Kotoriba i pruge na sjeveru RH
5 posters
Stranica 1 / 1.
Kotoriba i pruge na sjeveru RH
Moja najranija željeznička sjećanja povezana su (osim naravno s žuto-zelenim elektrama serije 362, uz koje sam odrastao) i uz EMD zvuk, koji se ljetnim popodnevima nesmetano širio međimurskom ravnicom i čuo na desetke kilometara okolo. Tada, 80-tih godina je "dritura" na potezu Čakovec - Kotoriba - Mađarska trpila kotrljanje stotine tisuća tona tereta, a kolodvor Kotoriba je imao u posjedu i svoju manevru, i to ne malog Jenbacha, nego zelenog Đuru! Ah, da se vratiti s kamerom tamo i tada. :klopa:
A kako to danas izgleda, npr. oko podne i pol? Ovako:
Pogled prema Čakovcu...
... i prema Mađarskoj.
Praznina.
No, Zeus mi je dao raspored "klasika" koje dolaze i odlaze iz Kt, pa sam čekao EMD-a na putničkom vlaku 3304.
Evo ga!
WHAT?! Pa to je plavac, Macosa! Htio sam čuti EMD motor, a ne MAN u španjolskoj ambalaži!
Što je, tu je. Bar je dupla! Obje su podserije 1, 028 i 003. Trojku su propisno unakazili.
Za ljubitelje tvorničkih pločica:
Eeee, ovaj "Makozlin" već sliči na nešto!
Još za pločičare!
En face.
A kako to danas izgleda, npr. oko podne i pol? Ovako:
Pogled prema Čakovcu...
... i prema Mađarskoj.
Praznina.
No, Zeus mi je dao raspored "klasika" koje dolaze i odlaze iz Kt, pa sam čekao EMD-a na putničkom vlaku 3304.
Evo ga!
WHAT?! Pa to je plavac, Macosa! Htio sam čuti EMD motor, a ne MAN u španjolskoj ambalaži!
Što je, tu je. Bar je dupla! Obje su podserije 1, 028 i 003. Trojku su propisno unakazili.
Za ljubitelje tvorničkih pločica:
Eeee, ovaj "Makozlin" već sliči na nešto!
Još za pločičare!
En face.
Re: Kotoriba i pruge na sjeveru RH
Ajmo vidjeti onaj kotoripski triangl. Ovaj je stari, ne koristi se.
Pogled prema kolodvorskoj zgradi i plavcu.
Ovaj se triangl koristi! Skretnica je tamo lijevo od "polucjevnih" skladišta, a drugi krak triangla prolazi iza skladišta.
Pogled iza.
Pogled na triangle s kolodvorskog perona. U prvom planu su 2. do 5. kolosijek, u makadamu se slabo nazire triangl koji se koristi, a tamo kraj drveća je onaj neaktivni.
Pitao sam prometnika ima li kakvih teretnjaka u najavi. Kaže: "Ima, za 15 minuta!" - Super!
Evo ga, stiže. Vuče 2062 014.
Mislio sam, sad će stati tamo kod rampi, pa ću ga lijepo poslikati bez kontrasvjetla. Plan mi je pao u vodu kad je SV dao gaščinu negdje na pol kolodvora!
I ode on u Murakerestur bez stajanja, s 30-tak MAV Eas vagona.
Pogled prema kolodvorskoj zgradi i plavcu.
Ovaj se triangl koristi! Skretnica je tamo lijevo od "polucjevnih" skladišta, a drugi krak triangla prolazi iza skladišta.
Pogled iza.
Pogled na triangle s kolodvorskog perona. U prvom planu su 2. do 5. kolosijek, u makadamu se slabo nazire triangl koji se koristi, a tamo kraj drveća je onaj neaktivni.
Pitao sam prometnika ima li kakvih teretnjaka u najavi. Kaže: "Ima, za 15 minuta!" - Super!
Evo ga, stiže. Vuče 2062 014.
Mislio sam, sad će stati tamo kod rampi, pa ću ga lijepo poslikati bez kontrasvjetla. Plan mi je pao u vodu kad je SV dao gaščinu negdje na pol kolodvora!
I ode on u Murakerestur bez stajanja, s 30-tak MAV Eas vagona.
