Željeznice na TV
+15
Marioo
KAPO
Vedran Zeman
Drempa
sali
ZlayoZg
Miha
Jean
Thommo
Narcis
Pfaff
Barney
Phalanx
novi_shef
fresher
19 posters
Stranica 6 / 11. • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Željeznice na TV
Upravo završila epizoda Eisenbahnromantik-a pod naslovom 175 Jahre Eisenbahn in Deutschland. Prepuno isječaka starih i novijih dokumentaraca. Preporučujem svakako pogledati! Repriza je u utorak, 12.01.2010., na HR s početkom u 15:00.
Gost- Gost
Upravo je na HRT+ završila emisija "Putokaz - Nedovršena priča" (čini mi se da se tako zove jer nisam snimio sam početak!) u kojoj se govori o nerentabilnim prugama u Hrvatskoj. Na snimakama se vide ... Žutke, Kenediji, šinobusi, dosta makosa ... Emisija je snimljena 1998. godine.
Bit će screenovi najvjerovatnije sutra jer moram editirati emisiju i prebaciti je na DVD.
Gost- Gost
Iz emisije "Putokazi - Nedovršena priča"
Emisija je snimljena početkom 1997 i govori o nerentabilnim prugama na HŽ-u. Vidjet ćete po screenoivima da nekih stvari više nema.
Kolodvor Drivenik
Fužine
Prema Vratima
Emisija je snimljena početkom 1997 i govori o nerentabilnim prugama na HŽ-u. Vidjet ćete po screenoivima da nekih stvari više nema.
Kolodvor Drivenik
Fužine
Prema Vratima
Gost- Gost
Negdje između Škrljeva i Plasa
Plase
Po obrisu ... Žuta na mostu preko Save!
Zagreb
Karta pruga
Plase
Po obrisu ... Žuta na mostu preko Save!
Zagreb
Karta pruga
Gost- Gost
Bjelovar
Majstor u pregledu ...
... jesu li sve bandaže na mjestu
Zeleni "Đuro" 030
Ploča na šinobusu!
Majstor u pregledu ...
... jesu li sve bandaže na mjestu
Zeleni "Đuro" 030
Ploča na šinobusu!
Gost- Gost
Di ćeš bolje kombinacije, breg, vinograd i cug!!! Sediš na bregu, kupica vinčeka v ruke i glediš kak cug dole pe ...
Dalje se govori o pruzi kako se prije vozilo i do 60 km/h a sad (kad je snimano!) ...
Inside Makosa
Likovni signal
Na Makosama još nema displeja
I to je to!
Dalje se govori o pruzi kako se prije vozilo i do 60 km/h a sad (kad je snimano!) ...
Inside Makosa
Likovni signal
Na Makosama još nema displeja
I to je to!
Gost- Gost
Odlično tomo.
Sad znam odakle im ulomci sa prizorima vlakova za ovaj prilog o Cipkinu :
https://www.youtube.com/watch?v=fiBTRVqGYdQ
Potkrala im se i jedna greška (možda ima još koja, ali ova mi je odmah upala u oko).
Naime pruga Križevci-Bjelovar-Kloštar je duga 61 km, dok je dionica Bjelovar-Kloštar duga 29 km.
Što se tiče nerentabilnosti, nerentabilna je i ova država (više u nju ulažemo, nego što od nje dobivamo), pa ju ne ukidamo samo tako.
Sad znam odakle im ulomci sa prizorima vlakova za ovaj prilog o Cipkinu :
https://www.youtube.com/watch?v=fiBTRVqGYdQ
Potkrala im se i jedna greška (možda ima još koja, ali ova mi je odmah upala u oko).
Naime pruga Križevci-Bjelovar-Kloštar je duga 61 km, dok je dionica Bjelovar-Kloštar duga 29 km.
Što se tiče nerentabilnosti, nerentabilna je i ova država (više u nju ulažemo, nego što od nje dobivamo), pa ju ne ukidamo samo tako.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Je, sve je iz ove emisije.Vedran Zeman je napisao/la:Sad znam odakle im ulomci sa prizorima vlakova ...
Nebi se štel u to pačatVedran Zeman je napisao/la:... Što se tiče nerentabilnosti, nerentabilna je i ova država (više u nju ulažemo, nego što od nje dobivamo), pa ju ne ukidamo samo tako.
