Seniori na sjeveru Hrvatske
+12
american.star
Ante-vž
kiki273
Barney
portos
ivog
Stanley
gaspa
Silver
sali
Narcis
Pfaff
16 posters
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Seniori na sjeveru Hrvatske
Iliti: Što se sve može vidjeti i snimiti u jednom danu! (Samo kad se hoće)
Za početak, da citiram jednog od naših 4rumaških veleputnika: tematska pjesma
Počelo je sasvim nedužno, jednom mojom pomalo nesmotrenom izjavom kako sam u svom prirodnom okolišu potrošio sve Švede te da bih morao otići u Varaždinski kraj jer su tamo zavičajni pa bi se našla još pokoja prugica gdje voze. Nije prošlo dugo, a na PP mi je stigla ljubazna ponuda iskusnog Stanleya da bi rado samnom ako nisam baš do kraja autističan...
Za razliku od ove današnje mlađarije, mi se časkom dogovorimo. Nema tu onih rastezanja u stilu: ... ima kćer kontrolni iz fizike, žena mora na fitness, i prošli tjedan je negdje bio, sina baš sutra nema tko voziti na taekwon-do, punica dolazi na večeru, mora za vikend u firmu jer...
Jedino je bilo upitno kako ćemo se i gdje sresti. Usprkos mojoj/našoj ljubavi za željeznicom, ipak smo odlučili da ćemo do Varaždina kao stožerne točke našeg istraživanja stići Pfaffmobilom – brže je, a i slično košta.
Opcije skitanja i snimanja bile su sljedeće:
Varaždin – Golubovec – Varaždin
Varaždin – Čakovec - Varaždin
Čakovec – Mursko Središće – Čakovec
Čakovec – Macinec – Čakovec
Pojavila se tu i opcija vožnje u upravljačnici brundavke sa strojovođom kao domaćinom, a kao fix je bio dogovoren i kasnopopodnevni spoj sa Zeusom u Zaboku ili kako se već što dogodi... (uostalom, kako reče Robert Burns: The best plans of mice and men... )
Dogovor je bio da se nađemo u Sesvetama jer Stanley ima godišnji pokaz za sve okolozagrebačke mogućnosti pa se jeftino i brzo, poput čunka na tkalačkom stanu, može voziti od Zaprešića do Dugog Sela i natrag.
Ja sam pak, u cik-cak zore tj. kasne noći, izbauljao iz kuće...
... izvukao Pfaffmobil iz garaže...
... ter bez puno muka (osim što je izlaz s autoputa u pravcu Sesveta zatvoren ) stigao do prve kontrolne točke - biblioteke "Oz"!
Toliko zasad, za otvorenje teme i poticanje žlijezda slinovnica...
Za početak, da citiram jednog od naših 4rumaških veleputnika: tematska pjesma
Počelo je sasvim nedužno, jednom mojom pomalo nesmotrenom izjavom kako sam u svom prirodnom okolišu potrošio sve Švede te da bih morao otići u Varaždinski kraj jer su tamo zavičajni pa bi se našla još pokoja prugica gdje voze. Nije prošlo dugo, a na PP mi je stigla ljubazna ponuda iskusnog Stanleya da bi rado samnom ako nisam baš do kraja autističan...
Za razliku od ove današnje mlađarije, mi se časkom dogovorimo. Nema tu onih rastezanja u stilu: ... ima kćer kontrolni iz fizike, žena mora na fitness, i prošli tjedan je negdje bio, sina baš sutra nema tko voziti na taekwon-do, punica dolazi na večeru, mora za vikend u firmu jer...
Jedino je bilo upitno kako ćemo se i gdje sresti. Usprkos mojoj/našoj ljubavi za željeznicom, ipak smo odlučili da ćemo do Varaždina kao stožerne točke našeg istraživanja stići Pfaffmobilom – brže je, a i slično košta.
