Štacion na jugu - LIVE COVERAGE
+9
ZlayoZg
Barney
portos
Narcis
Thommo
Pfaff
kico101
kiki273
Jean
13 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Štacion na jugu - LIVE COVERAGE
Ostavljamo auto kraj autobusnog, odnosno nekadašnjeg željezničkog kolodvora, sjedamo u bus do Pila i razgledavanje Dubrovnika može početi
Stradun
Ekipa na okupu
Zidine
Stara luka
Zalazak sunca
Sretna 2010
Stradun
Ekipa na okupu
Zidine
Stara luka
Zalazak sunca
Sretna 2010
Odlazimo u market popuniti zalihe hrane i pića i prodavačica me zovne gosparom (što je jako lijepo od nje), vraćamo se busom po auto, napuštamo Dubrovnik i ponovo prelazimo granicu, sitan shopping u Neumu, opet granica i evo nas u Blacama pokraj Opuzena.
Apartman ko' iz snova......
Večera, kokoševina; narcis i jean mi kažu da sačuvam malo za sutra jer je stari dobri običaj jesti kokošu u vlaku (nijesam ih poslušao)
Live javljanje
Nakon 'rane i tuša spavanac. Pređeno 662 km autom, oko 6 autobusom i nešto pješice...............
Apartman ko' iz snova......
Večera, kokoševina; narcis i jean mi kažu da sačuvam malo za sutra jer je stari dobri običaj jesti kokošu u vlaku (nijesam ih poslušao)
Live javljanje
Nakon 'rane i tuša spavanac. Pređeno 662 km autom, oko 6 autobusom i nešto pješice...............
Buđenje oko 7,30
Pogled s balkona
Apartman
U Opuzenu stajemo kupiti mandarine i dolazimo u Metković
Kolosjeci u luci Metković
ASEA s teretnjakom na kolodvoru
Blagajna u Metkoviću, radi od 5,10 do 13,45 samo radnim danom
Čekaonica
A gdje sjesti i odmoriti noge??????
Ćenifa
Opet uskotračna, pardon uzana šina
Buđenje oko 7,30
Pogled s balkona
Apartman
U Opuzenu stajemo kupiti mandarine i dolazimo u Metković
Kolosjeci u luci Metković
ASEA s teretnjakom na kolodvoru
Blagajna u Metkoviću, radi od 5,10 do 13,45 samo radnim danom
Čekaonica
A gdje sjesti i odmoriti noge??????
Ćenifa
Opet uskotračna, pardon uzana šina
Dok su vlasti obavljali pregled putnika, mi smo se predstavili kondoru, tko smo, što smo i kamo idemo. Iskaznica DPŽ-a „Štacion“, dozvola HŽ-a za slikanje i moja službena iskaznica bile su razlog da se vozimo do Ploča i nazad džabalesku (pa ti vidi)
Švedski luksuzni vagoni (bili dok je ovuda još ćiro vozijo)
Pogled kroz prozor
Narcis i jean
Za razliku od prvog vagona koji je u crvenoj boji, drugi i treći su plavi
Ćikovi, to nije po pravilu, ne?
Otvorena vrata u vožnji, ni to nije po pravilu?
Betonski pragovi
Ovo ćete nadam se razunjeti što piše
Dok su vlasti obavljali pregled putnika, mi smo se predstavili kondoru, tko smo, što smo i kamo idemo. Iskaznica DPŽ-a „Štacion“, dozvola HŽ-a za slikanje i moja službena iskaznica bile su razlog da se vozimo do Ploča i nazad džabalesku (pa ti vidi)
Švedski luksuzni vagoni (bili dok je ovuda još ćiro vozijo)
Pogled kroz prozor
Narcis i jean
Za razliku od prvog vagona koji je u crvenoj boji, drugi i treći su plavi
Ćikovi, to nije po pravilu, ne?
Otvorena vrata u vožnji, ni to nije po pravilu?
