Kolodvor Bibinje
5 posters
Stranica 1 / 1.
Kolodvor Bibinje
Ko je rekao da ja neću nikad stići u Bibinje? Svim strašnim pretskazanjima unatoč!
U Bibinje sam ušao preko Sukošana ili da malo pojasnim: Autoput, izlaz Zadar 2, pa onda neka prazna široka cesta, pa uska cesta i prolaz ispod pruge (ima poslije još jedan)...
I evo me...
Tko je rekao da Bibinje nemaju obilaznice? Ja ću pravo u centar pa kud puklo da puklo...
Puno crnogorice kroz koju se nazire pruga uz koju vozim
Odmah ratoborno
Tu je i ŽCPR, a netko je i rečenom Stipi ostavio poruku
Smjer Zadar...
... i smjer Knin
Ulica Gradišćanskih Hrvata presijeca prugu i zaštićena je rampom i svjetlosnim signalima
Donji stroj pruge je nekako čudno konstruiran – kao da je na izvorni nasip dodano uzdužno pojačanje od starih betonskih pragova među kojima je još jedan nasip?
Tampona k'o u priči, a u daljini jedna osoba šećka prugom...
Tračnice su masivne (60 kg/m' ?), a pragovi betonski
Eto i Šveda za Benkovac. Vozi k'o po jajima. Obratite pažnju na ranijespomenutu osobu koja je pričekala da prođe vlak pa se uredno vratila na prugu!
E, ovdje pragovi više nisu betonski
Polako napredujem prema Zadru sveudilj se raspitujući gdje je stanica. Niko pojma, svi sliježu ramenima...
Ni ovaj dugouhi nema pojma!
Još jedan dugouhi! Obratite pažnju na ular, gazda ga je sam načinio?
Evo još jednog zaslužnog druga iz nedavne nam prošlosti...
Dva usporedna podvožnjaka. Pruga se tu ne bi trebala račvati
Aha!, brundavka, sad ću dobiti informaciju...
Majstoru dugujem zahvalost za informaciju
Evo nje u punoj snazi i ljepoti...
... na čelu dugačkog vlaka
Pogled u smjeru Benkovca
U obranu stanovnika Bibinja i njihovih razmirica sa željeznicom moram istaknuti kako ih je onomad narodna vlast usrećila tako da im je položila prugu upravo po sredini mjesta (koje je duuugačko poput kobasice). Stoga su ovakva improvizirana rješenja za prolaz do prvog susjeda s druge strane pruge redovna pojava. Sve ostalo proizlazi iz toga
Kako mi je objasnilo, morao sam se vratiti, proći kroz one podvožnjake i proslijediti u pravcu Zadra dok ne naiđem na stanicu.
Evo – ŽCPbezR!
Leve je ne iti, rekli bi neki
Tu smo – odjavnica!
Netko je skrehao prozore pa se lijepo fotka
Luka Gaženica je odmah tu...
... i stanica Bibinje služi kao ranžirni kolodvor
Infrastrukturni detalji i mediteransko zelenilo
Našao hladovinu na I. peronu...
To je onaj moj vlak otprije
Ima i cisterna. Koliko su mi kasnije rekli – sve prazno
Stanična zgrada
Stari natpis i novi natpis
I. peron, I. kolosijek
Po rasporedu sjedalica, rekao bih da je to ono što smo nekoć zvali Crveni kutić
Nisam imao sužbenu majicu pa sam se sakrio iza plakata da me ne bude sram...
Putnička čekaonica
Putnička bagajna
Cjenik
Sat (radi!)
Peć (isključena)
Cvijeće (raste)
Prometni ured. Tu se tek vidi da je stanica velika
Šefa, naravno, nema
Priručno skladište (boju za drvenariju su, očito, već davno potrošili)
Evo i odgovora na čuveno pitanje (Imal' ćenife?)
Stanična zgrada je izrazito neugledan primjer željezničke arhitekture iz razdoblja Juge
A ktomu i nesolidno izvedena
Jedina prednost male visine je dosta dubok hlad ispod ove ploče
Česma ima udvostručen kapacitet napajanja
Evo, obavljeno, natrag pod podvožnjak pa dalje u plave daljine...
Dva dana kasnije, naletio sam u Zadru na ovaj plakat – ko voli pivat', ne može bit tako loš...
Naravno, ovo je samo preliminarna reportaža. Ima tu posla za cijeli, dobro organizirani forumaški desant!
Kao što se netko onomad potpisivao na nekom 4rumu: Bijo i preživijo!
U Bibinje sam ušao preko Sukošana ili da malo pojasnim: Autoput, izlaz Zadar 2, pa onda neka prazna široka cesta, pa uska cesta i prolaz ispod pruge (ima poslije još jedan)...
