Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mercedes Benz World Racing simulator

Započni novu temu   Odgovori na temu

Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Gost uto 10 stu 2009 - 17:27

Predstavit ću Vam jedan lijep simulator po kojem godinama ganjam Mercedese. U rujnu sam došao u posjed i punog simulatora i sad svako malo ganjam nešto od automobila. Simulator ima vrlo lijepu grafiku a i sam simulator je lijepo napravljen. Da, ima brda, padove i uspone. Nije kao Urban Jungle koji je sav u ravnini! Vjerujem da se većina pita da li je lako ili teško voziti, neznam. S obzirom da ja imam taj simulator od ... a negdje od 2005-te kao Demo, stekao sam neku vještinu da znam kako se vozila ponašaju. Kad sam instalirao Full Game i meni su bez obzira na iskustvo vozila bježala i trebalo mi je dan-dva da skužim što treba raditi. Nadalje pišem o punom simulatoru! Kad se uđe u njega potrebno je napraviti svoj profil i bilo bi dobro konfigurirati simulator a to ipak bude zadovoljstvo i užitak a ne muka! Kad se krene vozit dobro je i mijenjati vozila zavisno od staze na kojoj se vozi! Zašto? Nije isto vozi li se po Japanu ili po Alpama! Nije isto vozi li se po suhom ili po kiši ili snijegu! Ako Vam program izbaci "suhu" opciju onda nije bitno što se vozi (bez obzira koji automobil odaberete, program će vam sam ponuditi "neprijatelje" adekvatne vozilu koji ste odabrali, prevedeno: ako odaberete CLK za protivnike ćete imat i 5 CLK vozila! Ako je odabrano vozilo manje snage oda program ubaci par različitih modela adekvatnog omjera snage). Ako Vam program da Alpe ili Vam da kišnu opciju bilo koje staze, najbolje je odabrati koji od dva terenca. To je u svakom slučaju "dobitna karta". To se uvijek može izmjeniti izlaskom iz simulatora (tipkom "Backspace" -> "Retire") i ponovnim odabirom vozila. Ima još; postoje određeni zadaci, koliko sam skužio, kojima doivate nova vozila. Bit je u tome ili da igrate na vrijeme ili protiv jednog protivnika, ni jedno ni drugo nije lagano! U takvoj opciji nemožete birat vozilo već vozite ono što Vam je program odredio. To se prepoznaje po ikoni lokota. Na vozilu jedino što tad možete mijenjati je boja dok u normalnim zadacima možete odabrati kojim vozilom ćete se natjecati. OK, idemo na screenove pa ću po njima malo još bolje objasniti simulator. Kroz Menu se krećete pomoću kursorskih tipki!

Početni screen
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100835

Ako se prvi put ulazi u simulator odabrati "New game" i stisnuti "Enter"
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100804

Slijedeće je "izgradnja" profila. Redom: ime, Start Level (Amateur, Pro ...), izgled tablica (License Plate Style), texta koji će pisati na tablicama (license Plate Text), osoba koja će se vidjet u vozili (Portrait) i na koncu boja u kojoj će biti sva vozila.
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100840

Ovdje nije potrebno išta dirati. Stisnuti "Enter"
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100843

Ako se prvi put ulazi u simulator ovo je početak. Stisnuti "Enter"
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100844

I ponuđeno vozilo je OK, A160 CDI. Stisnuti "Enter" ...
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100845

... i staza se "diže".
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100846

I evo kako to izgleda kad se krene!
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100848

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Re: Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Gost uto 10 stu 2009 - 17:36

Da pojasnim i ono što se vidi na monitoru (trebao bi sadržavati svih 6 djelova):

Mercedes Benz World Racing simulator Pb100833b


1. U gornjem lijevom uglu se nalaze podaci o trenutnoj poziciji, vrijeme kroz krug i/ili koliko imate prednost ili koliko kasnite za vozilom ispred sebe

2. Retrovizor. vrlo vašno ga je uključiti jer se na taj način kontroliraju protivnici. Bolje je ako ih nema u retrovizoru!

3. Broj krugova.

4. Protivnici protiv kojih se natječete i Vi

5. Stupanj oštećenja vozila. Bolje da je što manje jer je teže upravljanje ako je vozilo oštećeno! Inače je progres zelene boje ka crvenoj

6. Brzinomjer

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Re: Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Gost uto 10 stu 2009 - 17:48

Staze

Ima 8 staza:

Mexico
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100822

The City
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100822

Australia
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100823

Hockenheimring
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100825

Test Center
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100826

Nevada
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100827

Alps
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100828

Japan
Mercedes Benz World Racing simulator Pb100829

Svaka staza ima jako puno opcija, neke i 14 mogućnosti!, osim Hockenmeima koji je klasično trkalište. Ovisno o dužini staze su i brojevi krugova. Ako je opcija duža ima i manje krugova i obrnuto.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Re: Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Gost uto 10 stu 2009 - 17:50

Vozila ću prikazati kasnije jer ih treba svakog zasebno snimiti.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Re: Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Gost uto 17 stu 2009 - 23:28

Ovdje se može skinut Demo verzija. Za početak bi svakako preporučio demo jer full game zna bit "opak", prepun opcija, vozila ...

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Re: Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Gost uto 17 stu 2009 - 23:35

Potencijalnim vozačima htio bi skrenut pažnju na jedan vrlo važan detalj: uz trasu povremeno ima i ogradá i to u tri inačice, kao zid, kao neki oblik ograde i kao metalna zaštita. Ova zadnja može biti dosta "opasna" za vozilo ako se u punoj brzini naleti na početak ove zadnje ograde jer je kraj ukoso "ukopan" u tlo. Prilikom naleta pri brzini od cca 100 km/h (ili više!) vozilo će istog trena biti katapultirano u zrak! Ostale dvije prouzročuju "samo" mrgreen štetu na vozilu od 1-2% dok ovo sa trećom ogradom nosi daleko, daleko više postotaka oštećenja.

Za povratak na stazu treba stisnuti tipku "R" na tipkovnici i kad se vozilo pojavi nastaviti voziti. Zaboravio sam napisat još jednu stvar: unutar simulatora svako malo nešto proleti (nije bitno jeli demo ili full game!), čuvajte se toga, nemojte na to obraćat pažnju jer ako pratite pogledom avion ili helikopter ili nešto drugo ... ćao baraka, za tren ste van staze! Treba se samo skoncentrirat na stazu i vozila iza sebe mada će to u nekim trenucima biti dosta teško jer leteća prometala znaju biti dosta "naporna" u odvraćanju pažnje..

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Mercedes Benz World Racing simulator Empty Re: Mercedes Benz World Racing simulator

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu
 
Permissions in this forum:
Moľeą odgovarati na postove.