Betonski pragovi
Ovo ćete nadam se razunjeti što piše
Kolodvor
ASEA ode unatrag
Uskotračna parnjača
Đuran
Kolodvorska zgrada iznutra je ogromna
Kolodvor
ASEA ode unatrag
Uskotračna parnjača
Đuran
Kolodvorska zgrada iznutra je ogromna
Actros u Pločama
Nakon šetnje i kave vrijeme je za polazak, najprije da posjetimo sanitarni čvor; ovo je za dečke
Ovo je za cure
Povratak za Metković
Ponovo ASEA 102
Pogled prema Metkoviću
Actros u Pločama
Nakon šetnje i kave vrijeme je za polazak, najprije da posjetimo sanitarni čvor; ovo je za dečke
Ovo je za cure
Povratak za Metković
Ponovo ASEA 102
Pogled prema Metkoviću
Švedsko – Bosanski vagoni
Jučer smo slikavali od tamo gore
Dve ASEA-e koje su stradale u ratu, nikad nisu imale HŽ oznake, rashodovane
Trasa do Opuzena
Švedsko – Bosanski vagoni
Jučer smo slikavali od tamo gore
Dve ASEA-e koje su stradale u ratu, nikad nisu imale HŽ oznake, rashodovane
Trasa do Opuzena
Promjena smjera vožnje
Vagon
Pozdrav s kondorom
Povratak za Ploče
Jedna zajednička
Kolodvor s jedne strane
Kolodvor s druge strane
Prelazimo prugu
To je onaj koji stalno svjetli zeleno
Promjena smjera vožnje
Vagon
Pozdrav s kondorom
Povratak za Ploče
Jedna zajednička
Kolodvor s jedne strane
Kolodvor s druge strane
Prelazimo prugu
To je onaj koji stalno svjetli zeleno
Bosna i Hercegovina, ove kuće odmah ispod nas se nalaze na teritoriju BiH
Ulazimo na A-1 u Ravči; signali u kolodvoru Perković
Odmor na „Krci“ i Actros
Sanitarni čvor (ćenifa)
Most
Skradin
Okulari
Negdje u Lici
Toliko za ovaj put, pozdrav od ekipe „Štaciona“
Bosna i Hercegovina, ove kuće odmah ispod nas se nalaze na teritoriju BiH
Ulazimo na A-1 u Ravči; signali u kolodvoru Perković
Odmor na „Krci“ i Actros
Sanitarni čvor (ćenifa)
Most
Skradin
Okulari
Negdje u Lici
Toliko za ovaj put, pozdrav od ekipe „Štaciona“
Lijep ste put odvalili. Osjećao sam se k'o doma Kako je krenulo, pripadnici 1RŽB su debelo zagrnuli priobalje...
Vidim da su kolodvorsku zgradu u Metkoviću otvorili za javnost iako fali još nešto inventara.
Nadam se da će službeni vozač ekspedicije podastrti i koji filmić iz upravljačnice (poznavajuć Jubito, sad je nedje na polovici uploada drugih 10 minuta/100 Mb)
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Hoće, hoće bez brige, samo da se malo ADSL veza oporavi, nisu ni slike uploadane sve, polako...Pfaff je napisao/la:...Nadam se da će službeni vozač ekspedicije podastrti i koji filmić iz upravljačnice (poznavajuć Jubito, sad je nedje na polovici uploada drugih 10 minuta/100 Mb)
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Bravo dečki, stvarno ste volja...
Registration date : 14.06.2008
Odlicno decki! Vidi se da se eksni sad odigravaju gotovo automatski.
I opet ste me vratili u doba kad sam po tim krajevima lovio suknje...
Barney
I opet ste me vratili u doba kad sam po tim krajevima lovio suknje...
Barney
Barney- Broj postova : 930
Da bi riječ dodao ovome što je cijenjeni Pfaff napisao ... !Pfaff je napisao/la:
BRAVO!
