Izlet u Slavoniju
+9
kiki273
kico101
Tomek
Thommo
Narcis
Pfaff
Barney
Miha
ZlayoZg
13 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Izlet u Slavoniju
U nedjelju, 07.06. članovi i simpatizeri DPŽ-a "Štacion" i članovi "KLJŽ"-a organizirali su zajednički izlet u Slavoniju, točnije u Vukovar, Vinkovce i Osijek. Polazak iz Rijeke bio je dogovoren za 4:30 ali neki su stigli i ranije.............
Atmosfera u kombiju kroz G.Kotar
U Zagrebu nam se pridružuju portos i zlayo
Putem od Zagerba do Vukovara stali smo dva puta zbog tankiranja, kave, marende i ćenife
Od Vinkovaca idemo kroz Nuštar prema Vukovaru i na samom ulazu nalazi se garaža "Čazmatrans"-a koju smo i posjetili. U njoj smo zatekli dva bivša MB O317 "Autotroleja" 325 i 367, te TAM 260 A 116 P 526 i Sanos 516
Zatim krećemo na Sajmište pokraj pogona "VUPIK"-a gdje nalazimo još jedan bivši trolejov bus; 575, koji kao da je upravo izašao iz trolejeve garaže
Jean i LLeon slikaju 575
Više o ovim autobusima pogledajte na:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/autotrolej-f11/stara-vozila-t1549-15.htm
Atmosfera u kombiju kroz G.Kotar
U Zagrebu nam se pridružuju portos i zlayo
Putem od Zagerba do Vukovara stali smo dva puta zbog tankiranja, kave, marende i ćenife
Od Vinkovaca idemo kroz Nuštar prema Vukovaru i na samom ulazu nalazi se garaža "Čazmatrans"-a koju smo i posjetili. U njoj smo zatekli dva bivša MB O317 "Autotroleja" 325 i 367, te TAM 260 A 116 P 526 i Sanos 516
Zatim krećemo na Sajmište pokraj pogona "VUPIK"-a gdje nalazimo još jedan bivši trolejov bus; 575, koji kao da je upravo izašao iz trolejeve garaže
Jean i LLeon slikaju 575
Više o ovim autobusima pogledajte na:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/autotrolej-f11/stara-vozila-t1549-15.htm
Zadnja promjena: kiki273; uto 9 lip 2009 - 18:02; ukupno mijenjano 1 put.
Zatim odlazimo do Borovog Naselja i kolodvora
LLeon mora vidjeti kako to izgleda iz ptičje perspektive
5ar i portos proučavaju vozni red
Zatim odlazimo do Borovog Naselja i kolodvora
LLeon mora vidjeti kako to izgleda iz ptičje perspektive
5ar i portos proučavaju vozni red
Gdje LLeon pali svijeću
Nek se zna da su "Štacionovci" bili ovdje!
Na redu je 'rana!
Gdje LLeon pali svijeću
Nek se zna da su "Štacionovci" bili ovdje!
Na redu je 'rana!
I odlazimo do vodotornja
Krećemo natrag za Vinkovce i na autobusni kolodvor
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/ostali-prijevoznici-f13/polet-vinkovci-t1316.htm?highlight=polet
Željeznički je blizu autobusnog
I odlazimo do vodotornja
Krećemo natrag za Vinkovce i na autobusni kolodvor
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/ostali-prijevoznici-f13/polet-vinkovci-t1316.htm?highlight=polet
Željeznički je blizu autobusnog
Ukrcavmo se na šveda 006 koji u 15:10 polazi za Osijek, dok NP-549 i 5ar kombijem idu po nas
Krećemo put Osijeka
Krećemo put Osijeka
NP-549 i 5ar su nas čekali kraj remize GPP-a, a mi smo se odlučili prošetati do nje.
Putem nam prilazi mladić na biciklu i pita:"Oprostite, jeste livi možda forumaši? Jeste li vi možda portos?"
"Da, jesmo forumaši, da to je portos!"
"Drago mi je, ja sam Fox"
Dolazimo do remize
Tramvaje u Osijeku možete vidjeti na:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/tramvaji-u-drugim-gradovima-f24/tramvaj-u-osijeku-t162-30.htm#21570
Autobuse u Osijeku možete vidjeti na:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/ostali-prijevoznici-f13/gpp-osijek-fotke-t414-15.htm
Nakon obilazka sjedamo u kombi i prelazimo novoizgrađenu tramvajsku prugu
Nastavljamo put prema Zagrebu, odnosno Rijeci
Do sljedećeg ekšna POZDRAV!
NP-549 i 5ar su nas čekali kraj remize GPP-a, a mi smo se odlučili prošetati do nje.
Putem nam prilazi mladić na biciklu i pita:"Oprostite, jeste livi možda forumaši? Jeste li vi možda portos?"
"Da, jesmo forumaši, da to je portos!"
"Drago mi je, ja sam Fox"
Dolazimo do remize
Tramvaje u Osijeku možete vidjeti na:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/tramvaji-u-drugim-gradovima-f24/tramvaj-u-osijeku-t162-30.htm#21570
Autobuse u Osijeku možete vidjeti na:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/ostali-prijevoznici-f13/gpp-osijek-fotke-t414-15.htm
Nakon obilazka sjedamo u kombi i prelazimo novoizgrađenu tramvajsku prugu
Nastavljamo put prema Zagrebu, odnosno Rijeci
Do sljedećeg ekšna POZDRAV!
