Seniori na sjeveru Hrvatske
+12
american.star
Ante-vž
kiki273
Barney
portos
ivog
Stanley
gaspa
Silver
sali
Narcis
Pfaff
16 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Seniori na sjeveru Hrvatske
Isss, ajde da napokon i ja hitim kaj imam na net, da me prestanu gnjavit..
I fala LLeon na podršci..
Uglavnom, javili mi se seniori da dolaze u moj kraj..
Kaj buš, uspel sam si uzeti slobodan dan, pa da se malo provozam po Međimurju, ak ustvari ako izuzmemo prugu Varaždin - Čakovec, nisam se vozil po Međimurju vlakom..
Nisam išel odmah s njima iz Varaždina, već sam im se pridružil u Golubovcu..
Šved je već čekao, a naši seniori su se motali po kolodvoru..
Idemo vlakom, a ne autom..
Uvalili smo se u vlak, tura Golubovec - Varaždin mi je dosta poznata.
Na vrijeme smo stigli u Varaždin i čekali smo vlak za dalje..
Prije toga smo išli kupiti karte i zamalo kupili karte iz Varaždina za Varaždin..
Na kolodvoru je bila prava gužva, jer je taman smjena srednjoškolcima..
Naš šved je stigao, ukcali se i ubrzo krenuli dalje..
U švedu ni ne osjetiš da se voziš 100..
U Čakovcu smo imali 20-ak minuta slobodnog, al šved se napunio do vrha, čak je dosta ljudi i stajalo, što me ugodno iznenadilo, nisam mislio da je tu takva gužva..
Gužva je bila do Vratišinca (predzadnja stanica), tamo je izašla većina putnika..
Nakon ugodne vožnje smo došli u naše odredište..
Šteta što nemremo produžiti..
S desne..
I lijeve..
Eto Seniora ispred kolodvora, jedino mi nije cijeli natpis stao na sliku..
Onda je Pfaff pital, jel bi mi išli..
Nije nam preostalo ništa drugo nego ući..
..i krenuti natrag..
I fala LLeon na podršci..
Uglavnom, javili mi se seniori da dolaze u moj kraj..
Kaj buš, uspel sam si uzeti slobodan dan, pa da se malo provozam po Međimurju, ak ustvari ako izuzmemo prugu Varaždin - Čakovec, nisam se vozil po Međimurju vlakom..
Nisam išel odmah s njima iz Varaždina, već sam im se pridružil u Golubovcu..
Šved je već čekao, a naši seniori su se motali po kolodvoru..
Idemo vlakom, a ne autom..
Uvalili smo se u vlak, tura Golubovec - Varaždin mi je dosta poznata.
Na vrijeme smo stigli u Varaždin i čekali smo vlak za dalje..
Prije toga smo išli kupiti karte i zamalo kupili karte iz Varaždina za Varaždin..
Na kolodvoru je bila prava gužva, jer je taman smjena srednjoškolcima..
Naš šved je stigao, ukcali se i ubrzo krenuli dalje..
U švedu ni ne osjetiš da se voziš 100..
U Čakovcu smo imali 20-ak minuta slobodnog, al šved se napunio do vrha, čak je dosta ljudi i stajalo, što me ugodno iznenadilo, nisam mislio da je tu takva gužva..
Gužva je bila do Vratišinca (predzadnja stanica), tamo je izašla većina putnika..
Nakon ugodne vožnje smo došli u naše odredište..
Šteta što nemremo produžiti..
S desne..
I lijeve..
Eto Seniora ispred kolodvora, jedino mi nije cijeli natpis stao na sliku..
Onda je Pfaff pital, jel bi mi išli..
Nije nam preostalo ništa drugo nego ući..
..i krenuti natrag..
ivog- Broj postova : 63
Registration date : 19.03.2008
Uspio sam uhvatiti vagončić na izlazu iz kolodvora..
Naša makina na kolodvoru..
Uslikao 2044 008 na odlazu za Varaždin..
I još jedna iz..
Ja sam taj dan još se vozio i u plavoj strijeli iliti macosi, do ajde nazovimo ga domicilnog kolodvora (mogu smatrati sve stanice/kolodvore) na "svojoj" pruzi domicilne..
Eto, to je to od mene..
Ja sam ovaj put više uživao u vožnji nego slikao..
Naša makina na kolodvoru..
Uslikao 2044 008 na odlazu za Varaždin..
I još jedna iz..
Ja sam taj dan još se vozio i u plavoj strijeli iliti macosi, do ajde nazovimo ga domicilnog kolodvora (mogu smatrati sve stanice/kolodvore) na "svojoj" pruzi domicilne..
Eto, to je to od mene..
Ja sam ovaj put više uživao u vožnji nego slikao..
ivog- Broj postova : 63
Registration date : 19.03.2008
Fino si to dopuni(j)o, svaka čast.
Rekao sam teti na blagajni: - Varaždin molim. - A ona me bijelo pogledala i odgovorila: - Pa vi ste u Varaždinu. - Joj, pardon, Čakovec.
