Kratki karlovački ulet po Pfaffu
3 posters
Stranica 1 / 1.
Kratki karlovački ulet po Pfaffu
Izvršenje zadatka kojeg sam si zacrtao za proteklu subotu dovelo me na kraju i u Karlovac.
Na karlovačkom kolodvoru je uvijek živahno. Manevre kao da se s olakšanjem rastrče kad im nije ništa prikopčano!
Imam osjećaj da od svih vrsta vagona na HŽ-u, najveću maštovitost pokazuju različiti oblici cisterni
ASEA 019
Na karlovačkom kolodvoru je uvijek živahno. Manevre kao da se s olakšanjem rastrče kad im nije ništa prikopčano!
Imam osjećaj da od svih vrsta vagona na HŽ-u, najveću maštovitost pokazuju različiti oblici cisterni
ASEA 019
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: Kratki karlovački ulet po Pfaffu
Nisam imao neke posebne planove s karlovačkim kolodvorom osim dočekati vlak koji će me vratiti kući, ali sam se ipak sjetio da sam onomad prilikom prve posjete karlovačkoj okretaljki zaboravio poslikati 600 mm vagonete s ribnjaka koji su nabacani na 'rpu iza onog mini-Jenbacha.
Imao sam dovoljno vremena pa sam se lijepo javio u Prometni ured i objasnio što ću i kamo ću ter da poznam sigurni put do tamo kamo ću. Putem sam se još pozdravio i s gospodinom iz Vuče koji nas se sjeća još od proljetnog "Štacionovog" desanta na Karlovac te produžio do remize.
Plavi Šved. Prvoklasni. Već sam pomislio da su pobrali onog iz Istre, ali ovaj se zove Nils čmrlja-čmrlja-cke pa se, dakle, radi o sasvim drugom vozilu (a začudno ima i drugi broj)
Plug. Od gospodina iz Vuče sam kasnije saznao da ga montiraju na manevru koja onda služi kao krstarica na pruzi za Metliku kad visina snijega na pruzi prijeđe 20 cm.
Drezine su i dalje veselo šarene, a onaj zaključani Hugo i dalje sjedi ovdje. Nitko ne zna koja mu je sudbina. Kasnije sam saznao da u lokomotivskoj šupi kod okretaljke sjedi još jedan – broj 035, koji je potpuno ispravan. Koja bi to fora bila da ga po ljeti stave na prugu prema Metliki pa da vozi kupače do Ozlja!
Ovaj očerupani jadnik bitno lošije izgleda. Rećbi da se komisija za otpis osnovnih sredstava još nije sastala (ili su Hugoti dio sukcesijske mase iz bivše države?)
Pogled prema okretaljki... Uuups! Svaki put kad dobro iskadriram fotku, netko mi uleti pred objektiv...
... al' se zato okretaljka lijepo može zaokrenuti za cijelih 180°
Imao sam dovoljno vremena pa sam se lijepo javio u Prometni ured i objasnio što ću i kamo ću ter da poznam sigurni put do tamo kamo ću. Putem sam se još pozdravio i s gospodinom iz Vuče koji nas se sjeća još od proljetnog "Štacionovog" desanta na Karlovac te produžio do remize.
Plavi Šved. Prvoklasni. Već sam pomislio da su pobrali onog iz Istre, ali ovaj se zove Nils čmrlja-čmrlja-cke pa se, dakle, radi o sasvim drugom vozilu (a začudno ima i drugi broj)
Plug. Od gospodina iz Vuče sam kasnije saznao da ga montiraju na manevru koja onda služi kao krstarica na pruzi za Metliku kad visina snijega na pruzi prijeđe 20 cm.
Drezine su i dalje veselo šarene, a onaj zaključani Hugo i dalje sjedi ovdje. Nitko ne zna koja mu je sudbina. Kasnije sam saznao da u lokomotivskoj šupi kod okretaljke sjedi još jedan – broj 035, koji je potpuno ispravan. Koja bi to fora bila da ga po ljeti stave na prugu prema Metliki pa da vozi kupače do Ozlja!
Ovaj očerupani jadnik bitno lošije izgleda. Rećbi da se komisija za otpis osnovnih sredstava još nije sastala (ili su Hugoti dio sukcesijske mase iz bivše države?)
Pogled prema okretaljki... Uuups! Svaki put kad dobro iskadriram fotku, netko mi uleti pred objektiv...
... al' se zato okretaljka lijepo može zaokrenuti za cijelih 180°
Kad sam gospodinu iz Vuče spominjao mini-Jenbacha, rekao mi je da ću teško vidjeti išta važnog jer je strašno zarasao. Bome i je
Evo i vagoneta
Malo očistiti, popipsati s WD-40 i to bi vozilo (a ne vjerujem ni da je lokomotivica sasvim nepopravljiva – u krajnjoj liniji uvaljati novi motor nije baš neka mudrost)
Još dvije slike vagoneta
Uvježbanim zahvatom bacio sam se potrbuške u vlažnu travu kako bih vam dočarao detalje prigona lokomotivice. Sprijeda se, nažalost, ništa ne vidi...