Lijep ste put odvalili. Osjećao sam se k'o doma Kako je krenulo, pripadnici 1RŽB su debelo zagrnuli priobalje...
...
Naravno, čekam i ostatak
Gost- Gost
Znači, značenje riječi ekšn podigli ste na drugi stupanj. Što je slijedeće, Bosna, Madžarska, Makedonija?
Btw, vrlo sam ugodno iznenađen čistoćom ćenife u Metkoviću. Znači, obavljena je tramvaj-tura Metković-Ploče, a fotkali ste i uzanu parnjaču.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Evo i mog dijela putopisa
1. dio
Krenuli smo u 5.30 ujutro ali tek iz Podkilavca, a moja prica pocinje nešto ranije i to budenjem u ranu zoru u 3.00 (ma gdje je tu zora još ohoho), brzi dorucak, potrpati torbe u auto i polazak u 3.45, jer vec je vrijeme da se krene.
Na tunelu Ucka iznenadenje (mada sam za to znao, dvoumio sam se da li da krenem obalnom cestom ili via Tunel). Ipak sam se
odlucio na cestu preko tunela, jer je brža veza u svakom slucaju.
Naizmjenicno propuštanje vozila zbog radova u tunelu. Dolazim do naplatne kucice i simpaticna mlada blagajnica mi odgovara "Dobro
Jutro, ma cete morat malo cekat". - A koliko pitam?. Ma jedno 5 minuta. A dobro kažem sam sebi, ništa strašno.
U Rijeci sam pokupio Jeana na Krnjevu i u Podkilavcu Kikia i krecemo mi na svoj veliki ekšn, magistralom od Bakra do Senja, pa na
Žutu Lokvu na autocestu A1 "Dalmatina" put juga do kraja, do cvora Ravca.
Prvu pauzu smo imali u Lici na odmorištu JANJCE, ali samo par minuta i krenusmo dalje, slijedece zaustavljanje je bilo na odmorištu KRKA gdje je formalno nastala i moja prva fotka, a ne mogu voziti i slikati.
Eh da, da ne zaboravim napomenuti uloge sudionika ekšn-a;
Narcis - vozac
Kiki273 - voda puta
Jean - mobilne veze.
i naš "Actros" promotivni kamioncic DPŽ-a Štacion koji je ponosno stajao na zadnjoj polici Megana i promatrao cijelo vrijeme što se zbiva po cesti i kud ga to vodimo.
Most preko Krke i u pozadini gradic Skradin.
U pozadini Prokljansko jezero.
Inace odmorište Krka nosi titulu kao jedno od ljepših i uredenijih odmorišta u Europi, a zbilja je tako. Urednost i cistoca su vrhunski,
a pogled je caroban. Nakon Krke ponovo na autocestu i poslije smo nakratko stali na odmorištu VRPOLJE jer je Megane vec poceo
biti pomalo žedan, a nakon toliko kilometara i dernjave cestovne, tko ne bi. Vozimo se dalje Dalmatinom, ispod obronaka Kozjaka,
Mosora, Biokova do kraja izgradeno dijela autoceste, do cvora RAVCA, tu izlazimo i keširamo na naplatnoj postaji 134 kune cestarine
i ukljucujemo se na državnu cestu D62 kroz mjesto Ravca do Vrgorca i od Vrgorca skrenuli smo na županijsku cestu 6208 kroz
mjesta Vina-Umcani-Draževitici-Staševica-Dropulici-Radaljci smo se ukljucili na D513 kroz Peracko Blato i uz Bacinska jezera (istocna
strana) došli do Ploca. Nismo planirali stati u Plocama, ali ajde kad smo vec tu, da malo zavirimo, e tu nam je Kiki bio navigator, tu se malo prisjetio svojih pomorskih dana.
I naravno, što smo prvo gledali nego luku Ploce
Jedan pogled na grad
Pa s druge strane
Jedna zajednicka, a i milenijska, jer ipak nam je ovo prvi dvodnevni ekšn.
