Željeznice na TV
+15
Marioo
KAPO
Vedran Zeman
Drempa
sali
ZlayoZg
Miha
Jean
Thommo
Narcis
Pfaff
Barney
Phalanx
novi_shef
fresher
19 posters
Stranica 9 / 11. • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Željeznice na TV
Atancjon, atancjon
Večeras ... HRT1 ... 23.45 ... emisija:
Drugi format
Naslov epizode: POVIJEST PUTOVANJA ŽELJEZNICOM
Večeras ... HRT1 ... 23.45 ... emisija:
Drugi format
Prostor i vrijeme više nisu ono što su bili otkako je u 19. stoljeću izumljena željeznica. Motiv u književnosti, filmu, pokretač umjetnosti i života pa čak i naših potrošačkih navika. Zašto je povijest civilizacije ispričana kroz povijest vlakova ovih dana opet u modi otkrivaju: Tomislav Pletenac, Boris Perić i Snježan Hasnaš.
Urednik: Vlatka Kolarović
Gost- Gost
Upravo na 3sat-u traje igrano-dokumentarna serija Die Bagdad bahn. Danas je prvi dio a sutra drugi. Počinje u 19.15
Gost- Gost
tomo je napisao/la:Drugi format
Ovo sam gledao na kraju i bilo je odlično / totalna poslastica za nas railfanove napokon i na HRTu...
Registration date : 29.02.2008
Za desetak minuta, točnije u 20.10 na FTV-u počinje Yu-film "Petrijin venac". Ima i nešto parnjača u filmu!!!
Radnja filma:
Radnja filma:
- Kod:
Radnja se odvija u malom rudarskom mestu u Srbiji i obuhvata prederatni, ratni i posleratni period. Priča o tragičnom životnom putu nepismene žene sa sela, o njenom životu sa trojicom ljudi koj je volela. Njen životni put pun trpljenja, samoće, razočaranja, nadanja i ljubavi, prerasta u simbol čovekove pobede.
Gost- Gost
Jučer je bila premjerna epizoda "Eisenbahnromantik-a" pod nazivom "Die Schwäbische Waldbahn". Repriza je sutra, u utorak, na Hessen Rundfunk-u u 15:00 sati.
Preporučujem svakako pogledati (onima koji [još] imaju satelitsku antenu) iz razloga što je pokazano kako su njemci revitalizirali jedan dio pruge i sad je koriste za turističke ture!!! Između ostalih, imaju i jednu BR50! O pejzažima neću ni pisati.
Naravno, ja tu epizodu imam snimljenu!
Preporučujem svakako pogledati (onima koji [još] imaju satelitsku antenu) iz razloga što je pokazano kako su njemci revitalizirali jedan dio pruge i sad je koriste za turističke ture!!! Između ostalih, imaju i jednu BR50! O pejzažima neću ni pisati.
Naravno, ja tu epizodu imam snimljenu!
Gost- Gost
... ...
U nedjelju, 25.07.2010., na drugom programu HTV, počinje repriza serijala ali izgleda samo nedjeljom!!! Tko nije bio u mogućnosti pratiti eto opet prilike za to!
tomo je napisao/la:29.04.10., započinje dokumentarnog prikazivanje serijala Putovanja željeznicom na HRT1 s početkom oko 10.25. Serijal ima devet (9) epizoda!!!
U nedjelju, 25.07.2010., na drugom programu HTV, počinje repriza serijala ali izgleda samo nedjeljom!!! Tko nije bio u mogućnosti pratiti eto opet prilike za to!
Gost- Gost
... ...
U utorak, 17.08.2010., s početkom u 15:00 epizoda Eisenbahnromantik-a na satelitskom programu Hessen Runfunk-u.
Tema:
k. u. k. im Hier und Heute
Wenn es der kaiserlichen Majestät zu heiß wurde in Wien, setzte sie sich in den Hofzug und fuhr nach Abbazia ans Meer. Genauso macht das nun auch Eisenbahn-Romantik.
Im "Majestic-Imperator" einem Luxuszug, der in vielen Details dem kaiserlichen Hofzug nachempfunden ist, geht die Reise von der Hauptstadt Wien ins Seebad Opatija, wie Abazzia heute heißt. An der traumhaft schönen kroatischen Küste, stehen noch die großen Villen und Hotels der Belle Epoche. Man darf nicht vergessen, dass es die Eisenbahn war, welche die Entstehung dieses mondänen Seebades erst möglich gemacht hat und die dem Reisen allgemein ihr ganz eigenes Gesicht gegeben hat. Ein Film über das Reisen und Genießen zu k. u. k.. Zeiten.
Ili prevedeno:
K. i K. u ovdje i sada
Ako je carskom veličanstvu je previše vruće u Beču, ona sjedne u kraljevski vlak i otišao u Abbazia more. Upravo taj pomoć za nuždu željeznicom romantiku.
