Omnibus simulator (OMSI)
+8
lussinpicollo
Josip
Laurus
gaspa
more
KAPO
ZlayoZg
leteči vlak
12 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Omnibus simulator (OMSI)
Prije nekoliko dana nabavio sam si novi, ovaj put cestovni simulator. Radi se o simulaciji, gdje se vozi gradske autobuse. Zove se Omnibus simulator ili kraće OMSI.
Progran je bio napravljen 2011. godine i još uvijek je (barem za mene) najbolji autobusni simulator na tržištu. Igrao sam već neke druge programe, kao npr. VBus, Bus simulator 2008, City bus simulator ali nisam bio baš oduševljen.
Nešto screenova sa OMSI-ja:
Sve se događa u Berlinu na kraju 80-ih godina prošlog stoljeća. Na početku igre trebamo izbarati naš autobus. Na raspolaganju imamo double-deckere berlinskog gradskog prijevoza, točnije Man SD 200 i Man SD 202 sa puno podserijama. Kao što vidite, ja sam ovaj put izabrao Man SD 200 SD 80, koji je jedan od najstarijih autobusa u ovom simulatoru.
Naša glavna baza se nalaze u depoju Spandau (Spandau je jedna od gradskih četvrti Berlina). Ovdje ima uvijek puno parkiranih autobusa.
Mi se polako pripremamo za vožnju .
Pogled u našu "upravljačnicu". Ovdje ima stvarno puno detajla! Svi gumbovi i sve ručice su "aktivne", znači može se njima upravljati.
Sada trebam reći nešto o gradskim linijama na kojima možemo voziti. Na raspolaganju imamo 3 linije, koje idu kroz Berlin Spandau: 92 (dužina cca 12 km), 92E (kraća verzija linije 92) i 13N (noćna verzija linije 92). Na fotografiji imate vozni red najduže linije, tj. 92.
Evo nas na početnoj stanici . Sada trebamo čekati na putnike...
... koji ulaze kod prednjih vrata...
... i nabavi kartu kod vozača .
No, nekim putnicima nije potrebno nabaviti karte u autobusu, jer ju imaju već od prije. Ovi trebaju upotrebiti samo validator (desno na footgrafiji) .
Jos jedan pogled na kasu.
Progran je bio napravljen 2011. godine i još uvijek je (barem za mene) najbolji autobusni simulator na tržištu. Igrao sam već neke druge programe, kao npr. VBus, Bus simulator 2008, City bus simulator ali nisam bio baš oduševljen.
Nešto screenova sa OMSI-ja:
Sve se događa u Berlinu na kraju 80-ih godina prošlog stoljeća. Na početku igre trebamo izbarati naš autobus. Na raspolaganju imamo double-deckere berlinskog gradskog prijevoza, točnije Man SD 200 i Man SD 202 sa puno podserijama. Kao što vidite, ja sam ovaj put izabrao Man SD 200 SD 80, koji je jedan od najstarijih autobusa u ovom simulatoru.
Naša glavna baza se nalaze u depoju Spandau (Spandau je jedna od gradskih četvrti Berlina). Ovdje ima uvijek puno parkiranih autobusa.
Mi se polako pripremamo za vožnju .
Pogled u našu "upravljačnicu". Ovdje ima stvarno puno detajla! Svi gumbovi i sve ručice su "aktivne", znači može se njima upravljati.
Sada trebam reći nešto o gradskim linijama na kojima možemo voziti. Na raspolaganju imamo 3 linije, koje idu kroz Berlin Spandau: 92 (dužina cca 12 km), 92E (kraća verzija linije 92) i 13N (noćna verzija linije 92). Na fotografiji imate vozni red najduže linije, tj. 92.
Evo nas na početnoj stanici . Sada trebamo čekati na putnike...
... koji ulaze kod prednjih vrata...
... i nabavi kartu kod vozača .
No, nekim putnicima nije potrebno nabaviti karte u autobusu, jer ju imaju već od prije. Ovi trebaju upotrebiti samo validator (desno na footgrafiji) .
Jos jedan pogled na kasu.
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Re: Omnibus simulator (OMSI)
Interier autobusa si možemo pogledati i sa druge strane...
Postanak na stajalištima.
Susreti sa drugimi autobusimi.
Promet na ulicama Spandau-a.
Odlično izgleda.
Iako nije simulator željeznice,budem probao.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
@leteči vlak
Ako se smije znat gdje ste nabavili simulator?
