura, bila je vedra noć i jednooki Jack nas je cijelo vrijeme gledao odozgora. U Senju sam i njega uhvatio u objektiv Oly-a.
Tijekom cijelog puta smo se borili sa devijacijama .
I eto, to je to! Nakon godine dana lijepo mi je opet se prisjetiti tog puta jer je doista bio nezaboravan i svako malo se sjetim tog puta.
Do nekog drugog putopisa ... puno pozdrava!
Zadnja promjena: thomcro; ned 15 vel 2009 - 21:56; ukupno mijenjano 2 put/a.
Gost- Gost
Lijepo je vidjeti ponovo sve ove fotke!
Ovo je bio jedan od najvećih ekšna i rekao bih priprema terena za otvaranje ovog foruma, koji eto uz napore svih nas već gotovo godinu dana funkcionira, a posljedica svega toga zajedno je i osnivanje DPŽ-a.
Ovo je bio jedan od najvećih ekšna i rekao bih priprema terena za otvaranje ovog foruma, koji eto uz napore svih nas već gotovo godinu dana funkcionira, a posljedica svega toga zajedno je i osnivanje DPŽ-a.
Gost- Gost
E to je bio "pohod", najjači ekšn dosada barem po prijeđenoj kilometraži i posjećenim kolodvorima.
I nakon godinu dana, ponovo pohvale za svu ekipu i lijepe fotografije.
I nakon godinu dana, ponovo pohvale za svu ekipu i lijepe fotografije.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Pa koliko vam je trajalo putovanje od Splita do Rijeke a koliko obratno?
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
Iz Rijeke smo krenuli oko 6 ujutro a u Splitu smo na Rivi bili oko 14.30 ... natrag smo iz Splita krenuli oko 18 sati a u Rijeku smo došli oko 22.30Miha je napisao/la:Pa koliko vam je trajalo putovanje od Splita do Rijeke a koliko obratno?
Gost- Gost
Ah, da. Već je leto dan prošlo. Bravo, barba Bojniče na ovim prekrasnim fotkama koje su me podsjetile na taj lijepi hladni zimski dan. Hvala i kolegi Kikiju na navigaciji. Nadam se da ovo neće ostati usamljeni veliki ekšn, već, naravno, postoje planovi za još veći. Ali, o tome zasada psssst...
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Čestitke na ovoj izvrsnoj avanturi i brojnim interesantnim fotkama. A vidim da ni hrabrosti nije nedostajalo, posebno u Gračacu .... bravo !!!
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
U Gračacu nam je bilo lako, u Malovanu smo imali "vatreno krštenje"seabral je napisao/la:Čestitke na ovoj izvrsnoj avanturi i brojnim interesantnim fotkama. A vidim da ni hrabrosti nije nedostajalo, posebno u Gračacu .... bravo !!!