Ovaj kolosijek zapravo je Lučko-kolodvorski izvlačnjak i dug je cca 500 metara
Teško oštećena zgrada kolodvora Vukovar
U njenoj pozadini kolosijeci kolodvora, bez perona te "nova" kolodvorska zgrada-zapravo preuređeni i limom "fasadirani" ex. magacin
Iza kolodvorske zgrade relativno nedavno uređivan slijepi kolosijek
Ovaj kolosijek zapravo je Lučko-kolodvorski izvlačnjak i dug je cca 500 metara
Teško oštećena zgrada kolodvora Vukovar
U njenoj pozadini kolosijeci kolodvora, bez perona te "nova" kolodvorska zgrada-zapravo preuređeni i limom "fasadirani" ex. magacin
Iza kolodvorske zgrade relativno nedavno uređivan slijepi kolosijek
Registration date : 14.06.2008
Izložbeni "Bik"
Vozni red sa dorađenim dijelom koji se na fotki slabo vidio.
I dizalice Luke Vukovar koje čak i radnim danom stoje bezposleno
Vinkovačka "Ličanka" koja u 19.11h dovuče brzi iz Zagreba zakaći bruto iz Luke i vuče ga u Vinkovce. Ujutro druga lokomotiva dovuče bruto iz Vk te zakači vagone brzog koji noće u Vukovaru i vuče ih do Vinkovaca.
Kolodvor Vukovar osim odlaska jutarnjeg u Zg i povratka istog nema drugih vlakova. Svi ostali putnički vlakovi zaustavljaju se u kolodvoru Vukovar-Borovo naselje i produžavaju do Dalja.
Vozni red sa dorađenim dijelom koji se na fotki slabo vidio.
I dizalice Luke Vukovar koje čak i radnim danom stoje bezposleno
Vinkovačka "Ličanka" koja u 19.11h dovuče brzi iz Zagreba zakaći bruto iz Luke i vuče ga u Vinkovce. Ujutro druga lokomotiva dovuče bruto iz Vk te zakači vagone brzog koji noće u Vukovaru i vuče ih do Vinkovaca.
Kolodvor Vukovar osim odlaska jutarnjeg u Zg i povratka istog nema drugih vlakova. Svi ostali putnički vlakovi zaustavljaju se u kolodvoru Vukovar-Borovo naselje i produžavaju do Dalja.
Zgrada kolodvora Vukovar-Borovo naselje
Iza zavoja se pruga račva: ravno prema kolodvoru Vukovar, lijevo prema Borovo selu, Dalju.
I ovdje ima Pfaffovih stupića
pogled prema ŽCPR na Trpinjskoj cesti
zgrade Borovog naselja prepune su baznih stanica mobilne telefonije
Iza zavoja se pruga račva: ravno prema kolodvoru Vukovar, lijevo prema Borovo selu, Dalju.
I ovdje ima Pfaffovih stupića
pogled prema ŽCPR na Trpinjskoj cesti
zgrade Borovog naselja prepune su baznih stanica mobilne telefonije
Zadnja promjena: portos; uto 9 lip 2009 - 22:22; ukupno mijenjano 1 put.
Ovo je bio uvod u ručak
a sliku glavnog jela svakoga od nas 8 stavit će Pfaff
Vukovarski toranj
imao jei lift
a najteže je oštećen sa jugozapadne strane
a sliku glavnog jela svakoga od nas 8 stavit će Pfaff
Vukovarski toranj
imao jei lift
a najteže je oštećen sa jugozapadne strane
Na vinkovačkom kolodvoru 2 lokomotive izvođaća radova na modernizaciji pruge Vinkovci-Jankovci
Elektro lokomotive u pričuvi
Malo kolosijeka i voznog parka
Te jedan putnički
Elektro lokomotive u pričuvi
Malo kolosijeka i voznog parka
Te jedan putnički
Dok smo šetali Osijekom prema tramvajskoj remizi i garaži GPP-a pokraj nas se zaustavio mladić na biciklu. "Vi ste sa foruma", pitao je. "Jesmo", odgovorim, ja sam Portos. "Znam" kaže mladić, "prepoznao sam vas sa fotografija". I tako smo dobili stručnog vodića do remize, obećao je češće pisati na forumu i slikati Genšere kada stignu u Osijek.
I da napomenem. Ovog puta bio sam najstariji član ekipe za razliku od prošle akcije po Kordunu kada sam bio najmlađi
I da napomenem. Ovog puta bio sam najstariji član ekipe za razliku od prošle akcije po Kordunu kada sam bio najmlađi
U garaži "Čazmatrans Vukovar" slikali smo autobuse
TAMići
bio je tu i ex Autotrolejov Sanos
te poznati midi Mercedes
TAMići
bio je tu i ex Autotrolejov Sanos
te poznati midi Mercedes
sve je rečeno i pokazano, nema se smisla ponavljat.