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Ja sam ga nabavio kod Gameshop-a, ali prodaje se i kod Simmarketa (download i box verzija)...KAPO[b] je napisao/la:@leteči vlak[/b]
Ali ipak se može vidjeti koji vlakić...ZlayoZg je napisao/la:Odlično izgleda.
Tamo negdje u centru gradske četvrti Spandau ima željeznički nadvožnjak...
.. po kojem voze vlakovi berlinskog U-Bahna .
Nešto kilometara naprijed ima i jedan žcpr, ali ovdje nikad ne dođe vlak.
Možete si pogledati i službeni video ovog simulatora (zvuk autobusa (motor, kočnice..) je fantastičan):
Sutra ču staviti screenove sa puno snijega .
Malo snijega...
Ovaj put sam vozio Man SD 202 sa reklamom za Wodku Gorbatschow
Susret sa još jednim SD 202.
Sve bjelo...
Ceste nisu baš najbolje očišćene....
... zbog toga se može kod većih brzina dogoditi ovo .
Ovaj put sam vozio Man SD 202 sa reklamom za Wodku Gorbatschow
Susret sa još jednim SD 202.
Sve bjelo...
Ceste nisu baš najbolje očišćene....
... zbog toga se može kod većih brzina dogoditi ovo .
Leteči vlak može li se igrica skinuti
more- Broj postova : 7
Registration date : 01.03.2011
Iako ja nisam čovjek od simulatora (dohvatim li se kojeg, veliko dijete se neće skinuti s njega danima) OMSI je začuđujuć. Malo su se proširili, pa nalazimo i Renault Karosu, ne samo MANove. Zasad u igri nisam kreativan već samo reproduktivan, ali i to pričinjava zabavu. Upišite u Youtube OMSI i pokazat će vam se pregršt nečega. Kao promatrači zabavljat ćete se na jednoj (po nazivu) ruskoj liniji - doduše, pomalo je neobično da je na njoj MAN, al' nek im bude - ima tu i makadama, i lokvi po cestovnim uleknućima...
Posebno su dobri komentari (za znalce njemačkog), kad se busu previše približi kamion u susjednoj traci, ili kad neoprezni pješak pretrči (zapravo, taj više lagano šeće) ispred busa koji mora stati...
Posebno su dobri komentari (za znalce njemačkog), kad se busu previše približi kamion u susjednoj traci, ili kad neoprezni pješak pretrči (zapravo, taj više lagano šeće) ispred busa koji mora stati...
Registration date : 14.05.2008
Kako se vrata otvaraju?
more- Broj postova : 7
Registration date : 01.03.2011
more je napisao/la:Kako se vrata otvaraju?
To te zanimaju komande na tastaturi ili u samom busu?
Za tastaturu pogledaj prvo u postavke simulatora (options-keyboard) in potraži za funkcije station brake & door relase, front door 1st wing open/close i front door 2nd wing open/close.
Kad dođeš na neku stanicu, prvo trebaš stisnuti station brake i tek onda možeš otvoriti sva vrata. Stražnja vrata se otvaraju automatski, ali isto tako nakon aktiviranja "stanične kočnice".
Prije odlaska sa stanice nužno potrebna deaktivacija kočnice!
OMSI je svaki dan bolji i bolji. Dok čekamo na službeni nastavak - update simulatora (nove linije u Berlinu i prvi zglobni bus, t.j. MAN NG 272) možemo si skinuti hrpu raznoraznih dodatka, napravljenih kod europskih ljubitelja autobusa.
Ja sam ovaj put izabrao krajnji istočni dio Evrope - Rusiju .
Za početak jedna slika mog novog autobusa, napravljen u fabrici LiAZ:
Uskoro nastavak
Ja sam ovaj put izabrao krajnji istočni dio Evrope - Rusiju .
Za početak jedna slika mog novog autobusa, napravljen u fabrici LiAZ:
Uskoro nastavak
Malo sam zaboravio na ovu temu ...
Znaći, moj prvi neslužbeni dodatak za OMSI je bio autobus LiAZ 677. Model su napravili domaći (tj. ruski) OMSI fanovi i stvarno mogu reći da su još jednom napravili odličan model. Praktički svi autobusi, gradovi i drugi dodaci iz istočne Evrope (Rusija, Poljska) su na jako visokoj razini kvalitete i postaju vrlo popularni među korisnicima Omnibus simulatora.
Pored busa sam naložio i fiktivnu pokrajinu koja prikaziva tipičan CCCP/Ruski grad i njegovu provinciju. Zove se Omninsk. I za ovaj dodatak trebam reći da je fantastičan.