Opcije skitanja i snimanja bile su sljedeće:
Varaždin – Golubovec – Varaždin
Varaždin – Čakovec - Varaždin
Čakovec – Mursko Središće – Čakovec
Čakovec – Macinec – Čakovec
Pojavila se tu i opcija vožnje u upravljačnici brundavke sa strojovođom kao domaćinom, a kao fix je bio dogovoren i kasnopopodnevni spoj sa Zeusom u Zaboku ili kako se već što dogodi... (uostalom, kako reče Robert Burns: The best plans of mice and men... )
Dogovor je bio da se nađemo u Sesvetama jer Stanley ima godišnji pokaz za sve okolozagrebačke mogućnosti pa se jeftino i brzo, poput čunka na tkalačkom stanu, može voziti od Zaprešića do Dugog Sela i natrag.
Ja sam pak, u cik-cak zore tj. kasne noći, izbauljao iz kuće...
... izvukao Pfaffmobil iz garaže...
... ter bez puno muka (osim što je izlaz s autoputa u pravcu Sesveta zatvoren ) stigao do prve kontrolne točke - biblioteke "Oz"!
Toliko zasad, za otvorenje teme i poticanje žlijezda slinovnica...
Zadnja promjena: Pfaff; čet 10 vel 2011 - 6:59; ukupno mijenjano 1 put.
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: Seniori na sjeveru Hrvatske
A jesi post'o k'o gaspa , staviš par fotki i pustiš nas da čubimo nad njima do sudnjeg dana.
Ajde, sad kad si počel, daj još jer pozavajuć te siguran sam da nisi samo ove 3 fotografije dignul na fotobujol
Ajde, sad kad si počel, daj još jer pozavajuć te siguran sam da nisi samo ove 3 fotografije dignul na fotobujol
Gost- Gost
Još sređujem dojmove i slikopismeni materijal, a s mojim ADSL-om, morat ćete biti dobri i cuclati palac do sutrathomcro je napisao/la:A jesi post'o k'o gaspa , staviš par fotki i pustiš nas da čubimo nad njima do sudnjeg dana.
Znaći ... ostaje nam samo da ćubimo nad ove 3 . A dobro, ajd
Gost- Gost
Strpljen - spašen.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
kad drugo i ne preostaje . Pokušal sam ga navuć al neda se , izgleda da sam izgubil one moći uvjeravanja
Gost- Gost
Nema mi druge nego skuhti jaku Tursku kafu oli ti kahvu i čekati.....
Izgleda da nam je u zadnje vrijeme suđeno čekanje
...dok čekam,,nebi bilo zgorega,da sredim tipkovnicu za svaki slučaj .....
Srdačan pozdrav !
Izgleda da nam je u zadnje vrijeme suđeno čekanje
...dok čekam,,nebi bilo zgorega,da sredim tipkovnicu za svaki slučaj .....
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
sali je napisao/la:Nema mi druge nego skuhti jaku Tursku kafu oli ti kahvu i čekati.....
Srdačan pozdrav !
...kahva po kahva, dvije do zore i eto nastavka putopisa
pozz
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Netom sam se smjestio nešto pročitati kad li mi se pridružio Stanley pa smo ubrzo krenuli natrag prema kolodvoru. Prva je briga bila pronaći neko mjesto gdje mogu ostaviti službeno vozilo ekspedicije gdje me šikucije varaždinskog neće pronaći. To smo obavili u okrilju službenog parkirališta HŽ-a.
Imali smo viška vremena pa smo krenuli prema parkiranom radnom vlaku jer je Stanley znao da je jedan od vagona prerađeni nekadašnji 2-osovinski poštanski vagon. Nažalost, izgleda da ga je zadesila zlehuda sudba jer smo našli samo nekadašnji aluminijski šinobus. (I to je nešto, ne?)
Za simulante i modelare:
Ovo mi nije jasno. Olupina je mlađa od prvih, a starija od drugih hrvatskih željeznica...
