Šveđani (HŽ 7122)
+31
borna
Laurus
K 357
novi_shef
MarioB
sali
zele
ICE-3M
gaspa
Damir_HŽ
Pfaff
Marioo
KAPO
Drempa
leteči vlak
nukleusri
Stjepan
Thommo
ZlayoZg
seabral
2041024
Zeleni_vlak_ARENA
Jean
cokla
ikar
Vedran Zeman
LLeon
kico101
Narcis
Pula-Terminal
kiki273
35 posters
Stranica 6 / 10.
Stranica 6 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Šveđani (HŽ 7122)
Karlovac,07.11.2010.
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Josipdol 21.10.2010
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Šved 018 danas u Rijeci!
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Mooolim?KAPO je napisao/la:Šved 018 danas u Rijeci!
Šta će voziti za Škrljevo umjesto busa za vrijeme zatvora pruge?
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Šved 018 je vjerojatno samo u prolazu kroz Rijeku, ide na servis e sad da li na RK, Bjelovar ili Varaždin.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Pula:
4 Šveđana na jednom mjestu..
4 Šveđana na jednom mjestu..
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Iznad Boruta 10.04.2011.
Nakon par minuta
Pa pola sata kasnije na obližnjem šumskom prijelazu, o kojem imam posebnu priču, ali o tome u jednoj drugoj temi uskoro.
Nakon par minuta
Pa pola sata kasnije na obližnjem šumskom prijelazu, o kojem imam posebnu priču, ali o tome u jednoj drugoj temi uskoro.
Ovakvi Šveđevi su prije vozili do kolodvora Sisak-Caprag ali sad više ne voze
Damir_HŽ- Broj postova : 18
Registration date : 17.04.2011
Lijeno nedjeljno poslijepodne u Lupoglavu.
17.04.2011.
60% istarskog DMV voznog parka u jednom kadru.
17.04.2011.
60% istarskog DMV voznog parka u jednom kadru.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Da se "doštukam" sa par fotki iz Lupoglava, slikanih pred par nedjelja... Točnije, 03. travnja 2011.:
Registration date : 04.09.2008
Perković,20.07.2011.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Perković,18.07.2011.
ZlayoZg- Administrator
Pula, 25.07.2011.
(Pula, 11.8.2011)
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Šapjane, 13.09.2011.
Kakva su to vremena došla, da Švedi vuku teretne vlakove.
Zbog ove 3 fotke sam prevalio preko 50 km, sat vremena čamio čekajući u Šapjanama, ali nije mi žao, isplatilo se.
Kakva su to vremena došla, da Švedi vuku teretne vlakove.
Zbog ove 3 fotke sam prevalio preko 50 km, sat vremena čamio čekajući u Šapjanama, ali nije mi žao, isplatilo se.
Vidi stvarno,samo ovaj završni signal mu Narcis u Lupoglavu zaboravio uzeti...
https://2img.net/h/i695.photobucket.com/albums/vv319/LLeon_album/Vlakovi/DSC09386.jpg
https://2img.net/h/i695.photobucket.com/albums/vv319/LLeon_album/Vlakovi/DSC09386.jpg
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
Ovo do sada još nisam vidio u životu.
Svaka čast,LLeone,na ulovu.
Svaka čast,LLeone,na ulovu.
ZlayoZg- Administrator
Čest je to slučaj da se šved iz Pule uvrsti u teretni vlak, samo treba potrefiti, LLeonu je ovaj put uspjelo.
Znam da švedi povremeno znaju dolaziti u Rijeku u sastavu teretnih vlakova, ali nisam znao da ih koriste za vuču teretnjaka. Mislio sam da ih uvrste iza vučne lokomotive ili na kraj kompozicije.
LLeone, svaka čast za ovaj ulov!
LLeone, svaka čast za ovaj ulov!
Znao sam da je prije par dana 018 otišao iz Istre i logično je bilo za očekivati da će se uskoro i vratiti. On ili njegova zamjena. Pratio sam ga na mapperu večer prije kada je iz Zagreba dolazio u Rijeku. I nekako mi je bilo logično da će prenoćit u Rijeci i ujutro nastavit prema Istri. Čim sam ujutro iskrmeljao iz kreveta- pogled na mapper i- BINGO!!! 018 je već u Matuljima. Po gasu i pravac Šapjane. Uslikao ga na kolodvoru i još sam sat vremena čekao da krene prema Sloveniji, jer sam ga htio fotografirat u vožnji, tako da izgleda kao da vuče teretni vlak.
Šved na Šempeterskoj pruzi je čest otprilike kao i kiša u Sahari. 2-3 puta godišnje. Zato sam se i potrudio toliko. Da je neki uobičajeni događaj, npr. Žutka na Ri kolodvoru, ne bih ni iz kuće izlazio.
Imam par pitanja, ako netko zna:
Šved je svojim pogonom vozio kroz Hrvatsku, a kroz Sloveniju ide u sastavu teretnog, kao običan vagon. Pitam se je li to uvijek tako i ima li kakvih zakonskih ograničenja (jer tehničkih nema) da Šved svojim pogonom vozi kroz Slo. Smiju li Hr strojovođe vozit po Slo prugama i smiju li Slo strojovođe upravljat Hr vozilom. Ok, to bi se dalo riješit multietničkom posadom. Zašto od Šapjana do Zagreba i natrag isto tako nije išao u sastavu nekog teretnog vlaka, nego bespotrebno troši naftu.
Šved na Šempeterskoj pruzi je čest otprilike kao i kiša u Sahari. 2-3 puta godišnje. Zato sam se i potrudio toliko. Da je neki uobičajeni događaj, npr. Žutka na Ri kolodvoru, ne bih ni iz kuće izlazio.