U "Majestic Imperator" luksuzni vlak koji je modeliran u detalje carskom dvoru vlakom, putovanje iz glavnog grada Beča u primorskom odmaralištu Opatije, danas poznat kao Abazzia. Na breathtakingly prekrasne hrvatske obale, još uvijek gleda na velike palače i hotela od Belle epohe. Ne smije se zaboraviti da je željeznica, koja se porijeklo ove mondeno ljetovalište je napravio to sve moguće i davanje općih putujete preko svoje lice. Film o putovanjima i iskustava na kuk. Times.
(translate by Googletranslator!)
..........
Tko je u mogućnosti svakako pogledati! Ja ću, već po običaju, to i snimiti.
Za one koji nemaju satelitske antene postoji i hr-fernsehen Livestream na netu pa se može i tamo odgledati!
U utorak, 17.08.2010., s početkom u 15:00 epizoda Eisenbahnromantik-a na satelitskom programu Hessen Runfunk-u.
Tema:
k. u. k. im Hier und Heute
Wenn es der kaiserlichen Majestät zu heiß wurde in Wien, setzte sie sich in den Hofzug und fuhr nach Abbazia ans Meer. Genauso macht das nun auch Eisenbahn-Romantik.
Im "Majestic-Imperator" einem Luxuszug, der in vielen Details dem kaiserlichen Hofzug nachempfunden ist, geht die Reise von der Hauptstadt Wien ins Seebad Opatija, wie Abazzia heute heißt. An der traumhaft schönen kroatischen Küste, stehen noch die großen Villen und Hotels der Belle Epoche. Man darf nicht vergessen, dass es die Eisenbahn war, welche die Entstehung dieses mondänen Seebades erst möglich gemacht hat und die dem Reisen allgemein ihr ganz eigenes Gesicht gegeben hat. Ein Film über das Reisen und Genießen zu k. u. k.. Zeiten.
Ili prevedeno:
K. i K. u ovdje i sada
Ako je carskom veličanstvu je previše vruće u Beču, ona sjedne u kraljevski vlak i otišao u Abbazia more. Upravo taj pomoć za nuždu željeznicom romantiku.
U "Majestic Imperator" luksuzni vlak koji je modeliran u detalje carskom dvoru vlakom, putovanje iz glavnog grada Beča u primorskom odmaralištu Opatije, danas poznat kao Abazzia. Na breathtakingly prekrasne hrvatske obale, još uvijek gleda na velike palače i hotela od Belle epohe. Ne smije se zaboraviti da je željeznica, koja se porijeklo ove mondeno ljetovalište je napravio to sve moguće i davanje općih putujete preko svoje lice. Film o putovanjima i iskustava na kuk. Times.
(translate by Googletranslator!)
..........
Tko je u mogućnosti svakako pogledati! Ja ću, već po običaju, to i snimiti.
Za one koji nemaju satelitske antene postoji i hr-fernsehen Livestream na netu pa se može i tamo odgledati!
Gost- Gost
Danas repriza 6-te epizode
HRT2 12:35 Putovanja željeznicom: Vlakom kroz Luksemburg, dokumentarna serija (6/9)
HRT2 12:35 Putovanja željeznicom: Vlakom kroz Luksemburg, dokumentarna serija (6/9)
Gost- Gost
Pregledavajući jednu video kasetu sa snimljenim materijalom sa bahnTV-a našao sam i ovo ...
Radi se o vožnji u upravljačnici u DB BR V231 od Offenburga do St. Georgena a film traje oko 12 minuta (ne i sama vožnja jer je očito da je film editiran!). Film je snimljen 02.12.1973.!!! Cijeli film je veličine 450 Mb tako da bi trebal stat na CD.
Na toj istoj kaseti našao sam i jednu noviju vožnju koju još nisam prebacil na DVD !
Radi se o vožnji u upravljačnici u DB BR V231 od Offenburga do St. Georgena a film traje oko 12 minuta (ne i sama vožnja jer je očito da je film editiran!). Film je snimljen 02.12.1973.!!! Cijeli film je veličine 450 Mb tako da bi trebal stat na CD.
Na toj istoj kaseti našao sam i jednu noviju vožnju koju još nisam prebacil na DVD !
Gost- Gost
Danas i sutra od ~16:10h je na 2. programu HTV-a repriza dokumentarca od dva dijela: Transsibirskom željeznicom.
Danas je epizoda Od Moskve do Vladivostoka, a sutra Crna zmajeva rijeka i Zabranjeni grad.
Danas je epizoda Od Moskve do Vladivostoka, a sutra Crna zmajeva rijeka i Zabranjeni grad.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Snima se sni-ma ...Vedran Zeman je napisao/la:... Danas je epizoda Od Moskve do Vladivostoka, ...
Gost- Gost
... ...