Stanley je rekao da ima dragog prijatelja u ravnoj Panoniji ter da njemu u čast mora pojesti zengvič i još nešto pročitati. Simpa debeljuškasta teta mu je išla pokazati gdje su papirnati ručnici kad je išao perati rukice nakon zengviča, ali se nisu dugo zadržali
Varaždin ne bi bio Varaždin da u svakoj boljoj biblioteci ne postoji naputak za čitanje...
Imali smo viška vremena pa smo krenuli prema parkiranom radnom vlaku jer je Stanley znao da je jedan od vagona prerađeni nekadašnji 2-osovinski poštanski vagon. Nažalost, izgleda da ga je zadesila zlehuda sudba jer smo našli samo nekadašnji aluminijski šinobus. (I to je nešto, ne?)
Za simulante i modelare:
Ovo mi nije jasno. Olupina je mlađa od prvih, a starija od drugih hrvatskih željeznica...
Stanley je rekao da ima dragog prijatelja u ravnoj Panoniji ter da njemu u čast mora pojesti zengvič i još nešto pročitati. Simpa debeljuškasta teta mu je išla pokazati gdje su papirnati ručnici kad je išao perati rukice nakon zengviča, ali se nisu dugo zadržali
Varaždin ne bi bio Varaždin da u svakoj boljoj biblioteci ne postoji naputak za čitanje...
Tijekom ovog predaha, donijeli smo povjesnu odluku da ćemo naš izlet nastaviti kružnom vožnjom do Golubovca i natrag. Vozi, naravno, Šved!
Nabavili smo i putne isprave, ja sam izbunario popust na HAK dok je Stanley mahao nekom iskaznicom kojom dokazuje da je . Na kraju je ispalo na isto – 30%
Kad smo došli do perona gdje nas je čekao Šved, ostao sam PAF! Plavi "Lennart Danielsson"! Dvije godine ga neuspješno ganjam po Istri pokušavajući odraditi vožnju u nekadašnjem prvorazrednom Švedu i sad me iza zavoja dočeka u svojoj domicilnoj postaji.
Eto mu unutrašnjosti
Sicevi na obaranje (ovaj je permanentno oboren). Nažalost je vagon prilično derutan.
Krenuli smo. Ja se uvaljao u upravljačnicu (postajem rutiner – ide mi sve bolje i bolje), a Stanley je ostao u salonu i povremeno provjeravao da previše ne gnjavim majstora
Riječke 4rumaše u zadnje vrijeme prati smola s baterijama. Kad sam raspakirao opremu, ustanovio sam da mi je doma ostao punjač s četiri baterije. To znači da sam sobom imao 2 seta novih, dobro napunjenih baterija za kameru i 4komada za starog OLYja (mali Sony je u međuvremenu sklopijo svoje umorne okice). To je u praksi značilo da će biti manje fotki nego sam planirao, ali sam imao veliko povjerenje u partnera.
Pruga je ravna kao povučena ravnalom, a svud oko nas sterala se ravnica sa zimom opaljenom strnjikom. Ovo je stajalište Vidovec
Moj domaćin, majstor Anđelko, na radnom mjestu
Žilorez od naziva kolodvora
Nabavili smo i putne isprave, ja sam izbunario popust na HAK dok je Stanley mahao nekom iskaznicom kojom dokazuje da je . Na kraju je ispalo na isto – 30%
Kad smo došli do perona gdje nas je čekao Šved, ostao sam PAF! Plavi "Lennart Danielsson"! Dvije godine ga neuspješno ganjam po Istri pokušavajući odraditi vožnju u nekadašnjem prvorazrednom Švedu i sad me iza zavoja dočeka u svojoj domicilnoj postaji.
Eto mu unutrašnjosti
Sicevi na obaranje (ovaj je permanentno oboren). Nažalost je vagon prilično derutan.