Petar i ja smo vrlo kvalitetno proveli vrime ispred remize dok smo čekali da ostatak ekipe dojde.
Ova je morala, kao slučajno, baš ovdi nami pred nosun stat i namešćat slušalice, role i ostalu opremu.
Baš smo idijoti, a ne se ukrcat va ovaj tramvaj pa malo bolje ispitat zač se one ustvatri smiju
Petar i ja smo vrlo kvalitetno proveli vrime ispred remize dok smo čekali da ostatak ekipe dojde.
Ova je morala, kao slučajno, baš ovdi nami pred nosun stat i namešćat slušalice, role i ostalu opremu.
Baš smo idijoti, a ne se ukrcat va ovaj tramvaj pa malo bolje ispitat zač se one ustvatri smiju
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
portos je napisao/la:U garaži "Čazmatrans Vukovar" slikali smo autobuse
TAMići
https://2img.net/h/i170.photobucket.com/albums/u276/portosmedex1/Slavonija%2020090607/vk01.jpg
https://2img.net/h/i170.photobucket.com/albums/u276/portosmedex1/Slavonija%2020090607/vk02.jpg
Ovo bi trebao biti ex ZET Zagreb, ali nažalost ne znam ex gbr. Sumnjam na samoborski 977.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Odlične reportaže, samo drugi put posjetite i Đakovo trasom od Vrpolja -> Osijek
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
Na njemu je obavjest NIŠTA NE SKIDATI SA OVOG VOZILA i nemože se unutra jer su daske na vratima.
Godište će bit 88/89 a možda čak i 90. jer ima unutrašnjost sa drugačijim krovom (ne šperploča po cijeloj širini, nego pola metra na obje strane u smeđoj plastici) i ima malu ručnu ispod prozora, a ne onu starinsku na okretanje na boku. Tabla je također smeđa za razliku od starijih koji imaju crnu.
Ima identičnu ovakvu unutrašnjost sa samo što je pod komplet u istoj visini i ima troja vrata
Godište će bit 88/89 a možda čak i 90. jer ima unutrašnjost sa drugačijim krovom (ne šperploča po cijeloj širini, nego pola metra na obje strane u smeđoj plastici) i ima malu ručnu ispod prozora, a ne onu starinsku na okretanje na boku. Tabla je također smeđa za razliku od starijih koji imaju crnu.
Ima identičnu ovakvu unutrašnjost sa samo što je pod komplet u istoj visini i ima troja vrata
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Evo malo bliže
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Rano jutro pola šest, svakog dana putuje… sat vremena smo brži i od Milene. Pola pet, okretište 7 na Vež'ci. Bilo je onih koji su tu bili već u četiri.
Nakon što smo se svi uspjeli skupit, sjedamo u kombi i pravac A6. Na Lučkome nas čeka Portos. Pazi čovječe preko tog širokog šora. :surprise:
Usput srećemo CB na relaciji Dubrovnik- Zagreb. Malo je uranio, a vozač nam veselo maše vidjevši nekoliko frikova koji uperili fotoaparate prema njemu.
Usput smo pokupili i Zlayu, negdje na periferiji velegrada. Srećom je Portos bio sa nama jer bi ga još sad tražili. Prva stanica Ježevo. Jutarnja kava, tankanje goriva…
Šole se brine i za čistoću. Ipak to treba malo više nasapunjat (vidi manju sličicu)
Ne dirajte mi ravnicu…..
Nešto poslije 10h stižemo u Vukovar, točnije u garažu Čazmatransa. Objašnjavamo portiru tko smo, odakle smo i što nas zanima. Ljubazni i susretljivi portir nas pušta unutra i pristaje nam biti vodič kroz garažu.
Ono što nas je najviše zanimalo, a i to nam je bio jedan od najvećih motiva za ovaj izlet su ova dva bivša Autotrolejeva MB O317. Još uvijek se lome koplja oko njihovih garažnih brojeva. Našli smo unutra neke papire sa brojem šasije, vukovarskim registracijama, ali nikakav trag o riječkom GB ili registraciji.
Ima tu još bivših riječana:
526
Sa Sanosovim sjedalima
516
Nakon garaže, odlazimo na Sajmište gdje se nalazi Vupik. Tamo bi trebalo biti još riječkih autobusa. Nalazimo samo 575 u originalom autotrolejevom bojanju, sa GB na sebi, pa čak i natpisom „Autotrolej“ preko kojega je naljepnica „Vupik“.
Na Dunavu
Plava manevarka luke Vukovar
Razrušena kolodvorska zgrada- Vukovar
Nakon što smo se svi uspjeli skupit, sjedamo u kombi i pravac A6. Na Lučkome nas čeka Portos. Pazi čovječe preko tog širokog šora. :surprise:
Usput srećemo CB na relaciji Dubrovnik- Zagreb. Malo je uranio, a vozač nam veselo maše vidjevši nekoliko frikova koji uperili fotoaparate prema njemu.
Usput smo pokupili i Zlayu, negdje na periferiji velegrada. Srećom je Portos bio sa nama jer bi ga još sad tražili. Prva stanica Ježevo. Jutarnja kava, tankanje goriva…
Šole se brine i za čistoću. Ipak to treba malo više nasapunjat (vidi manju sličicu)
Ne dirajte mi ravnicu…..
