Skitam se i snimam
+6
Pfaff
ivog
Narcis
kiki273
Phalanx
kico101
10 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Skitam se i snimam
Dragi kolege forumaši, u ovoj temi će biti fotke koje nastanu usput na nekom od izleta s mojom najdražom. Za početak, evo nekoliko detalja iz Krapinsko-Zagorske županije.
Putem prema postojbini krapinskog pračovjeka, na putu nam se našao ŽCP:
Tko zna što bi rekli naši pretci na ovakvo prometalo:
Ode:
Jedan detalj, tek toliko da se vidi koliki je radijus pruge u dolasku na ovak ŽCP:
A ovo je pogled u suprotnom smjeru:
Za kraj ( zasad ) pogled na napuštenu zagorsku prugu-Ulazak u postaju Zagorska Sela ( kod Kumrovca ):
Na kolodvoru:
Do slijedećeg skitanja, pozdrav.
Putem prema postojbini krapinskog pračovjeka, na putu nam se našao ŽCP:
Tko zna što bi rekli naši pretci na ovakvo prometalo:
Ode:
Jedan detalj, tek toliko da se vidi koliki je radijus pruge u dolasku na ovak ŽCP:
A ovo je pogled u suprotnom smjeru:
Za kraj ( zasad ) pogled na napuštenu zagorsku prugu-Ulazak u postaju Zagorska Sela ( kod Kumrovca ):
Na kolodvoru:
Do slijedećeg skitanja, pozdrav.
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Re: Skitam se i snimam
Jel ulaz u Nalazište Hušnjakovo jako daleko od kolodvora u Krapini (by foot)?
Phalanx- Moderator
- Broj postova : 545
Narcis i ja smo lani posjetili Krapinu,očito je u međuvremenu kemijski bio na djelu
Kolodvor je odmah iza onog zavoja gdje je 7121 014.Phalanx je napisao/la:Jel ulaz u Nalazište Hušnjakovo jako daleko od kolodvora u Krapini (by foot)?
kico101- Moderator
kico101 je napisao/la:Kolodvor je odmah iza onog zavoja gdje je 7121 014.Phalanx je napisao/la:Jel ulaz u Nalazište Hušnjakovo jako daleko od kolodvora u Krapini (by foot)?
Odlično - onda treba vlakom do naših Krapinjonaca! Mada čujem da se Muzej renovira, i da će bit nešto ultra dobro kad se obnovi...
Phalanx- Moderator
Bilo pred nedavno na "Dobro jutro Hrvatska" da su nabavili iz Francuske nekoliko novih likova u prirodnoj veličini i dosta vjerno izgledaju! Rečeno je da su rađeni na bazi nekakvog silikona. I da su koštali brdo eurotića.
Gost- Gost
Ovo sam ja na kolodvoru u Krapini a ovo lijevo od mene je jedna zgodna prometnica (jel'se tako kaže?)
Zadnja promjena: kico101; uto 25 oľu 2008 - 21:50; ukupno mijenjano 1 put.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
Šteta da ovu "prometnicu" nisi uhvatio malo bolje. Naime i Ja i Kiki kad smo bili u Krapini išli smo sa Macosom do Zaboka i natrag, mislim da se radi o istoj osobi. Otprema vlakove i radi na kolodvorskoj blagajni. Inače post ti je
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
A dečki, trebate koju sliku s ove pruge?
Kaj mislite tko ih ima...
Nego, sam kolodvor je udaljen kojih 7 minuta pješke do nalazišta, makar na istoj udaljenosti je i stajalište Doliće, mogu reći da je nalazište točno na pol puta..
A kaj se tiče muzeja, bio sam unutra prije nego su ga ostaklili i moram priznati da bude zgodno to zgledalo..
Nego, sam kolodvor je udaljen kojih 7 minuta pješke do nalazišta, makar na istoj udaljenosti je i stajalište Doliće, mogu reći da je nalazište točno na pol puta..
A kaj se tiče muzeja, bio sam unutra prije nego su ga ostaklili i moram priznati da bude zgodno to zgledalo..
ivog- Broj postova : 63
Registration date : 19.03.2008
Slike?
Uvijek!
Uvijek!
Naravno da hoćemo slike s te pruge, vozili smo se po njoj ali je nismo istraživali.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
ivog je napisao/la:Nego, sam kolodvor je udaljen kojih 7 minuta pješke do nalazišta, makar na istoj udaljenosti je i stajalište Doliće, mogu reći da je nalazište točno na pol puta..
Kad bi ti radovi oko muzeja mogli bit gotovi?
Phalanx- Moderator
S obzirom da se povela rasprava o muzeju Krapinskog pračovjeka, nadam se da mi nećete zamjeriti na malo kratke promidžbe ovog lokaliteta ( da ne moram više puta slati na pm-ove ).