Krenuli smo. Ja se uvaljao u upravljačnicu (postajem rutiner – ide mi sve bolje i bolje), a Stanley je ostao u salonu i povremeno provjeravao da previše ne gnjavim majstora
Riječke 4rumaše u zadnje vrijeme prati smola s baterijama. Kad sam raspakirao opremu, ustanovio sam da mi je doma ostao punjač s četiri baterije. To znači da sam sobom imao 2 seta novih, dobro napunjenih baterija za kameru i 4komada za starog OLYja (mali Sony je u međuvremenu sklopijo svoje umorne okice). To je u praksi značilo da će biti manje fotki nego sam planirao, ali sam imao veliko povjerenje u partnera.
Pruga je ravna kao povučena ravnalom, a svud oko nas sterala se ravnica sa zimom opaljenom strnjikom. Ovo je stajalište Vidovec
Moj domaćin, majstor Anđelko, na radnom mjestu
Žilorez od naziva kolodvora
Pružni prijelaz. Ovaj se pristojno zaustavio na vrijeme
Industrijski odvojak (nekadašnji) do ciglane (također nekadašnje). Nikad mi nije postalo jasno zašto u Lijepoj našoj uz sav postojeći glib zatvaramo ciglane i uvozimo pečeno blato iz inozemstva?
Dan je bio prekrasan i prilično topao pa sam dobio dopuštenje da si otvorim prozor (milu ti...) i slikam krajolik...
... a evo i jedne profinjene foto-studije vašeg izvjestitelja
Stajalište Stažnjevec...
... a nebom brazdaju oni malo brži!
Industrijski odvojak (nekadašnji) do ciglane (također nekadašnje). Nikad mi nije postalo jasno zašto u Lijepoj našoj uz sav postojeći glib zatvaramo ciglane i uvozimo pečeno blato iz inozemstva?
Dan je bio prekrasan i prilično topao pa sam dobio dopuštenje da si otvorim prozor (milu ti...) i slikam krajolik...
... a evo i jedne profinjene foto-studije vašeg izvjestitelja
Stajalište Stažnjevec...
... a nebom brazdaju oni malo brži!
Pokošeno polje ili uzorana ledina, pitanje je sad?
Uzorana ledina!
Sunce je dobro padalo pa sam dobio zadatak da redovno provjeravam da nam nije otpala sirena
Ulazimo u Ivanec. Na obilaznom kolosjeku brundavka s teretom kamenja iz golubovačkih kamenoloma
Kolodvor Ivanec jako sliči na riječki – ima spomen 51-cu
Službena kola na kraju putujuće šoder-grabe
Uzorana ledina!
Sunce je dobro padalo pa sam dobio zadatak da redovno provjeravam da nam nije otpala sirena
Ulazimo u Ivanec. Na obilaznom kolosjeku brundavka s teretom kamenja iz golubovačkih kamenoloma
Kolodvor Ivanec jako sliči na riječki – ima spomen 51-cu
Službena kola na kraju putujuće šoder-grabe
Majstor Anđelko me upozorio na nekadašnji silos za ukrcaj ugljena (bio tu negdje rudnik odakle se ugljen transportirao žičarom)
Jezero/ribnjak/mlaka napučeno letećom zvjeradi vrste Anser
U niskom letu ulijećemo u stajalište (Kulj)evčica
Ovaj me podsjetio na onaj Šenoin stih: ... i kao trošan, grbav kolac...
Lepoglava ili u nekadašnjem žargonu purgerskih fakina: Šenekopf
Vile s pogledom na zatvor. Navodno neki vlasnici sad imaju pogled na vilu
Jezero/ribnjak/mlaka napučeno letećom zvjeradi vrste Anser
U niskom letu ulijećemo u stajalište (Kulj)evčica
Ovaj me podsjetio na onaj Šenoin stih: ... i kao trošan, grbav kolac...