Otišao sam do skladišta na dijelu kolodvora prema Mađarskoj, poslikati neke zanimljive kamione. Kad, čujem poznati turbo zvuk! Mala Karavela!
Snimio sam filmić manevriranja po ŽCPR i prolaska prema trianglu. A ove fotke su sa triangla.
Slana pustinja? Ne, međimurski šoder na trianglu!
Ovo je vlak na koji će se 10-ka zakačiti. Tri Bt-a i dva Bl-a.
Odvukli su kompoziciju tako da zadnji vagon bude otprilike kod prometnog ureda. Onda je SV ugasio makinu, pa sam otišao iz Kotoribe u Donju Dubravu, moju ovotjednu bazu.
Snimio sam filmić manevriranja po ŽCPR i prolaska prema trianglu. A ove fotke su sa triangla.
Slana pustinja? Ne, međimurski šoder na trianglu!
Ovo je vlak na koji će se 10-ka zakačiti. Tri Bt-a i dva Bl-a.
Odvukli su kompoziciju tako da zadnji vagon bude otprilike kod prometnog ureda. Onda je SV ugasio makinu, pa sam otišao iz Kotoribe u Donju Dubravu, moju ovotjednu bazu.
Baš kad si mislio da nećeš uhvatiti ni jednu dizelku,ipak si naletio na dvije.
Zanimljiva reportaža i odlične fotke,Thommo.
Zanimljiva reportaža i odlične fotke,Thommo.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
E i Kotoriba pamti bolje dane, al ajde ipak se još nešto muva ovuda.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Da, fotke su baš i po mojoj mjeri.
Registration date : 14.05.2008
Filmić manevriranja 2044 010 u Kotoribi, upravo se ide okrenuti na triangl.
Dan drugi. Morao sam do Kotoribe ujutro, a na kolodvoru je bilo zanimljivosti... 2044 016.
A na 5. kolosijeku parkirali su jednu zanimljivu drezinu, 9100 341.
Opa! Vagončić je bio u mom susjedstvu pred par godina, na reviziji!
A na 5. kolosijeku parkirali su jednu zanimljivu drezinu, 9100 341.
Opa! Vagončić je bio u mom susjedstvu pred par godina, na reviziji!
Eh, ovakvih više nema na tržištu... 39 KS...
Krajem dana, pao je dogovor s Vedijem da se nađemo u Varaždinu. Odlučio sam autom do Koprivnice, pa onda vlakom preko Ludbrega do Varaždina.
Ahhh... struja na koprivničkom kolodvoru. Makar je 25kV, tu sam k'o doma. Ipak je meni kolodvor bez žice malkice falični... Navika, što ćeš.
No baš me idu dizeli. Makoza 121 iz Bjelovara stiže u kolodvor oko 14:50.
...a 2044 019 je na ubrzanom za Osijek. Duga njuška naprijed. Samo što nije krenuo!
Ode!
Kao i uvijek, Koprivnica nudi pregršt zanimljivosti za railfana. Par kadrova.
Karta je v' žepu!
Krajem dana, pao je dogovor s Vedijem da se nađemo u Varaždinu. Odlučio sam autom do Koprivnice, pa onda vlakom preko Ludbrega do Varaždina.
Ahhh... struja na koprivničkom kolodvoru. Makar je 25kV, tu sam k'o doma. Ipak je meni kolodvor bez žice malkice falični... Navika, što ćeš.
No baš me idu dizeli. Makoza 121 iz Bjelovara stiže u kolodvor oko 14:50.
...a 2044 019 je na ubrzanom za Osijek. Duga njuška naprijed. Samo što nije krenuo!
Ode!
Kao i uvijek, Koprivnica nudi pregršt zanimljivosti za railfana. Par kadrova.
Karta je v' žepu!
U međuvremenu, stiže nešto VELIKO!
Vuče ASEA 029. Primijetite da neka vozila imaju kredom napisan zaokruženi X ili +. Je li osim osoba u tijeku i popis željezničkih vozila u RH?!?!
Detalji Uaai vagona s trafom.
Vuče ASEA 029. Primijetite da neka vozila imaju kredom napisan zaokruženi X ili +. Je li osim osoba u tijeku i popis željezničkih vozila u RH?!?!
Detalji Uaai vagona s trafom.
Onaj trafo je dobio izlaz i otišao je put Mađarske. Tko je rekao da se ne izvozi u EU?!
