Skitam se i snimam
+6
Pfaff
ivog
Narcis
kiki273
Phalanx
kico101
10 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Skitam se i snimam
Vrlo lijepo. Osobito zahvalan na detaljnimi posnetkimi žičnice. Ja te naprave jako volim - časkom si gore pa opet dolje. Jedino mi ni všeč kad ih imenujejo 'nihalna', al' što se tu može!
Hvala na posveti, ali pravo na autorstvo za prvi uopće post s pernatim stvorovima polaže guzda kiki! (Ali neka Te to ne obeshrabri )kico101 je napisao/la:I na kraju, samo za kolegu Pfaffa-pernata stvorenja:
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Zanimljivo da baš ovu, vogelsku, zovu nihalka, iako bi to prije zaslužila ona na Veliku Planinu koja te digne 800 m samo po žici, bez ijednog jedinog stupa između krajnjih stanica.Pfaff je napisao/la:Jedino mi ni všeč kad ih imenujejo 'nihalna', al' što se tu može!
Registration date : 14.05.2008
... a onda te još dočeka i sedežnica. No prizor na vrhu je nevjerovatan (osim ako ne naletiš na magluštinu )gaspa je napisao/la:Zanimljivo da baš ovu, vogelsku, zovu nihalka, iako bi to prije zaslužila ona na Veliku Planinu koja te digne 800 m samo po žici, bez ijednog jedinog stupa između krajnjih stanica.Pfaff je napisao/la:Jedino mi ni všeč kad ih imenujejo 'nihalna', al' što se tu može!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Planinarski pohod "100 ženskeh na Planike"
U nedjelju 11.03. odvijao se jubilarni 4. po redu planinarski pohod "100 ženskeh na Planike" ( trebao se odviti 04.03., ali je najavljivano loše vrijeme, pa se odustalo ), povodom 8. marta ( ožujka, marača,... ). Organizaciju je izvanredno odradilo planinarsko društvo Lisina kojima se ovim povodom i zahvaljujem ( tko zna, možda postoji koji član i ovdje ).
Kažu 100 ženskeh. Pa dobro, ni ih morda bilo baš 100, ali 3 dupkom popunjena Regija vozila su oko 150 ljudi. Polazak z Matuj sprid ******* ( ne smijem reklamirat, ali to je bivši restoran Turist ) na 8 ur. Iskrcaj na Poklonu ( na fotki se ne vidi da ima dosta vjetra, a ni temperatura nije ušla u objektiv ):
Nakon aklimatizacije, grupa kreće prema zapadu, prvo asfaltom, ali ubrzo bijelom cestom prema prvom cilju - najvišem vrhu Ćićarije. Malo okupljanje radi milenijskog fotografiranja ( bil je tu i fotoreporter NL koji subotom lovi face po Korzu ):
Nakon formalizama, poprilična grupa još uvijek puna snage napreduje prema zapadu ( ah, kakva ofucana metafora ):
No, nemojte misliti da je cijeli put ovako lagan. Nakon nekog vremena uspon postaje sve veći i počinju kapi znoja. Na vrhu uspona, na sedlu između Velog i Malog Planika dočekuju nas GSSovci sa kolačima. Taman. Dugo mi nisu tako dobro sjeli. Mali odmor i kreće završni uspon na Veli Planik:
Napreduje se sa više strana:
Da, kondicija je nekad bila ponešto bolja, pa valja malo i odmorit:
Pejzaž je fantastičan ( morate mi oprostiti na maloj euforiji koja me uvijek ponese kada se uspinjem na neki dio Učke ili Ćićarije ):
Konačno vrh, Veli Planik, 1272 mnm:
Nakon nešto dužeg predaha, valja se spustit. Ali to nije lako kao što bi pomislili, štovani kolege forumaši. Radi se o strani sakrivenoj od Sunca, strmoj stazi pokrivenoj lišćem ispod kojega vrebaju ledene ploče. Uz popriličan broj sudionika koji se dobro ispružio ( srećom nisam bio među njima ), na sreću bez ozljeda, planinarska zmija postupno napreduje prema Koritima:
Nakon dosta spusta izlazimo na čistinu sa koje se otvara pogled na sve četiri strane svijeta. Ovdje se već osjećaju kilometri pod nogama:
A onda , iznenada, ničim izazvano, iza zavoja pojavljuje se lijepo uređena padina skrivena borovima, sa planinarskom kućicom drvenim klupicama i već poredanim tanjurima maneštre i kruhom. No, prije toga, kao što i priliči 8. martu sve žene dobivaju crveni karanfil i bedž za uspomenu na pohod. Ne treba ni spominjati da je glad i izvrsna maneštra potpuno zasjenila želju za fotografiranjem, pa si pokušajte zamisliti kako je bilo.
Nakon okrijepe, spuštamo se u Korita. Prelazimo preko vododerine ( s obzirom na trenutnu sušu teško je zamisliti vodu ovdje ):
Konačno, Korita i Brajkova stijena:
Zašto Korita? Pa zbog ovoga:
Malo opisa:
Nakon Korita slijedi kameniti spust nakon kojega stižemo u slikovito seoce sakriveno u bespućima Ćićarije-Brgudac:
Svega 500 metara dalje sam tamo negdje u svibnju 1998-me bijo 2 tjedna na vojnom taboru. Tko bi rekao.