Popili kavu u caffe baru "CESARICA" i da krenemo dalje, jer do Dubrovnika ima još cca 100km. Ali na izlazu iz Ploca nismo mogli odoljeti da ne stanemo uz cestu i napravimo ove fotke;
Pogled na željeznicki kolodvor Ploce iz daljine
Ali više se nismo samo divili kolodvoru nego carobnom pogledu na ušce Neretve i ogromne plantaže mandarina po cemu je i dolina Neretve poznata.
Ja na izlazu iz Ploca
1. dio
Krenuli smo u 5.30 ujutro ali tek iz Podkilavca, a moja prica pocinje nešto ranije i to budenjem u ranu zoru u 3.00 (ma gdje je tu zora još ohoho), brzi dorucak, potrpati torbe u auto i polazak u 3.45, jer vec je vrijeme da se krene.
Na tunelu Ucka iznenadenje (mada sam za to znao, dvoumio sam se da li da krenem obalnom cestom ili via Tunel). Ipak sam se
odlucio na cestu preko tunela, jer je brža veza u svakom slucaju.
Naizmjenicno propuštanje vozila zbog radova u tunelu. Dolazim do naplatne kucice i simpaticna mlada blagajnica mi odgovara "Dobro
Jutro, ma cete morat malo cekat". - A koliko pitam?. Ma jedno 5 minuta. A dobro kažem sam sebi, ništa strašno.
U Rijeci sam pokupio Jeana na Krnjevu i u Podkilavcu Kikia i krecemo mi na svoj veliki ekšn, magistralom od Bakra do Senja, pa na
Žutu Lokvu na autocestu A1 "Dalmatina" put juga do kraja, do cvora Ravca.
Prvu pauzu smo imali u Lici na odmorištu JANJCE, ali samo par minuta i krenusmo dalje, slijedece zaustavljanje je bilo na odmorištu KRKA gdje je formalno nastala i moja prva fotka, a ne mogu voziti i slikati.
Eh da, da ne zaboravim napomenuti uloge sudionika ekšn-a;
Narcis - vozac
Kiki273 - voda puta
Jean - mobilne veze.
i naš "Actros" promotivni kamioncic DPŽ-a Štacion koji je ponosno stajao na zadnjoj polici Megana i promatrao cijelo vrijeme što se zbiva po cesti i kud ga to vodimo.
Most preko Krke i u pozadini gradic Skradin.
U pozadini Prokljansko jezero.
Inace odmorište Krka nosi titulu kao jedno od ljepših i uredenijih odmorišta u Europi, a zbilja je tako. Urednost i cistoca su vrhunski,
a pogled je caroban. Nakon Krke ponovo na autocestu i poslije smo nakratko stali na odmorištu VRPOLJE jer je Megane vec poceo
biti pomalo žedan, a nakon toliko kilometara i dernjave cestovne, tko ne bi. Vozimo se dalje Dalmatinom, ispod obronaka Kozjaka,
Mosora, Biokova do kraja izgradeno dijela autoceste, do cvora RAVCA, tu izlazimo i keširamo na naplatnoj postaji 134 kune cestarine
i ukljucujemo se na državnu cestu D62 kroz mjesto Ravca do Vrgorca i od Vrgorca skrenuli smo na županijsku cestu 6208 kroz
mjesta Vina-Umcani-Draževitici-Staševica-Dropulici-Radaljci smo se ukljucili na D513 kroz Peracko Blato i uz Bacinska jezera (istocna
strana) došli do Ploca. Nismo planirali stati u Plocama, ali ajde kad smo vec tu, da malo zavirimo, e tu nam je Kiki bio navigator, tu se malo prisjetio svojih pomorskih dana.
I naravno, što smo prvo gledali nego luku Ploce
Jedan pogled na grad
Pa s druge strane
Jedna zajednicka, a i milenijska, jer ipak nam je ovo prvi dvodnevni ekšn.
