Kotoriba - proslava 150. godišnjice prve pruge u Hrvatskoj!
+2
Narcis
Thommo
6 posters
Stranica 1 / 1.
Kotoriba - proslava 150. godišnjice prve pruge u Hrvatskoj!
Evo i mojih impresija proslave 150. godišnjice u Kotoribi.
Iz još mračne Rijeke oko 4.55h ujutro krenuli smo Pfaff, Jean, “Štacion” kamiončić i ja, svi u "Pfaffmobilu Nuovo". Prva kavica u Desincu, prilika za prve fotke.
Prvi dodir s tračničkim vozilima i kolegama railfanovima je u Zaprešiću!
Jedna od mnogih “Malih Karavela” koje ćemo sresti u Zagorju, Međimurju i Podravini.
Mali.paja i Actros
Zagorsko-riječka suradnja na visini – k’o Karavela i Žutka u tandemu, kad potegnu teški do Lokava!
Lijepa zgrada u Zlataru
Pušački odjeljak nešeg Betejca
Da nisam sam vidio, ne bi vjerovao da ovo postoji na ovoj pruzi!! Kako je zaraslo, čini mi se kao da je neka šumska željeznica, a ne Zagorska magistrala!
Od kad sam zadnji put bio, kolodvor u VŽ su lijepo sredili! Ovdje se ukrcalo dosta uniformiranog življa, što muškog, što ljepšeg spola, što su naši seniori dostojno popratili…
Najsmješnija stvar se dogodila kad su nam se pridružili Osječani. Uđe dnovaković u vagon, upoznaje s sa svima, i kaže:
- Molim vas recite mi forumski nick, da vas povežem s postovima!
A odvraća Božidar:
- Drago mi je, ja sam DVA NULA ŠEST TRI IKS IKS IKS!!
U VŽ su nam s vlaka skinuli 2044 005 i tri vagona, pa smo “okljaštreni” s 2044 001 odjezdili za Kotoribu
Iz još mračne Rijeke oko 4.55h ujutro krenuli smo Pfaff, Jean, “Štacion” kamiončić i ja, svi u "Pfaffmobilu Nuovo". Prva kavica u Desincu, prilika za prve fotke.
Prvi dodir s tračničkim vozilima i kolegama railfanovima je u Zaprešiću!
Jedna od mnogih “Malih Karavela” koje ćemo sresti u Zagorju, Međimurju i Podravini.
Mali.paja i Actros
Zagorsko-riječka suradnja na visini – k’o Karavela i Žutka u tandemu, kad potegnu teški do Lokava!
Lijepa zgrada u Zlataru
Pušački odjeljak nešeg Betejca
Da nisam sam vidio, ne bi vjerovao da ovo postoji na ovoj pruzi!! Kako je zaraslo, čini mi se kao da je neka šumska željeznica, a ne Zagorska magistrala!
Od kad sam zadnji put bio, kolodvor u VŽ su lijepo sredili! Ovdje se ukrcalo dosta uniformiranog življa, što muškog, što ljepšeg spola, što su naši seniori dostojno popratili…
Najsmješnija stvar se dogodila kad su nam se pridružili Osječani. Uđe dnovaković u vagon, upoznaje s sa svima, i kaže:
- Molim vas recite mi forumski nick, da vas povežem s postovima!
A odvraća Božidar:
- Drago mi je, ja sam DVA NULA ŠEST TRI IKS IKS IKS!!
U VŽ su nam s vlaka skinuli 2044 005 i tri vagona, pa smo “okljaštreni” s 2044 001 odjezdili za Kotoribu
Re: Kotoriba - proslava 150. godišnjice prve pruge u Hrvatskoj!
Prve pisane naznake manifestacije
I evo nas u Kotoribi!
VIP vlak
Zlu ne trebalo, tu je bio i jedan lijepi TAM veteran i simpatični “striček” iz DVD-a Kotoriba…
… a Kotoripčan je i poznati pisac Joža Horvat, koji je jedrilicom "Besa" oplovio svijet!
I napokon – dolazi parnjača! Zbog nje smo potegnuli na put od 300km! Divan, impozantan stroj!
Muzejska kompozicija nije ništa manje impresivna, evo svih vagona, posebno je zanimljiv zadnji sa ‘žbicastim’ kotačima.
Par slika Štacion kamiončića u raznim pozama
Međimursko-vojvođansko-zagrebačka koalicija daje potporu riječkom Actrosu! Railfanovi su stvarno posebna sorta ljudi!
Moj bratić Nino je član KUD-a iz susjednog sela, Donje Dubrave. Iako studira u Osijeku, korijeni su mu još čvrsto u rodnom kraju!
Parnjača je išla okrenuti se na triangl.
Još sam Actrosa "odveo" na slikanje s cestovno-pružnim vozilom, a vrlo ljubazni timaritelj Chevroleta ponudio mi je da isprobam kako se u njemu sjedi! Hvala lijepa!
A gdje je volan?!
Kotoribu je posjetio i “Capo degli tutti capi”, g. Josipović…
…a ja sam još uspio osjetiti toplinu parnog ložišta iz velike blizine i uzeti jedan komadić ugljena za uspomenu.