Prateći vagon.
Ah, stiže i moj vlak. Macosa. Dobro, nisam se Macosom vozio dugo, pa da i to doživim.
Dupla je. Ovu će ostaviti u Kc, a drugom idem u Varaždin.
A kamo me to pruga nosi?
Naravno, kasnimo u polasku. Zabrinuo bi se da sve ide kao po loju.
Znači, imam vremena prolunjati do nekih zanimljivih vagona "nizvodno" na kolodvoru.
Kratki vagoni od Infre, POSIT-a ili nečeg sličnog.
Eamosi, Eas i dio Tad(dn)s-a
Moje modelarsko oko privukao je ovaj smeđi službeni vagon za S-M vlakove.
Dužina mu je 11,74m, iliti u 1:87 13,49cm. Vjerujem da neka od firmi proizvodi takav model, pa bi mi ostalo samo napraviti naljepnice... Otom potom. Vratimo se u 1:1.
Hm? MAV 12, 120-240?
Ovaj plavi je standardniji, pregrađen od Gbs-a, dužina je 14,02m.
Prateći vagon.
Ah, stiže i moj vlak. Macosa. Dobro, nisam se Macosom vozio dugo, pa da i to doživim.
Dupla je. Ovu će ostaviti u Kc, a drugom idem u Varaždin.
A kamo me to pruga nosi?
Naravno, kasnimo u polasku. Zabrinuo bi se da sve ide kao po loju.
Znači, imam vremena prolunjati do nekih zanimljivih vagona "nizvodno" na kolodvoru.
Kratki vagoni od Infre, POSIT-a ili nečeg sličnog.
Eamosi, Eas i dio Tad(dn)s-a
Moje modelarsko oko privukao je ovaj smeđi službeni vagon za S-M vlakove.
Dužina mu je 11,74m, iliti u 1:87 13,49cm. Vjerujem da neka od firmi proizvodi takav model, pa bi mi ostalo samo napraviti naljepnice... Otom potom. Vratimo se u 1:1.
Hm? MAV 12, 120-240?
Ovaj plavi je standardniji, pregrađen od Gbs-a, dužina je 14,02m.
Par kadrova kroz prozor. Pruga je dosta ravna i gotovo bez uspona, najveći padokaz sam vidio 5,1 promila. Što ne znači da nema većih!
Svidjelo mi se kojom je brzinom vlak prošao kroz zavoj par kilometara nakon Koprivnice, nisam očekivao ovakve brzine!
Profil Macose. Vozoim se u 'prikolici', motorni dio gura.
Kolodvor Rasinja. Imaju mehaničke signale sa sajlama, kao naši Jurdani i Šapjane.
Opa! Ličanka 2062 019 u Ludbregu! Nisam siguran da li je to ova ista, ali kasnije će kroz Varaždin jedna proći s IC vlakom Zg - Kc - Vž - Čakovec. Ne znam da li je uobičajeno da na IC stave 6-motornu dizelku, ili je slučajno bilo tako?
Još prozorskih skica podravskog i zagorskog kraja...
U Jalžabetu je bila parkirana kompozicija Fals vagona. Zašto su tu?
Zbelava
A-ha! Evo i ćenife/šekreta/zahoda. Vidio je bolje dane.
Aerodromsko vozilo! Blizu sam Varaždina.
Još jedno groblje slonova.
Hej, Varaždinci! Kraj remize vam se šeta i divlja piletina!
Svidjelo mi se kojom je brzinom vlak prošao kroz zavoj par kilometara nakon Koprivnice, nisam očekivao ovakve brzine!
Profil Macose. Vozoim se u 'prikolici', motorni dio gura.
Kolodvor Rasinja. Imaju mehaničke signale sa sajlama, kao naši Jurdani i Šapjane.
Opa! Ličanka 2062 019 u Ludbregu! Nisam siguran da li je to ova ista, ali kasnije će kroz Varaždin jedna proći s IC vlakom Zg - Kc - Vž - Čakovec. Ne znam da li je uobičajeno da na IC stave 6-motornu dizelku, ili je slučajno bilo tako?
Još prozorskih skica podravskog i zagorskog kraja...
U Jalžabetu je bila parkirana kompozicija Fals vagona. Zašto su tu?
Zbelava
A-ha! Evo i ćenife/šekreta/zahoda. Vidio je bolje dane.
