Viktor Lenac
+23
Pfaff
blacktag
Vice
Vedran Zeman
file
lappino
mannas
NP-549
2062 036
max
port rijeka
kobler
echo
Silver
ikar
gorgoroth
gti150
LLeon
Phalanx
novi_shef
kiki273
Narcis
kico101
27 posters
Stranica 9 / 40.
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Re: Viktor Lenac
Počele su operacije oko sidrenja platforme sa (barem) jednim AHTS remorkerom. Znači još malo i ode Scarabeo natrag na svoju poziciju.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Registration date : 29.02.2008
ikar je napisao/la:Počele su operacije oko sidrenja platforme sa (barem) jednim AHTS remorkerom. Znači još malo i ode Scarabeo natrag na svoju poziciju.
Znaš li kako se zove remorker,slikaao sam ga a ne vidim mu ime
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Nažalost ne, vidim ga iz daljine sa prozora da se vrti ispred lučice na Pećinama (tamo je jedno sidro kod crvene lanterne).
ikar- Moderator
Najva odlaska (neslužbena) za Scarabeo - 18.11.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Čisto sumnjam. Samo skidanja opreme imamo 2 dana, a prije toga treba napraviti i pokus nagiba ( najavljen za 18.11. ), a i samo odvezivanje će malo potrajati ( 9 užadi, 3 lanca, mnoštvo konopa ). Kako stvari stoje 10-ak Lenčevih ljudi putuje s njom u Egipat ( AKZ ).novi_šef je napisao/la:Najva odlaska (neslužbena) za Scarabeo - 18.11.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
kico101 je napisao/la:Čisto sumnjam. Samo skidanja opreme imamo 2 dana, a prije toga treba napraviti i pokus nagiba ( najavljen za 18.11. ), a i samo odvezivanje će malo potrajati ( 9 užadi, 3 lanca, mnoštvo konopa ). Kako stvari stoje 10-ak Lenčevih ljudi putuje s njom u Egipat ( AKZ ).novi_šef je napisao/la:Najva odlaska (neslužbena) za Scarabeo - 18.11.
U Porto Barošu je privezan još jedan AHTS, zeleni, starijeg dizajna (bit će opet neki Bourbonov)
ikar- Moderator
gorgoroth je napisao/la:ikar je napisao/la:Počele su operacije oko sidrenja platforme sa (barem) jednim AHTS remorkerom. Znači još malo i ode Scarabeo natrag na svoju poziciju.
Znaš li kako se zove remorker,slikaao sam ga a ne vidim mu ime
Drive Mahone; Tromso
Danas poslijepodne privezan na rivu uz off-shore radilište.
Btw, uljanikova novogradnja večeras izašla sa Doka 11.
Ja bubnem glupost, a nitko me ne bi ispravio. Seminole nije cijevopolagač nego dizalica.LLeon je napisao/la:gorgoroth je napisao/la:a kakav je onaj brod,ima dizalicu mislim na sebi malo veću i heliodrom
Seminole. Cijevopolagač.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
ikar je napisao/la:U Porto Barošu je privezan još jedan AHTS, zeleni, starijeg dizajna (bit će opet neki Bourbonov)
Da citiram sam sebe, isti kao i kad je platforma dolazila - Bourbon Aladin
ikar- Moderator
Dobili smo službenu najavu da nam gosti od Saipema odlaze sutra, što znači da bi se sutra ill preksutra trebali pozdraviti sa Scarabeom IV. Navodno na proljeće dolazi slična platforma na remont.
novi_shef- Moderator
'Ko prizna pola mu se ... prašta !LLeon je napisao/la:... Ja bubnem glupost, a nitko me ne bi ispravio. Seminole nije cijevopolagač nego dizalica.
