Microsoft Flight Simulator X
+4
Narcis
KAPO
leteči vlak
Barney
8 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Microsoft Flight Simulator X
Vjerujem da većina Vas ne zna da imam i ovo čudo instalirano! Da, imam i MS Flight Simulator, i to zadnju verziju FSX. Da li je lagan ili težak ... teško je to reći! Imam ga instaliranog skoro godinu i pol i tek sad sam malo više posvetio pažnju i ovom djelu. Sam simulator dolazi sa nešto aviona i helikoptera ali pravo blago se krije na trećim stranicama gdje ima doslovno svega i svačega. Napravljeno je doslovno skoro sve što leti! Da li je teško "letjeti"? Pa i je i nije, sve ovisi koliko se vremena posveti da se savlada. Meni nije problem poletjeti već sletjeti a kad sletim onda treba i rulati po pisti. A tu onda ima svega! Tica bega na sve strane samo ne tamo kamo bi ja htio da se kreće. Za predstavljanje simulatora staviti ću vam za početak screenove sa leta Ljubljana -> Trst -> Rijeka -> Grobnik. Zašto baš to? Skužit ćete po screenovima.
Zadnja promjena: thomcro; sri 6 svi 2009 - 9:08; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Re: Microsoft Flight Simulator X
Polijetanje sa Brnika (ljubljanski aerodrom). Zašto sam baš izabrao Ljubljanu? Ne treba puno letjeti ni do Trsta a ni do Rijeke a s obzirom da sam izabrao stari Ju-52 i to se dosta odužilo
Ispod lijevog krila se nazire Brnik.
Pogled na Trst u daljini iz pilotske kabine.
Iz visine.
Približavam se Trstu.
Pravac Rijeka!
Već se i otoci vide, Cres, dio Krka i u daljini Velebit.
Još jedan pogled iz kabine.
Pogled na Ćićariju.
Ispod lijevog krila se nazire Brnik.
Pogled na Trst u daljini iz pilotske kabine.
Iz visine.
Približavam se Trstu.
Pravac Rijeka!
Već se i otoci vide, Cres, dio Krka i u daljini Velebit.
Još jedan pogled iz kabine.
Pogled na Ćićariju.
Zadnja promjena: thomcro; sri 6 svi 2009 - 7:24; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Desno na Gorski kotar.
Krk pred nama.
Pogled malo iz daljega.
Zdesna Učka i u daljini pulski aerodrom.
Kvarner.
S lijeva se vidi grobnički aerodrom.
Ponad Opatije.
Pogled na Krk iz kabine.
Još malo i iznad Rijeke.
Počeo sam sa laganim poniranjem.
Ovo bi trebala biti Rijeka! Znam, nema zgrada! Ipak je ovo Flight simulator i zgrade i nisu baš toliko važne.
Krk pred nama.
Pogled malo iz daljega.
Zdesna Učka i u daljini pulski aerodrom.
Kvarner.
S lijeva se vidi grobnički aerodrom.
Ponad Opatije.
Pogled na Krk iz kabine.
Još malo i iznad Rijeke.
Počeo sam sa laganim poniranjem.
Ovo bi trebala biti Rijeka! Znam, nema zgrada! Ipak je ovo Flight simulator i zgrade i nisu baš toliko važne.
Gost- Gost
Pogled na Kvarner, tu negdjje je moja zgrada (barem bi trebala biti!).
Opaaa ... pa i ILS je upaljen (za neupućene Instrumental Landing System).
Da, upaljen je. Svjetli!
Ipak sam odlučio da se neću spustiti na Krk već na Grobnik, krčki aerodrom.
Odo' ja ulijevo, skrećem ka Grobniku.
Evo ga, vidi se slijeva u daljini.
Još malo bliže (u dnu slijeva vidi se bakarski zaljev).
Grobnički aerodrom.
Još malo i slij ... ne, nisam sletio! Prebrzo sam dojurio tako da sam odskočio! Biti će bolje drugi put.
Opaaa ... pa i ILS je upaljen (za neupućene Instrumental Landing System).
Da, upaljen je. Svjetli!
Ipak sam odlučio da se neću spustiti na Krk već na Grobnik, krčki aerodrom.
Odo' ja ulijevo, skrećem ka Grobniku.
Evo ga, vidi se slijeva u daljini.