I evo me...
Tko je rekao da Bibinje nemaju obilaznice? Ja ću pravo u centar pa kud puklo da puklo...
Puno crnogorice kroz koju se nazire pruga uz koju vozim
Odmah ratoborno
Tu je i ŽCPR, a netko je i rečenom Stipi ostavio poruku
Smjer Zadar...
... i smjer Knin
Ulica Gradišćanskih Hrvata presijeca prugu i zaštićena je rampom i svjetlosnim signalima
Donji stroj pruge je nekako čudno konstruiran – kao da je na izvorni nasip dodano uzdužno pojačanje od starih betonskih pragova među kojima je još jedan nasip?
Tampona k'o u priči, a u daljini jedna osoba šećka prugom...
Tračnice su masivne (60 kg/m' ?), a pragovi betonski
Eto i Šveda za Benkovac. Vozi k'o po jajima. Obratite pažnju na ranijespomenutu osobu koja je pričekala da prođe vlak pa se uredno vratila na prugu!
E, ovdje pragovi više nisu betonski
Polako napredujem prema Zadru sveudilj se raspitujući gdje je stanica. Niko pojma, svi sliježu ramenima...
Ni ovaj dugouhi nema pojma!
Još jedan dugouhi! Obratite pažnju na ular, gazda ga je sam načinio?
Evo još jednog zaslužnog druga iz nedavne nam prošlosti...
Dva usporedna podvožnjaka. Pruga se tu ne bi trebala račvati
Aha!, brundavka, sad ću dobiti informaciju...
Majstoru dugujem zahvalost za informaciju
Evo nje u punoj snazi i ljepoti...
... na čelu dugačkog vlaka
Pogled u smjeru Benkovca
U obranu stanovnika Bibinja i njihovih razmirica sa željeznicom moram istaknuti kako ih je onomad narodna vlast usrećila tako da im je položila prugu upravo po sredini mjesta (koje je duuugačko poput kobasice). Stoga su ovakva improvizirana rješenja za prolaz do prvog susjeda s druge strane pruge redovna pojava. Sve ostalo proizlazi iz toga
Kako mi je objasnilo, morao sam se vratiti, proći kroz one podvožnjake i proslijediti u pravcu Zadra dok ne naiđem na stanicu.
Evo – ŽCPbezR!
Leve je ne iti, rekli bi neki
Tu smo – odjavnica!
Netko je skrehao prozore pa se lijepo fotka
Luka Gaženica je odmah tu...
... i stanica Bibinje služi kao ranžirni kolodvor
Infrastrukturni detalji i mediteransko zelenilo
Našao hladovinu na I. peronu...
To je onaj moj vlak otprije
Ima i cisterna. Koliko su mi kasnije rekli – sve prazno
Stanična zgrada
Stari natpis i novi natpis
I. peron, I. kolosijek
Po rasporedu sjedalica, rekao bih da je to ono što smo nekoć zvali Crveni kutić
Nisam imao sužbenu majicu pa sam se sakrio iza plakata da me ne bude sram...
Putnička čekaonica
Putnička bagajna
Cjenik
Sat (radi!)
Peć (isključena)
Cvijeće (raste)
Prometni ured. Tu se tek vidi da je stanica velika
Šefa, naravno, nema
Priručno skladište (boju za drvenariju su, očito, već davno potrošili)
Evo i odgovora na čuveno pitanje (Imal' ćenife?)
Stanična zgrada je izrazito neugledan primjer željezničke arhitekture iz razdoblja Juge
A ktomu i nesolidno izvedena
Jedina prednost male visine je dosta dubok hlad ispod ove ploče
Česma ima udvostručen kapacitet napajanja
Evo, obavljeno, natrag pod podvožnjak pa dalje u plave daljine...
Dva dana kasnije, naletio sam u Zadru na ovaj plakat – ko voli pivat', ne može bit tako loš...
Naravno, ovo je samo preliminarna reportaža. Ima tu posla za cijeli, dobro organizirani forumaški desant!
Kao što se netko onomad potpisivao na nekom 4rumu: Bijo i preživijo!
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: Kolodvor Bibinje
Sto da se kaze nego, odlicno! No, to sam vec rekao na drugom forumu.
Ovdje cu samo ponoviti da uzivam...
Barney
Ovdje cu samo ponoviti da uzivam...
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
Eto Pfaff nam je prikazao i to famozno Bibinje koje biju tamo neki htjeli da zaobiđu, a sam kolodvor izgleda dosta jadno.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Ajd me prosvijetlite ako sam u krivu ... Bibinje je u biti predgrađe Zadra. U neku ruku!