Nešto poslije 10h stižemo u Vukovar, točnije u garažu Čazmatransa. Objašnjavamo portiru tko smo, odakle smo i što nas zanima. Ljubazni i susretljivi portir nas pušta unutra i pristaje nam biti vodič kroz garažu.
Ono što nas je najviše zanimalo, a i to nam je bio jedan od najvećih motiva za ovaj izlet su ova dva bivša Autotrolejeva MB O317. Još uvijek se lome koplja oko njihovih garažnih brojeva. Našli smo unutra neke papire sa brojem šasije, vukovarskim registracijama, ali nikakav trag o riječkom GB ili registraciji.
Ima tu još bivših riječana:
526
Sa Sanosovim sjedalima
516
Nakon garaže, odlazimo na Sajmište gdje se nalazi Vupik. Tamo bi trebalo biti još riječkih autobusa. Nalazimo samo 575 u originalom autotrolejevom bojanju, sa GB na sebi, pa čak i natpisom „Autotrolej“ preko kojega je naljepnica „Vupik“.
Na Dunavu
Plava manevarka luke Vukovar
Razrušena kolodvorska zgrada- Vukovar
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Iznenadila me veličina kolodvorske zgrade Borovo naselje.
Ratne rane su vidljive na svakom koraku
Iz ptičje perspektiv- prema Vinkovcima
Prema Vukovaru/ Dalju/ Erdutu
Jedna „milenijska“
Vuka
Križ na Dunavu. Izrađen od istarskog kamena.
Stari vodotoranj
Brod Vučedolska golubica
Ušće Vuke u Dunav
Po cijelom Vukovaru se vide ovakvi kontrasti novoga i staroga
Prosvjedi seljaka u pripremi
Vodotoranj
Slijedeća stanica- Autobusni kolodvor Vinkovci
Ovdje srećemo ljubaznog vozača i prometnicu s kojima razgovaramo o vozom parku, naplati karata i još koječemu. Objasnili su nam i princip naplate karata „Buscon“. Princip je da putnici imaju magnetne kartice (koliko sam shvatio na prepaid sistemu). Pri ulasku kažu vozaču odredište, on to ukuca u ovaj aparat, a putnik svoju karticu približi aparatu i dobije putnu kartu.
Ratne rane su vidljive na svakom koraku
Iz ptičje perspektiv- prema Vinkovcima
Prema Vukovaru/ Dalju/ Erdutu
Jedna „milenijska“
Vuka
Križ na Dunavu. Izrađen od istarskog kamena.
Stari vodotoranj
Brod Vučedolska golubica
Ušće Vuke u Dunav
Po cijelom Vukovaru se vide ovakvi kontrasti novoga i staroga
Prosvjedi seljaka u pripremi
Vodotoranj
Slijedeća stanica- Autobusni kolodvor Vinkovci
Ovdje srećemo ljubaznog vozača i prometnicu s kojima razgovaramo o vozom parku, naplati karata i još koječemu. Objasnili su nam i princip naplate karata „Buscon“. Princip je da putnici imaju magnetne kartice (koliko sam shvatio na prepaid sistemu). Pri ulasku kažu vozaču odredište, on to ukuca u ovaj aparat, a putnik svoju karticu približi aparatu i dobije putnu kartu.
Željeznički kolodvor Vinkovci
Sestra riječke i ogulinske parnjače :vlak:
Šved kojim ćemo do Osijeka
One će u budućnosti do Rijeke (kada će ta budućnost, još je neizvjesno)
Ostrovo
Antunovac
Red kukuruza, red pšenice, red mina...
Osječki kolodvor dobiva novu pasarelu
Ajde Jean, popni se
Pogled sa pasarele
Par slika sa pješačenja do remize
Još jedan riječanin u vlasništvu GPP-a Osijek
Željeznički most preko Drave prema Belom manastiru
Putem doma nas je pratila duga
Pozdravljamo se sa Portosom i Zlayom gdje smo ih i ostavili, prolazimo preko Domovinskog mosta…
…i odlazimo u kvarnerski suton
Sestra riječke i ogulinske parnjače :vlak:
Šved kojim ćemo do Osijeka
One će u budućnosti do Rijeke (kada će ta budućnost, još je neizvjesno)
Ostrovo
Antunovac
Red kukuruza, red pšenice, red mina...
Osječki kolodvor dobiva novu pasarelu
Ajde Jean, popni se
Pogled sa pasarele
Par slika sa pješačenja do remize
Još jedan riječanin u vlasništvu GPP-a Osijek
Željeznički most preko Drave prema Belom manastiru
Putem doma nas je pratila duga
Pozdravljamo se sa Portosom i Zlayom gdje smo ih i ostavili, prolazimo preko Domovinskog mosta…
…i odlazimo u kvarnerski suton
Al je predivna nova pasarela u Osijeku, al u Rijeci......
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
narcis je napisao/la:Al je predivna nova pasarela u Osijeku, al u Rijeci......
Izgleda da će se prije u Đakovu sagraditi pasarela nego u Rijeci popraviti onaj natpis "Rijeka".