Gost- Gost
Sutra pokus nagiba, preksutra odlazak.novi_šef je napisao/la:Dobili smo službenu najavu da nam gosti od Saipema odlaze sutra, što znači da bi se sutra ill preksutra trebali pozdraviti sa Scarabeom IV. Navodno na proljeće dolazi slična platforma na remont.
kico101- Moderator
ikar je napisao/la:kico101 je napisao/la:Čisto sumnjam. Samo skidanja opreme imamo 2 dana, a prije toga treba napraviti i pokus nagiba ( najavljen za 18.11. ), a i samo odvezivanje će malo potrajati ( 9 užadi, 3 lanca, mnoštvo konopa ). Kako stvari stoje 10-ak Lenčevih ljudi putuje s njom u Egipat ( AKZ ).novi_šef je napisao/la:Najva odlaska (neslužbena) za Scarabeo - 18.11.
U Porto Barošu je privezan još jedan AHTS, zeleni, starijeg dizajna (bit će opet neki Bourbonov)
Evo ga Bourbon Alaadin,već je bio kod dovlačenja Scarbea
LLeon je napisao/la:gorgoroth je napisao/la:ikar je napisao/la:Počele su operacije oko sidrenja platforme sa (barem) jednim AHTS remorkerom. Znači još malo i ode Scarabeo natrag na svoju poziciju.
Drive Mahone; Tromso
Danas poslijepodne privezan na rivu uz off-shore radilište.Ja bubnem glupost, a nitko me ne bi ispravio. Seminole nije cijevopolagač nego dizalica.LLeon je napisao/la:gorgoroth je napisao/la:a kakav je onaj brod,ima dizalicu mislim na sebi malo veću i heliodrom
Seminole. Cijevopolagač.
Thanks LLeon,razriješen još jedan misterij
Ima li tko možda najavu brodova za Lenac
gorgoroth je napisao/la:
Ima li tko možda najavu brodova za Lenac
Tko bi to mogao imat?
Btw, Drive Mahone danas odmara na vezu 9:
Sutra oko 8 imamo dokovanje m/b KORNATI ( 245/43 ) u Dok 11, zatim odlazak Rafaelle Rubattino, te pokus nagiba platforme Scarabeo 4 ( odvlačenje od obale ).
U nedjelju je predviđen odlazak Scarabea 4. Nažalost prvi potvrđeni dolazak je tek 02.12.-Atlantic Frigo.
kico101- Moderator
thanks na odgovoru znači ipak su ga popiturali,Drive Mahonea
A vidi kako "stručno". Prijelazi su kao piturani nogom.gorgoroth je napisao/la:thanks na odgovoru znači ipak su ga popiturali,Drive Mahonea
kico101- Moderator
bilo je pituranje u ho9du,ili po valovimaa
Jedan već pomalo zaboravljen brod. Još uvijek na mrtvom vezu na Kvarneru. Scottish Bard
Vjerujem da mnogi od vas nisu nikada vidjeli izbliza brod na doku, tj. njegov podvodni dio. Pokušat ću vam to malo približit. Sve je slikano na Doku 11, iz jednostavnog razloga što je Dok 5 „mračniji“. Manje svjetla dolazi na njega pa su uvjeti za slikanje puno lošiji, a Dok 11 je ogroman, prostran.
Carolina
Oznaka i upozorenje manjim brodicama da Carolina ima bulb i pramčani propeler.
Priprema za dokovanje. Jedina mogućnost za popest se na dok, (osim plivanja) je košarom.
Jutul
Ispuštanje vode iz balastnih tankova
Rešetke usisa…
…u kojima se vole skupljat pedoći ili po hrvatski: dagnje
Posada si je improvizirala košarkaško igralište. adam se da imaju dovoljnu zalihu lopti.
Saga sea (ribarica)
Vjerujem da mnogi od vas nisu nikada vidjeli izbliza brod na doku, tj. njegov podvodni dio. Pokušat ću vam to malo približit. Sve je slikano na Doku 11, iz jednostavnog razloga što je Dok 5 „mračniji“. Manje svjetla dolazi na njega pa su uvjeti za slikanje puno lošiji, a Dok 11 je ogroman, prostran.