Popili kavu u caffe baru "CESARICA" i da krenemo dalje, jer do Dubrovnika ima još cca 100km. Ali na izlazu iz Ploca nismo mogli odoljeti da ne stanemo uz cestu i napravimo ove fotke;
Pogled na željeznicki kolodvor Ploce iz daljine
Ali više se nismo samo divili kolodvoru nego carobnom pogledu na ušce Neretve i ogromne plantaže mandarina po cemu je i dolina Neretve poznata.
Ja na izlazu iz Ploca
2.dio
Napuštamo Ploce i dalje Jadranskom magistralom D8 prelazimo Neretvu kod Opuzena i uzdižemo se iznad delte Neretve do mjesta Raba gdje nam je cijelo vrijeme pogled na poluotok Pelješac, Komarna (gradilište buduceg mosta), Duboka i stižemo na granicni prijelaz Klek-Neum 1, granica HR-BiH i u Neumu samo nakratko stajemo da okinemo koju fotku i sa teritorija BiH.
Obožavamo se slikati pokraj prometnih znakova
A moramo i pokazati da je i Actros bio u Neumu
Nakon Neuma je ubrzo i drugi granicni prijelaz Neum-Zaton Doli, napuštamo Bosnu i ponovo smo u Hrvatskoj i vozimo se dalje magistralom kroz Zaton Doli i uz Stonski kanal, prolazimo Slano, Trsteno, divimo se pogledu na otoke dubrovackog arhipelaga Šipan, Lopud, Kolocep. Kroz Zaton Dubrovacki uskoro stižemo i pred most dr. Franje Tudmana uz obvezno zaustavljanje i fotkanje, jer pogled je....ma uostalom vidite sami;
Pogled na Gruž
Prema otvorenom moru i Kolocepu
A ovdje dolje je jedan od naših ciljeva, tu je trasa nekadašnje uskotracne željeznice ( ili kako smo naucili od domacina uzani kolosijek) popularnog naziva "Ciro".
Prešli smo preko mosta i na prvom skretanju ulijevo, kad smo se spuštali prema Sustjepanu smo ugledali ovo;
Napuštamo Ploce i dalje Jadranskom magistralom D8 prelazimo Neretvu kod Opuzena i uzdižemo se iznad delte Neretve do mjesta Raba gdje nam je cijelo vrijeme pogled na poluotok Pelješac, Komarna (gradilište buduceg mosta), Duboka i stižemo na granicni prijelaz Klek-Neum 1, granica HR-BiH i u Neumu samo nakratko stajemo da okinemo koju fotku i sa teritorija BiH.
Obožavamo se slikati pokraj prometnih znakova
A moramo i pokazati da je i Actros bio u Neumu
Nakon Neuma je ubrzo i drugi granicni prijelaz Neum-Zaton Doli, napuštamo Bosnu i ponovo smo u Hrvatskoj i vozimo se dalje magistralom kroz Zaton Doli i uz Stonski kanal, prolazimo Slano, Trsteno, divimo se pogledu na otoke dubrovackog arhipelaga Šipan, Lopud, Kolocep. Kroz Zaton Dubrovacki uskoro stižemo i pred most dr. Franje Tudmana uz obvezno zaustavljanje i fotkanje, jer pogled je....ma uostalom vidite sami;
Pogled na Gruž
Prema otvorenom moru i Kolocepu
A ovdje dolje je jedan od naših ciljeva, tu je trasa nekadašnje uskotracne željeznice ( ili kako smo naucili od domacina uzani kolosijek) popularnog naziva "Ciro".
Prešli smo preko mosta i na prvom skretanju ulijevo, kad smo se spuštali prema Sustjepanu smo ugledali ovo;
3.dio
Našli smo Cirin tunel. E tome se nismo nadali.
Parkirali se na ne baš dozvoljenom mjestu i hop u istraživanje.
Sa druge strane
Trasa pruge prema Trebinju
I prema gradu Dubrovniku
Vec smo iznad luckih postrojenja, da vidimo do kuda se može trasom pješice.