... ali se zato s boka ipak nešto nazire – ima pogon na sve četiri!
Evo i vagoneta
Malo očistiti, popipsati s WD-40 i to bi vozilo (a ne vjerujem ni da je lokomotivica sasvim nepopravljiva – u krajnjoj liniji uvaljati novi motor nije baš neka mudrost)
Još dvije slike vagoneta
Uvježbanim zahvatom bacio sam se potrbuške u vlažnu travu kako bih vam dočarao detalje prigona lokomotivice. Sprijeda se, nažalost, ništa ne vidi...
... ali se zato s boka ipak nešto nazire – ima pogon na sve četiri!
Idem natrag. Ova kućica me oduševljava
Pogled na kolodvorske kolosjeke. Obratite pažnju na onu seriju "sloneka" koja čeka otpremu, vjerovatno na ličku prugu. Nadam se da su prazni jer se u protivnom, za slučaj da kočnice otkažu, vlak ne bi zaustavio do Ancone...
Nešto za ljubitelje tekstura
Zanimljivo kako su u krajevima gdje vlada HDZ ostavili lijepe stare "parasol" konzole, a nama u PGŽ su sve nagrdili onim rešetkama pa više ne možeš pošteno slikavat' po kolodvorima
Slonoserija iz malo bližeg
Biblioteka "K veselom railfanu"
Vaš izvjestitelj zadubljen u literaturu
Pogled na kolodvorske kolosjeke. Obratite pažnju na onu seriju "sloneka" koja čeka otpremu, vjerovatno na ličku prugu. Nadam se da su prazni jer se u protivnom, za slučaj da kočnice otkažu, vlak ne bi zaustavio do Ancone...
Nešto za ljubitelje tekstura
Zanimljivo kako su u krajevima gdje vlada HDZ ostavili lijepe stare "parasol" konzole, a nama u PGŽ su sve nagrdili onim rešetkama pa više ne možeš pošteno slikavat' po kolodvorima
Slonoserija iz malo bližeg
Biblioteka "K veselom railfanu"
Vaš izvjestitelj zadubljen u literaturu
Sve što ode, to se i vraća pa tako i ova manevra
Onda je prošao jedan duuuugački teretni vlak s kontejnerima...
... koji je na kraju imao nakopčane i vagone za rastresanje balasta (opremljene "keceljama"). Idu li možda do Lokava?
Ovaj RVR-ovac je marno prao peron
Uplašio sam se da je nekome odlutalo dijete na kolosjek, a kasnije sam shvatio da je to službeno vozilo RVR-a za prijevoz crijeva za polivanje!
Ova beskrajno ljubazna teta mi je pomogla oko nabave nadoplatne karte za vlak do Moravica (nije mi se čekalo još jedan sat, a prvi raspoloživi je bio brzi B 700 u 13:14)
Na kraju sam proveo još 20-tak minuta u ugodnom čavrljanju s mojim domaćinom prometnikom. Hvala mu na gostoprimstvu i sretno te bez velikog stresa u radu!
Stiže moj vlak – vrijeme nam je poći!
Bilo je to kratko, al' je vrijedilo (stalno su me u noćnim morama progonili oni vagoneti)
Onda je prošao jedan duuuugački teretni vlak s kontejnerima...
... koji je na kraju imao nakopčane i vagone za rastresanje balasta (opremljene "keceljama"). Idu li možda do Lokava?
Ovaj RVR-ovac je marno prao peron
Uplašio sam se da je nekome odlutalo dijete na kolosjek, a kasnije sam shvatio da je to službeno vozilo RVR-a za prijevoz crijeva za polivanje!
Ova beskrajno ljubazna teta mi je pomogla oko nabave nadoplatne karte za vlak do Moravica (nije mi se čekalo još jedan sat, a prvi raspoloživi je bio brzi B 700 u 13:14)
Na kraju sam proveo još 20-tak minuta u ugodnom čavrljanju s mojim domaćinom prometnikom. Hvala mu na gostoprimstvu i sretno te bez velikog stresa u radu!
Stiže moj vlak – vrijeme nam je poći!
Bilo je to kratko, al' je vrijedilo (stalno su me u noćnim morama progonili oni vagoneti)
Slonoseriju sam za sisvete videl na putu za Bakar. Doduše nisam baš siguran da su tamo i došli jer sam ih snimio kod cemitera na Škrljevu.