Priprema na stanici za prigradski promet.
Komandnu mjestu - autobus je vrlo detajliran i zbog toga imaju svi gumbovi i ručice svoju funkciju!
Vozne karte.
Putnički dio. Zbog manjih putničkih kapacitet je autobus primjeran uglavnom samo za prigradski promet.
I dinamika modela je izvrsna.
Ako vas zanima službena prezentacija mape Omninsk, možete pogledati ovaj video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iOQlmONMFB4
Znaći, moj prvi neslužbeni dodatak za OMSI je bio autobus LiAZ 677. Model su napravili domaći (tj. ruski) OMSI fanovi i stvarno mogu reći da su još jednom napravili odličan model. Praktički svi autobusi, gradovi i drugi dodaci iz istočne Evrope (Rusija, Poljska) su na jako visokoj razini kvalitete i postaju vrlo popularni među korisnicima Omnibus simulatora.
Pored busa sam naložio i fiktivnu pokrajinu koja prikaziva tipičan CCCP/Ruski grad i njegovu provinciju. Zove se Omninsk. I za ovaj dodatak trebam reći da je fantastičan.
Priprema na stanici za prigradski promet.
Komandnu mjestu - autobus je vrlo detajliran i zbog toga imaju svi gumbovi i ručice svoju funkciju!
Vozne karte.
Putnički dio. Zbog manjih putničkih kapacitet je autobus primjeran uglavnom samo za prigradski promet.
I dinamika modela je izvrsna.
Ako vas zanima službena prezentacija mape Omninsk, možete pogledati ovaj video: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iOQlmONMFB4
Za cca godinu dana dolazi OMSI 2, koji će pored svih funkcija iz OMSI 1 imati još:
- novi autobusi: MAN NG 272 i MAN NL 202 (vrlo dobro poznata tipa autobusa na našom področju!)
- poboljšane verzije već postojećih buseva, t.j. MAN SD 200 i MAN SD 202
- proširenje područja gradske četvrti Berlin Spandau i sa tim dodatne autobusne linije
- poboljšanje AI prometa
- svi dosadašnji neslužbeni dodaci (autobusi, gradovi...) ostaju kompatibilni sa OMSI 2
....
Dodatne informacije: http://www.omnibussimulator.de/english.htm
Screenshoti: http://www.omnibussimulator.de/e-screenshots.htm
- novi autobusi: MAN NG 272 i MAN NL 202 (vrlo dobro poznata tipa autobusa na našom področju!)
- poboljšane verzije već postojećih buseva, t.j. MAN SD 200 i MAN SD 202
- proširenje područja gradske četvrti Berlin Spandau i sa tim dodatne autobusne linije
- poboljšanje AI prometa
- svi dosadašnji neslužbeni dodaci (autobusi, gradovi...) ostaju kompatibilni sa OMSI 2
....
Dodatne informacije: http://www.omnibussimulator.de/english.htm
Screenshoti: http://www.omnibussimulator.de/e-screenshots.htm
Za koji tjedan dolazi na tržište dodatak Vienna - The High-Floor Bus LU 200
Područje
Beč-Donaustadt (22. bečki bezirk)
Linija 24a (stanje iz 2005. godine)
Autobus
ÖAF Gräf & Stift i Steyr-Daimler Puch LU 200
Cijena (Aerosoft)
Download: 19,99 €
Box: 24,99 €
Više detajla na službeni stranici OMSI-ja.
Područje
Beč-Donaustadt (22. bečki bezirk)
Linija 24a (stanje iz 2005. godine)
Autobus
ÖAF Gräf & Stift i Steyr-Daimler Puch LU 200
Cijena (Aerosoft)
Download: 19,99 €
Box: 24,99 €
Više detajla na službeni stranici OMSI-ja.
Obavijest: Prije cca mjesec dana je izašao jedan dosta konkretan update, sa kojim smo dobili hrpu novih funkcija u simulatoru. Downloadati se ga može preko Aerosofta.
Nešto screenova sa mape Bad Kinzau.
Pripreme rano ujutru.
I to se može dogoditi . Na ovakvih područjih je potrebno voziti jako oprezno!
Nešto screenova sa mape Bad Kinzau.
Pripreme rano ujutru.
I to se može dogoditi . Na ovakvih područjih je potrebno voziti jako oprezno!
Već prošli put sam zaboravio pitati...
***************************************************************************************************************************************************
Dok svi OMSI fanovi nestrpljivo čekamo izlazak OMSI 2 (MAN NG 272 i NL 202) koji će izaći krajem idućeg tjedna, stavit ću još neke noćne slike sa jedinice.
