Kolodvor Knin
+6
zele
Jean
noone
ZlayoZg
Marioo
Pfaff
10 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kolodvor Knin
Knin – grad barjaka i željeznice (Drugo, naime, nije preostalo)
Kad se iskrcaš s vlaka u Kninu, prvo što ti, naravno, upadne u oči je kninska tvrđava koja zbilja velelepno izgleda. A sad ju i obnavljaju. Nadam se ne u očekivanju novih ratova.
Ako imaš sreću pa stigneš u vremenu nekih državnih blagdana, a još i puše bura, onda možeš uživati u barjacima na vjetru
Ja sam na kninski kolodvor stigao Švedom iz Zadra jer mi je temeljna zadaća bila slikati vožnju prugom od Benkovca do Knina i natrag. Kad sam stigao u Knin, morao sam najprije u grad potražiti serekeš jer su mi u Zadru posisali gotovinu za trošak nabave putne isprave buduć ne primaju plastiku. Evo kolodvorske zgrade i trga sa civilne strane. Ne izgleda to loše, jedino malo fali ljudi. Onako kako bi to urbanisti prikazali na skici s grupicama ljudi na strateškim mjestima...
Dvije stvari koje su mi odmah upale u oko – pošta (serekeš je oma lijevo)...
... i spomen-olupina 11-ce.
Imate pravo tri puta pogađati na koga me to podsjetilo?! (Zvonko, lijepo ti govorim – ne idi na to Kosovo)
Unutrašnjost kolodvorske zgrade je čista i uredna iako pomalo nenapučena
Kad se iskrcaš s vlaka u Kninu, prvo što ti, naravno, upadne u oči je kninska tvrđava koja zbilja velelepno izgleda. A sad ju i obnavljaju. Nadam se ne u očekivanju novih ratova.
Ako imaš sreću pa stigneš u vremenu nekih državnih blagdana, a još i puše bura, onda možeš uživati u barjacima na vjetru
Ja sam na kninski kolodvor stigao Švedom iz Zadra jer mi je temeljna zadaća bila slikati vožnju prugom od Benkovca do Knina i natrag. Kad sam stigao u Knin, morao sam najprije u grad potražiti serekeš jer su mi u Zadru posisali gotovinu za trošak nabave putne isprave buduć ne primaju plastiku. Evo kolodvorske zgrade i trga sa civilne strane. Ne izgleda to loše, jedino malo fali ljudi. Onako kako bi to urbanisti prikazali na skici s grupicama ljudi na strateškim mjestima...
Dvije stvari koje su mi odmah upale u oko – pošta (serekeš je oma lijevo)...
... i spomen-olupina 11-ce.
Imate pravo tri puta pogađati na koga me to podsjetilo?! (Zvonko, lijepo ti govorim – ne idi na to Kosovo)
Unutrašnjost kolodvorske zgrade je čista i uredna iako pomalo nenapučena
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Re: Kolodvor Knin
Vratio sam se na peron, ajmo malo obać stan'cu, tu bi trebalo biti puno toga za vidjeti...
Kolodvorska zgrada sa strane kolosijeka. Ima i pothodnik. I Gospić će ubrzo imati takav, samo još ljepši
Putnici su se upravo ukrcavali u Šveda za Šibenik (i to me još čeka, kad-tad!)
Ovi debeljuškasti praščići za cement su isti onakvi kakve sam nekidan slikao u Gospiću.
Tužni ostaci instalacija KM nad kolodvorom. Unska pruga je bila elektrificirana do Knina, ali je rat uspješno doskočio tom tehnološkom napretku.
Nadstrešnica na Peronu 2.
Ovaj puteljak od starih pragova mi je prištedio ulaz u Had pothodnika
Kolodvorska zgrada sa strane kolosijeka. Ima i pothodnik. I Gospić će ubrzo imati takav, samo još ljepši
Putnici su se upravo ukrcavali u Šveda za Šibenik (i to me još čeka, kad-tad!)