Gost- Gost
Bravo, bravo! Pretekao si nas za duzinu grla. Sve ovo je vesela sestorka danas obisla, tako da ce biti materijala za nadopuniti ovaj poslovicno izvrstan Pfaffopis.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Kao što mi je Jean jučer objasnio, ja sam popojmao brkove tj. krivo shvatio da je u subotu - nadao sam se da ćemo se svi zajedno učoporisati u Karlovcu :skok :LLeon je napisao/la:Bravo, bravo! Pretekao si nas za duzinu grla. Sve ovo je vesela sestorka danas obisla, tako da ce biti materijala za nadopuniti ovaj poslovicno izvrstan Pfaffopis.
Ako mi Pfaff dozvoli nadovezao bih se na njegov karlovački kolodvorpis sa svojim fotkama koje su napravljene samo dan kasnije. Ja sam se malo više koncentrirao na remizu, šinobuse, okretnicu, no krenimo redom:
Blagajna, nedavno uređena
Vodonapojnik (ne za parnjače) i slonići
Manevra 323
Remiza
Zavirimo malo unutra.. Nešto vozila infrastrukture, 2 motorna vagona šinobusa, jedna prikolica, i jedan narančasti Šved
Plug, ili točnije, kako je Pfaff već objasnio- grtal'ca
Blagajna, nedavno uređena
Vodonapojnik (ne za parnjače) i slonići
Manevra 323
Remiza
Zavirimo malo unutra.. Nešto vozila infrastrukture, 2 motorna vagona šinobusa, jedna prikolica, i jedan narančasti Šved
Plug, ili točnije, kako je Pfaff već objasnio- grtal'ca
Zavirimo malo ispod
Ne znam što je ovo. Kočnica? To se nalazi na motornom vagonu, prikolica to nema.
Ovi garažirani Hugoti su u sasvim pristojnom stanju…
..za razliku od ovih vanjskih.
Zgrada okretnice
Ne znam što je ovo. Kočnica? To se nalazi na motornom vagonu, prikolica to nema.
Ovi garažirani Hugoti su u sasvim pristojnom stanju…
..za razliku od ovih vanjskih.
Zgrada okretnice
Ajmo malo u visine, vidjet kako to iz zraka izgleda
Okretnica i mostovi preko Kupe
Mini Jenbach i uskotračni vagoneti
Pogon okretnice. Ne treba se bojat nestanka struje, fosilnih goriva i sl.
Vodonapojnik, e ovaj je za parnjače.. bio nekad.. Sada je samo spomenik nekim prošlim vremenima
I za kraj dvije kolodvorske impresije
Okretnica i mostovi preko Kupe
Mini Jenbach i uskotračni vagoneti
Pogon okretnice. Ne treba se bojat nestanka struje, fosilnih goriva i sl.
Vodonapojnik, e ovaj je za parnjače.. bio nekad.. Sada je samo spomenik nekim prošlim vremenima
I za kraj dvije kolodvorske impresije
... ako si primjetio nema "papuča" na kotačima nego je ovim čudom vlak kočio.LLeon je napisao/la:... Ne znam što je ovo. Kočnica? To se nalazi na motornom vagonu, prikolica to nema.
https://2img.net/h/i695.photobucket.com/albums/vv319/LLeon_album/Karlovac/DSC04833.jpg ...
Gost- Gost
Wow! Aerosnimke su fascinantne! Nisi se slučajno uspio popeti i na estakadu (toranj za krcanje ugljena) vidjeti da li još čega ima od mašinerije u onoj kabini?
Inače, imam još nekih 12-15 slika hugota izvana - za teksture, ali to je već tajanstvenim putevima otpremljeno na pravu adresu Nisam ih htio utrpavati u temu jer smo to slikali i prije pol godine,a nemam dojam da se baš nešto promijenilo...
Inače, imam još nekih 12-15 slika hugota izvana - za teksture, ali to je već tajanstvenim putevima otpremljeno na pravu adresu Nisam ih htio utrpavati u temu jer smo to slikali i prije pol godine,a nemam dojam da se baš nešto promijenilo...
LLeon je napisao/la:
Bemti kak nisam vidio ovog sa JŽ oznakama
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
...Pfaff je napisao/la:... imam još nekih 12-15 slika hugota izvana - za teksture, ali to je već tajanstvenim putevima otpremljeno na pravu adresu ...
Gost- Gost
Vidijo si ga, vidijo. Ali nisi vidijo JŽ oznaku.Marioo je napisao/la:Bemti kak nisam vidio ovog sa JŽ oznakama
A kud gledam
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Similar topics
» Plovni kanali u Velikoj Britaniji
» Kratki putopis - samo za kicu101
» Kratki izlet do kolodvora Vrbovsko
» Kratki kurs o ustavama na engleskim kanalima
» Kratki putopis - samo za kicu101