Carolina
Oznaka i upozorenje manjim brodicama da Carolina ima bulb i pramčani propeler.
Priprema za dokovanje. Jedina mogućnost za popest se na dok, (osim plivanja) je košarom.
Jutul
Ispuštanje vode iz balastnih tankova
Rešetke usisa…
…u kojima se vole skupljat pedoći ili po hrvatski: dagnje
Posada si je improvizirala košarkaško igralište. adam se da imaju dovoljnu zalihu lopti.
Saga sea (ribarica)
Seminole
Obratite pažnju na pod. Prekriven je ostruganim školjkama. Još nisam vidio da je neki brod toliko prekriven školjkama. Mora da je jako dugo stajao u moru, ili je anti-fouling premaz bio loš.
Brod je općenito u dosta lošem stanju.
I cink- protektori su već dali svoje
Treba li nekome starih madraca?
Desno u daljini Scottish bard, lijevo ako me sjećanje dobro služi- Sali
Uljanikova novogradnja 475- Grande Senegal
Ro-ro dio
Kontejnerski dio
Niti 24 sata nakon dokovanja, kolijevka je već skinuta. Kolijevku režu ronioci „na grubo“ nakon porinuća, a na doku se „ispuhuje“ ostatak i brusi.
Raffaele Rubattino
I za kraj još jedan pogled na Scarabeo 4
Neki su me pitali što je to zeleno na tornju. Ništa, obična cerada.
Sa Scarabea nemam ništa fotki, jer zapravo nema se što zanimljivo ni pokazat. Hrpa čelične konstrukcije, cijevi, nekakvih uređaja kojima nemam pojma namjenu… Ništa zanimljivo.
Btw, danas je 6 auto-cisterni prodefiliralo ispred Scarabea. Pune se zalihe goriva.
Obratite pažnju na pod. Prekriven je ostruganim školjkama. Još nisam vidio da je neki brod toliko prekriven školjkama. Mora da je jako dugo stajao u moru, ili je anti-fouling premaz bio loš.
Brod je općenito u dosta lošem stanju.
I cink- protektori su već dali svoje
Treba li nekome starih madraca?
Desno u daljini Scottish bard, lijevo ako me sjećanje dobro služi- Sali
Uljanikova novogradnja 475- Grande Senegal
Ro-ro dio
Kontejnerski dio
Niti 24 sata nakon dokovanja, kolijevka je već skinuta. Kolijevku režu ronioci „na grubo“ nakon porinuća, a na doku se „ispuhuje“ ostatak i brusi.
Raffaele Rubattino
I za kraj još jedan pogled na Scarabeo 4
Neki su me pitali što je to zeleno na tornju. Ništa, obična cerada.
Sa Scarabea nemam ništa fotki, jer zapravo nema se što zanimljivo ni pokazat. Hrpa čelične konstrukcije, cijevi, nekakvih uređaja kojima nemam pojma namjenu… Ništa zanimljivo.
Koliko sam čuo, poslije Nove godine. Ona što je trenutno u Lamjanama. Još veća i trulija od Scarabea. Mjenja se oko 800t čelika (na Scarabeu oko 300t) ali sve je to još rekla- kazala.novi_šef je napisao/la:Navodno na proljeće dolazi slična platforma na remont.
Btw, danas je 6 auto-cisterni prodefiliralo ispred Scarabea. Pune se zalihe goriva.
Hvala LLeon na fenomenalnoj reportaži,kao i obično
novi_shef- Moderator
Eh, kad nemožeš biti na više mjesta odjednom i sve "registrirat". Žal mi je što i njega nisam uhvatil na odlsku.
Gost- Gost
Stranica 9 / 40. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 24 ... 40
Stranica 9 / 40.