Lepoglava ili u nekadašnjem žargonu purgerskih fakina: Šenekopf
Vile s pogledom na zatvor. Navodno neki vlasnici sad imaju pogled na vilu
Sveta dužnost svakog sjevernog 'Rvata čim nađe brdo je zasaditi vinograd i sagraditi klet. Veli moj majstor Anđelko da on radije sadi voćke. (Inače mu je hobi izrada maketa od siporeksa – sad priprema repliku varaždinskog kolodvora)
Sad se pruga počinje vijugavo penjati sproću Golubovca. To će tako biti do kraja.
Ovo je nekoć moralo biti bogato imanje. Danas je malo zapušteno.
Nekako imam osjećaj da se vozimo po industrijskom kolosjeku. U zraku se osjeća vonj sumporovodika od svježe drobljenog kamena. Sadašnji vlasnik ove lukrativne rugobe je, navodno, nekoć igrao tenis s, navodno...
Ovo je, navodno, dolomit
Drobe li ga, drobe. K'o na sjednici upravnog vijeća ili, da prostite...
Veli mi majstor da je na ovoj konstrukciji lijevo još nekidan bila nekoliko metara visoka skulptura od leda. Sad se sve otopilo
Još ga nisu da kraja
Sad se pruga počinje vijugavo penjati sproću Golubovca. To će tako biti do kraja.
Ovo je nekoć moralo biti bogato imanje. Danas je malo zapušteno.
Nekako imam osjećaj da se vozimo po industrijskom kolosjeku. U zraku se osjeća vonj sumporovodika od svježe drobljenog kamena. Sadašnji vlasnik ove lukrativne rugobe je, navodno, nekoć igrao tenis s, navodno...
Ovo je, navodno, dolomit
Drobe li ga, drobe. K'o na sjednici upravnog vijeća ili, da prostite...
Veli mi majstor da je na ovoj konstrukciji lijevo još nekidan bila nekoliko metara visoka skulptura od leda. Sad se sve otopilo
Još ga nisu da kraja
Ulazimo u kolodvor Golubovec – kraj puta - The End - nema više!
A evo što je Pfaff snimijo 8. veljače 2011. na putu od Varaždina do Golubovca:
1. dio (Varaždin - Cerje tužno)
2. dio (Cerje tužno - Ivanec)
3. dio (Ivanec - Lepoglava)
4. dio (Lepoglava - Golubovec)
Tako, sad ću malo predahnuti!
A evo što je Pfaff snimijo 8. veljače 2011. na putu od Varaždina do Golubovca:
1. dio (Varaždin - Cerje tužno)
2. dio (Cerje tužno - Ivanec)
3. dio (Ivanec - Lepoglava)
4. dio (Lepoglava - Golubovec)
Tako, sad ću malo predahnuti!
Zadnja promjena: Pfaff; čet 10 vel 2011 - 7:30; ukupno mijenjano 1 put.
Kaj je sad? Dosta predaha! Već mašina fućka... (za natrag)
Registration date : 14.05.2008
Negdi sam zametnul kurblu od ADSL-agaspa je napisao/la:Kaj je sad? Dosta predaha! Već mašina fućka... (za natrag)
Još jedan šved više na popisu cab-ride.
Neću previše dosađivati .......ali pretpostavljam da ima još.
Neću previše dosađivati .......ali pretpostavljam da ima još.
Vraga za natrag, ta nismo pošteno ni krenuli.gaspa je napisao/la:Kaj je sad? Dosta predaha! Već mašina fućka... (za natrag)
Evo i od mene za početak jedna tematska pjesma, u počast regiji koja nas je ugostila:
https://www.youtube.com/watch?v=KarvtVwtB2Y
Pfaff je već pokazao sliku ovog objekta, ali ja sam zabilježio i impozantnog korisnika usluga:
Pfaff & mobil neposredno prije polaska:
Veleopjevani Šved na peronu u Varaždinu:
Kao što je moj uvaženi prethodnik već rekao, i ja sam se povremeno ubacivao u upravljačnicu. Ovo je ulazak u kolodvor Ivanec...