Ovi debeljuškasti praščići za cement su isti onakvi kakve sam nekidan slikao u Gospiću.
Tužni ostaci instalacija KM nad kolodvorom. Unska pruga je bila elektrificirana do Knina, ali je rat uspješno doskočio tom tehnološkom napretku.
Nadstrešnica na Peronu 2.
Ovaj puteljak od starih pragova mi je prištedio ulaz u Had pothodnika
Morao sam nakratko prekinuti planirano kretanje po kolodvoru jer je iz smjera Gračaca naišao teretnjak s očitom namjerom nastavljanja puta prema Perkoviću, a to je trebalo ovjekovječiti slikopisnim zapisom.
Da se ne izgubim, dobro je svako toliko svrnuti pogled na tvrđavu i stijeg
Ovaj slijepi kolosjek s bikom se nalazi usred tzv. autobusnog kolodvora
Trajektna rampa, očito van funkcije
Kolosjeci u smjeru Perkovića. Desno je igralište NK "Dinara". Zanimljivo, KM je malo bila na portalnim nosačima, a ponegdje je na stupovima.
Sve to izgleda tako tužno okljaštreno
Ali zato signal radi
Na kninskom kolodvoru ima jako puno engleskih skretnica
Da se ne izgubim, dobro je svako toliko svrnuti pogled na tvrđavu i stijeg
Ovaj slijepi kolosjek s bikom se nalazi usred tzv. autobusnog kolodvora
Trajektna rampa, očito van funkcije
Kolosjeci u smjeru Perkovića. Desno je igralište NK "Dinara". Zanimljivo, KM je malo bila na portalnim nosačima, a ponegdje je na stupovima.
Sve to izgleda tako tužno okljaštreno
Ali zato signal radi
Na kninskom kolodvoru ima jako puno engleskih skretnica
Opet tvrđava!
Nije mi jasna logika skidanja? Žice KV malo ima pa malo nema...
Slika iz čučnja (što mi, moram priznati, ne pada baš lako).
Ostaci ostataka
"Ma, ja! Mene ste našli! Ja imam dozvolu od gđe. Glasnopričalice, a i javio sam se šefu stanice..."
Nalazim se na mostu preko potoka Orašnice koji je, sudeć po olfaktornim impresijama, pretvoren u organsko-kemijsku kloaku za razno-razne sumporovodične spojeve. Uz vjetar iz pravog smjera imaš potpun doživljaj...
Nije mi jasna logika skidanja? Žice KV malo ima pa malo nema...
Slika iz čučnja (što mi, moram priznati, ne pada baš lako).
Ostaci ostataka
"Ma, ja! Mene ste našli! Ja imam dozvolu od gđe. Glasnopričalice, a i javio sam se šefu stanice..."
Nalazim se na mostu preko potoka Orašnice koji je, sudeć po olfaktornim impresijama, pretvoren u organsko-kemijsku kloaku za razno-razne sumporovodične spojeve. Uz vjetar iz pravog smjera imaš potpun doživljaj...
Pogled na tvrđavu...
Izgleda kao da traži savjet mob'telom, kasnije u četiri oka me uvjeravao da zna što radi...
Kraj kolodvora. Stražarnica, bik i kolosijek prema Perkoviću
Stražarnica je lijepa, nova, uredna. Ima čak i kontejner za diverzificirano odlaganje otpadaka...
Brez besed...
U daljini se vidi most preko Krke.
Lijep, uredan kolosjek, betonski pragovi, sve kako spada i kako bog zapoveda. Još fali promet
Dio kolosjeka očito nije u funkciji već duže vrijeme
Izgleda kao da traži savjet mob'telom, kasnije u četiri oka me uvjeravao da zna što radi...
Kraj kolodvora. Stražarnica, bik i kolosijek prema Perkoviću
Stražarnica je lijepa, nova, uredna. Ima čak i kontejner za diverzificirano odlaganje otpadaka...