Još malo bliže (u dnu slijeva vidi se bakarski zaljev).
Grobnički aerodrom.
Još malo i slij ... ne, nisam sletio! Prebrzo sam dojurio tako da sam odskočio! Biti će bolje drugi put.
Gost- Gost
Nastojat ću poscreenat i ostalu "ergelu" koju sam skinuo i dodao u simulator. Ima zanimljivih letala .
Gost- Gost
Gromada od aviona, Ilyushin Il-76TD. Mjesto zbivanja ... iznad Cresa.
Gost- Gost
He, he... ovaj Ilyushin izgleda kao da mu nedostaje lijevo krilo.
Barney
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
A da samo znaš kako je mrcina teško upravljiva . Jedva sam ga dignuo u zrak i okrenuo ka Puli.
Gost- Gost
Hajdmo na još jedan put. Ovaj put put juga. Do Dubrovnika i onda natrag. Ovaj put, da brže prođem, odabrao sam pravi avion! Američki Boeing B1B Lancer, impozantna ptica koja se lakoćom diže u zrak.
Polijetanje sa krčkog aerodroma (nema screena jer sam bio zabavljen polijetanjem tako da nisam stigao stiskat "V" za screenanje). Dolje se vidi Pag.
Zdesna Istra i komadić Cresa (dolje desno).
Iza ostaje Krk.
Par minuta leta i evo dolje zadarskog aerodroma.
S obzirom da je sam avion dosta dobro modeliran, moglo se i kokpit napravit malo bolje!
Up, up ...
Šibenik.
Već sam iznad splitskog aerodroma (zdesna iznad desnog krila).
Ni Split nije daleko.
Unatrag.
Dalmatinski otoci.
Još malo u visine (dolje lijevo se vidi aerodrom Brač)!
Vidi se Pelješac.
Polijetanje sa krčkog aerodroma (nema screena jer sam bio zabavljen polijetanjem tako da nisam stigao stiskat "V" za screenanje). Dolje se vidi Pag.
Zdesna Istra i komadić Cresa (dolje desno).
Iza ostaje Krk.
Par minuta leta i evo dolje zadarskog aerodroma.
S obzirom da je sam avion dosta dobro modeliran, moglo se i kokpit napravit malo bolje!
Up, up ...
Šibenik.
Već sam iznad splitskog aerodroma (zdesna iznad desnog krila).
Ni Split nije daleko.
Unatrag.
Dalmatinski otoci.
Još malo u visine (dolje lijevo se vidi aerodrom Brač)!
Vidi se Pelješac.
Zadnja promjena: thomcro; sri 6 svi 2009 - 23:09; ukupno mijenjano 2 put/a.
Gost- Gost
Pelješac.
Već sam kod Dubrovnika. Ugasio sam motore, raširio krila i polako ponirem ka Ćilipima.
Kotači izvučeni, dolje svjetli ILS ...
Sretno sletio na Ćilipe! Nije to neki bauk, samo treba znat kako. Da je pravi avion e to bi već bila neka druga priča!
I onda sam odlučio da ću se vratiti i na pol piste dal gas. Naravno, "falilo" je malo piste al' je svejedno avion potegnul gore.
Zaokret natrag ka Krku.
Na horizontu se nazire Italija.
Već sam kod Dubrovnika. Ugasio sam motore, raširio krila i polako ponirem ka Ćilipima.
Kotači izvučeni, dolje svjetli ILS ...
Sretno sletio na Ćilipe! Nije to neki bauk, samo treba znat kako. Da je pravi avion e to bi već bila neka druga priča!
I onda sam odlučio da ću se vratiti i na pol piste dal gas. Naravno, "falilo" je malo piste al' je svejedno avion potegnul gore.
Zaokret natrag ka Krku.
Na horizontu se nazire Italija.
Gost- Gost
Povratak.
Malo dole ...
... malo gore.
Iznad šibenika, idem opet dolje.
Stajni trapovi van!
Poniranje i prilazak aerodromu Zadar.
I ovdje svjetli ILS.
Dolje sam! Po drugi put.
Malo dole ...
... malo gore.
Iznad šibenika, idem opet dolje.
Stajni trapovi van!
Poniranje i prilazak aerodromu Zadar.
I ovdje svjetli ILS.
Dolje sam! Po drugi put.