Za one koji nisu bili, evo pogleda na Krapinu iz pravca trškog vrha prema zapadu:
Na trgu Ljudevita Gaja:
i njegov spomenik:
Most u Ulici D.G.Krambergera:
Idemo sada u područje nalazišta Krapinskog pračovjeka. Evo jednog ( sa svojim kompićem ):
U sklopu parka nalazi se i stalna postava kiparske radionice. Ovo je dio skulptura:
Spomen ploča istraživaču D.G.Krambergeru:
Dva detalja unutrašnjosti muzeja:
Radni naslov-kako su nastali inžinjeri:
Prethistorijski međed ili što je od njega ostalo:
Prethistorijski istraživač:
Ulaz u vanjski dio muzeja:
Čitav park je jako lijepo ( čini se nedavno ) uređen sa brojnim stazicama i ogradom:
Atletika krapinskog pračovjeka-lijevo možete vidjeti prabacača kugle, a desno pragolfera:
Hrvanje ljudsko-medvjeđim stilom:
Inače, unutrašnji dio muzeja obiluje okaminama i odljevima raznih životinjskih vrsta od najranije povjesti do kvartara sa izvrsnim opisima dijagramima, slikama i drugo. Ako želite podrobno proučiti sve što se tamo nudi, sat vremena je malo, a ako želite turistički proći, dovoljno vam je 20-tak minuta. Vanjski dio parka možete proučiti za otprilike isto toliko vremena. Ulaznica je 20 kn. Preporučam svima koji se zateknu u Krapini da posjete ovo mjesto. Usput, u sklopu muzeja je i kafić.
Pozdrav uz još jednog prijatelja:
Za one koji nisu bili, evo pogleda na Krapinu iz pravca trškog vrha prema zapadu:
Na trgu Ljudevita Gaja:
i njegov spomenik:
Most u Ulici D.G.Krambergera:
Idemo sada u područje nalazišta Krapinskog pračovjeka. Evo jednog ( sa svojim kompićem ):
U sklopu parka nalazi se i stalna postava kiparske radionice. Ovo je dio skulptura:
Spomen ploča istraživaču D.G.Krambergeru:
Dva detalja unutrašnjosti muzeja:
Radni naslov-kako su nastali inžinjeri:
Prethistorijski međed ili što je od njega ostalo:
Prethistorijski istraživač:
Ulaz u vanjski dio muzeja:
Čitav park je jako lijepo ( čini se nedavno ) uređen sa brojnim stazicama i ogradom:
Atletika krapinskog pračovjeka-lijevo možete vidjeti prabacača kugle, a desno pragolfera:
Hrvanje ljudsko-medvjeđim stilom:
Inače, unutrašnji dio muzeja obiluje okaminama i odljevima raznih životinjskih vrsta od najranije povjesti do kvartara sa izvrsnim opisima dijagramima, slikama i drugo. Ako želite podrobno proučiti sve što se tamo nudi, sat vremena je malo, a ako želite turistički proći, dovoljno vam je 20-tak minuta. Vanjski dio parka možete proučiti za otprilike isto toliko vremena. Ulaznica je 20 kn. Preporučam svima koji se zateknu u Krapini da posjete ovo mjesto. Usput, u sklopu muzeja je i kafić.
Pozdrav uz još jednog prijatelja:
kico101- Moderator
Phalanx je napisao/la:Kad bi ti radovi oko muzeja mogli bit gotovi?
Ah čuj, trebali su biti prije nekoliko godina, ali zbog raznih svađa i neslaganja između raznih strana, malo se ooootegnulo...
Naravno u pitanju su bili nofci..
I još jedan apsurd, koliko sam bio načuo da su na kraju jedne godine morali vratiti ministarstvu dooobar dio novaca, a dobivali su ih puno, jer ih nisu uspjeli utrošit u izgradnju..
A i kad se sjetim kad su skopali rupu za sam muzej, pa su sagradili temelje, pa je to sve čekalo nekoliko godina da se opet to pokrene, pa su bili uspjeli zbetonirat cijeli muzej, al onda je opet stalo, pa opet krenuo...
Mislim da se već gradi dobrih 10 godina, kao da grade Ajfelof toranj ili Petronas towers ili kaj ja znam kaj, a ne neki relativno mali muzej...
Sad se dogodila još jedna zgodna stvarčica, otvorena je autocesta, di sad svi turisti zaobilaze Krapinu i samo zagorje u širokom luku, a promocija je naravno izostala...
Je da se dijele promotivni letci na granici, ali to je sve samo općenito o Hrvatskoj i u 90% slučajeva forsira se morski turizam, a onaj letak o zagorju, je toliko loš i jadan da stranca sigurno neće zaintrigirati da skrene s autoceste i ie malo istraživati i eventualno produži boravak još dan - dva na kontinentu..
Zatim još jednu stvar moram spomenuti i dosta sam laprdao, radno vrijeme muzeja je u banani, radi od 9 -15 i ljeti od 9 - 17 što je za takvo nalazište stvarno glupo, pogotovo ako žele privući velik broj posjetitelja..