Aerodromsko vozilo! Blizu sam Varaždina.
Još jedno groblje slonova.
Hej, Varaždinci! Kraj remize vam se šeta i divlja piletina!
Kramp 002.
Ovu sam vidio dan prije u Kotoribi.
A ovo me dopeljalo u VŽ!
Kolega Vedi me dočekao na kolodvoru, pa smo se uputili u ug. obj. preko puta kolodvora. Zgrada kolodvora je impozantna, čak mi nije cijela stala u kadar.
Vedi se žali da HŽ logo više ne svijetli, otkad je završila obnova fasade... Tipično.
Preko ceste kraj ug. obj.-a je izložena parnjača 51-145, blizanka naše riječke 032.
Tu smo si spili pijaču.
Kako je padala kiša, potrošili smo vrijeme u ugodnom razgovoru. Onda je Vedi otišao za obavezama, a ja sam se vratio na kolodvor čekati vlak za Koprivnicu. Par kadrova:
Šved za Čakovec. Pfaff -
Filmić Šveda pri odlasku za Čakovec
Ovu sam vidio dan prije u Kotoribi.
A ovo me dopeljalo u VŽ!
Kolega Vedi me dočekao na kolodvoru, pa smo se uputili u ug. obj. preko puta kolodvora. Zgrada kolodvora je impozantna, čak mi nije cijela stala u kadar.
Vedi se žali da HŽ logo više ne svijetli, otkad je završila obnova fasade... Tipično.
Preko ceste kraj ug. obj.-a je izložena parnjača 51-145, blizanka naše riječke 032.
Tu smo si spili pijaču.
Kako je padala kiša, potrošili smo vrijeme u ugodnom razgovoru. Onda je Vedi otišao za obavezama, a ja sam se vratio na kolodvor čekati vlak za Koprivnicu. Par kadrova:
Šved za Čakovec. Pfaff -
Filmić Šveda pri odlasku za Čakovec
Srijeda. Idem u Čakovec. Vlak je 3307, u 14:49.
Prijevozno sredstvo - Macosa 022.
Ali, taman prije polaska stiže "moj omiljeni" 44770. Vuče 2044 010, a dugačak je, 31 vagon.
Štok 44770-ice
Krećemo.
Ovo je stajalište Donji Mihaljevec. Sreća da je ova voćka divno procvjetala, da sakrije užasno stanje službene zgrade. :(
Donji Kraljevec. Imenjaci!
Križanje s 3006. (nadam se da je 3006!)
Prometnica je dobro raspoložena.
Mala Subotica
Pruga prema M. Središću i Lendavi
Čakovec-Buzovec
Prijevozno sredstvo - Macosa 022.
Ali, taman prije polaska stiže "moj omiljeni" 44770. Vuče 2044 010, a dugačak je, 31 vagon.
Štok 44770-ice
Krećemo.
Ovo je stajalište Donji Mihaljevec. Sreća da je ova voćka divno procvjetala, da sakrije užasno stanje službene zgrade. :(
Donji Kraljevec. Imenjaci!
Križanje s 3006. (nadam se da je 3006!)
Prometnica je dobro raspoložena.
Mala Subotica
Pruga prema M. Središću i Lendavi
Čakovec-Buzovec
U Čakovcu. Moja 022 čeka križanje s Macosom iz Varaždina za Kotoribu. Stiže, to je 001.
Ode 22-ojka u Varaždin.
Na prvom peronu postavljen je Šved 033, uskoro kreće za Mursko Središće.
U kolodvoru je vlak s zanimljivim vagonima. Stalno srećem dvo- i tro- vagonske Hirr* vagone. Ovi su od OBB-a.
Stanična manevra je 2132 012.
Ova je zgrada na zapadnom ulazu u kolodvor (smjer za Varaždin i Pragersko).
Pogled prema istoku, smjer za Kotoribu i M. Središće...
...i prema zapadu:
Manevra ranžira dvije SŽ Zas-z cisterne
Postoji Roco model slične cisterne u 1:87, ali nije baš sličan...
Zanimljivo "križište", vjerojatno za neku laku drezinu?
Ode 22-ojka u Varaždin.
Na prvom peronu postavljen je Šved 033, uskoro kreće za Mursko Središće.