Autobus: MB O 305 (E2H85)
Grad: Berlin Spandau
Linija: 13N
Postoj kakvi napredak?dida je napisao/la:Nije da je baš nešto za pohvaliti se ali trudim se
https://s779.photobucket.com/user/tomo-ri/media/omsi/omsi0001_zps6c3e7a08.jpg.html
***************************************************************************************************************************************************
Dok svi OMSI fanovi nestrpljivo čekamo izlazak OMSI 2 (MAN NG 272 i NL 202) koji će izaći krajem idućeg tjedna, stavit ću još neke noćne slike sa jedinice.
Autobus: MB O 305 (E2H85)
Grad: Berlin Spandau
Linija: 13N
... slabo ti ja to vozim. Skroz sam sav u Trainzu . I ono malo što sam pohvatao kako voziti buseve sad je izblijedilo i mislim da bi mi opet bilo malo teže pokrenut bus. Svojedobno sam imao na jednom post-it-u napisane kratice za tipkovnicu ali mi je negdje pao iza monitora (a tamo samo još zmije fale ) ...leteči vlak je napisao/la:Postoj kakvi napredak?
...
Gost- Gost
leteči trebam
... kako napraviti screenshot ( )
... kako natjerat putnike da uđu u bus (ja stanem na stanici ali nitko neće da uđe ... k'o da je kolera unutra )
... kako natjerat putnike da uđu u bus (ja stanem na stanici ali nitko neće da uđe ... k'o da je kolera unutra )
Gost- Gost
Na žalost ne postoji nikakva tipka sa kojom bi mogli raditi screenshot, zbog toga trebamo upotrebljavati onu klasičnu metodu: Printscreen -> Paste in Painter/Photoshop...dida je napisao/la::
dida je napisao/la:... kako natjerat putnike da uđu u bus (ja stanem na stanici ali nitko neće da uđe ... k'o da je kolera unutra )
Sad ne znam tačno u kojoj fazi igre je zapelo, ali najbitinija stvar prije svake vožnje je to, da nužno trebamo izabrati liniju na kojoj želimo voziti. Znaći, u OMSI-ju ne postoji nikakav "free ride" način gdje se voziš bilo gdje želiš i skupljaš putnike na bilo kojoj stanici.
Klasičan postupak prije svake vožnje:
Otvorimo OMSI, kliknemo mapu Berlin Spandau 1989, a kada se nam pojavi slika Berlina izaberemo autobus i početnu stanicu (za prvi put preporučam Heerst. Standtgrenze ili Spandau Freudstrasse jer so tu krajne stanice linije 92). Nakon što se nam prikaže autobus na našoj lokaciji, kliknemo onu malu ikonicu voznog reda (crveni kvadrat na screenu).
Otvara nam se menu Set Time Table gdje ćemo izbarati liniju. Ja sam kao početnu stanicu uzeo S. Freudstr., zbog toga mi je u tom vrijemenu (u 10. sati) najbolje ići na liniju 92, turu 2, koja ima polazak u 10.05 iz Freudstrasse prema Stadtgrenze. Kad smo završili, kliknemo OK.
Ako želimo provjeriti izabrani vozni red, idemo u "kokpit" i pokušamo naći komad papira na kojem bi trebao bit naš plan vožnje (crveni kvadrat na screenu - lokacije VR mogu varirati između različitih tipa autobusa!). Za brži pogled na VR, možemo stisnuti i tipku Insert, koja će nam brzo zoomirati listić.
Za kraj trebamo napraviti još jednu jako bitno stvar - usposobiti vanjski display! Najbrži postupak je taj, da kliknemo malu ikonicu sa brojem 92.
U kolonu Linie ručno upišemo broj naše linije (u mom primeru 92), a u donji koloni /terminus/ sa spiska izaberemo krajnju stanicu (u mom primeru Stadtgrenze).
Rezultat nakon klika OK.
To bi bilo sve za početak, ako je još kakvo pitanje... ja sam ovdje .
A-ha, to je OK ... jer meni se na prednjem (i zadnjem) displeju nije ništa pokazalo.
OK, ako što zapne ću pitat
Hvala za pojašnjenja!
OK, ako što zapne ću pitat
Hvala za pojašnjenja!
Gost- Gost
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» BVE Simulator
» Goat simulator
» Bus Simulator 2008
» Microsoft Flight Simulator X
» Flying Scotsman simulator