"Moji" brodovi
+2
lussinpicollo
file
6 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: "Moji" brodovi
Samo da prekinem Lappinov monolog, čisto da vidi kako ima nas koji redovito pratimo ovu temu.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
lappino je napisao/la:Ovo mi je danas došlo u firmu...
Postavio sam isto pitanje tamo, ali sad vidim da si ga stavio i ovdje, pa pitam ovdje, a tamo brišem:
Baš gledam, u skoro svakoj uvali jedno mini brodogradilište. U krugu 10 km od tebe, barem 10-tak, takvih, a ni jedno nema ni navoz ni dok (Samkang M&T, Cheonheji, EK, Retro, GEO, Kwang...)
Je li svi oni proizvode sekcije i opremu za STX i Sungdong? Ili čime se bave?
Ajme, kad bi ja češće provjeravao ovaj forum...
Enivej, da. U svakoj uvali je nekakva zavariona, sad da li se baš može nazvati škverom, to je upitno (ali svi imaju mosne dizalice daleko većeg kapaciteta nego npr. 3maj).
Većina proizvodi sekcije, neke i potpuno opremljene. Tako se Samkang M&T smatra škverom, iako tamo nikad nisam vidio niti jedan cijeli brod u izgradnji, ostali su manji. Od baš škverova na "mojoj" liniji obale nalaze se STX (dva komada), Sungdong (veći od STX-a!), 2 x SPP (jedno u mirovanju, a jedno je "opremalište") i par manjih za male brodove (bunker tankere i remorkere).
Dosta ih radi sekcije i dijelove konstrukcija za offshore, tako i EK gdje sam slikao Normanda.
Enivej, da. U svakoj uvali je nekakva zavariona, sad da li se baš može nazvati škverom, to je upitno (ali svi imaju mosne dizalice daleko većeg kapaciteta nego npr. 3maj).
Većina proizvodi sekcije, neke i potpuno opremljene. Tako se Samkang M&T smatra škverom, iako tamo nikad nisam vidio niti jedan cijeli brod u izgradnji, ostali su manji. Od baš škverova na "mojoj" liniji obale nalaze se STX (dva komada), Sungdong (veći od STX-a!), 2 x SPP (jedno u mirovanju, a jedno je "opremalište") i par manjih za male brodove (bunker tankere i remorkere).
Dosta ih radi sekcije i dijelove konstrukcija za offshore, tako i EK gdje sam slikao Normanda.
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
Neću reći da je lijep (jer nije), ali je impozantan...
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
To tako nahero plovi po svijetu???
Registration date : 04.09.2008
Taj više neće plovit.
Neće plovit, samo je pitanje gdje će ga izrezati...
Možda im uspije odsukati pramčani dio, ali krma sa makinom bi im mogla biti preveliki zalogaj.
Možda im uspije odsukati pramčani dio, ali krma sa makinom bi im mogla biti preveliki zalogaj.
Je li to posada sa Marka Pola plovi na novoj kompaniji?
Nije, bacilo ih za jačeg vjetra.
Ovo sidrište u Busanu je poznato kao vrlo triki: dno slabo drži, nije baš zaklonjeno od vjetra, a brodovi koji su tu usidreni su uglavnom stare krame ili lay-upovi sa 4-5 članova posade (sa Safe manning exemption), od kojih su 2 konobara. Tako da kad počnu driftat, ne mogu ni makinu uputit da se nekako spasu...
Ovo sidrište u Busanu je poznato kao vrlo triki: dno slabo drži, nije baš zaklonjeno od vjetra, a brodovi koji su tu usidreni su uglavnom stare krame ili lay-upovi sa 4-5 članova posade (sa Safe manning exemption), od kojih su 2 konobara. Tako da kad počnu driftat, ne mogu ni makinu uputit da se nekako spasu...
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.