Šveđani (HŽ 7122)
+31
borna
Laurus
K 357
novi_shef
MarioB
sali
zele
ICE-3M
gaspa
Damir_HŽ
Pfaff
Marioo
KAPO
Drempa
leteči vlak
nukleusri
Stjepan
Thommo
ZlayoZg
seabral
2041024
Zeleni_vlak_ARENA
Jean
cokla
ikar
Vedran Zeman
LLeon
kico101
Narcis
Pula-Terminal
kiki273
35 posters
Stranica 7 / 10.
Stranica 7 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Šveđani (HŽ 7122)
Šved 008 u Rijeci, upravo stigao iz Istre. 10.12.2011.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Kada nema mr.T, imamo nasljednika koji prati muvinge na kolodvoru.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Ne zovi vraga, vrag je već tu.
Bio sam jučer u šetnji, usput svratio na kolodvor i dogodio se ovaj slučajni susret sa Švedom.
Po mapperu izgleda da je još uvijek u Rijeci. Nisam baš siguran. Bio sam na okretnici, i u remizi, ali tamo ga nije bilo, a ni kasnije na kolodvoru. Možda smo se u međuvremenu mimoišli.
Bio sam jučer u šetnji, usput svratio na kolodvor i dogodio se ovaj slučajni susret sa Švedom.
Po mapperu izgleda da je još uvijek u Rijeci. Nisam baš siguran. Bio sam na okretnici, i u remizi, ali tamo ga nije bilo, a ni kasnije na kolodvoru. Možda smo se u međuvremenu mimoišli.
Mimoišli ste se, mimoišli... ili si ti došao iza 10.LLeon je napisao/la:Možda smo se u međuvremenu mimoišli.
Registration date : 14.05.2008
Cega 10?gaspa je napisao/la:ili si ti došao iza 10.
Ja govorim za subotu 10.12. Uslikao sam ga na kolodvoru oko 14h. Otisao na okretnicu (potrazit 1061 015, ali bilo je bezuspjesno), pa u remizu, i kada sam se oko 16:30 vratio na kolodvor, sveda vec nije bilo. Znaci da smo se tu negdje mimoisli. Never mind.
Evo, po mapperu je opet u Sapjanama. Stigao jutros u 9:25.
Kako je to lijepo da opet imamo izvjestitelja s GK i okretaljke...LLeon je napisao/la:Cega 10?gaspa je napisao/la:ili si ti došao iza 10.
Ja govorim za subotu 10.12. Uslikao sam ga na kolodvoru oko 14h. Otisao na okretnicu (potrazit 1061 015, ali bilo je bezuspjesno), pa u remizu, i kada sam se oko 16:30 vratio na kolodvor, sveda vec nije bilo. Znaci da smo se tu negdje mimoisli. Never mind.
Evo, po mapperu je opet u Sapjanama. Stigao jutros u 9:25.
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Šved je opet u Istri.Sada je na vlaku 4715(Lupoglav-Pula).
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Sati, Lleone, sati! U subotu u 9:45 već sam imao izvješće s kolodvora izravnim javljanjem.LLeon je napisao/la:Cega 10?
Registration date : 14.05.2008
Lako Tebi kad imas pretplatu na ekskluzivne dojave.
Zapalio sa Šved 033 u Čakovcu
Na motoru putničkog vlaka u Čakovcu izbio je veći požar. Vatrogasci su spremno reagirali i uspješno ugasili vatru negdje oko podneva. Promet je potom normaliziran
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/u-cakovcu-se-zapalio-motor-vlaka-pozar-uspjesno-ugasili-247931
Na motoru putničkog vlaka u Čakovcu izbio je veći požar. Vatrogasci su spremno reagirali i uspješno ugasili vatru negdje oko podneva. Promet je potom normaliziran
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/u-cakovcu-se-zapalio-motor-vlaka-pozar-uspjesno-ugasili-247931
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
ICE-3M je napisao/la:Zapalio sa Šved 033 u Čakovcu http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/u-cakovcu-se-zapalio-motor-vlaka-pozar-uspjesno-ugasili-247931
I to ni manje ni više nego Kikijev Lennart Danielsson!
Registration date : 04.09.2008
Al je uspješno ugašen!
Registration date : 12.03.2009
Vraća se sa servisa, da su ga barem malo očistili od grafita. Ma uostalom uzaludan trud, kad bi ga ponovo išarali u roku 2 dana.
- Broj postova : 6447
Stjepan- Broj postova : 467
Evo ga i u Rijeci
Hvala Mannasu na dojavi.
Hvala Mannasu na dojavi.