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
Evo, konačno i mojeg viđenja nedjeljnog izleta u Slavoniju. Bilo je podosta vremenske stiske ovih dana, pa nisam stigao objaviti sva tri svoja "putopisa"...
Počet ću sa dvodnevnim izletom u Biograd i Zadar, gdje sam dva dana proveo u "internetskoj izolaciji", a izvor informiranja mi je bio telefonski razgovor sa sestrom koja mi je čitala posljednje postove sa neta. Negdje u tom protoku informacija došlo je do "šuma", pa sam umjesto u 4:30 skužio da je polazak u 4...
Nakon 10 sati vožnje okolo-naokolo od Zadra do Rijeke i samo sat-sat i pol spavanja, uz zvuke kiše koja lupka po staklu prozora, jedva sam se ustao i spremio. Po najvećoj kiši sjedam u auto i točno u 4:00 dolazim na dogovoreno mjesto na Vežici. Nema nikoga! Pa nije valjda da mi sat kasni i da su krenuli bez mene. Čekam par minuta, radim krugove po Vežici, pa sve do Svetog Križa i skretanja za Dragu, ali nikoga ne nalazim... Pokušavam sa telefonskim pozivima, ali bezuspješno... Na koncu, oko 4:20 sjedam u auto i vraćam se doma, gdje odmah palim komp i provjeravam temu sa dogovorima oko putovanja. I tek onda shvaćam da je polazak dogovoren za 4:30!!! Uslijedilo je par telefonskih poziva i brže-bolje sjedanje u auto i pravac Čavle. Dobro je, ekipa me je sačekala i oko 4:45 konačno krećemo...
Početnu postavu u kombiju čine Kiki273, Mannas, NP-549, 5ar, LLeon i moja malenkost:
Oko sat i pol vožnje nam je trebalo do Lučkog, gdje nam se priključuje i Portos:
LLeona zaista privlače stupovi:
Vozači ranojutarnjih autobusa pozdravljaju nas uzdignutim palcem:
Dvadesetak minuta vožnje okolicom Zagreba, i slijedeći Portosove upute stižemo na mjesto gdje nas čeka ZlayoZg:
Prva jutarnja kaf'ca i tankanje dizela palo je na odmorištu Ježevo:
Blaže tehničke poteškoće s kombijem otklonjene su "u hodu":
Negdje kod Slavonskog broda stajemo kako bi "protegli noge" i pojeli štogod:
Paralelno sa autocestom ide pruga, a iza nje interesantno oblikovane poljoprivredne površine:
Nešto prije 10 sati prolazimo kroz Vinkovce. Prelazak preko Bosuta:
No, ne zadržavamo se u Vinkovcima, nego nastavljamo kroz Nuštar i Bršadin prema Vukovaru. Na ulazu u grad Vukovar nalazi se garaža Čazmatransa, a u njoj nešto jako interesantno - dva ex Autotrolejova MB O317:
NP-549 u ulozi vozača O317:
Putnici se probijaju do ulaznih vrata, šole je također spreman, samo da ispuši do kraja. U taškici u lijevoj ruci su vjerojatno cvikalice i lova...
Osim Mercedesa, tu su i jedan ex Autotrolejov TAM, i jedan SANOS (više o tome ovdje)
LLeon se također našao u ulozi šoleta (više u pozi prodaje karata nego vožnje):
Ljubazno osoblje garaže daje nam upute kako pronaći Vupikov pogon na Sajmištu. U krugu Vupika nailazimo na još jedan ex Autotrolejov bus - 575 u originalnom bojanju, još uvijek sa garažnim brojevima na svim stranama i vidljivim oznakama Autotroleja:
Nakon što smo foto-dokumentirali 575-icu, spuštamo se do Luke Vukovar. Moj prvi kontakt sa Dunavom:
Pile iz grupe Alisa pred dvadesetak godina spjevao je refren "Dunavom brodovi plove...
...da li se bar jedan zove Sanja?"
U krugu Luke Vukovar svoje radne zadatke čekaju dvije manevarke:
Ova plava je privukla posebnu pažnju railfanova:
U neposrednoj blizini dunavske luke nalazi se stari željeznički kolodvor Vukovar. Njegov izgled podsjeća na svu okrutnost koju je Vukovar pretrpio u ratu:
Dizalice u vukovarskoj luci također odmaraju:
Dobri stari "tadam-tadam" :
Međnik kojeg se prema potrebi može preseliti metar-dva naprijed ili natrag :
Bliži se podne, a sunce je već prilično upeklo. Dok neki razgledavaju i slikaju kolodvor i kolosjeke, drugi spas traže u 'ladu:
Vrijeme je za polazak dalje. Okupljanje kod kombija...
...i pravac kolodvor Vukovar-Borovo naselje. Prilično velika i lijepa kolodvorska zgrada obnovljena je poslije rata:
A ima i stup! Znate što to znači kad je LLeon u blizini? :
Maci (da, "maci", šta se čudite? Ako je množina od "vuk" - "vuci", onda je množina od "mak" - "maci"!):
I Zlayo, koji iz makova izlazi:
Portos je uočio nešto zanimljivo u daljini:
A dio ekipe se ponovo "montirao" u 'ladovinu:
Taman kad sam namontirao foto-aparat za "milenijsku", crkle baterije! Tako da, ovaj put, od "milenijske" - ništa!