Trebali bi raditi najmanje do 20h, jer po ljetu se do onda i vidi, a turista sigurno ima i u to doba...
Tnx obojici! kico101 jer me sad definitivno zagrijao ovim fotkama da odem do Homo neantheralensisa, a ivogu na pojašnjenju "kako stvari funkcioniraju" tamo. Ja sam prije najmanje dvije-tri godine vidio na TVu reportažu o izgradnji tog novog dijela muzeja, i svako ljeto odgađam posjet u stilu "ma sad će oni to završit, pa da vidim novu verziju". Samo od nove verzije...
Phalanx- Moderator
Phalanx je napisao/la:Tnx obojici! kico101 jer me sad definitivno zagrijao ovim fotkama da odem do Homo neantheralensisa, a ivogu na pojašnjenju "kako stvari funkcioniraju" tamo. Ja sam prije najmanje dvije-tri godine vidio na TVu reportažu o izgradnji tog novog dijela muzeja, i svako ljeto odgađam posjet u stilu "ma sad će oni to završit, pa da vidim novu verziju". Samo od nove verzije...
E, onda se javiš kad dođeš..
Evo par slika u blizini nalazišta..
Evo kaj je iza zavoja (nije odmah kolodvor)..
I ostale..
Evo kaj je iza zavoja (nije odmah kolodvor)..
I ostale..
ivog je napisao/la:E, onda se javiš kad dođeš..
Dogovoreno! A do tada tebi pozdrav iz Fiume...
Phalanx- Moderator
Na ovoj slici https://2img.net/h/i152.photobucket.com/albums/s165/ivog/IMG_1830.jpg što je u zgradi na brijegu?
Gost- Gost
thomcro je napisao/la:Na ovoj slici https://2img.net/h/i152.photobucket.com/albums/s165/ivog/IMG_1830.jpg što je u zgradi na brijegu?
To je Krapinski stari grad, trenutno u njoj nema ništa, mislim da samo neki stari arhiv i tak, a trebao bi se obnoviti i urediti kao muzej, ali to sve stoji i čeka bolje dane..
Je i oko njega su nađene iskopine obrambenog zida, pa sad to iskopavaji i zabranjeno je ići tamo, ustvari sve je ograđeno...
Je, a kad sam se već i zapričao, tj. thomcro me piknuo s tim, da vam velim i staru legendu koja uključuje stari grad...
Ovak, živjeli su sestra Vilima, te braća Čeh, Leh i Meh tu gore..
Imali su kožni most od tog starog grada na drugu stranu (tam di je nalazište)..
I živjeli su oni sretno i veselo, ali jednog dana ona je nekaj izdala svoju braću, mislim da Rimljanima i da je ljubovala s nekim vojskovođom, te su ju braća zazidali u zid starog grada, a oni pobjegli na sjever, tako da je Čeh osnovao Češku, Leh Poljsku, a Meh Rusiju (nadam se da ih nisam pobrkal)..
Da li je taj stari most bio blizu ovoga?
kico101- Moderator
kico101 je napisao/la:Da li je taj stari most bio blizu ovoga?
Čuj, priča o tom mostu je legenda i nezna se točno di je išao, ak je išao, a recimo da je bio u blizini, ali na većoj visini, jer je spajao 2 brda..
Da malo osvježim temu. Nema baš nekakve veze sa željeznicom ni prometalima raznih vrsta, već jedino sa prekrasnom prirodom. S obzirom da su uvjeti za fotkanje bili idealni, evo nekoliko impresija sa izleta na vrh Učke-nedjelja 23.11.2008.
Pogled sa Poklona prema Rijeci:
Iako sam čuo puno verzija, nisam baš uvjeren što bi ova kamena građevina lijevo
trebala predstavljati:
Za putnika namjernika postoji nekoliko opcija, pa kome kako odgovara:
Pogodi temperaturu zraka ( oko 14,00 ):
Bukvovina:
Putem prema vrhu zastajemo kod bijelih stijena-pogled prema Kvareneru i Kvarneriću:
Prema Knezgradu:
Krajolik uz bijele stijene:
Krk i planinski masiv u pozadini:
Cesta prolazi uz trusne stijene:
Marina Ičići i Rijeka:
Prema Matuljskom kraju i Klani:
Pogled sa Poklona prema Rijeci:
Iako sam čuo puno verzija, nisam baš uvjeren što bi ova kamena građevina lijevo
trebala predstavljati:
Za putnika namjernika postoji nekoliko opcija, pa kome kako odgovara:
Pogodi temperaturu zraka ( oko 14,00 ):
Bukvovina:
Putem prema vrhu zastajemo kod bijelih stijena-pogled prema Kvareneru i Kvarneriću:
Prema Knezgradu:
Krajolik uz bijele stijene:
Krk i planinski masiv u pozadini:
Cesta prolazi uz trusne stijene:
Marina Ičići i Rijeka:
Prema Matuljskom kraju i Klani:
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 1 / 4.