Brez besed...
U daljini se vidi most preko Krke.
Lijep, uredan kolosjek, betonski pragovi, sve kako spada i kako bog zapoveda. Još fali promet
Dio kolosjeka očito nije u funkciji već duže vrijeme
A onda se desno iz šiblja pojavio Šved kojim sam stigao iz Zadra. K'o im je kriv da su se otkrili – sad idem vidjeti što ima tamo!
Pruga tu zavija...
... i još glasnije zavija...
Ovdje je (očito) depo. Ja po definiciji ovdje ne bih trebao ni smio biti, al' sam s godinama svladao vještinu kako se praviti bedast pa idemo probati...
Isto stražarnica, ali malo manje funkcionalna. Kasnije sam shvatio da je tu jer se ovdje odvaja kolosijek trijangla.
Ono u pozadini, urakljeno između dva kandelabra bi trebala biti planina Dinara.
Kao u svakom pristojnom depou, i ovdje ima hrpa krame – stari & novi pragovi
Sveprisutni RAP
Otalen sam stigao
Pruga tu zavija...
... i još glasnije zavija...
Ovdje je (očito) depo. Ja po definiciji ovdje ne bih trebao ni smio biti, al' sam s godinama svladao vještinu kako se praviti bedast pa idemo probati...
Isto stražarnica, ali malo manje funkcionalna. Kasnije sam shvatio da je tu jer se ovdje odvaja kolosijek trijangla.
Ono u pozadini, urakljeno između dva kandelabra bi trebala biti planina Dinara.
Kao u svakom pristojnom depou, i ovdje ima hrpa krame – stari & novi pragovi
Sveprisutni RAP
Otalen sam stigao
Aha! Ložačeva jama! Tu bi onda trebao biti i ...
... vodonapojnik!
Vodospremu tj. ostatke iste nisam nigdje uočio...
... al' tu je nekoć bio ventil!
Niskopoloženi bik
Tu je čitava lira kolosijeka koji vjerovatno spadaju u kategoriju "posljednje počivalište". Nadam se da za onog Šveda još ima nade...
Timarilište dizelki. Taman sam se spremio opaliti seriju zanimljivih fotki kad li me spazio gospodin što je na slici licem okrenut prema meni i bez dalje diskusije me najurio. Pokunjeno sam se odvukao podvijena repa oko stražnje osovine. Šmrc! A bilo je toliko toga za uslikati...
... vodonapojnik!
Vodospremu tj. ostatke iste nisam nigdje uočio...
... al' tu je nekoć bio ventil!
Niskopoloženi bik
Tu je čitava lira kolosijeka koji vjerovatno spadaju u kategoriju "posljednje počivalište". Nadam se da za onog Šveda još ima nade...
Timarilište dizelki. Taman sam se spremio opaliti seriju zanimljivih fotki kad li me spazio gospodin što je na slici licem okrenut prema meni i bez dalje diskusije me najurio. Pokunjeno sam se odvukao podvijena repa oko stražnje osovine. Šmrc! A bilo je toliko toga za uslikati...
Kroz čičke i strnjiku vraćam se prema dijelu kolodvora gdje me više vole!
Tamo lijevo vidi se kolosjek triangla
Taj je kolosjek usmjeren prema Perkoviću, a između ta dva kraka trijangla nalazi se nekoliko kolosjeka koje zovu "Stara teretna". I tu je groblje vagona
Trnje i visoku travu izbjegavam hodajući po kanalu u kojem se nalazi cijev vodonapojnog sustava
Evo me ponovno na mostu preko Orašnice. Pogled na tvrđavu
Zanimljivo: ograda mosta uz koju prolazi kolosjek prema Perkoviću je uredno obojena u plavu boju, a ova jadnica na suprotnoj strani je zaboravljena od svih...
