Istria magica
+3
novi_shef
Phalanx
kiki273
7 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Istria magica
Moraš imati jednu stvar na umu, bez naše dozvole neće se moć uzimati ništa sa foruma! Već smo i sad napravili jedno malo ograničenje! Podforume "Parenzana" i "Putopisi i reportaže" Gosti ne mogu vidjeti! Da bi se to vidjelo treba se registrirati na forum! Svjesni smo itekako da je ovo exclusive!Phalanx je napisao/la:... ali ovo je prvoklasna arhivska građa koju treba sačuvati za generacije ispred nas... Tko je ono negdje spomenuo izdavanje knjige
Gost- Gost
Upravo zbog tih ekskluzivnih stvari koje smo stavili,a nadam se da će ih biti još djelovi foruma su zatvoreni gostima :vlak:
kiki273 je napisao/la:Upravo zbog tih ekskluzivnih stvari koje smo stavili,a nadam se da će ih biti još djelovi foruma su zatvoreni gostima :vlak:
thomcro je napisao/la:Moraš imati jednu stvar na umu, bez naše dozvole neće se moć uzimati ništa sa foruma! Već smo i sad napravili jedno malo ograničenje! Podforume "Parenzana" i "Putopisi i reportaže" Gosti ne mogu vidjeti! Da bi se to vidjelo treba se registrirati na forum! Svjesni smo itekako da je ovo exclusive!
To je apsolutno u redu, i maksimalno prihvatljivo, mada sam ja u onom postu indirektno htio predložiti i neku vrstu arhive u kojoj će (osim na Forumu) ovako dragocjeni materijali naći svoje mjesto (na nekom od trajnijih nepromjenjivih zapisa, primjerice na cd/dvd-ima). Možda to bude začetak i jedne "muzejske" arhive koja jednog dana osvane u Rijeci
Phalanx- Moderator
- Broj postova : 545
Registration date : 29.02.2008
Eto, Kiki i Thomcro su vam već sve više manje rekli. Tkogod ovo čita, nadam se da smo mu barem malo dočarali "Istarski" štih i Parenzanu, uostalom što se i po fotkama može vidjeti. Ubacit ću i ja neke svoje fotke, ali još uvijek se "kuhaju". Tako da mi je preostalo jedino
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Pazi, ja čuvam originale svih svojih fotki koje sam napravio i uvijek sam spreman ustupiti ih bez naknade ali uz uvijet da se navede da sam ja autor istih. Ipak sam ja skakao po grbama i lomio se po živici i dolazio doma sav zgreben. I jučer sam zapeo u graji ali sam se uspio sam ispetljati .
Gost- Gost
kiki273 je napisao/la:Samo ti dok se fotke ne skuhaju
Ma ne samo da , nego i
Narcis- Administrator
Neće biti ne, :skok :
Narcis- Administrator
Evo mog prvog dijela reportaže.
Pošto su Kiki i Thomcro prije mog pridruživanja već "obradili" tunel Vranje, moja priča počinje iz Mikuličići pokraj Lupoglava
Slijedi zatim famozna rupa iskopana u rujnu '93.
Pa nam se pridružio i vlasnik parcele na kojoj se odvijao "povijesni trenutak", i kazao "MA LIPI MOJI JUDI, MA KAKOV TUNEL, NE BUDE NIŠ OD TEGA, VIRUJTE VI MENI". Napuštamo Mikuličiće i idemo dalje put Lupoglava, naravno željeznički kolodvor, a što drugo nas niti zanima na našim putovanjima.
Neću stavljati sve slike da se ne bi previše ponavljale, jer smo slikali više-manje isto, nego samo neke.
Kolodvor Lupoglav, pogled prema Buzetu
Pa pogled prema Puli
Svi izlazni signali su na crveno, ne očekuje se ništa u dolasku ni u odlasku.
Napuštamo Lupoglav i krećemo dalje put Cerovlja
Gdje nam je ljubazni dežurni prometnik dopustio da slikamo po kolodvoru koliko god hoćemo, kazavši nam " TO VAN JE NAŠA PRUGA, KU NAN JE STORILA AUSTRIJA, I OD ONDA JE VAVIK ISTA", što ste mogli i vidjeti po slikama na prethodnima stranicama.
Thomcro je to već slikao, možda se na ovoj vidi malo bolje "SKRETNIČARSKI DNEVNIK"
Ulazni likovni signal u Cerovlje, pogled prema Buzetu
Znalci HŽ infrastrukture, što ovo znači???
Napustili smo Cerovlje i krenuli dalje prema Borutu (4 km)
Ma tko li je to u Borutu , nije valjda da čeka :vlak:
Nezaobilazno pomagalo na Istarskim kolodvorima
Pa malo unutrašnjosti kolodvora Borut
Nastavak slijedi....
Pošto su Kiki i Thomcro prije mog pridruživanja već "obradili" tunel Vranje, moja priča počinje iz Mikuličići pokraj Lupoglava
Slijedi zatim famozna rupa iskopana u rujnu '93.
Pa nam se pridružio i vlasnik parcele na kojoj se odvijao "povijesni trenutak", i kazao "MA LIPI MOJI JUDI, MA KAKOV TUNEL, NE BUDE NIŠ OD TEGA, VIRUJTE VI MENI". Napuštamo Mikuličiće i idemo dalje put Lupoglava, naravno željeznički kolodvor, a što drugo nas niti zanima na našim putovanjima.
Neću stavljati sve slike da se ne bi previše ponavljale, jer smo slikali više-manje isto, nego samo neke.
