Došlo je sunce i na kolodvor Lokve
2 posters
Stranica 1 / 1.
Došlo je sunce i na kolodvor Lokve
Nakon onih diluvijalnih kiša, napokon je i nad Gorskim kotarom svanulo sunce. Iskoristio sam ovu prekrasnu subotu kako bih započeo borbu protiv podivljale flore (faunu smo uglavnom utamanili – osim krtova). Na povratku kući, izbunario sam od najbolje itd., itd... dopuštenje da svratim vidjeti da li se na kolodvoru Lokve nešto zbiva. Ako ništa drugo, napravit ću koju zgodnu fotku po suncu (bilo je oko 18 ha, a upravo u to doba sunce tuče u smjeru kolosjeka).
Taman sam izašao iz auta kad sam u procjepu između kolodvorske zgrade i nekadašnje ćenife primijetio žutku s kolonom Eas-a kako odmiče u smjeru Deunica (Balada o ljubavi, psu i majci...)
Zastava na fasadi se veselo vijori...
... maćuhice cvatu...
... sunce sije... Uuups! Vidi, još jedna žutka! Ajd, dođi bliže, mic, mic...
Prijatelj mi je lijepo predurao zimu...
... a vidim i da ima posla jer se na utovarnom kolosjeku nalazi vagon. Valjda opet krcaju klade da bi Talijani imali po čemu pisati
Morat će izmisliti nekakve pelene za brundave smrdljivke. Ovo već postaje ružno – k'o kolodvor Buzet!
Utom se pokrenula ona žutka što je bila s kompozicijom na izvlačnjaku, a ubrzo zatim vratila se i ona prva koja mi je utekla. U sekundi je nastao urnebes. Morao sam slikati iz ruke, ali što je – tu je! Bolje vrabac u ruci nego golub u zraku!
https://www.youtube.com/watch?v=ozFm3QL1vT4
Taman sam izašao iz auta kad sam u procjepu između kolodvorske zgrade i nekadašnje ćenife primijetio žutku s kolonom Eas-a kako odmiče u smjeru Deunica (Balada o ljubavi, psu i majci...)
Zastava na fasadi se veselo vijori...
... maćuhice cvatu...
... sunce sije... Uuups! Vidi, još jedna žutka! Ajd, dođi bliže, mic, mic...
Prijatelj mi je lijepo predurao zimu...
... a vidim i da ima posla jer se na utovarnom kolosjeku nalazi vagon. Valjda opet krcaju klade da bi Talijani imali po čemu pisati
Morat će izmisliti nekakve pelene za brundave smrdljivke. Ovo već postaje ružno – k'o kolodvor Buzet!
Utom se pokrenula ona žutka što je bila s kompozicijom na izvlačnjaku, a ubrzo zatim vratila se i ona prva koja mi je utekla. U sekundi je nastao urnebes. Morao sam slikati iz ruke, ali što je – tu je! Bolje vrabac u ruci nego golub u zraku!
https://www.youtube.com/watch?v=ozFm3QL1vT4
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: Došlo je sunce i na kolodvor Lokve
Veli majstor: "Ne slikaj me, nisam lijep..." Ja: "Jesi, jesi, taman za na internet..."
Bome, ima ga. Baš me zanima kako će to ASEE kad dođe 25 KV...
Ovaj majstor uživa u suncu pa mu nisam htio smetati
Evo, slijepili su dvije polovice pa će i oni put Deunica...
Za kraj: dvije sličice Omladinskog jezera
Bome, ima ga. Baš me zanima kako će to ASEE kad dođe 25 KV...
Ovaj majstor uživa u suncu pa mu nisam htio smetati
Evo, slijepili su dvije polovice pa će i oni put Deunica...
Za kraj: dvije sličice Omladinskog jezera
Vidim da ti je prijatelj ne samo predural zimu nego je dobil i finu boju. Sigurno još nije bil na već je to od i od ...
Gost- Gost
Odlično , kao i uvijek ( zar to uopće treba ponavljati ).
Btw, poprilične kompozicije su morale riješiti naše stare 102 i 106. Treba to smjestiti u neki kraći kolodvor. I još neč; uvijek se divim ovim majstorima ki sa takvom lakoćom i smirenošću ušetavaju između grupa vagona, svaka sa po više stotina tona, rutinski spoje zrak i kopče i nastavljaju dalje ( često se sjetim jedne davne zgode sa kolodvora Fužine gdje su u popodnevnim satima često znali tramakati Eas-zeove pune balvana-kaže im šef "Ajd' prikač' t' vagoon, pa id'mo na piiće" ). Bravo.
Btw, poprilične kompozicije su morale riješiti naše stare 102 i 106. Treba to smjestiti u neki kraći kolodvor. I još neč; uvijek se divim ovim majstorima ki sa takvom lakoćom i smirenošću ušetavaju između grupa vagona, svaka sa po više stotina tona, rutinski spoje zrak i kopče i nastavljaju dalje ( često se sjetim jedne davne zgode sa kolodvora Fužine gdje su u popodnevnim satima često znali tramakati Eas-zeove pune balvana-kaže im šef "Ajd' prikač' t' vagoon, pa id'mo na piiće" ). Bravo.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Mirno ljetno nedjeljno jutro na kolodvoru Lokve
Pomoćni objekti pomažu stvaranju bukoličkog ugođaja
Željezničarski vrtopovrtnjak je u punom cvatu
I ukrasno bilje su izveli na pi-pi i sunčanje
Suši se veš, a čini mi se i da je netko bio na moru!
Djelatno osoblje si je uredilo dnevni boravak na svježem zraku...
Pomoćni objekti pomažu stvaranju bukoličkog ugođaja
Željezničarski vrtopovrtnjak je u punom cvatu
I ukrasno bilje su izveli na pi-pi i sunčanje
Suši se veš, a čini mi se i da je netko bio na moru!
Djelatno osoblje si je uredilo dnevni boravak na svježem zraku...
Stanica je potpuno prazna – ni najmanjeg kotačića na vidiku
Prijatelj je vidno opravljen iako je opet besposlen
Prisutnost masnih brundavki na riječkoj pruzi očituje se sve većom zamazanošću staničnih kolosjeka
Kažu da je jutros prošao jedan teretnjak i da se ne nadaju ničemu prije putničkog u pol dvanajst...
Idem doma. Na nasipu između tunela Sleme i kolodvora je sve mirno. Nema nade za sačekušu...
Srpovi i čekićovi se dobro drže usprkos tome što smo prije 20 godina izašli iz mraka jednoumlja...
Prijatelj je vidno opravljen iako je opet besposlen
Prisutnost masnih brundavki na riječkoj pruzi očituje se sve većom zamazanošću staničnih kolosjeka
Kažu da je jutros prošao jedan teretnjak i da se ne nadaju ničemu prije putničkog u pol dvanajst...
Idem doma. Na nasipu između tunela Sleme i kolodvora je sve mirno. Nema nade za sačekušu...
Srpovi i čekićovi se dobro drže usprkos tome što smo prije 20 godina izašli iz mraka jednoumlja...
Stranica 1 / 1.