Stari GMC kabriolet
Stranica 1 / 1.
Stari GMC kabriolet
Vraćajući se iz Istre cestom od Buzeta prema "Danilei", zamijetio sam na izlazu iz zaseoka Selca nešto zanimljivo. Na proširenju ceste s lijeve strane gledano prema Lupoglavu, bio je parkiran/napušten prastari američki vojni Džems (GMC). I to u kabriolet verziji tj. bez čvrste kabine.
Odlučio sam da ću ga malo bolje promotriti. S izuzetkom poklopca motora (kojeg sam kasnije zapazio u sanduku) i vitla koje vjerovatno služi kao parank u nečijoj garaži, doima se prilično čitav.
Unutrašnjost kabine. Nedostaje staklo i bogata instrumentalna oprema
I tapecirung za šoletovu stražnjicu
Zanimljivo – hladnjak je očito zamijenjen domaćim uratkom
Poklopac glave motora s izvornim logotipom proizvođača
Pogled en façe. Prednji diferencijal, a vide se nosači vitla i tipična zaštitna rešetka (e, da je takvu imala Mad Maxova žena na svom autu, sam bog zna kako bi taj film završio)
Odlučio sam da ću ga malo bolje promotriti. S izuzetkom poklopca motora (kojeg sam kasnije zapazio u sanduku) i vitla koje vjerovatno služi kao parank u nečijoj garaži, doima se prilično čitav.
Unutrašnjost kabine. Nedostaje staklo i bogata instrumentalna oprema
I tapecirung za šoletovu stražnjicu
Zanimljivo – hladnjak je očito zamijenjen domaćim uratkom
Poklopac glave motora s izvornim logotipom proizvođača
Pogled en façe. Prednji diferencijal, a vide se nosači vitla i tipična zaštitna rešetka (e, da je takvu imala Mad Maxova žena na svom autu, sam bog zna kako bi taj film završio)
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Re: Stari GMC kabriolet
Broj šasije – za slučaj da treba registrirati vozilo
Detalj klima uređaja
Daske na podu sanduka su u začudno dobrom stanju, a tu je i poklopac motora
Ogibljenje i drugi diferencijal. Džems je imao neovisno vješanje svih osovina pa smo ga zato voljeli u vojsci jer je bio udoban na jamavom putu
Treći diferencijal. S tom tehnologijom bilo je praktično nemoguće zaglaviti se
Zanimljivo – ni zub vremena nije naudio originalnim američkim oznakama.
Rezervoar. Poznavajući apetit kojim je to čudo lokalo benzin, ovo mu je bilo taman za do iza prvog zavoja...
Detalj klima uređaja
Daske na podu sanduka su u začudno dobrom stanju, a tu je i poklopac motora
Ogibljenje i drugi diferencijal. Džems je imao neovisno vješanje svih osovina pa smo ga zato voljeli u vojsci jer je bio udoban na jamavom putu
Treći diferencijal. S tom tehnologijom bilo je praktično nemoguće zaglaviti se
Zanimljivo – ni zub vremena nije naudio originalnim američkim oznakama.
Rezervoar. Poznavajući apetit kojim je to čudo lokalo benzin, ovo mu je bilo taman za do iza prvog zavoja...
Pogled u kabinu s druge strane
Motorin brisača
Saće hladnjaka
Poklopac glave motora
Detalj upravljačkog polužja prednjeg trapa
Gume su u sasvim dobrom stanju, pogotovo rezervna
Moj opći dojam je da je potrebno samo obaviti dobar servis i da bi to čudo i danas htjelo voziti (pod uvjetom da ti netko pokloni bačvu benzina).
Motorin brisača
Saće hladnjaka
Poklopac glave motora
Detalj upravljačkog polužja prednjeg trapa
Gume su u sasvim dobrom stanju, pogotovo rezervna
Moj opći dojam je da je potrebno samo obaviti dobar servis i da bi to čudo i danas htjelo voziti (pod uvjetom da ti netko pokloni bačvu benzina).
Moram priznat da sam tek sad ovo zamjetio ( ) i ima jedna stvar koja mi je privukla pažnju a to su one oznake na sanduku (američke) ... s obzirom da znam da je po Istri snimano par (američkih "vojnih") filmova da nije taj kamion zaostao sa nekog od tih snimanja? Prvo što mi je palo na pamet je film "Kelly's heroes" (kod nas preveden kao "Zlato za odvažne" ) ali provjerom na imdb-u mislim da je to malo moguće jer je taj film snimljen davne 1970.godine a sudeć po stanju guma ovaj kamion mora da je tu kraće vrijeme.
Gost- Gost
Pitanje za poznavatelje lokalnih prilika (i neprilika) ... egzistira li još ovaj kamion na toj lokaciji?
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.