Imam par pitanja, ako netko zna:
Šved je svojim pogonom vozio kroz Hrvatsku, a kroz Sloveniju ide u sastavu teretnog, kao običan vagon. Pitam se je li to uvijek tako i ima li kakvih zakonskih ograničenja (jer tehničkih nema) da Šved svojim pogonom vozi kroz Slo. Smiju li Hr strojovođe vozit po Slo prugama i smiju li Slo strojovođe upravljat Hr vozilom. Ok, to bi se dalo riješit multietničkom posadom. Zašto od Šapjana do Zagreba i natrag isto tako nije išao u sastavu nekog teretnog vlaka, nego bespotrebno troši naftu.
E jesi me...
Ja sam (ponajviše zbog redoslijeda fotki) zaista povjerovao da je šved povukao prazne vagone nizbrdo iz Šapjana za Rijeku... I uopće nisam išao za tim da je slikano kod nadvožnjaka preko ceste za GP Pasjak (što bi značilo da je šved dovukao vagone iz Slovenije).
Što se tiče zakonskih ograničenja za vožnju šveda po slovenskim prugama, ona sigurno postoje. Sjeti se vremena dok su žutke vukle do Ilirske Bistrice. Samo za taj komadić pruge od granice do Ilirske Bistrice bili su postavljeni nekakvi strogi uvjeti, pa su preko granice smjele voziti samo žutke sa modificiranom upravljačnicom. Pretpostavljam da su Slovenci izvršili nekakav svoj tehnički pregled tih lokomotiva (i to naplatili!) te im izdali dozvolu za vožnju po slovenskim prugama. Ta dozvola vjerojatno nešto i košta, pa ju nije baš isplativo plaćati samo da bi tih par sati u Sloveniji šved bio šved, a ne vagon.
Zašto od Šapjana do Zagreba nije išao kao vagon? Zašto nije išao kao neki putnički vlak? Ionako radnim danom i nema baš previše putnika na toj relaciji... To znaju samo na HŽ.
Ja sam (ponajviše zbog redoslijeda fotki) zaista povjerovao da je šved povukao prazne vagone nizbrdo iz Šapjana za Rijeku... I uopće nisam išao za tim da je slikano kod nadvožnjaka preko ceste za GP Pasjak (što bi značilo da je šved dovukao vagone iz Slovenije).
Što se tiče zakonskih ograničenja za vožnju šveda po slovenskim prugama, ona sigurno postoje. Sjeti se vremena dok su žutke vukle do Ilirske Bistrice. Samo za taj komadić pruge od granice do Ilirske Bistrice bili su postavljeni nekakvi strogi uvjeti, pa su preko granice smjele voziti samo žutke sa modificiranom upravljačnicom. Pretpostavljam da su Slovenci izvršili nekakav svoj tehnički pregled tih lokomotiva (i to naplatili!) te im izdali dozvolu za vožnju po slovenskim prugama. Ta dozvola vjerojatno nešto i košta, pa ju nije baš isplativo plaćati samo da bi tih par sati u Sloveniji šved bio šved, a ne vagon.
Zašto od Šapjana do Zagreba nije išao kao vagon? Zašto nije išao kao neki putnički vlak? Ionako radnim danom i nema baš previše putnika na toj relaciji... To znaju samo na HŽ.
Jean je napisao/la:E jesi me...
Iskreno, nisam se to nadao od tebe. Ulovit se na tako jeftinu ješku.
Namjerno sam zamijenio fotke br. 2 i 3. Zapravo su slikane obrnutim redom.
Da riješimo svaku i najmanju dilemu. Evo cijele kompozicije (grmlje mi smeta ali nije bilo veće uzvisine od bika).
Vučno vozilo je Brižitka 021.
Pitam se je li to uvijek tako i ima li kakvih zakonskih ograničenja (jer tehničkih nema)
Do unazad tri-četiri godine(do novih zakonskoih odredbi),su HŽ vozila išla smostalno kroz Sloveniju,samo je sa HŽ strojovođama bio i SŽ strojovođa koji poznaje prugu tzv.pilot. Od stupanja na snagu novih propisa pa su ta vozila kao pošiljka u sastavu vlaka.Zapravo HŽ bi morao pridobiti concesiju za vožnju po slovenskim prugama kao što to imajui SŽ,RCA,LTA,Adria itd. i onda bi nesmetano vozio po SŽ prugama,samo to bi bio skup sport,samo za prevoz u Istru i nazad.
i smiju li Slo strojovođe upravljat Hr vozilom
Ako bi se uprave tako dogovorile,zašto ne,pa SŽ strojovođe su jedno vrijeme upravljale sa Adriinim lokomotivama (plave žive)
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
Oh, Lleon nam je svojim marifetlukom osvježio dan. Uzburkao atmosferu. Kisele krastavce spremio natrag u staklenku. Ili... možda mu previše vjerujemo pa ništa ne provjeravamo - znači: kad Lleon kaže da je tako, onda je to tako.
A sad... jesmo li sigurni da Šved, osim teretnih vagona, nije povukao i Brižitku?
I, da nastavim u Lleonovom stilu zabavljanja masa, možete li dokazati da sam s gornjom tvrdnjom u krivu?
A sad... jesmo li sigurni da Šved, osim teretnih vagona, nije povukao i Brižitku?
I, da nastavim u Lleonovom stilu zabavljanja masa, možete li dokazati da sam s gornjom tvrdnjom u krivu?
Registration date : 14.05.2008
Stranica 6 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stranica 6 / 10.