U kolodvoru je vlak s zanimljivim vagonima. Stalno srećem dvo- i tro- vagonske Hirr* vagone. Ovi su od OBB-a.
Stanična manevra je 2132 012.
Ova je zgrada na zapadnom ulazu u kolodvor (smjer za Varaždin i Pragersko).
Pogled prema istoku, smjer za Kotoribu i M. Središće...
...i prema zapadu:
Manevra ranžira dvije SŽ Zas-z cisterne
Postoji Roco model slične cisterne u 1:87, ali nije baš sličan...
Zanimljivo "križište", vjerojatno za neku laku drezinu?
Nisam znao da su pogoni RŽV Čakovec takoreći u sklopu čakovečkog kolodvora. Ima zanimljivih prizora!
Tračnice na dva mjesta ulaze u pogon.
Ova Zagkks "francuskinja" je vjerojatno skinuta s nekog vlaka u prolasku, zbog kvara.
Zanimljivo postolje. Na našim ih vagonima nema, koliko znam, ali imam nekoliko Liliput H0 modela s ovakvim postoljem.
Nekoliko HŽ vagona s početnim brojem "9".
Ovaj je neki bivši putnički?
Jedan Eamos, 5940 029-1. Izgleda "friški". Ako dobro vidim, piše mu REV|Čk|31.03.11.
Opa, Eas starci u postupku remonta!
Besni bi nam mogao razjasniti, je li to revizija Eas vagona, ili pregradnja u Eaos?
A evo i one NClightove zgodne betonare, duboko u hali!
Inače, to je ovaj zgodni vagon od POSIT-a:
Tračnice na dva mjesta ulaze u pogon.
Ova Zagkks "francuskinja" je vjerojatno skinuta s nekog vlaka u prolasku, zbog kvara.
Zanimljivo postolje. Na našim ih vagonima nema, koliko znam, ali imam nekoliko Liliput H0 modela s ovakvim postoljem.
Nekoliko HŽ vagona s početnim brojem "9".
Ovaj je neki bivši putnički?
Jedan Eamos, 5940 029-1. Izgleda "friški". Ako dobro vidim, piše mu REV|Čk|31.03.11.
Opa, Eas starci u postupku remonta!
Besni bi nam mogao razjasniti, je li to revizija Eas vagona, ili pregradnja u Eaos?
A evo i one NClightove zgodne betonare, duboko u hali!
Inače, to je ovaj zgodni vagon od POSIT-a:
Onda se u kolodvor došuljala Ličanka 019, mislim da je dovukla cisterne iz Lendave. Prebacili su je na drugi kraj vlaka, i ista kompozicija je otišla prema Kotoribi.
Zanimljivo je da slovenski bruto ipak koristi našu magistralu preko Kotoribe, a ne ide na Hodoš preko Ormoža.
Proljetos sam bio ovdje za obljetnicu, istina u vlaku!
Šved se vratio iz Središća, pa su ga poslali u ložionu.
Čekam svoj vlak za Kotoribu, 994. U međuvremenu je 2044 010 dovukla par vagona odnekud.
Evo ga, stiže 994. Peticu nisam još vidio ovih dana.
Pogled iz Bl vagona na kvačilo.
U Donjem Kraljevcu križamo se sa 995. 018 sam jučer vidio u Varaždinu, također na nekom putničkom vlaku. Prometnica je još u smjeni.
Zanimljivo je da slovenski bruto ipak koristi našu magistralu preko Kotoribe, a ne ide na Hodoš preko Ormoža.
Proljetos sam bio ovdje za obljetnicu, istina u vlaku!
Šved se vratio iz Središća, pa su ga poslali u ložionu.
Čekam svoj vlak za Kotoribu, 994. U međuvremenu je 2044 010 dovukla par vagona odnekud.
Evo ga, stiže 994. Peticu nisam još vidio ovih dana.
Pogled iz Bl vagona na kvačilo.
U Donjem Kraljevcu križamo se sa 995. 018 sam jučer vidio u Varaždinu, također na nekom putničkom vlaku. Prometnica je još u smjeni.
Kotoriba, kraj putovanja.
Još je trebalo kompoziciju maknuti sa prolaznog kolosijeka, na prvi, iza Macose. To zahtijeva spuštanje rampi na ŽCPR.
Digli su rampe.
Odmor prije nastavka šihte.
I to je to za danas, što se tiče željeznice.