Ispod mosta
I došli smo do ove zgrade, gdje smo sreli jednog starijeg gospodina koji je tu cuvao kokoši (nisam slikao), i naravno uz nezaboilazno pitanje, dobar dan, jeste li novinari? Za koga slikate, novine, radio televiziju.....Neee, nismo mi nikakvi novinari, vec smo samo ljubitelji željeznice iz Rijeke i zanima nas ova bivša pruga, a onda je starcic poceo price i predaje iz prošlosti i otkrio nam da je radio kao kondukter na Ciri, ma viš ti ke slucajnost.
Inace ova zgrada je pripadala željeznici i u njoj su bili stanovi za željeznicare do izgradnje mosta, otkad je iseljena i predvidena za rušenje (kakva šteta).
Malo pogleda gore prema mostu, baš me zanimalo kakva je donja konstrukcija;
Našli smo Cirin tunel. E tome se nismo nadali.
Parkirali se na ne baš dozvoljenom mjestu i hop u istraživanje.
Sa druge strane
Trasa pruge prema Trebinju
I prema gradu Dubrovniku
Vec smo iznad luckih postrojenja, da vidimo do kuda se može trasom pješice.
Ispod mosta
I došli smo do ove zgrade, gdje smo sreli jednog starijeg gospodina koji je tu cuvao kokoši (nisam slikao), i naravno uz nezaboilazno pitanje, dobar dan, jeste li novinari? Za koga slikate, novine, radio televiziju.....Neee, nismo mi nikakvi novinari, vec smo samo ljubitelji željeznice iz Rijeke i zanima nas ova bivša pruga, a onda je starcic poceo price i predaje iz prošlosti i otkrio nam da je radio kao kondukter na Ciri, ma viš ti ke slucajnost.
Inace ova zgrada je pripadala željeznici i u njoj su bili stanovi za željeznicare do izgradnje mosta, otkad je iseljena i predvidena za rušenje (kakva šteta).
Malo pogleda gore prema mostu, baš me zanimalo kakva je donja konstrukcija;
4.dio
Vracamo se nazad prema autu i to je ovaj cestovni mostic sa kojeg smo uocili tunel.
Vozimo se uz obalu do luke Gruž gdje ponovo stajemo i uocavamo još nekih detalja
ograda od uzanih šina, a tu smo sreli još jednu živog svjedoka željeznice i evo što je moja kamera zabilježila, naravno uz suglasnost doticnog gospodina da ga možemo snimati, pod uvjetom da bude na televiziji.
https://www.youtube.com/watch?v=yrHSpbYocn8
Zahvalili smo se gospodinu na informacijama, a mi smo krenuli uz luku Gruž tražeci parkirno mjesto i na nekoliko mjesta smo uocili tracnice u asfaltu, a kasnije smo skužili da su to ostaci tramvajske pruge a ne Cire.
Parkirali smo se preko puta autobusnog kolodvora, gdje je s jedne strane caffe bar FERATA
A s druge strane, ova zgrada
Bivša kolodvorska zgrada Cire
e odovuda dalje nastavljamo gradskim autobusom, pa da se vozimo i Libertasovim autobusom, ja jesam vec, a moji suputnici nisu.
Na bus linije 1 prema Pilama i slijedi šetnja kroz staru dubrovaku jezgru, dalje necu komentirati ništa, neka slike govore same.
Vracamo se nazad prema autu i to je ovaj cestovni mostic sa kojeg smo uocili tunel.
Vozimo se uz obalu do luke Gruž gdje ponovo stajemo i uocavamo još nekih detalja
ograda od uzanih šina, a tu smo sreli još jednu živog svjedoka željeznice i evo što je moja kamera zabilježila, naravno uz suglasnost doticnog gospodina da ga možemo snimati, pod uvjetom da bude na televiziji.
https://www.youtube.com/watch?v=yrHSpbYocn8
Zahvalili smo se gospodinu na informacijama, a mi smo krenuli uz luku Gruž tražeci parkirno mjesto i na nekoliko mjesta smo uocili tracnice u asfaltu, a kasnije smo skužili da su to ostaci tramvajske pruge a ne Cire.