Gost- Gost
Prije koju minutu (oko 1:15 u noći) prije spavanja izvrtim kanale na kablovskoj i na SLO 1 naletim na program nalik na one naše panorame turističkih središta: lijevo telegrafske vijesti, ispod njih vremenska prognoza, u dnu ekrana skrolaju servisne informacije i program za sutra, desno u dnu reklama... A ekranom umjesto prikaza sa panoramske kamere dominira snimka putovanja od Ljubljane do Zidanog mosta, snimano u lipnju 2007. iz upravljačnice Žive!!!
Možda netko zna jesu ti cab-rideovi na programu svaku noć, ili sam večeras imao sreće i "našao se" u pravo vrijeme na pravom programu?
Edit: Našao sam stream na netu, pa evo dva screenshota:
Možda netko zna jesu ti cab-rideovi na programu svaku noć, ili sam večeras imao sreće i "našao se" u pravo vrijeme na pravom programu?
Edit: Našao sam stream na netu, pa evo dva screenshota:
Registration date : 04.09.2008
To nije svaku noć već povremeno i svaki put je nešto drugo. Inače, znam ja za to ali nažalost nije za snimanje zbog tog okolnog texta. To sam zamjetio odmah u startu kad su se na MAX-u pojavili slovenski programi i odmah je bilo ovako "uništeno".Jean je napisao/la:...
Možda netko zna jesu ti cab-rideovi na programu svaku noć, ...
Gost- Gost
To je već godinama tako, ponekad su cab-rideovi iz lokse, nekad car-rideovi po cestama u Sloveniji, a nekad samo tekst.
A baš bi mogli staviti samo snimku vožnje, ovaj okolni tekst i onako možeš vidjeti na teletekstu.
A baš bi mogli staviti samo snimku vožnje, ovaj okolni tekst i onako možeš vidjeti na teletekstu.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Slažem se samo se bojim da je i tu igra gluhog telefona. Jedno su sitne želje railfan ova a drugo interes televizije. Ali ... neznam odakle mi informacija ... te vožnje se mogu dobit snimljene na CD-u/DVD-u. Trebalo bi se raspitat na slo 4umu o tome.
Gost- Gost
Ja mislim da bi ovakvo nešto na HRT, pa makar i sa svim tim tekstom, muzikom (na TVSLO u pozadini piče slovenski pop bendovi) i reklamama bilo jako lijepo vidjeti! Mene bi i to jako razveselilo. Kamere "turističkih" mjesta su ok, ali postale su monotone, a osim toga - željeznica je ipak željeznica...
Registration date : 04.09.2008
Samo par stvari je tome prepreka:
* Nema koordinacije između HTV-a i Hž-a
* Trenutno sav snimljeni materijal iz upravljačnica koji kola po Hrvatskoj je ilegalan
* ...
* Nema koordinacije između HTV-a i Hž-a
* Trenutno sav snimljeni materijal iz upravljačnica koji kola po Hrvatskoj je ilegalan
* ...
Gost- Gost
Danas oko 23.30 na History Channel na MAX-TV
Extreme trains (nevjerovatni vlakovi)
Voze se u Amtraku
Voze se u Amtraku
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Repriza! Ali vrijedi pogleati onima koji to do sada još nisu vidjeli. Negdje bi trebali bit i screenovi koje sam ja stavio na 4um.KAPO je napisao/la:Danas oko 23.30 na History Channel na MAX-TV
Voze se u Amtraku
Btw, našao sam screnove. U ovoj su temi i počinju od 5 strane na više.
Gost- Gost
Večeras je na HRT+ bila emisija "U obnovi Hrvatske: Vlakovi čekaju pruge". Emisija je snimljena ]b]1992.[/b] i traje oko pol sata i evo screenova iz nje.
Uvod
Dizel (Turnerica?) na kninskom kolodvoru
Zagrebački kolodvor
Unutrašnjost vagona restorana ("Mimara"?)
Uvod
Dizel (Turnerica?) na kninskom kolodvoru
Zagrebački kolodvor
Unutrašnjost vagona restorana ("Mimara"?)
Gost- Gost
Obnova pruga, drugi dio (obratite pažnju da Baat još uvijek ima "JŽ" oznake!)
Manevra
Zagreb
Manevra
Zagreb
Gost- Gost
Stranica 6 / 11. • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11