... gdje smo imali križanje s teretnjakom:
Budi zabilježeno za povijest:
I tako stigosmo u Golubovec...
... krajnji kolodvor s 5 kolosjeka gdje ima i teretnih vagona:
Nastavak slijedi nakon što nešto ubacim u kljun i oporavim se od popodnevnog drijemanja.
Stanley- Broj postova : 530
Registration date : 16.06.2008
Pfaff se odmah premjestio na drugu stranu:
Dok se moj kompanjeros bavio prijenosom svekolike snimalačke opreme ja sam procunjao po kolodvoru i oko njega. Majstor & kondor na čik-pauzi:
Kolodvor Golubovec:
Evo nas obojice:
Pas mater lajavu:
Civilna strana:
Pogled s obližnje ceste:
Kraj pruge. Neki bi tu bušili tunel do Krapine, dobar štos:
Nastavak slijedi
Dok se moj kompanjeros bavio prijenosom svekolike snimalačke opreme ja sam procunjao po kolodvoru i oko njega. Majstor & kondor na čik-pauzi:
Kolodvor Golubovec:
Evo nas obojice:
Pas mater lajavu:
Civilna strana:
Pogled s obližnje ceste:
Kraj pruge. Neki bi tu bušili tunel do Krapine, dobar štos:
Nastavak slijedi
Nekadašnja ložiona:
Vodonapojnik veliki:
Teretnjaci pobliže:
Nekada mosna vaga:
Molim, odvagnite mi 15 dkg ekstravuršta:
Vodonapojnik mali:
Na tlu baš ne vrvi od prometa, ali gore...
Koji si pak ti?
Tu nam se (po dogovoru) pridružio i Ivek, poznatiji kao ivog s foruma zeljeznice.net:
Biljka i željeznica:
Nastavak slijedi nakon što veleštovani Pfaff ispuca svoje iz iduće etape.
Vodonapojnik veliki:
Teretnjaci pobliže:
Nekada mosna vaga:
Molim, odvagnite mi 15 dkg ekstravuršta:
Vodonapojnik mali:
Na tlu baš ne vrvi od prometa, ali gore...
Koji si pak ti?
Tu nam se (po dogovoru) pridružio i Ivek, poznatiji kao ivog s foruma zeljeznice.net:
Biljka i željeznica:
Nastavak slijedi nakon što veleštovani Pfaff ispuca svoje iz iduće etape.
Vidim da vam je bilo jako zabavno !
Gledam ovog našeg Pfaffomira ... ... sve sam nekako uvjereniji da kad ga budem videl uživo da ću čut ... klep-kloc, klep-kloc, klep-kloc ... kako mu kosti klepeću unutar kože !
Pfaff ... papati moraš mesine (krmetine, malo masne kravice ...) a ne jušicé i maneštricé da se malo popuniš
Gledam ovog našeg Pfaffomira ... ... sve sam nekako uvjereniji da kad ga budem videl uživo da ću čut ... klep-kloc, klep-kloc, klep-kloc ... kako mu kosti klepeću unutar kože !
Pfaff ... papati moraš mesine (krmetine, malo masne kravice ...) a ne jušicé i maneštricé da se malo popuniš
Gost- Gost
Mislim, mislim, moram dati prigovor na ovaj naslov teme, ja sam još junior..
ivog- Broj postova : 63
Registration date : 19.03.2008
Ali su zato seniori u većiniivog je napisao/la:Mislim, mislim, moram dati prigovor na ovaj naslov teme, ja sam još junior..
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Pfaff na sjeveru Hrvatske (II. dio)
» Kotoriba i pruge na sjeveru RH
» Kopnom, morem i zrakom po sjeveru Europe
» Hrvatske norme
» Kotoriba i pruge na sjeveru RH
» Kopnom, morem i zrakom po sjeveru Europe
» Hrvatske norme
Stranica 1 / 4.