HTV1 19.09.2010. 14:10
David Suchet on the Orient Express, dokumentarni film
Glumac David Suchet, poznat kao Hercule Poirot u krimićima Agathe Christie, istražuje zagonetku, povijest i romantičnost poznatog vlaka Orient-Express. Sve od svoje prve vožnje, od Pariza do Beča 1883., taj je vlak istoznačnica za luksuz. Osim što putnike prevozi kroz veličanstvene krajolike, on ih i prenosi u jedno minulo doba prepuno draži. David razgovara s ljudima na putovanju iz snova, kao i s onima iza kulisâ, koji se skrbe da maštarija funkcionira. Utonite u glamur "ludih dvadesetih" i otkrijte što je nadahnulo klasično djelo "Ubojstvo u Orient-Expressu".
Trajanje: 47 min.
Odabrao: Đelo Hadžiselimović
Redatelj: Chris Malone
Producent: Chris Malone
Gost- Gost
Tko gledo tko negledo, ponavljanja nema! Ja za svaki slučaj presnimio na DVD. Ako nekoga zanima, cjena je jedan DVD.tomo je napisao/la:... David Suchet on the Orient Express, dokumentarni film ...
Gost- Gost
ja se sad sjetio (21:37) kad sam došao na ovaj forum. Uvijek ima druga prilika.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Od ponedjelka/utorka navečer, 12.10.2010., s početkom od 00.35, na programu arte, ide serijal Mit dem Zug durch ...
Radi se o serijalu koji je i kod nas bio prikazivan s time da ove epizode nismo vidjeli!
arte se vidi i na MaxTV-u!
Tjedan kasnije, ove epizode od slijedećeg tjedna se repriziraju u terminu od 13.00 a ima i nastavak u kasnovečernjem terminu u 00.35
Više se može saznati ovdje
Radi se o serijalu koji je i kod nas bio prikazivan s time da ove epizode nismo vidjeli!
arte se vidi i na MaxTV-u!
Tjedan kasnije, ove epizode od slijedećeg tjedna se repriziraju u terminu od 13.00 a ima i nastavak u kasnovečernjem terminu u 00.35
Više se može saznati ovdje
Gost- Gost
Danas je u rano poslijepodne na satelitskom programu HessenRundfunk bila emisija ...
Radi se o poznatoj tvornici koja je proizvodila parne lokomotive ...
... ali ne i samo njih. Za vrijeme WWII proizvodili su i kamione i borbene avione (uz već spomenute parnjače).
Evo što je o emisiji pisalo na ttx-u ...
Inače, ja sam sve to uredno posnimal i prebacil na DVD (za neka buduća pokoljenja ).
Radi se o poznatoj tvornici koja je proizvodila parne lokomotive ...
... ali ne i samo njih. Za vrijeme WWII proizvodili su i kamione i borbene avione (uz već spomenute parnjače).
Evo što je o emisiji pisalo na ttx-u ...
Inače, ja sam sve to uredno posnimal i prebacil na DVD (za neka buduća pokoljenja ).
Gost- Gost
Mala korekcija, Mit dem Zug ... se prikazuje dvaput dnevno, prvi put u ranopopodnevnim satima od 13.00 sati i predvečer od 19.30 . Naravno, sve na arte!thomcro je napisao/la:Od ponedjelka/utorka navečer, 12.10.2010., s početkom od 00.35, na programu arte, ide serijal Mit dem Zug durch ...
...
Gost- Gost
Pribilježavam se za jedan DVD - gledljiv je u stolnim uređajima, ne?thomcro je napisao/la:Tko gledo tko negledo, ponavljanja nema! Ja za svaki slučaj presnimio na DVD. Ako nekoga zanima, cjena je jedan DVD.tomo je napisao/la:... David Suchet on the Orient Express, dokumentarni film ...
Tko moze gledati Z1 neka sutra poslijepodne pogleda reprizu putomanije u kojoj je bila jedna prica o japanskim zeljeznicama gdje su izneseni fascinanti podaci poput tog da u cijeloj godini shinkansen "zakasni" ukupno do sest sekundi, ili da se ruta duzine ZG-ST prijedje za nekih osamdesetak minuta. Gdje smo mi u tom svemu, jadna nam majka...
Barney
Barney
Barney- Broj postova : 930
Kako gdje? U nagibalu koje se tandrliče osam sati (što je 80 minuta spram osam sati )Barney je napisao/la:... Gdje smo mi u tom svemu, jadna nam majka...
Barney
Gost- Gost
Thommo je napisao/la:Pribilježavam se za jedan DVD - gledljiv je u stolnim uređajima, ne?
Gost- Gost
... ...
Samo da Vam skrenem pažnju:
HRT 1 program Putovanja željeznicom, dokumentarni film
Današnja epizoda
Legendarnim vlakovima Ghan i Overland kroz Australiju
Sutrašnja epizoda (petak)
Vlakom do Velikoga koraljnoga grebena - australski Sunlander-ekspres
Današnja upravo traje!!!
Gost- Gost
K vragu! Tek sam sad primijetio da ce danas ici ova druga epizoda.
Barney
Barney
Barney- Broj postova : 930
Danas u 19:00 na HRT 2 je repriza.Barney je napisao/la:K vragu! Tek sam sad primijetio da ce danas ici ova druga epizoda.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Stranica 9 / 11. • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11