Ovo je brdo Gajnjača iza kojeg je dizel depo
Tamo lijevo vidi se kolosjek triangla
Taj je kolosjek usmjeren prema Perkoviću, a između ta dva kraka trijangla nalazi se nekoliko kolosjeka koje zovu "Stara teretna". I tu je groblje vagona
Trnje i visoku travu izbjegavam hodajući po kanalu u kojem se nalazi cijev vodonapojnog sustava
Evo me ponovno na mostu preko Orašnice. Pogled na tvrđavu
Zanimljivo: ograda mosta uz koju prolazi kolosjek prema Perkoviću je uredno obojena u plavu boju, a ova jadnica na suprotnoj strani je zaboravljena od svih...
Ovo je brdo Gajnjača iza kojeg je dizel depo
Tu piše da nema dalje, ali ja svejedno idem pogledati
Novi hrastovi pragovi, novi betonski pragovi, a sve u zraku? i još jednom
Dobar tek, momci! Na trasi nekadašnjeg industrijskog kolosijeka do nekadašnjeg TVIK-a, danas se sastavljaju sekcije kolosijeka na betonskim pragovima.
Repromaterijala imaju dovoljno
Nisam uspio vidjeti kako ovo radi jer je majstor upravo otišao nešto čalabrcnuti
Izgleda da kninski kolodvor služi i kao parkiralište za kompozicije koje su namijenjene nekom drugom odredištu
Novi hrastovi pragovi, novi betonski pragovi, a sve u zraku? i još jednom
Dobar tek, momci! Na trasi nekadašnjeg industrijskog kolosijeka do nekadašnjeg TVIK-a, danas se sastavljaju sekcije kolosijeka na betonskim pragovima.
Repromaterijala imaju dovoljno
Nisam uspio vidjeti kako ovo radi jer je majstor upravo otišao nešto čalabrcnuti
Izgleda da kninski kolodvor služi i kao parkiralište za kompozicije koje su namijenjene nekom drugom odredištu
Idem dalje asfaltiranim putićem... I tu se nešto odvaja...
Da, da, odvaja se!
Nekadašnji industrijski kolosijek za nekadašnju "Agropreradu".
Danas zapušteno i zaraslo u draču i trnje (i kolosijek i objekti tvornice)
Ovo vozilo služi održavanju KV. Kako bi rekao naš Kiki, "... na to ćemo malo sač'kat..."
Sve piše, ali od toga slaba vajda
Da, da, odvaja se!
Nekadašnji industrijski kolosijek za nekadašnju "Agropreradu".
Danas zapušteno i zaraslo u draču i trnje (i kolosijek i objekti tvornice)
Ovo vozilo služi održavanju KV. Kako bi rekao naš Kiki, "... na to ćemo malo sač'kat..."
Sve piše, ali od toga slaba vajda
Oni betonski objekti u pozadini su nekadašnji vojni dio kolodvora. Danas je cijeli taj kompleks pretvoren u depo za radne vagone.
Ovi su dali svoje (mogli su ih barem složiti?!?)
Na drugoj strani vide se ruševni silosi nekadašnje "Agroprerade"
Moram se pohvaliti barba Bojniku da sam i ja, sasvim sam i bez tuđe pomoći, našao kolnu vagu! Nema semafora pa zaključujem da je van funkcije.
Ko koga i zašto? Pada mi napamet potpis na Hadžibanetovim postovima naj jednom bratskom 4rumu
Sad sam na sjevernoj strani stanice. Ovako završavaju putnički peroni
Vrata nekadašnjeg robnog skladišta su zazidana. S tim je, dakle, definitivno gotovo
Ovi su dali svoje (mogli su ih barem složiti?!?)
Na drugoj strani vide se ruševni silosi nekadašnje "Agroprerade"
Moram se pohvaliti barba Bojniku da sam i ja, sasvim sam i bez tuđe pomoći, našao kolnu vagu! Nema semafora pa zaključujem da je van funkcije.