To se meni nekaj zmešalo u glavi, valjda od tih silnih vlakova.ivog je napisao/la:Prije toga smo išli kupiti karte i zamalo kupili karte iz Varaždina za Varaždin..
Rekao sam teti na blagajni: - Varaždin molim. - A ona me bijelo pogledala i odgovorila: - Pa vi ste u Varaždinu. - Joj, pardon, Čakovec.
Stanley- Broj postova : 530
Registration date : 16.06.2008
Stanley je napisao/la:Fino si to dopuni(j)o, svaka čast.To se meni nekaj zmešalo u glavi, valjda od tih silnih vlakova.ivog je napisao/la:Prije toga smo išli kupiti karte i zamalo kupili karte iz Varaždina za Varaždin..
Ovo me podsjetilo na jednu zgodu, kad sam tek došla u Stuttgart, imala sam 18 godina, nisam znala reč jezika, penez isto tak nisam imala i morala sam paziti na svaki cent kam sam ga dela. I jednog dana trebala sam iti doma sa S-Bahn-om, i trebala sam kupit kartu na glavnom. A nema tam blagajna tog tipa, imaš automat. Ja sam se valjda nekaj bila zbunila, i utipkala sam Hbf (a automat ti ne bu rekel "Pa vi jeste na Hbf-u"), na kojemu sam i bila. I automat mi je pokazal neku manju cijenu neg kaj je koštala karta do mene doma, al sam si mislila da su valjda pojeftinili, i razveselila sam se i kupila kartu. Joj, kad sam negdi na stanici skužila da sam si kupila kartu do tam gdi već jesam... Onda sam po.izdila, i čak sam se skoro i rasplakala, al na kraju mi nije preostalo drugo neg si kupiti pravu kartu. Ah...
american.star- Broj postova : 4
Registration date : 11.02.2011
Stanley, nije li ova anegdotica k'o smišljena za onu zbirku?
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Pokazao sam tastu fotografije koje je Pfaff snimio u M.Središću i evo što mi je on kazao:
pozicija 1
- u ovoj zgradu su se održavala vozna sredstva rudnika (lokomotive i vagoni), tu je sad privatna pivovara!
pozicija 2
- toranj separacije gdje se separirao ugljen prije utovara u vagone
pozicija 3
- ovdje su nekada bili tankovi za naftu koja se cjevovodom dopremala iz Lendave
pozicija 4
- prije nego što je sagrađen cjevovod tu se nafta dopremala zaprežnim kolima i dalje tovarila u cisterne
Vrlo vjerovatno da bi se pomnijom pretragom našlo još tragova rudničke željeznice od zgrade održavanja i separatora prema rudniku (koliko sam ja shvatio negdje prema Muri/Dravi)!
Nadam se da mi štovani Pfaff neće zamjerit što sam mu iščrčkao fotografiju jer drugačije nisam mogao objasnit stanje na terenu (i da neću dobit ... )
pozicija 1
- u ovoj zgradu su se održavala vozna sredstva rudnika (lokomotive i vagoni), tu je sad privatna pivovara!
pozicija 2
- toranj separacije gdje se separirao ugljen prije utovara u vagone
pozicija 3
pozicija 4
- prije nego što je sagrađen cjevovod tu se nafta dopremala zaprežnim kolima i dalje tovarila u cisterne
Vrlo vjerovatno da bi se pomnijom pretragom našlo još tragova rudničke željeznice od zgrade održavanja i separatora prema rudniku (koliko sam ja shvatio negdje prema Muri/Dravi)!
Nadam se da mi štovani Pfaff neće zamjerit što sam mu iščrčkao fotografiju jer drugačije nisam mogao objasnit stanje na terenu (i da neću dobit ... )
Gost- Gost
thomcro je napisao/la:
pozicija 3
pozicija 4
Nisam siguran da je ovo skroz točno. Naime, do Lendave pruga postoji od 189x. godine pa bi bilo nelogično voziti naftu iz Lendave u Mursko Središće. Prije će biti da se nafta u Mursko Središće dovozila (transportirala cjevovodom) iz okolnih polja gdi se nekad vadila nafta. Provjeril budem kod starih željezničara, možda se neki "dečki" još nekaj sjećaju.
Bok!
Ante
Ante-vž- Broj postova : 28
Registration date : 23.06.2008
U svakom slučaju, izvrsna dopuna. Hvala obojici i čekamo nastavak...
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Pročitah, pogledah i ostah zadivljen. Časne starine hvala Vama i mladićima koje ste okupili.
milepaclo- Broj postova : 54
Registration date : 15.03.2008
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Pfaff na sjeveru Hrvatske (II. dio)
» Kotoriba i pruge na sjeveru RH
» Kopnom, morem i zrakom po sjeveru Europe
» Hrvatske norme
» Kotoriba i pruge na sjeveru RH
» Kopnom, morem i zrakom po sjeveru Europe
» Hrvatske norme
Stranica 4 / 4.