Parkirali smo se preko puta autobusnog kolodvora, gdje je s jedne strane caffe bar FERATA
A s druge strane, ova zgrada
Bivša kolodvorska zgrada Cire
e odovuda dalje nastavljamo gradskim autobusom, pa da se vozimo i Libertasovim autobusom, ja jesam vec, a moji suputnici nisu.
Na bus linije 1 prema Pilama i slijedi šetnja kroz staru dubrovaku jezgru, dalje necu komentirati ništa, neka slike govore same.
5.dio
Pogled prema Srđu i ostacima žičare
Pogled prema Srđu i ostacima žičare
6.dio
Ja, a iza mene Srđ i forte Imperial
Lokrum
Vec pomalo pada mrak, sunce na zalazu
Pa malo iz gradske luke
Ja, a iza mene Srđ i forte Imperial
Lokrum
Vec pomalo pada mrak, sunce na zalazu
Pa malo iz gradske luke
7.dio
Na ovoj klupi nakon 30 godina
Stradun se vec sprema za doček nove godine
Najprije u Konzum po sendviče za drugi dan, pa na bus prema Gružu
Na ovoj klupi nakon 30 godina
Stradun se vec sprema za doček nove godine
Najprije u Konzum po sendviče za drugi dan, pa na bus prema Gružu
8.dio
Napuštamo pomalo Dubrovnik do nekog ponovnog susreta i opet smo na magistrali D8, ponovo na granici, ali ovaj puta u Neumu stajemo, da možda i nešto kupimo. A što, pa zna se da je BiH raj za pušače iz HR, cigare duplo jeftinije, ajmo svaki svoju šteku i vozimo. E sad moramo pronaći naše prenoćište, znamo samo da je u mjestu Blace, nekih 25km prije Ploča iz pravca Dubrovnika. Na putu prema Dubrovniku uočili smo gdje je skretanje sa magistrale za to mjesto, e tu je Jean nastupio kao navigator, nazvao gazdu i uslijedilo je navođenje. Bez brige nismo lutali, našli smo od prve, jeste da je udaljeno od magistrale 8 km, na samome moru, ali voziti se kroz mrkli mrak bez ikakvog orijentira nije baš nešto, cesta prolazi po nasipu, a samo stabla mandarina s jedne i druge strane. Dolazimo mi pred kuću, prethodno se uvjerivši da smo na pravom mjestu, i gazda nam je pokazao naše odmaralište za tu noć.
Jedna soba
Druga soba
Mini kuhinja
Ćenifa s tušem
Satelitska Tv
nismo puno gledali ne, javljali smo se na forum i na facebook.
Tuširanje, pa večerica....ni baš za temu njam, njam, ali bitno da nismo bili gladni.
Dosta za prvi dan, 23 sata su, na spavanje.
Napuštamo pomalo Dubrovnik do nekog ponovnog susreta i opet smo na magistrali D8, ponovo na granici, ali ovaj puta u Neumu stajemo, da možda i nešto kupimo. A što, pa zna se da je BiH raj za pušače iz HR, cigare duplo jeftinije, ajmo svaki svoju šteku i vozimo. E sad moramo pronaći naše prenoćište, znamo samo da je u mjestu Blace, nekih 25km prije Ploča iz pravca Dubrovnika. Na putu prema Dubrovniku uočili smo gdje je skretanje sa magistrale za to mjesto, e tu je Jean nastupio kao navigator, nazvao gazdu i uslijedilo je navođenje. Bez brige nismo lutali, našli smo od prve, jeste da je udaljeno od magistrale 8 km, na samome moru, ali voziti se kroz mrkli mrak bez ikakvog orijentira nije baš nešto, cesta prolazi po nasipu, a samo stabla mandarina s jedne i druge strane. Dolazimo mi pred kuću, prethodno se uvjerivši da smo na pravom mjestu, i gazda nam je pokazao naše odmaralište za tu noć.