Vraćamo se u centar Vukovara. Na ušću Vuke u Dunav nalazi se kameni križ - spomenik braniteljima Vukovara i Hrvatske.
U ime DPŽ "Štacion", svijeću je kod spomenika zapalio LLeon:
Činu su prisustvovali i članovi KLJŽ. ZlayoZg:
A s druge strane Dunava - nadzor granice:
Sa ovog mjesta lijepo se vidi još jedan simbol ratnih stradavanja i razaranja - novi vukovarski vodotoranj:
A u blizini je i stari vodotoranj:
Za odlazak na ručak odabrali smo restoran "Vrške" na Dunavu. Malo prigodne muzike, za uz klopu:
A jeo se bečki odrezak (da, da, znaaaam... Bilo bi u redu da smo jeli šarane ili fiš paprikaš, ali ja osobno - iako po ocu Dalmatinac, a po majci sa izvora Gacke - nisam neki ljubitelj ribe, pa sam se radije odlučio za nešto što se može "vilicom i nožem"):
Dok smo klopali, pored nas je prošao trajekt, krcat autima. Sudeći po tome koliko automobila istog tipa se nalazi na njemu, rekao bih da se radi o autima za daljnju prodaju:
Slijedeća postaja - već spomenuti novi vodotoranj:
Kao što je Portos već rekao, najveća oštećenja toranj ima na jugozapadnoj strani:
Mannas čita pločicu na kojoj piše da se vodotoranj obnavlja sredstvima građana Zadarske županije. Baš mi se ne čini kao da se obnavlja, a sudeći po onome što sam vidio dan ranije, ima i u Zadarskoj županiji štošta što bi trebalo isfinancirati...:
Počet ću sa dvodnevnim izletom u Biograd i Zadar, gdje sam dva dana proveo u "internetskoj izolaciji", a izvor informiranja mi je bio telefonski razgovor sa sestrom koja mi je čitala posljednje postove sa neta. Negdje u tom protoku informacija došlo je do "šuma", pa sam umjesto u 4:30 skužio da je polazak u 4...
Nakon 10 sati vožnje okolo-naokolo od Zadra do Rijeke i samo sat-sat i pol spavanja, uz zvuke kiše koja lupka po staklu prozora, jedva sam se ustao i spremio. Po najvećoj kiši sjedam u auto i točno u 4:00 dolazim na dogovoreno mjesto na Vežici. Nema nikoga! Pa nije valjda da mi sat kasni i da su krenuli bez mene. Čekam par minuta, radim krugove po Vežici, pa sve do Svetog Križa i skretanja za Dragu, ali nikoga ne nalazim... Pokušavam sa telefonskim pozivima, ali bezuspješno... Na koncu, oko 4:20 sjedam u auto i vraćam se doma, gdje odmah palim komp i provjeravam temu sa dogovorima oko putovanja. I tek onda shvaćam da je polazak dogovoren za 4:30!!! Uslijedilo je par telefonskih poziva i brže-bolje sjedanje u auto i pravac Čavle. Dobro je, ekipa me je sačekala i oko 4:45 konačno krećemo...
Početnu postavu u kombiju čine Kiki273, Mannas, NP-549, 5ar, LLeon i moja malenkost:
Oko sat i pol vožnje nam je trebalo do Lučkog, gdje nam se priključuje i Portos:
LLeona zaista privlače stupovi:
Vozači ranojutarnjih autobusa pozdravljaju nas uzdignutim palcem:
Dvadesetak minuta vožnje okolicom Zagreba, i slijedeći Portosove upute stižemo na mjesto gdje nas čeka ZlayoZg:
Prva jutarnja kaf'ca i tankanje dizela palo je na odmorištu Ježevo:
Blaže tehničke poteškoće s kombijem otklonjene su "u hodu":
Negdje kod Slavonskog broda stajemo kako bi "protegli noge" i pojeli štogod:
Paralelno sa autocestom ide pruga, a iza nje interesantno oblikovane poljoprivredne površine:
Nešto prije 10 sati prolazimo kroz Vinkovce. Prelazak preko Bosuta:
No, ne zadržavamo se u Vinkovcima, nego nastavljamo kroz Nuštar i Bršadin prema Vukovaru. Na ulazu u grad Vukovar nalazi se garaža Čazmatransa, a u njoj nešto jako interesantno - dva ex Autotrolejova MB O317:
NP-549 u ulozi vozača O317:
Putnici se probijaju do ulaznih vrata, šole je također spreman, samo da ispuši do kraja. U taškici u lijevoj ruci su vjerojatno cvikalice i lova...
Osim Mercedesa, tu su i jedan ex Autotrolejov TAM, i jedan SANOS (više o tome ovdje)
LLeon se također našao u ulozi šoleta (više u pozi prodaje karata nego vožnje):
Ljubazno osoblje garaže daje nam upute kako pronaći Vupikov pogon na Sajmištu. U krugu Vupika nailazimo na još jedan ex Autotrolejov bus - 575 u originalnom bojanju, još uvijek sa garažnim brojevima na svim stranama i vidljivim oznakama Autotroleja:
Nakon što smo foto-dokumentirali 575-icu, spuštamo se do Luke Vukovar. Moj prvi kontakt sa Dunavom:
Pile iz grupe Alisa pred dvadesetak godina spjevao je refren "Dunavom brodovi plove...