Regioji nas spremno čekaju:
Doista izvrsno organiziran i popraćen pohod, odlična ekipa i prekrasan ranoproljetni dan.
Do slijedećeg skitanja, pozdrav od Kićota.
Kažu 100 ženskeh. Pa dobro, ni ih morda bilo baš 100, ali 3 dupkom popunjena Regija vozila su oko 150 ljudi. Polazak z Matuj sprid ******* ( ne smijem reklamirat, ali to je bivši restoran Turist ) na 8 ur. Iskrcaj na Poklonu ( na fotki se ne vidi da ima dosta vjetra, a ni temperatura nije ušla u objektiv ):
Nakon aklimatizacije, grupa kreće prema zapadu, prvo asfaltom, ali ubrzo bijelom cestom prema prvom cilju - najvišem vrhu Ćićarije. Malo okupljanje radi milenijskog fotografiranja ( bil je tu i fotoreporter NL koji subotom lovi face po Korzu ):
Nakon formalizama, poprilična grupa još uvijek puna snage napreduje prema zapadu ( ah, kakva ofucana metafora ):
No, nemojte misliti da je cijeli put ovako lagan. Nakon nekog vremena uspon postaje sve veći i počinju kapi znoja. Na vrhu uspona, na sedlu između Velog i Malog Planika dočekuju nas GSSovci sa kolačima. Taman. Dugo mi nisu tako dobro sjeli. Mali odmor i kreće završni uspon na Veli Planik:
Napreduje se sa više strana:
Da, kondicija je nekad bila ponešto bolja, pa valja malo i odmorit:
Pejzaž je fantastičan ( morate mi oprostiti na maloj euforiji koja me uvijek ponese kada se uspinjem na neki dio Učke ili Ćićarije ):
Konačno vrh, Veli Planik, 1272 mnm:
Nakon nešto dužeg predaha, valja se spustit. Ali to nije lako kao što bi pomislili, štovani kolege forumaši. Radi se o strani sakrivenoj od Sunca, strmoj stazi pokrivenoj lišćem ispod kojega vrebaju ledene ploče. Uz popriličan broj sudionika koji se dobro ispružio ( srećom nisam bio među njima ), na sreću bez ozljeda, planinarska zmija postupno napreduje prema Koritima:
Nakon dosta spusta izlazimo na čistinu sa koje se otvara pogled na sve četiri strane svijeta. Ovdje se već osjećaju kilometri pod nogama:
A onda , iznenada, ničim izazvano, iza zavoja pojavljuje se lijepo uređena padina skrivena borovima, sa planinarskom kućicom drvenim klupicama i već poredanim tanjurima maneštre i kruhom. No, prije toga, kao što i priliči 8. martu sve žene dobivaju crveni karanfil i bedž za uspomenu na pohod. Ne treba ni spominjati da je glad i izvrsna maneštra potpuno zasjenila želju za fotografiranjem, pa si pokušajte zamisliti kako je bilo.
Nakon okrijepe, spuštamo se u Korita. Prelazimo preko vododerine ( s obzirom na trenutnu sušu teško je zamisliti vodu ovdje ):
Konačno, Korita i Brajkova stijena:
Zašto Korita? Pa zbog ovoga:
Malo opisa:
Nakon Korita slijedi kameniti spust nakon kojega stižemo u slikovito seoce sakriveno u bespućima Ćićarije-Brgudac:
Svega 500 metara dalje sam tamo negdje u svibnju 1998-me bijo 2 tjedna na vojnom taboru. Tko bi rekao.
Regioji nas spremno čekaju:
Doista izvrsno organiziran i popraćen pohod, odlična ekipa i prekrasan ranoproljetni dan.
Do slijedećeg skitanja, pozdrav od Kićota.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Kakvo lijepo podsjećanje na (moje) mlade dane. Hvala. Prvi put sam promašio Planik i, umjesto njega, otkrio Orlovu stenu i Brložnik, a drugi put nisam sišao u Brgudac (nije mi ni bila namjera) nego u Zvoneća (šteta, onda još NP nije vozio tu liniju). Iako mi je ostao u pameti kao jedan od lakših (iako dugotrajnijih) pohoda (eh, mlade godine), sad sam se prisjetio završnog uspona kroz kamenjar.
A kad idemo na Obruč?
A kad idemo na Obruč?
Registration date : 14.05.2008
Bude, bude, da ulovim daha.gaspa je napisao/la:
A kad idemo na Obruč?
Obožavam planine, ali slobodnog vremena je tako malo. Bit će bolje.