Ko koga i zašto? Pada mi napamet potpis na Hadžibanetovim postovima naj jednom bratskom 4rumu
Sad sam na sjevernoj strani stanice. Ovako završavaju putnički peroni
Vrata nekadašnjeg robnog skladišta su zazidana. S tim je, dakle, definitivno gotovo
Ispod onog podvožnjaka idu kolosjeci prema Zadru, Gračacu i Martinbrodu
Tu je i druga stražarnica – stara i nova!
Nadvožnjak (Tomislavova ulica) spaja dva dijela grada koji su presječeni kolodvorskim kompleksom
Lijevo, nizbrdo kako je i red, ide pruga prema Benkovcu. Tuda sam se dovezao. Srednji kolosjek je lička pruga u smjeru Gračaca (blago uzbrdo), a desni kolosjek je nekad elektrificirani dio nekadašnje unske pruge prema Martinbrodu i BiH, a danas nedavnom odlukom HŽ-a, zbog dotrajalosti i nedostatka sredstava za obnovu, stavljen van funkcije. Ono krajnje desno je šturc.
Osvrtaj unazad
Smjer Gračac. Mostovi preko Čikole i Butižnice koje su pritoci Krke.
Odvojak za Zadar
Odvojak za Martinbrod. Po sjaju tračnica zaključujem da se bar do izlaznog signala tu još obavljaju neka ranžiranja. Ili griješim?
Griješim...
Tu je i druga stražarnica – stara i nova!
Nadvožnjak (Tomislavova ulica) spaja dva dijela grada koji su presječeni kolodvorskim kompleksom
Lijevo, nizbrdo kako je i red, ide pruga prema Benkovcu. Tuda sam se dovezao. Srednji kolosjek je lička pruga u smjeru Gračaca (blago uzbrdo), a desni kolosjek je nekad elektrificirani dio nekadašnje unske pruge prema Martinbrodu i BiH, a danas nedavnom odlukom HŽ-a, zbog dotrajalosti i nedostatka sredstava za obnovu, stavljen van funkcije. Ono krajnje desno je šturc.
Osvrtaj unazad
Smjer Gračac. Mostovi preko Čikole i Butižnice koje su pritoci Krke.
Odvojak za Zadar
Odvojak za Martinbrod. Po sjaju tračnica zaključujem da se bar do izlaznog signala tu još obavljaju neka ranžiranja. Ili griješim?
Griješim...
Ono desno je bik na šturcu. Nema čak ni oznake.
Samo gordi stupovi ukazuju na to da je nekoć ovuda u Knin ulazila pod 25KV jedna lijepa i dobra pruga.
Pokušavam dobiti bolju sliku ona dva mosta pa se spuštam se do obližnje cestice koja ide ispod unske pruge
Malo je bolje iako zumirano čudno izgleda
A tu je i nekadašnja EVP
Poškakljite me, možda se nasmijem. Da nije tužno, bilo bi zbilja smiješno
Evo san se popeja do Tomislavove ulice pa se divim ličkoj i unskoj pruzi na njihovom ishodištu (ili kraju?)
Tu je i zadarski odvojak (najmlađi u triju)
Nadvožnjak. Tu ću preko pa kroz centar Knina natrag do kolodvora
Samo gordi stupovi ukazuju na to da je nekoć ovuda u Knin ulazila pod 25KV jedna lijepa i dobra pruga.
Pokušavam dobiti bolju sliku ona dva mosta pa se spuštam se do obližnje cestice koja ide ispod unske pruge
Malo je bolje iako zumirano čudno izgleda
A tu je i nekadašnja EVP
Poškakljite me, možda se nasmijem. Da nije tužno, bilo bi zbilja smiješno
Evo san se popeja do Tomislavove ulice pa se divim ličkoj i unskoj pruzi na njihovom ishodištu (ili kraju?)