Zar nema nacina da se sprijeci unistavanje imovine sa ovim odvratnim grafitima.Gotovo svi EMV su isarani i izgledaju odvratno.U nekim zemljama poput Slovenije i Italije umjesto grafita na vlakove ili lokomotive vjesaju reklame i to masno naplacuju.Dakle,ima nacina da se zastiti imovina,ulijepsa zeljeznicki ambijent i jos ponesto zaradi.Samo,kako se toga ne dosjete odgovorni.Kako im ne bodu oci ovi vlakovi,koji po cijeli dan spartaju po glavnom kolodvoru u Zagrebu,a uprava im nije daleko od kolodvora.Siguran sam da,kad bi se vandalima naplatila steta koju nanesu sprejevima,odnosno kad bi ih se zakonski natjeralo da plate farbanje i k tome i izgubljenu dobit,da bi se vise malo ko od njih lacao spreja.Ovako,zalosno je primjetiti da bas nikoga nije briga.
zele- Broj postova : 522
Registration date : 03.03.2010
Vozila su grafitirana uglavnom u depoima. To u praksi znači da nisu dobro čuvana. Sad je situacija još gora otkad je HŽ otkazao posao s čuvanjem RVR-u. BTW, vozila s reklamama su u Sloveniji relativno rijetka, a grafiteri su im dvaput opakiji od naših šeprtlja.
Da, slažem se da bi grafitere trebalo opatrnuti po džepu, ali s našim sudstvom to će biti sedmog limburga za 20-tak godina dok sve moguće komisije provjere mentalno zdravlja, naprave socijalnu anamnezu, fiškali se nazabavljaju. Dotle je EMU rashodovan, a država propala...
Da, slažem se da bi grafitere trebalo opatrnuti po džepu, ali s našim sudstvom to će biti sedmog limburga za 20-tak godina dok sve moguće komisije provjere mentalno zdravlja, naprave socijalnu anamnezu, fiškali se nazabavljaju. Dotle je EMU rashodovan, a država propala...
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Sve mi je to jasno,ali mi je zao kako to ide i sve propada. Nekada je zeljeznica bila pojam, zeljeznicari su bili ponosni na svoje poduzece, bili su i postovani u mjestu gdje su radili. A ovakav vandalizam nikom nije padao na pamet. Pa kako to da nikad nisam naisao na isarani vlak u Italiji ili Austriji, a cesto sam tamo. Kako to oni uspijevaju sacuvati imovinu od vandala. Ipak sam misljenja da bi na samoj zeljeznici trebalo pojacati cuvarsku sluzbu i sprijecavati vandale, a kad se neko zatekne na djelu onda ne treba zaliti ni novca ni vremena da se naplati steta. Uvjeren sam da bi to urodilo plodom. Nazalost,kao da nikog nije briga, kao da svi zele da sve ode dodjavola.Zasto.
zele- Broj postova : 522
Registration date : 03.03.2010
Za Austriju ne znam, ali za Italiju sam siguran da su i tamo grafiteri na djelu itekako, pogotovo u većim gradovima tipa Milano, Torino, Roma.....
Evo jednog primjera iz Austrije, ali to je izuzetak
Kako kažu neki forumaši sa željeznice.net koji žive u Njemačkoj tamo je šteta od grafitera 5 000 000€ godišnje , međutim tamo se vlakovi od grafita čiste i love se grafiteri. Čak su vlakovi obljepljeni plakatima gdje je besplatni broj na koji se može prijaviti ukoliko se vidi nekog grafitera na djelu i na tom plakatu piše i cijena koliko se troši na uklanjanje grafita, a time se daje ljudima do znanja da oni to plačaju. Kod nas neki grafiti na vlaku ostaju godinama i to je glavni problem.ICE-3M je napisao/la:
Ova svinjarija je slikana u Grazu
https://2img.net/h/i1122.photobucket.com/albums/l527/ICE-3M/IMG_0083-1.jpg
Kaj je ovo postao diesel depoLLeon je napisao/la:Evo ga i u Rijeci
https://2img.net/h/i695.photobucket.com/albums/vv319/LLeon_album/Vlakovi/DSC03459.jpg
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Stjepan- Broj postova : 467
Bio danas na vlaku 4708, Lupoglav dolazak u 16.09 i nastavio dalje u sastavu teretnog vlaka (ajme tereta.... ).
Narcis je napisao/la: ali za Italiju sam siguran da su i tamo grafiteri na djelu itekako, pogotovo u većim gradovima tipa Milano, Torino, Roma.....
Itekako se sara,mogao bi i par slikovnih primjera pokazat ali nema potrebe promicat tu vrstu "kulturne scene"
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Stranica 7 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Stranica 7 / 10.