Gost- Gost
Znam da sad to ovako po screenovima izgleda kao da je to lako vozat ali, vjerujte, nije baš lako. Kad se avion digne u zrak, takav je program, gore ima zračnih struja i avion svako malo treba korigirat. Bilo dolje ... bilo gore ... bilo lijevo ... bilo desno. Sve se još više oteža u trenutku kad se izvuku aelironi (valjda se to tako zove, ona mala pomoćna krila na velikim krilima). U tom trenutku avion postaje dosta nestabilan i ima težnju da izmakne kontroli. Slična je situacija prilikom uvlačenja/izvlačenja kotača, avion počinje "plesat" u svim smjerovima. Da nebi sve bilo baš tako lijepo i bajno, neki avioni su dosta spori u reagiranju na komade (jedan od njih je i Ilyushin Il-76) i kad se sve to spoji sa ovime gore napisanim ... zabava je zajamčena 100% .
Gost- Gost
https://2img.net/i/fa/wysiwyg/separator.png
Evo i da pojasnim raspored ključnih tipki na tipkovnici:
Kad se odabere avion, postavi početni aerodrom i vrijeme i uđe u "Free flight", dobro je odmah dignuti krilca na repu prije paljenja motora. Nekim avionima se može dignut skroz do kraja ali neki to baš i ne vole. Ti avioni, posebno veći!, vole nakon polijetanja rado okinut natrag odakle su i došli . Tad nema više šanse za opetovano dizanje, tada je najbolje izaći van i krenut ispočetka sa nekim novim avionom. Znači stisnut kursorsku strelicu na dolje da se digne repno krilce, stisnut F4 i ... sretan put . Ostalo je čisti užitak u letenju.
Da, zaboravio sam najvažniju stvar: kad se sleti, stisnuti "Y" da bi se trenutno stalo i onda opet stisnuti "Y" da se avion pokrene.
Kad se odabere avion, postavi početni aerodrom i vrijeme i uđe u "Free flight", dobro je odmah dignuti krilca na repu prije paljenja motora. Nekim avionima se može dignut skroz do kraja ali neki to baš i ne vole. Ti avioni, posebno veći!, vole nakon polijetanja rado okinut natrag odakle su i došli . Tad nema više šanse za opetovano dizanje, tada je najbolje izaći van i krenut ispočetka sa nekim novim avionom. Znači stisnut kursorsku strelicu na dolje da se digne repno krilce, stisnut F4 i ... sretan put . Ostalo je čisti užitak u letenju.
Da, zaboravio sam najvažniju stvar: kad se sleti, stisnuti "Y" da bi se trenutno stalo i onda opet stisnuti "Y" da se avion pokrene.
Gost- Gost
Friško dodano! Martin SP-5B Marlin, američka verzija poznatijeg japanskog hidroaviona Kawanishi Shin Meiwa. Lijep avion ali u FSX-u izuzetno nestabilan i težak za upravljanje! Jedva sam uspio napraviti ova 4 screena!
Gost- Gost
Nešto screenova sa MSFS X:
Današnji plan je bio: Ljubljana (letališče Brnik) - Maribor (letališče E. Rusjana) - Zagreb (zračna luka Pleso) - Krk (zračna luka Rijeka) - Pula.
Moj avion je bio Boeing 737 UR - GAS (Adria airways)
1. dio: Ljubljana - Maribor
Na Brniku čekamo na odlazak.
U kokpitu je treba pripraviti avion na let.
Push-back - mali traktor me je porivao stran od terminala
Jedan mali turbo-propelerski avion.
Push-back traktor je završio.
Konačno na pisti.
Evo nas u zraku
Brnik, Julijske i Kamniško-Savinjske Alpe..
Prije slijetanja na z.l. Maribor uočimo tvornico Aluminij Kidričevo.
Mariborska pista.
Današnji plan je bio: Ljubljana (letališče Brnik) - Maribor (letališče E. Rusjana) - Zagreb (zračna luka Pleso) - Krk (zračna luka Rijeka) - Pula.
Moj avion je bio Boeing 737 UR - GAS (Adria airways)
1. dio: Ljubljana - Maribor
Na Brniku čekamo na odlazak.
U kokpitu je treba pripraviti avion na let.
Push-back - mali traktor me je porivao stran od terminala
Jedan mali turbo-propelerski avion.
