Stara vozila
+23
file
Damir
ICE-3M
5ar
max
buShip fun
zele
kobler
KAPO
LLeon
mannas
ikar
Pfaff
kriticar
Thommo
Edo Tijan
Jean
kico101
gaspa
Narcis
Tomek
novi_shef
NP-549
27 posters
Stranica 23 / 23.
Stranica 23 / 23. • 1 ... 13 ... 21, 22, 23
Re: Stara vozila
Meni se slika vidi na forumu, ali prihvaćam kritiku. Da, bus je Gošina Alfa Romeo 910 AU.
AMFan- Broj postova : 80
Registration date : 03.12.2011
500 i 610
Tablice #64 su iz 1957. ili 1958. godine.
Tablice #64 su iz 1957. ili 1958. godine.
AMFan- Broj postova : 80
Registration date : 03.12.2011
Jo, kako su se u ovoj temi prije više od desetljeća vodile kvalitetne i zanimljive rasprave... A onda je ili sve bilo rečeno, ili nitko više nije imao primjedbi, ili su se pojedinci okrenuli nekim drugim interesnim skupinama (ne bih se usudio reći: i agilnijim).
Ne dam temi umrijeti. Nedam joj pasti u zaborav. Iako je njezin današnji predmet davno pao u zaborav. Pronašao sličicu koja još nije bila objavljena (ili njezina objava nije sačuvana). Izvor joj je Jugolinija i njezina zbirka (obzirom da su se u okviru baš ove teme vodile žučne rasprave glede autorstva i krađe materijala u čemu je prednjačio jedan drugi riječki forum).
O autobusu, naravno, nitko ne zna ništa. Ne znamo, zapravo, ni je li bio Autotrolejev. Ali, u nadi je spas. Radovat će se NP-549. A ako je bio i Autotransov, ništa ne škodi. Radovat će se kritičar.
Ne dam temi umrijeti. Nedam joj pasti u zaborav. Iako je njezin današnji predmet davno pao u zaborav. Pronašao sličicu koja još nije bila objavljena (ili njezina objava nije sačuvana). Izvor joj je Jugolinija i njezina zbirka (obzirom da su se u okviru baš ove teme vodile žučne rasprave glede autorstva i krađe materijala u čemu je prednjačio jedan drugi riječki forum).
O autobusu, naravno, nitko ne zna ništa. Ne znamo, zapravo, ni je li bio Autotrolejev. Ali, u nadi je spas. Radovat će se NP-549. A ako je bio i Autotransov, ništa ne škodi. Radovat će se kritičar.
Registration date : 14.05.2008
Hmmm, nedjeljna zavrzlama. Nekako mi se ne čini poznat iz do sada znanog Trolejevog voznog parka. A opet, možda je Orione pa je kut čudan
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2440
Registration date : 15.03.2008
Znam ja naći... znam. Ne zovu me badava Troublemaker... ili Prokletnik. Uvijek se nasumce zapiknem u nešto problematično.
Da, ne liči ovo ni na što iz Trolejovog voznog parka. Iako, utvrdili smo dosad da postoji jedan model koji se javlja samo na jednoj slici, i to ne u cijelosti (ona slika reda vozila duž Ribarske i Jelačića). A samo jednom je uslikan i plavi pitralon (na istoj slici), iako bi mogao biti i Transov, zalutao iz Pazina. Možda je i s ovim takav slučaj.
A ne liči ni na što ni iz Autotransovog voznog parka.
Ne liči, zapravo ni na što, ni na jedan stari model iz moje slikohrane. Da bi mogao biti neki OM - prilično je vjerojatno. U ono doba baš kod nas nije vozilo pretjerano mnogo raznih marki. Samo, u kojoj je radionici skalupljen, to je pitanje.
U rješavanju problema polazimo od slijedećih činjenica:
far smješten dosta nisko
prva osovina sasvim napijed
ulazna vrata odmah iza prve osovine i nakon jednog prozora
ukrasna lajstna iznad svih prozora
gornji obrub prozora i vrata ukazuje kao da se radi o okviru onog plastičnog vjetrobrana kod alfi
Da, ne liči ovo ni na što iz Trolejovog voznog parka. Iako, utvrdili smo dosad da postoji jedan model koji se javlja samo na jednoj slici, i to ne u cijelosti (ona slika reda vozila duž Ribarske i Jelačića). A samo jednom je uslikan i plavi pitralon (na istoj slici), iako bi mogao biti i Transov, zalutao iz Pazina. Možda je i s ovim takav slučaj.
A ne liči ni na što ni iz Autotransovog voznog parka.
Ne liči, zapravo ni na što, ni na jedan stari model iz moje slikohrane. Da bi mogao biti neki OM - prilično je vjerojatno. U ono doba baš kod nas nije vozilo pretjerano mnogo raznih marki. Samo, u kojoj je radionici skalupljen, to je pitanje.
U rješavanju problema polazimo od slijedećih činjenica:
far smješten dosta nisko
prva osovina sasvim napijed
ulazna vrata odmah iza prve osovine i nakon jednog prozora
ukrasna lajstna iznad svih prozora
gornji obrub prozora i vrata ukazuje kao da se radi o okviru onog plastičnog vjetrobrana kod alfi
Registration date : 14.05.2008
Pitanje je da li je to uopće ikakav riječki bus. Jer onaj obelisk na trgu (tada još Narodnom) ukazuje na neki event. Možda je neka putujuća izložba???
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Stranica 23 / 23. • 1 ... 13 ... 21, 22, 23
Stranica 23 / 23.