Jedna soba
Druga soba
Mini kuhinja
Ćenifa s tušem
Satelitska Tv
nismo puno gledali ne, javljali smo se na forum i na facebook.
Tuširanje, pa večerica....ni baš za temu njam, njam, ali bitno da nismo bili gladni.
Dosta za prvi dan, 23 sata su, na spavanje.
9.dio
Drugi dan, nedjelja 06.12., buđenje u 7.30 i prva stvar na balkon, da vidimo, gdje smo to mi, a bogami.....
Simpatično mjestašce, još da nije ovaj čempres ispred kuće...
Megane i Actros u njemu su isto dobro spavali, a bogami i mi smo.
Ovdje je apartman, na vrhu lijevo.
Pozdravili smo se s gazdom i prije nego smo krenuli, Actrosa smo malo izveli van, da malo okusi morskog zraka
I natrag na magistralu, pa u Opuzen po mandarine i marmeladu od mandarina (odlična je) i put Metkovića na D9
U Metković smo došli desnom obalom Neretve
Obala Neretve i naravno pruga.
U daljini nekadašnja luka Metković i kolodvor Metković
Prešli smo most i evo nas na kolodvoru, do vlaka imamo još nekih 30 min, pa smo malo ubili vrijeme, bauljajući okolo kolodvora.
Drugi dan, nedjelja 06.12., buđenje u 7.30 i prva stvar na balkon, da vidimo, gdje smo to mi, a bogami.....
Simpatično mjestašce, još da nije ovaj čempres ispred kuće...
Megane i Actros u njemu su isto dobro spavali, a bogami i mi smo.
Ovdje je apartman, na vrhu lijevo.
Pozdravili smo se s gazdom i prije nego smo krenuli, Actrosa smo malo izveli van, da malo okusi morskog zraka
I natrag na magistralu, pa u Opuzen po mandarine i marmeladu od mandarina (odlična je) i put Metkovića na D9
U Metković smo došli desnom obalom Neretve
Obala Neretve i naravno pruga.
U daljini nekadašnja luka Metković i kolodvor Metković
Prešli smo most i evo nas na kolodvoru, do vlaka imamo još nekih 30 min, pa smo malo ubili vrijeme, bauljajući okolo kolodvora.
10.dio
Hmmmm, kolodvorska zgrada je nedavno obnovljena, to nam je i kolega Pfaff opisao nedavno u svom putopisu, ali prilazna cesta kolodvoru nije baš reprezentativna, ali šta se može, što je, tu je.
Skladište
Prvi kolosijek se baš ne koristi prečesto
A tu je već i bila ASEA 107 sa podužim teretnjakom
Kolodvorska zgrada, taman sunce tuče direktno, ali....ne mogu si pomoći.
Smjer Ploče
Smjer Čapljina
Kučica preko puta kolodvora, ne znam da li pripada željeznici
Da malo zavirim u čekaonicu, pretpostavljam da blagajna nedjeljom ne radi
I bio sam u pravu
Hmmmm, kolodvorska zgrada je nedavno obnovljena, to nam je i kolega Pfaff opisao nedavno u svom putopisu, ali prilazna cesta kolodvoru nije baš reprezentativna, ali šta se može, što je, tu je.
Skladište
Prvi kolosijek se baš ne koristi prečesto
A tu je već i bila ASEA 107 sa podužim teretnjakom
Kolodvorska zgrada, taman sunce tuče direktno, ali....ne mogu si pomoći.
Smjer Ploče
Smjer Čapljina
Kučica preko puta kolodvora, ne znam da li pripada željeznici
Da malo zavirim u čekaonicu, pretpostavljam da blagajna nedjeljom ne radi
I bio sam u pravu
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 2 / 4.