Gost- Gost
Kako bih ti to usporedio sa nečim lokalnim?
Evo 'vako: Bibinje i Zadar otprilike kao Rijeka i Kostrena, samo što nema uvale između. Kreneš JTC-om prema Biogradu i Šibeniku i čim izađeš iz Zadra prolaziš kroz Bibinje, s time što je samo mjesto Bibinje smješteno između magitrale i mora (nešto kao Klenovica ili Mošćenička draga). Odmah poslije table koja označava izlaz iz Zadra (nakon postrojenja SAS-a i Liburnijine garaže) nalazi se skretanje lijevo za centar Bibinja, a nakon par kilometara, blizu mjesta gdje željeznica siječe JTC (pretposljednja slika) ta se cesta opet spaja na magistralu. Ako tako gledaš, JTC zbilja ima funkciju obilaznice Bibinja.
Pfaff, otići u Bibinje sa RI tablicama, u majici KLJŽ ili Štaciona, fotkati željeznicu i razgovarati sa "omraženim" željezničarima... E, za to treba i hrabrosti! Ili si išao rent a carom i nosio majicu na "Heroja, a ne zločinca"?
Evo 'vako: Bibinje i Zadar otprilike kao Rijeka i Kostrena, samo što nema uvale između. Kreneš JTC-om prema Biogradu i Šibeniku i čim izađeš iz Zadra prolaziš kroz Bibinje, s time što je samo mjesto Bibinje smješteno između magitrale i mora (nešto kao Klenovica ili Mošćenička draga). Odmah poslije table koja označava izlaz iz Zadra (nakon postrojenja SAS-a i Liburnijine garaže) nalazi se skretanje lijevo za centar Bibinja, a nakon par kilometara, blizu mjesta gdje željeznica siječe JTC (pretposljednja slika) ta se cesta opet spaja na magistralu. Ako tako gledaš, JTC zbilja ima funkciju obilaznice Bibinja.
Pfaff, otići u Bibinje sa RI tablicama, u majici KLJŽ ili Štaciona, fotkati željeznicu i razgovarati sa "omraženim" željezničarima... E, za to treba i hrabrosti! Ili si išao rent a carom i nosio majicu na "Heroja, a ne zločinca"?
Registration date : 04.09.2008
Moram ga komentirat, naprosto moram...
Dobro je, Pfaff, dobro...
O, pa to je crnoizgorica.Pfaff je napisao/la:Puno crnogorice kroz koju se nazire pruga uz koju vozim
Jel' to ulica Tute Bugarina?Pfaff je napisao/la:Odmah ratoborno
A kome da mi budemo zahvalni za informaciju? Ili sam ja nešto propustio?Pfaff je napisao/la:Dva usporedna podvožnjaka. Pruga se tu ne bi trebala račvati ... Majstoru dugujem zahvalost za informaciju
Glavno je da je i prijestolje tu!Pfaff je napisao/la:Po rasporedu sjedalica, rekao bih da je to ono što smo nekoć zvali Crveni kutić
Gle, nema povratne za Zadar. Znači li to da se iz Bibinja samo odlazi u bliki mu (ali ipak) GRAD - tj. tko jednom ode, taj se više ne vraća?Pfaff je napisao/la:Cjenik
Registration date : 14.05.2008
Moram mu odgovorit, naprosto moram :wave:gaspa je napisao/la:Moram ga komentirat, naprosto moram...O, pa to je crnoizgorica.Pfaff je napisao/la:Puno crnogorice kroz koju se nazire pruga uz koju vozimJel' to ulica Tute Bugarina?Pfaff je napisao/la:Odmah ratobornoA kome da mi budemo zahvalni za informaciju? Ili sam ja nešto propustio?Pfaff je napisao/la:Dva usporedna podvožnjaka. Pruga se tu ne bi trebala račvati ... Majstoru dugujem zahvalost za informacijuGlavno je da je i prijestolje tu!Pfaff je napisao/la:Po rasporedu sjedalica, rekao bih da je to ono što smo nekoć zvali Crveni kutićGle, nema povratne za Zadar. Znači li to da se iz Bibinja samo odlazi u bliki mu (ali ipak) GRAD - tj. tko jednom ode, taj se više ne vraća?Pfaff je napisao/la:Cjenik
1. Crnoizgorica? Luuuda formulacija. I like it!
2. Y.. te Tuta Bugarin! Mislim da se radi o onom "našem" što sa Šešeljem igra ping-pong
3. Majstor šofer od loksa brundalica. On mi je pokazao di je stan'ca
Na ostalom Ti fala, pače, neizmjerna!
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Stranica 1 / 1.