To je sve, bio je to prekrasan dan za pamćenje - izvrsno društvo i parnjača u akciji, tko nije bio, može mu biti žao!
I evo nas u Kotoribi!
VIP vlak
Zlu ne trebalo, tu je bio i jedan lijepi TAM veteran i simpatični “striček” iz DVD-a Kotoriba…
… a Kotoripčan je i poznati pisac Joža Horvat, koji je jedrilicom "Besa" oplovio svijet!
I napokon – dolazi parnjača! Zbog nje smo potegnuli na put od 300km! Divan, impozantan stroj!
Muzejska kompozicija nije ništa manje impresivna, evo svih vagona, posebno je zanimljiv zadnji sa ‘žbicastim’ kotačima.
Par slika Štacion kamiončića u raznim pozama
Međimursko-vojvođansko-zagrebačka koalicija daje potporu riječkom Actrosu! Railfanovi su stvarno posebna sorta ljudi!
Moj bratić Nino je član KUD-a iz susjednog sela, Donje Dubrave. Iako studira u Osijeku, korijeni su mu još čvrsto u rodnom kraju!
Parnjača je išla okrenuti se na triangl.
Još sam Actrosa "odveo" na slikanje s cestovno-pružnim vozilom, a vrlo ljubazni timaritelj Chevroleta ponudio mi je da isprobam kako se u njemu sjedi! Hvala lijepa!
A gdje je volan?!
Kotoribu je posjetio i “Capo degli tutti capi”, g. Josipović…
…a ja sam još uspio osjetiti toplinu parnog ložišta iz velike blizine i uzeti jedan komadić ugljena za uspomenu.
To je sve, bio je to prekrasan dan za pamćenje - izvrsno društvo i parnjača u akciji, tko nije bio, može mu biti žao!
Upravo je emitiran prilog u DJH o proslavi. Onako na brzaka, nisam zamjetio nekog poznatog al' kako ću to presnimiti bit će još prilike za ponovni pregled.
Gost- Gost
Lijepo obilježeno 150 godina željezničke pruge u Hrvatskoj. Da je bilo samo jedan dan kasnije.
Lijepe slike Thommo, eto i Štacionov Actros je osjetio miris pare.
Još da vidimo slike i ostalih.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Nada umire posljednja, iako, kakav je odaziv na temu, sve se nešto premišljam...Narcis je napisao/la:Još da vidimo slike i ostalih.
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
... uuuu, ne dobro! Jel to znači da ostale fotke se neće vidjeti!? S obzirom da ih čekam cijeli dan a nikako da se pojave, jedino što mogu napisat je ... šteta, velika šteta!Pfaff je napisao/la:... kakav je odaziv na temu, sve se nešto premišljam...
Gost- Gost
Tu si doduše u pravu, jako slabi odaziv je na temu, nakon 24 sata tek 75 otvaranja dok ja pišem ovaj post. Ipak je ovo bio događaj ne godine, nego stoljeća, parna lokomotiva na pruzi HŽ-a, kad će opet bog te pitaj.Pfaff je napisao/la:Nada umire posljednja, iako, kakav je odaziv na temu, sve se nešto premišljam...
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
To je zato kaj vecina forumasa brije na brodove i autobuse mi railfanovi smo u manjini
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Valjda su svi već sve pregledali na zeljeznice.net... Ja sam stavio i tu, za onaj mali broj članova koji tamo nije logiran.
Osim toga, znate da je Jean uvijek stavljao svoje slike s 9,5 do 16,42 dana odgode...
Osim toga, znate da je Jean uvijek stavljao svoje slike s 9,5 do 16,42 dana odgode...
Pošteno, pošteno !Thommo je napisao/la:... Ja sam stavio i tu, za onaj mali broj članova koji tamo nije logiran. ...
Gost- Gost
Thommo,super foto izvještaj,iako mi je malo krivo što nisam išao,al jbg,kad su obaveze stisle,nema biranja.
P.S. Ali popodne sam i ja proslavio obljetnicu i to u upravljačnici lokomotive 1141 od Zagreba RK do Siska Capraga i natrag. Zanimljivo,ta ista lokomotiva je u subotu ujutro imala ono pregaženje babe u Sisku kod tržnice i baš je bila na pranju kad smo došli po nju.
P.S. Ali popodne sam i ja proslavio obljetnicu i to u upravljačnici lokomotive 1141 od Zagreba RK do Siska Capraga i natrag. Zanimljivo,ta ista lokomotiva je u subotu ujutro imala ono pregaženje babe u Sisku kod tržnice i baš je bila na pranju kad smo došli po nju.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Ljepo dečki a ako se ne ljutite dodam samo jednu sliku koju sam izvukao iz vinila , na obnovi u Gredelju oprostite zbog loše kvalitete ali slikano prvom Nokiom sa ugrađenom kamerom koja je došla u Hrvatsku u ono vrijeme.
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Similar topics
» Kotoriba i pruge na sjeveru RH
» 140 godina pruge Pivka - Rijeka (proslava u Ilirskoj Bistrici)
» Kolodvor Kotoriba
» 140 godina pruge Pivka - Rijeka (proslava u Ilirskoj Bistrici)
» Kolodvor Kotoriba
Stranica 1 / 1.