Crna kronika (2010.)
+13
novi_shef
leteči vlak
Marioo
kico101
Barney
kiki273
Vedran Zeman
ikar
Narcis
Drempa
ZlayoZg
Pfaff
Miha
17 posters
Stranica 9 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Crna kronika (2010.)
Epilog nesreće sa cisternom u Matuljima, članak u NL.:
VOZAČ CISTERNE NIJE POVUKAO RUČNU KOČNICU
RIJEKA Vozač cisterne skrivio je preksinoćnji incident na benzinskoj crpki INA-e na Kvarnerskoj cesti u Matuljima jer nije povukao ručnu kočnicu nakon parkiranja vozilo utvrdila je policija očevidom. Prema informacijama iz PU primorsko-goranske utvrđeno je da je teretnim vozilom »scania« i priključnom cisternom »schwartzmüller«, slavonskobrodskih registarskih oznaka, upravljao 44-godišnjak iz Slavonskog Broda. Radi istakanja goriva u rezervoare benzinske postaje parkirao je vozilo, a da ga prethodno nije osigurao. Vozilo je krenulo prema naprijed, te desnim, prednjim dijelom cisterne udarilo u zgradu benzinske postaje u vlasništvu tvrtke iz Zagreba. Crijevo za istakanje goriva se tada odvojilo, a benzin je počeo istjecati po cesti. Pritom nitko nije ozlijeđen, a prema prvim informacijama nastala je šteta od oko pet tisuća kuna. Djelatnici ovlaštenih tvrtki očistili su i sanirali cestu koja je u 22.02 sati otvorena za promet. (Š. B.)
VOZAČ CISTERNE NIJE POVUKAO RUČNU KOČNICU
RIJEKA Vozač cisterne skrivio je preksinoćnji incident na benzinskoj crpki INA-e na Kvarnerskoj cesti u Matuljima jer nije povukao ručnu kočnicu nakon parkiranja vozilo utvrdila je policija očevidom. Prema informacijama iz PU primorsko-goranske utvrđeno je da je teretnim vozilom »scania« i priključnom cisternom »schwartzmüller«, slavonskobrodskih registarskih oznaka, upravljao 44-godišnjak iz Slavonskog Broda. Radi istakanja goriva u rezervoare benzinske postaje parkirao je vozilo, a da ga prethodno nije osigurao. Vozilo je krenulo prema naprijed, te desnim, prednjim dijelom cisterne udarilo u zgradu benzinske postaje u vlasništvu tvrtke iz Zagreba. Crijevo za istakanje goriva se tada odvojilo, a benzin je počeo istjecati po cesti. Pritom nitko nije ozlijeđen, a prema prvim informacijama nastala je šteta od oko pet tisuća kuna. Djelatnici ovlaštenih tvrtki očistili su i sanirali cestu koja je u 22.02 sati otvorena za promet. (Š. B.)
Gost- Gost
Ono što ne piše... Pitam se, pitam, je li ovakav zaboravljivi šofer ujedno zaboravio i uzemljiti autocisternu prije istakanja. Znam da to mnogi ne rade, a u određenom broju slučajeva je sklopka za uzemljenje neispravna. Time cijelu okolinu dovode u opasnost i u stacionarnom stanju pretakanja jer na cisterni u vožnji nakupljeni statički elektricitet može pri pretakanju zapaliti pare koje nastaju pri pretakanju, što će rezultirati eksplozijom (eksplozija je trenutno gorenje unutar granica eksplozivnosti lančanom reakcijom širenja plamena)
Registration date : 14.05.2008
Da je cisterna explodirala bilo bi mi vruće....
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
gaspa (čet 16 pro 2010, 09:36) je napisao/la:Ono što ne piše... Pitam se, pitam, je li ovakav zaboravljivi šofer ujedno zaboravio i uzemljiti autocisternu prije istakanja. Znam da to mnogi ne rade, a u određenom broju slučajeva je sklopka za uzemljenje neispravna. Time cijelu okolinu dovode u opasnost i u stacionarnom stanju pretakanja jer na cisterni u vožnji nakupljeni statički elektricitet može pri pretakanju zapaliti pare koje nastaju pri pretakanju, što će rezultirati eksplozijom (eksplozija je trenutno gorenje unutar granica eksplozivnosti lančanom reakcijom širenja plamena)
Slažem se. Statički elektricitet može biti iznimno opasan kod takvih lako zapaljivih smjesa, a to vozači obično misle ah šta će mi taj vod....
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
Moram priznat da sam dugo razmisljao gdje staviti vijest o idiotu koji je parkirao na prvi peron Glavnog kolodvora u Zagrebu, ali mi se na kraju Crna kronika ipak ucinila najpogodnijom. Pogledajte.
http://www.jutarnji.hr/parkirao-auto-na-peronu-glavnog-kolodvora/911979/?secId=79&foto=1
Barney
http://www.jutarnji.hr/parkirao-auto-na-peronu-glavnog-kolodvora/911979/?secId=79&foto=1
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
Kakav lik
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
... postal bi zvezdica . Al' eto nije ... ma ti si nama svejedno zvezdicaKAPO je napisao/la:Da je cisterna explodirala ...
Gost- Gost
Ovo ja već stavio u "Ludog li svijeta"................Barney je napisao/la:Moram priznat da sam dugo razmisljao gdje staviti vijest o idiotu koji je parkirao na prvi peron Glavnog kolodvora u Zagrebu, ali mi se na kraju Crna kronika ipak ucinila najpogodnijom. Pogledajte.
Barney
GAĐAO AUTOBUS ZRAČNICOM
ZAGREB Policija intenzivno traga za osobom koja je u utorak oko 17 sati iz zračne puške ispalila hitac u bočno staklo autobusa što je prolazio Vatikanskom ulicom u Novom Zagrebu. Staklo se razbilo i zasulo 41-godišnju putnicu. Žena je odvezena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena. (A. R. K.)
Izvor: Novi list
Članak na portalu Index.hr-a,a fotke i video na portalu lanacion.com.ar.Najmanje 45 ljudi je ozlijeđeno u sudaru vlakova u glavnom argentinskom gradu Buenos Airesu.
Jedna od žrtava je bila i trudnica u sedmom mjesecu trudnoće. Još oko 90 putnika je u sudaru zaradilo manje rane i ogrebotine te nisu završili u bolnici.
Kondukter rekao putnicima da vežu sigurnosne pojase
Nesreća se dogodila kada je prvi putnički vlak stao na mostu, a u njega se brzinom od oko 30 do 40 kilometara na sat zabio vlak koji je išao iza njega. Kondukter u drugom vlaku je aktivirao kočnice za slučaj opasnosti, no to nije spriječilo sudar.
Kada je shvatio da je sudar neizbježan, kondukter je putnicima rekao da vežu sigurnosne pojase.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Stranica 9 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Crna kronika (2008.)
» Crna kronika (2009.)
» Crna kronika 2015
» Crna kronika 2011.
» Crna kronika 2014.
» Crna kronika (2009.)
» Crna kronika 2015