Kolodvor Lupoglav, pogled prema Buzetu
Pa pogled prema Puli
Svi izlazni signali su na crveno, ne očekuje se ništa u dolasku ni u odlasku.
Napuštamo Lupoglav i krećemo dalje put Cerovlja
Gdje nam je ljubazni dežurni prometnik dopustio da slikamo po kolodvoru koliko god hoćemo, kazavši nam " TO VAN JE NAŠA PRUGA, KU NAN JE STORILA AUSTRIJA, I OD ONDA JE VAVIK ISTA", što ste mogli i vidjeti po slikama na prethodnima stranicama.
Thomcro je to već slikao, možda se na ovoj vidi malo bolje "SKRETNIČARSKI DNEVNIK"
Ulazni likovni signal u Cerovlje, pogled prema Buzetu
Znalci HŽ infrastrukture, što ovo znači???
Napustili smo Cerovlje i krenuli dalje prema Borutu (4 km)
Ma tko li je to u Borutu , nije valjda da čeka :vlak:
Nezaobilazno pomagalo na Istarskim kolodvorima
Pa malo unutrašnjosti kolodvora Borut
Nastavak slijedi....
Narcis- Administrator
Ne čeka :vlak: nego je u "sačekuši"narcis je napisao/la:
Ma tko li je to u Borutu , nije valjda da čeka :vlak: https://2img.net/h/i250.photobucket.com/albums/gg251/narcis_photo/parenzana-lupoglav048.jpg
Sačekuša ha?
A kako li se tek krati vrijeme dok si u sačekuši
:skok : :skok :
Narcis- Administrator
Za ovakve podhvate potrebno je održavati tjelesnu kondiciju :bounce:narcis je napisao/la:
Sačekuša ha?
A kako li se tek krati vrijeme dok si u sačekuši
https://2img.net/h/i250.photobucket.com/albums/gg251/narcis_photo/parenzana-lupoglav063.jpg
:skok : :skok :
Thomcro je vazda u grajithomcro je napisao/la:A vidi mene iza u graji! Ona mala svjetla mrljica
Dosta je bilo Boruta, napravili smo sačekušu, Šved je došao i otišao, rampa se podigla
I mi smo šli dalje
Pa još malo dalje
Ukinuto stajalište Grubiši na km položaju
Bilo bi zgodno ako netko od forumaša zna kada je ukinuto, pa da to fino i objavi.
Totalno neplanirano put nas je odveo prema Motovunu, odnosno...
I odmah pronašli ono što smo tražili
Pješačiti po trasi Parenzane. Ma kakvi, kad se već može i
"Zeleni vlak" Francuz, serija iz '99 ulazi u tunel Motovun
I mi smo šli dalje
Pa još malo dalje
Ukinuto stajalište Grubiši na km položaju
Bilo bi zgodno ako netko od forumaša zna kada je ukinuto, pa da to fino i objavi.
Totalno neplanirano put nas je odveo prema Motovunu, odnosno...
I odmah pronašli ono što smo tražili
Pješačiti po trasi Parenzane. Ma kakvi, kad se već može i
"Zeleni vlak" Francuz, serija iz '99 ulazi u tunel Motovun
Narcis- Administrator
Pa još malo motiva sa Parenzane
ostaci kolodvora Završje / Piemonte
Kiki i Thomcro na trasi pruge iznad Livada prema Oprtlju
Neasfaltirana cesta od Završja prema Ponte Portonu, desno je trasa Parenzane
Kiki i Thomcro istražuju most "Završje"
ostaci kolodvora Završje / Piemonte
Kiki i Thomcro na trasi pruge iznad Livada prema Oprtlju
Neasfaltirana cesta od Završja prema Ponte Portonu, desno je trasa Parenzane
Kiki i Thomcro istražuju most "Završje"
Narcis- Administrator
Momci, nevjerojatni ste!
Reportaža je odlična kao i uvijek, samo mi se čini da svaki put radite sve bolji i bolji posao! :cro:
Reportaža je odlična kao i uvijek, samo mi se čini da svaki put radite sve bolji i bolji posao! :cro:
maky- Broj postova : 24
Meni su predivne te stare, relativno uščuvane stanice... Odišu nekakvom posebnom romantikom!
Phalanx- Moderator
- Broj postova : 545
Kad čovjek prolazim tom trasom,tim tunelima i mostovima ima osjećaj da će svakog trenutka proći vlak,neopisivo,fenomenalno! :skok : :vlak:
Vezano za ovaj tunel ...
... danas sam na kolodvoru saznao zanimljivu informaciju, doduše neprovjerenu. Naime, da je tunel i sa jedne i sa druge strane u istoj dužini proširen ali u sredini nije proširen! U sredini je normalan jednotračni tunel. To mi je rekao jedan od dvojice strojara Plassera!
... danas sam na kolodvoru saznao zanimljivu informaciju, doduše neprovjerenu. Naime, da je tunel i sa jedne i sa druge strane u istoj dužini proširen ali u sredini nije proširen! U sredini je normalan jednotračni tunel. To mi je rekao jedan od dvojice strojara Plassera!
Gost- Gost
Ovo je jako zanimljiva informacija :vlak:
Da, to bi trebalo planirati za neki budući ekšn. Oboružati se baterijskim lampama i pod punom ratnom opremom krenuti zmaju u ždrijelo . I konačno vidjeti što se unutra krije!kiki273 je napisao/la:Ovo je jako zanimljiva informacija :vlak:
Gost- Gost
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.