...da li se bar jedan zove Sanja?"
U krugu Luke Vukovar svoje radne zadatke čekaju dvije manevarke:
Ova plava je privukla posebnu pažnju railfanova:
U neposrednoj blizini dunavske luke nalazi se stari željeznički kolodvor Vukovar. Njegov izgled podsjeća na svu okrutnost koju je Vukovar pretrpio u ratu:
Dizalice u vukovarskoj luci također odmaraju:
Dobri stari "tadam-tadam" :
Međnik kojeg se prema potrebi može preseliti metar-dva naprijed ili natrag :
Bliži se podne, a sunce je već prilično upeklo. Dok neki razgledavaju i slikaju kolodvor i kolosjeke, drugi spas traže u 'ladu:
Vrijeme je za polazak dalje. Okupljanje kod kombija...
...i pravac kolodvor Vukovar-Borovo naselje. Prilično velika i lijepa kolodvorska zgrada obnovljena je poslije rata:
A ima i stup! Znate što to znači kad je LLeon u blizini? :
Maci (da, "maci", šta se čudite? Ako je množina od "vuk" - "vuci", onda je množina od "mak" - "maci"!):
I Zlayo, koji iz makova izlazi:
Portos je uočio nešto zanimljivo u daljini:
A dio ekipe se ponovo "montirao" u 'ladovinu:
Taman kad sam namontirao foto-aparat za "milenijsku", crkle baterije! Tako da, ovaj put, od "milenijske" - ništa!
Vraćamo se u centar Vukovara. Na ušću Vuke u Dunav nalazi se kameni križ - spomenik braniteljima Vukovara i Hrvatske.
U ime DPŽ "Štacion", svijeću je kod spomenika zapalio LLeon:
Činu su prisustvovali i članovi KLJŽ. ZlayoZg:
A s druge strane Dunava - nadzor granice:
Sa ovog mjesta lijepo se vidi još jedan simbol ratnih stradavanja i razaranja - novi vukovarski vodotoranj:
A u blizini je i stari vodotoranj:
Za odlazak na ručak odabrali smo restoran "Vrške" na Dunavu. Malo prigodne muzike, za uz klopu:
A jeo se bečki odrezak (da, da, znaaaam... Bilo bi u redu da smo jeli šarane ili fiš paprikaš, ali ja osobno - iako po ocu Dalmatinac, a po majci sa izvora Gacke - nisam neki ljubitelj ribe, pa sam se radije odlučio za nešto što se može "vilicom i nožem"):
Dok smo klopali, pored nas je prošao trajekt, krcat autima. Sudeći po tome koliko automobila istog tipa se nalazi na njemu, rekao bih da se radi o autima za daljnju prodaju:
Slijedeća postaja - već spomenuti novi vodotoranj:
Kao što je Portos već rekao, najveća oštećenja toranj ima na jugozapadnoj strani:
Mannas čita pločicu na kojoj piše da se vodotoranj obnavlja sredstvima građana Zadarske županije. Baš mi se ne čini kao da se obnavlja, a sudeći po onome što sam vidio dan ranije, ima i u Zadarskoj županiji štošta što bi trebalo isfinancirati...:
Registration date : 04.09.2008
Napuštamo Vukovar. Meni se i dalje po glavi mota ona pjesma Zvonka Bogdana "Dunave, Dunave, kraj tebe mi srce moje ostade...". Istim putem kojim smo i došli vraćamo se u Vinkovce. Zaustavljamo se pred kolodvorom. Kao i u Zadru, i ovdje su željeznički i autobusni kolodvor jedan do drugoga. Prvo se zapućujemo na autobusni:
Više o vinkovačkim autobusima OVDJE
Ispred vinkovačkog kolodvora također je izložena parnjača serije 51:
I spomenik željezničarima palim u Domovinskom ratu:
A na samom kolodvoru nevjerojatan muving!
Koliko tu ima šarenih ASEA!!!!
I dvije dizelke kakve se rijetko vide na našim prugama:
Evo i našeg Šveda! Njime ćemo do Osijeka:
Krećemo! Pored nas promiču usjevi raznih kultura:
"Širok šor, ledina... Čuvaj se, jedina, seoskih mangupa..."
Niz obnovljenih kuća u Antunovcu:
Stižemo u Osijek. Prvo što mi upada u oko je nova pasarela!
Iako nije otvorena, ljudi ju već koriste:
Pretpostavljam da je ovo sa zadnje slike dodatno motiviralo LLeona da se i sam popne:
Osiječki kolodvor sa "civilne" strane:
Krećemo u pješački đir Osijekom:
Tragovi drugog kruga lokalnih izbora još su na svakom koraku:
Suza mi na oko krene od nostalgije! Ovaj znak obilježio je riječku "dvojku" i mojih dvanaest godina putovanja za Krnjeva u školu u centar:
Možda i posljednja fotografija ovih tramvaja. Prema riječima Foxa sa zeljeznice.net, kasacija je počela već slijedeći dan:
Obilazimo osječku autobusnu garažu i tramvajsku remizu:
Usred lipnja:
O osječkim tramvajima i autobusima napisat ću koju riječ na temama koje se tiču njih.