Push-back traktor je završio.
Konačno na pisti.
Evo nas u zraku
Brnik, Julijske i Kamniško-Savinjske Alpe..
Prije slijetanja na z.l. Maribor uočimo tvornico Aluminij Kidričevo.
Mariborska pista.
leteči vlak- Broj postova : 1041
Registration date : 21.01.2010
2. dio: letališče Edvarda Rusjana Maribor
Prve sekunde na pisti
Kočenje.
Taksiranje do terminala.
Otvorena vrata.
Nastavak leta nešto kasnije...
Prve sekunde na pisti
Kočenje.
Taksiranje do terminala.
Otvorena vrata.
Nastavak leta nešto kasnije...
Koji je Microsoft Flight Simulator X najbolji za početi?
Je na početku puno padova i je teško upravljat?
Je na početku puno padova i je teško upravljat?
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
MS Flight Simulator X je MS Flight Simulator X, nema drugog! Ima samo starije verzije.KAPO je napisao/la:Koji je Microsoft Flight Simulator X najbolji za početi? ...
I nije. Sve se to brzo savlada. Malo zna problema bit kad se slijeće ali sve se da naučit i savladat.KAPO je napisao/la:... Je na početku puno padova i je teško upravljat?
Gost- Gost
Hvala
a sab čeprkat po EBay
a sab čeprkat po EBay
I MS Flight simulator X ima više različica!!
Pored standardne različice (MS Flight simulator X) ima tri dodatne:
- Deluxe edition
- Acceleration
- Gold edition
Ja imam Gold edition, zbog toga jer se u ovom paketu dobije: standardnu verziju + Deluxe + Acceleration + service pack 1 + service pack 2
Pored standardne različice (MS Flight simulator X) ima tri dodatne:
- Deluxe edition
- Acceleration
- Gold edition
Ja imam Gold edition, zbog toga jer se u ovom paketu dobije: standardnu verziju + Deluxe + Acceleration + service pack 1 + service pack 2
Hvala
ja možda sutra kupujem GOLD-a
Vidim da je dosta skup
Ipak kupujem
ja možda sutra kupujem GOLD-a
Vidim da je dosta skup
Ipak kupujem
A zato ima i objekata na tlu! Ja izgleda imam neku okljaštrenu verziju. Nego, kako je sa dodavanjem novih aviona? Jel ti podržava avione iz starijih verzija MS FX-a? Ja sam za ovu verziju što je imam morao neke avione podesiti ručno nakon dodavanja.leteči vlak je napisao/la:...
Ja imam Gold edition, ...
Gost- Gost
tomo je napisao/la:A zato ima i objekata na tlu! Ja izgleda imam neku okljaštrenu verziju.leteči vlak je napisao/la:...
Ja imam Gold edition, ...
Hmm..
Ne bi rekao, da ima gold edition više objekata na tlu kao standard verzija.. Ja sam imao obe verziji MSFS X (standar i gold e.), pa nisam opazio razlike u količini objekata (osim nešto večih zračnih luka..).
Moram reči, da imam dodatak koji se zove SLO4FSX, u kojem je istočni dio Slovenije vrlo detajliran (puno manjih uzletišt, bolji teren, više objekata..), tako da je vjerovatno tu razlika.
Nego, kako je sa dodavanjem novih aviona? Jel ti podržava avione iz starijih verzija MS FX-a? Ja sam za ovu verziju što je imam morao neke avione podesiti ručno nakon dodavanja.
Ja sam staru verziju kompletno pobrisao. Dodatne avione sam si mogao opet naložiti u FS X.
Ja sam negdje skinuo Krk ali mi nije uspjelo da se i vide zgrade. Negdje sam očito nešto zgrešako pa sam na koncu odustao od svega i obrisao tu mapu. Trenutno je instaliran samo osnovni MS FX bez ikakvih dodataka jer naprosto nemam više vremena baviti se njime.leteči vlak je napisao/la:... imam dodatak koji se zove SLO4FSX, ...
Gost- Gost
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» BVE Simulator
» Goat simulator
» Bus Simulator 2008
» Christmas Shopper Simulator
» Ship simulator 2008
» Goat simulator
» Bus Simulator 2008
» Christmas Shopper Simulator
» Ship simulator 2008