P.S. Kada budem išao neorganizirano, javim se najvećem stručnjaku za karte na ovim prostorima.
kico101- Moderator
Tulove Grede
NAkon podosta vremena, slijedi jedno prisjećanje na ljetni đir starom cestom od Obrovca do Tulovih greda ( cesta nastavlja do Svetog Roka, ali... drugi put ). Linija kretanja:
Stara cesta za Sveti Rok preko Velebita se odvaja od ceste Jasenice-Zaton obrovački negdje u blizini bivše tvornice glinice, a zatim relativno uska, zavojita, ali asfaltirana cesta vodi nas 12 km do iznad južnog portala tunela Sveti Rok. Ljudi nema, ali ima ovih slatkih životinjica:
Ubrzo nakon prelaza iznad južnog portala tunela Sveti Rok započinje bijela cesta. Prošao sam njome 8 km ( otprilike kao udaljenost od raskrižja na Kamenjaku do Platka ), ali pejzaž je bogat iznimnim ljepotama, pa neću puno pričati, već puštam da fotografije govore za sebe:
Ovu prašinu podižu terenci koji bjelom cestom jure kao po autocesti. Moja "lada njiva" to njet možje.
Pogled na odmorište Marune i Novigradsko more u pozadini:
Šikana ( i odmor za ladu njivu ):
Portal tunela iz sokolove perspektive:
Pogled na dio koji smo prošli ( ali vratit ćemo se da detaljnije pogledamo ove zgrade u daljini ):
Još dalje:
A viđ grote:
Mi nastavljamo uspon:
Kako li uspjeva ovo drvo na ovakvoj vjetrometini?
NApredujemo dalje:
Pejzaž u blizini Tulovih greda:
Pogled prema Lici:
Pozicija:
Veliki Joe:
Proučavanje situacije:
Stara cesta za Sveti Rok preko Velebita se odvaja od ceste Jasenice-Zaton obrovački negdje u blizini bivše tvornice glinice, a zatim relativno uska, zavojita, ali asfaltirana cesta vodi nas 12 km do iznad južnog portala tunela Sveti Rok. Ljudi nema, ali ima ovih slatkih životinjica:
Ubrzo nakon prelaza iznad južnog portala tunela Sveti Rok započinje bijela cesta. Prošao sam njome 8 km ( otprilike kao udaljenost od raskrižja na Kamenjaku do Platka ), ali pejzaž je bogat iznimnim ljepotama, pa neću puno pričati, već puštam da fotografije govore za sebe:
Ovu prašinu podižu terenci koji bjelom cestom jure kao po autocesti. Moja "lada njiva" to njet možje.
Pogled na odmorište Marune i Novigradsko more u pozadini:
Šikana ( i odmor za ladu njivu ):
Portal tunela iz sokolove perspektive:
Pogled na dio koji smo prošli ( ali vratit ćemo se da detaljnije pogledamo ove zgrade u daljini ):
Još dalje:
A viđ grote:
Mi nastavljamo uspon:
Kako li uspjeva ovo drvo na ovakvoj vjetrometini?
NApredujemo dalje:
Pejzaž u blizini Tulovih greda:
Pogled prema Lici:
Pozicija:
Veliki Joe:
Proučavanje situacije:
Zadnja promjena: kico101; ned 27 lis 2013 - 20:01; ukupno mijenjano 1 put.
kico101- Moderator
Tulove Grede
Valja poć natrag:
Lada njiva utopljena u pejzaž:
Tulove grede iz neobične perspektive.
U objektiv lovim ono što nisam na putu prema vrhu:
Ovaj me avto stalno prati:
Zadržavamo se na serpentini gdje se nalaze neki gospodarski objekti i crkvica. Iskreno, ne znam kako se pozicija zove ( znam da će netko to već objasniti ), ali to ne znači da ne mogu sve ovjekovječiti fotoaparatom:
Na ovom području vodile su se teške borbe u domovinskom ratu i mnogo je podsjetnika na te dane. Smatram potrebnim da to posebno izdvojim:
Za kraj nešto nevezano uz ovo prethodno, ali ipak neka bude evidentirano:
Do slijedećeg putopisa, pozdrav.
Lada njiva utopljena u pejzaž:
Tulove grede iz neobične perspektive.
U objektiv lovim ono što nisam na putu prema vrhu:
Ovaj me avto stalno prati:
Zadržavamo se na serpentini gdje se nalaze neki gospodarski objekti i crkvica. Iskreno, ne znam kako se pozicija zove ( znam da će netko to već objasniti ), ali to ne znači da ne mogu sve ovjekovječiti fotoaparatom:
Na ovom području vodile su se teške borbe u domovinskom ratu i mnogo je podsjetnika na te dane. Smatram potrebnim da to posebno izdvojim:
Za kraj nešto nevezano uz ovo prethodno, ali ipak neka bude evidentirano:
Do slijedećeg putopisa, pozdrav.
kico101- Moderator
Baš fino bauljanje po vrhovima Velebita I meni je želja jednom otić gore.
- Broj postova : 6447
Ćemo poć. Samo se javi. Put san zapamtil.
Jedino zima ni baš najbolje vrijeme za poć gori.
Jedino zima ni baš najbolje vrijeme za poć gori.
kico101- Moderator
Ni mi ni na kraj pameti po zimi se pentrat onuda.
- Broj postova : 6447
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.