Tu je i zadarski odvojak (najmlađi u triju)
Nadvožnjak. Tu ću preko pa kroz centar Knina natrag do kolodvora
Pogled na jug prema kolodvoru s nadvožnjaka u Tomislavovoj
Evo me na Trgu oluje
Zgodan detalj na trgu
Zvonimir, naravno
Knin je, zahvaljujući velikim količinama vode koja se slijeva oko njega, vrlo zelen grad. Ima jako puno drvoreda i travnatih površina. Spuštam se drvoredom ponad pruge prema kolodvoru. Lijepo se vide silosi "Agroprerade" na drugoj strani stanice. Oni plavi krovovi su od TVIK-a.
Ovaj me iznenadio pa sam ga jedva uspio uslikati.
Boja zgrade me strašno podsjetila na objekte u zagrebačkoj Dubravi, ali sam onda vidio tko tu stoluje pa je sve bilo jasno
Evo me na Trgu oluje
Zgodan detalj na trgu
Zvonimir, naravno
Knin je, zahvaljujući velikim količinama vode koja se slijeva oko njega, vrlo zelen grad. Ima jako puno drvoreda i travnatih površina. Spuštam se drvoredom ponad pruge prema kolodvoru. Lijepo se vide silosi "Agroprerade" na drugoj strani stanice. Oni plavi krovovi su od TVIK-a.
Ovaj me iznenadio pa sam ga jedva uspio uslikati.
Boja zgrade me strašno podsjetila na objekte u zagrebačkoj Dubravi, ali sam onda vidio tko tu stoluje pa je sve bilo jasno
Sve mi je tu, al' ja ću lijevo. Moram ufatit' vlak za Zadar!
Posljednji pozdrav spomen-lokomotivi
Sjeverni ugao kolodvorske zgrade
ESTAURAC J je van funkcije, ali je zato u kafiću "Bleki" na civilnoj strani ulaza odlična kava i ljubazna posluga.
Inine cisterne na II. peronu, 3. kolosjeku. Takve stvari se događaju i u Rijeci pa me ne uzrujavaju.
Taman sam se spremao ući u pothodnik kad su nas pozvali da se ukrcamo u autobus kojim će nas otpremiti u Zadar jer nema dovoljno Švedova. Tjaaa!
Nisam uspio saznati što je ova zgrada koja je iz nekih davnijih, za željeznicu i slavnijih vremena.
Za kraj, mali zemljovid Knina radi lakše orjentacije
Nadam se da sam vam dočarao kninski kolodvor. Zahvaljujem na gostoprimstvu g. Siniši, pomoćniku šefa stanice koji me ljubazno primio i pokazao neke zanimlivosti. Nažalost mu je smjena završila prije nego meni pa ga nisam stigao ispitati o svemu što me zaintrigiralo dok sam šalabazao po kolodvoru. Stoga neka pitanja ostaju otvorena do slijedećeg posjeta kninskom kolodvoru.
Ah, da: kolodvor Knin nije nikad imao okretaljku! Naravno, čemu, kad ima trijangl...
Posljednji pozdrav spomen-lokomotivi
Sjeverni ugao kolodvorske zgrade
ESTAURAC J je van funkcije, ali je zato u kafiću "Bleki" na civilnoj strani ulaza odlična kava i ljubazna posluga.
Inine cisterne na II. peronu, 3. kolosjeku. Takve stvari se događaju i u Rijeci pa me ne uzrujavaju.
Taman sam se spremao ući u pothodnik kad su nas pozvali da se ukrcamo u autobus kojim će nas otpremiti u Zadar jer nema dovoljno Švedova. Tjaaa!
Nisam uspio saznati što je ova zgrada koja je iz nekih davnijih, za željeznicu i slavnijih vremena.
Za kraj, mali zemljovid Knina radi lakše orjentacije
Nadam se da sam vam dočarao kninski kolodvor. Zahvaljujem na gostoprimstvu g. Siniši, pomoćniku šefa stanice koji me ljubazno primio i pokazao neke zanimlivosti. Nažalost mu je smjena završila prije nego meni pa ga nisam stigao ispitati o svemu što me zaintrigiralo dok sam šalabazao po kolodvoru. Stoga neka pitanja ostaju otvorena do slijedećeg posjeta kninskom kolodvoru.