Prije polaska prema Rijeci, uočavam jedan vrlo poznati arhitektonski detalj:
Zgrada identična onoj u Ogulinu u kojoj sam provodio ferije! (slika OVDJE)
Pokrcasmo se u kombi i krenusmo prema Zagrebu, odnosno Rijeci:
Stajemo još jednom kod Novske, opet kako bi protegnuli noge, prezalogajili i obrisali insekte sa šajbe :
Dućan sa sladoledom, klopom i cugom ne radi, ali zato radi suvenirnica:
Vrijeme je za sređivanje dojmova:
Već spominjana duga koja nas je pratila putem:
Naplatne kućice kod Zagreba. Ne znam koliko je ovom turistu pametno sa ovakvim tablicama i još ovim natpisom na okviru voziti po Hrvatskoj:
Još jedno kraće zastajanje u Zagrebu i promptno vraćanje u kombi:
Došlo je vrijeme da se oprostimo od Zlaye:
Pa onda i od Portosa (slikao sam, ali se Portos ne vidi od stupa, pa bolje da tu fotku i ne stavljam).
Riječki dio ekipe odlazi u suton:
To je to! Rastanak od ostatka ekipe na Čavlima:
Odličan izlet, super provod, luda ekipa! Nadam se da ćemo uskoro organizirati nešto slično. Do tada veliko hvala Kikiju, LLeonu, Mannasu, NP-u, 5ru, Portosu i Zlayi...
Više o vinkovačkim autobusima OVDJE
Ispred vinkovačkog kolodvora također je izložena parnjača serije 51:
I spomenik željezničarima palim u Domovinskom ratu:
A na samom kolodvoru nevjerojatan muving!
Koliko tu ima šarenih ASEA!!!!
I dvije dizelke kakve se rijetko vide na našim prugama:
Evo i našeg Šveda! Njime ćemo do Osijeka:
Krećemo! Pored nas promiču usjevi raznih kultura:
"Širok šor, ledina... Čuvaj se, jedina, seoskih mangupa..."
Niz obnovljenih kuća u Antunovcu:
Stižemo u Osijek. Prvo što mi upada u oko je nova pasarela!
Iako nije otvorena, ljudi ju već koriste:
Pretpostavljam da je ovo sa zadnje slike dodatno motiviralo LLeona da se i sam popne:
Osiječki kolodvor sa "civilne" strane:
Krećemo u pješački đir Osijekom:
Tragovi drugog kruga lokalnih izbora još su na svakom koraku:
Suza mi na oko krene od nostalgije! Ovaj znak obilježio je riječku "dvojku" i mojih dvanaest godina putovanja za Krnjeva u školu u centar:
Možda i posljednja fotografija ovih tramvaja. Prema riječima Foxa sa zeljeznice.net, kasacija je počela već slijedeći dan:
Obilazimo osječku autobusnu garažu i tramvajsku remizu:
Usred lipnja:
O osječkim tramvajima i autobusima napisat ću koju riječ na temama koje se tiču njih.
Prije polaska prema Rijeci, uočavam jedan vrlo poznati arhitektonski detalj:
Zgrada identična onoj u Ogulinu u kojoj sam provodio ferije! (slika OVDJE)
Pokrcasmo se u kombi i krenusmo prema Zagrebu, odnosno Rijeci:
Stajemo još jednom kod Novske, opet kako bi protegnuli noge, prezalogajili i obrisali insekte sa šajbe :
Dućan sa sladoledom, klopom i cugom ne radi, ali zato radi suvenirnica:
Vrijeme je za sređivanje dojmova:
Već spominjana duga koja nas je pratila putem:
Naplatne kućice kod Zagreba. Ne znam koliko je ovom turistu pametno sa ovakvim tablicama i još ovim natpisom na okviru voziti po Hrvatskoj:
Još jedno kraće zastajanje u Zagrebu i promptno vraćanje u kombi:
Došlo je vrijeme da se oprostimo od Zlaye:
Pa onda i od Portosa (slikao sam, ali se Portos ne vidi od stupa, pa bolje da tu fotku i ne stavljam).
Riječki dio ekipe odlazi u suton:
To je to! Rastanak od ostatka ekipe na Čavlima:
Odličan izlet, super provod, luda ekipa! Nadam se da ćemo uskoro organizirati nešto slično. Do tada veliko hvala Kikiju, LLeonu, Mannasu, NP-u, 5ru, Portosu i Zlayi...
Registration date : 04.09.2008
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Izlet u Slavoniju
» Kratki izlet do kolodvora Vrbovsko
» Kratak izlet do Rijeke
» Kratak izlet do Rijeke (II)
» Kratki izlet do kolodvora Vrbovsko
» Kratak izlet do Rijeke
» Kratak izlet do Rijeke (II)
Stranica 2 / 3.