Ne znam koji vlak 'postaje' ova kompozicija (005 + Bt + Bt + Bt + Bl), to će nadopuniti Zeus!
Još je trebalo kompoziciju maknuti sa prolaznog kolosijeka, na prvi, iza Macose. To zahtijeva spuštanje rampi na ŽCPR.
Digli su rampe.
Odmor prije nastavka šihte.
I to je to za danas, što se tiče željeznice.
Ne znam koji vlak 'postaje' ova kompozicija (005 + Bt + Bt + Bt + Bl), to će nadopuniti Zeus!
Thommo, pa ti si dobrahno šalabajzao po Međimurju...
Šteta da se nisi pokušao uvaliti u upravljačnicu i snimiti cab-ride Varaždin-Koprivnica, no već će to Pfaff sigurno obaviti, vrlo skoro, kako je krenuo po prugama...
Hvala ti za ovaj predivan putopis !
Šteta da se nisi pokušao uvaliti u upravljačnicu i snimiti cab-ride Varaždin-Koprivnica, no već će to Pfaff sigurno obaviti, vrlo skoro, kako je krenuo po prugama...
Hvala ti za ovaj predivan putopis !
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Četvrtak. Nisam u planu imao nikakva putovanja vlakom, išao sam do Preloga, grada speedwaya, Hespo madraca i stotina malih privrednika. Nažalost, nema prugu, najbliži mu je kolodvor Donji Kraljevec.
No na povratku sam skoknuo do Kotoribe, računao sam, ako 44770 kasni kao sve ove dane, imam ga šanse uhvatiti.
I stvarno, još s rampe na horizontu se vidi poznati EMD profil. Super!
Još bolje, to je 2062 055, sa žabljim svjetlima!
Cijeli vlak.
Ljepotica 055 iz bliza.
Sastav vlaka. Danas ima 21 vagon, sve praznina.
Upao mi je u oko ovaj treći, tipa Eacs. Nikad do sad nisam čuo za takvu oznaku.
Wikipedia kaže da "c" u oznaci E vagona znači "Discharging trap on the wagon floor". Valjda ima grotla za istovar rasutog tereta na podnici. Primijetite kako "iskače" iz kompozicije višim podom.
Kratki video kretanja 055-ice prema Murakereszturu
Na rampi se nakratko zaustavio, pa sam mogao poslikati tri cisterne na kraju.
Ode prema Mađarskoj!
No na povratku sam skoknuo do Kotoribe, računao sam, ako 44770 kasni kao sve ove dane, imam ga šanse uhvatiti.
I stvarno, još s rampe na horizontu se vidi poznati EMD profil. Super!
Još bolje, to je 2062 055, sa žabljim svjetlima!
Cijeli vlak.
Ljepotica 055 iz bliza.
Sastav vlaka. Danas ima 21 vagon, sve praznina.
Upao mi je u oko ovaj treći, tipa Eacs. Nikad do sad nisam čuo za takvu oznaku.
Wikipedia kaže da "c" u oznaci E vagona znači "Discharging trap on the wagon floor". Valjda ima grotla za istovar rasutog tereta na podnici. Primijetite kako "iskače" iz kompozicije višim podom.
Kratki video kretanja 055-ice prema Murakereszturu
Na rampi se nakratko zaustavio, pa sam mogao poslikati tri cisterne na kraju.
Ode prema Mađarskoj!
Evo i filmića vlaka 44770 od 15.4. na jednom od dva (!) zavoja na međimurskoj magistrali! Izlaz iz kolodvora Kotoriba u smjeru Mađarske.
Primijetite da neka vozila imaju kredom napisan zaokruženi X ili +. Je li osim osoba u tijeku i popis željezničkih vozila u RH?!?!
Upravo to, sredinom prošlog tjedna su svi kolodvori popisivali vagone koji se u njima nalaze.
file- Broj postova : 202
Registration date : 01.03.2008
Similar topics
» Kolodvor Kotoriba
» Seniori na sjeveru Hrvatske
» Pfaff na sjeveru Hrvatske (II. dio)
» Kopnom, morem i zrakom po sjeveru Europe
» Seniori na sjeveru Hrvatske
» Pfaff na sjeveru Hrvatske (II. dio)
» Kopnom, morem i zrakom po sjeveru Europe
Stranica 1 / 1.