Ah, da: kolodvor Knin nije nikad imao okretaljku! Naravno, čemu, kad ima trijangl...
Jako lijepo i nadasve detaljno opisano i poslikano
Bas sam se poveselio kak si i depo sredio kad ono tamo uplasio si ljude sa fotkalom pa te otjerase
Bas sam se poveselio kak si i depo sredio kad ono tamo uplasio si ljude sa fotkalom pa te otjerase
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Da,vrlo lijepo.
Doduše,jednom sam i bio na kninskom kolodvoru i malo pofotkao,ali bio sam ograničen sa vremenom,pa sam se kratko zadržao.
A što se momaka u depou tiče,možda bi bilo bolje da si otišao do njih i rekao im nakanu,možda bi te i pustili,a ovak su te najurili.No,to nećemo nikad saznati...
Doduše,jednom sam i bio na kninskom kolodvoru i malo pofotkao,ali bio sam ograničen sa vremenom,pa sam se kratko zadržao.
A što se momaka u depou tiče,možda bi bilo bolje da si otišao do njih i rekao im nakanu,možda bi te i pustili,a ovak su te najurili.No,to nećemo nikad saznati...
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Dizelka je bila u blizini mozda su decki u akciju trebali krenuti
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Je li triangl prema dizel depou? Jer su mene neki uvjeravali kako je taj čitav kompleks (uključujući triangl) stigao tek s dizelima, a kako je više puta kninski kolodvor proširivan, produljivan i na ine druge načine modificiran, pri svakoj novoizgrađenoj pruzi, uključujući elektrifikaciju 80-tih ...Pfaff je napisao/la:Ah, da: kolodvor Knin nije nikad imao okretaljku! Naravno, čemu, kad ima trijangl...
noone- Broj postova : 25
Registration date : 24.05.2009
Jako dobro, Pfaff! Znao sam da je Knin veliko željezničko čvorište, ali tek sada sam stekao pravi dojam o veličini i kompleksnosti kninskog kolodvora sa pratećim sadržajima. Nešto mi govori da bih tokom ljeta mogao pasti nekakav ekšn Ličkom prugom...
Registration date : 04.09.2008
Je, pogledaj plan stanice. Trijangl nema veze s dizelom. Inače tamo ne bi bio vodonapojnik...noone je napisao/la:Je li triangl prema dizel depou? Jer su mene neki uvjeravali kako je taj čitav kompleks (uključujući triangl) stigao tek s dizelima, a kako je više puta kninski kolodvor proširivan, produljivan i na ine druge načine modificiran, pri svakoj novoizgrađenoj pruzi, uključujući elektrifikaciju 80-tih ...Pfaff je napisao/la:Ah, da: kolodvor Knin nije nikad imao okretaljku! Naravno, čemu, kad ima trijangl...
zele- Broj postova : 522
Registration date : 03.03.2010
Kninski kolodvor sa kraja osamdesetih,nakon elektrifikacije pruge
Snimio Goran Zelic 1987.g
Ranzirni kolodvor Knin/teretna
Dolaskom dizel lokomotiva pocetkom sezdesetih kninska stanica se prosirila i modernizirala.Izgradjen je ranzirni kolodvor,a ovaj lijevi odvojak vodi u lozionicu,odnosno u servis za dnevno odrzavanje lokomotiva i dizel depo.
Snimio Goran Zelic 1982.g
Kninski dizel depo,sagradjen uici dolaska novih dizel lokomotiva,bio je u ono vrijeme jedan od najmodernijih u ondasnjoj drzavi.Dolaskom novijih modela dizelki depo se prosirio,odnosno dogradio sa lijeve i desne strane.
Snimio Goran Zelic 1980.g
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.