Viktor Lenac
+23
Pfaff
blacktag
Vice
Vedran Zeman
file
lappino
mannas
NP-549
2062 036
max
port rijeka
kobler
echo
Silver
ikar
gorgoroth
gti150
LLeon
Phalanx
novi_shef
kiki273
Narcis
kico101
27 posters
Stranica 8 / 40.
Stranica 8 / 40. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 24 ... 40
Re: Viktor Lenac
Ne znam. Nisam gledao što je unutra. Vjerojatno samo od čelične cijevi koja je šuplja iznutra. Noge se betoniraju onima koje stoje fiksno na morskom dnu zbog stabilnosti, ali betonira se tek kad dođe na poziciju.tomo je napisao/la:Od čega su joj "noge"? Svojedobo sam gledal na TV-u jednu kojoj su noge radili od betona i bila je jakoooo visoka i teglili su je 5-6-7-8 remorkera do pozicije za bušenje.
Oko 10 metara. Zbog prevelikog gaza nije ni mogla doći bliže obali.tomo je napisao/la:Koliko nje ima trenutno pod vodom?
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Evo jedna od mene. Za ovu sam morao otići na Žurkovo da je cijelu ulovim u kadar :
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Odlična
Je li to došla još neka platforma u Lenac,jučer mislim
gorgoroth- Broj postova : 1510
Registration date : 18.06.2008
Ne, to je ona ista koju je fotkao LL, samo iz druge perspektive.gorgoroth je napisao/la:Odlična
Jučer je došla barža duga oko 90 m na koju će idući tjedan biti navučen modul Anamaria A ( oko 1700 tona ).
kico101- Moderator
Zasada nema ugovorenih poslova izgradnje novih platformi, ali postoje naznake da bi se nešto moglo ugovoriti za iduću godinu.
kico101- Moderator
gorgoroth je napisao/la:Odlična
Nije to nova platforma nego barža na kojoj su nastambe platforme Annamaria A. Nastambe su napravljene u Italiji, ukrcane na baržu, a sljedeći tjedan će se modul platforme težine oko 1700 tona "navući" na drugi kraj barže.
Evo jedna brzinska mobitelom. Obratite pažnju na bliži dio barže i 4 kolosjeka kojim će proći modul.
Malo mi čudan trim ima...
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Danas popodne je stigao na sidro ispred Lenca PETAR ZRINSKI Tankerske Plovidbe. Radi se o tankeru dimenzija 244x39 nosivosti 101.000 tona izgrađen 1994 u Brodosplitu.
ikar- Moderator
a kakav je onaj brod,ima dizalicu mislim na sebi malo veću i heliodrom
gti150 je napisao/la:A i ispred Pule već više od 4.mjeseca stoji kontejnerski brod "Northern Diversity" dug 245m...
Da li se zna njegova sudbina? Nema posla za njega ili je arestiran???
Jučer je napustio sidrište ispred Pule nakon 6mj. i zaputio se prema Trstu. Sada je tamo na sidru. Vjerovatno čeka teret.
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
gti150 je napisao/la:gti150 je napisao/la:A i ispred Pule već više od 4.mjeseca stoji kontejnerski brod "Northern Diversity" dug 245m...
Jučer je napustio sidrište ispred Pule nakon 6mj. i zaputio se prema Trstu. Sada je tamo na sidru. Vjerovatno čeka teret.
Lagano se poboljšava situacija, ponovo je i uvedena linija Jadran-Kina od CMA-CGM.
ikar- Moderator
zajedno s Maerskom
ikar je napisao/la:gti150 je napisao/la:gti150 je napisao/la:A i ispred Pule već više od 4.mjeseca stoji kontejnerski brod "Northern Diversity" dug 245m...
Lagano se poboljšava situacija, ponovo je i uvedena linija Jadran-Kina od CMA-CGM.
Da, ali čini se da Northern Diversity baš nema sreće. Ponovno se večeras vratio pred Pulu, vjerovatno ponovno na sidrenje...
Otišao je u Trst, par dana je bio gore na sidru i danas se ponovno vratio u Pulu. I to dosta sporo se kreće, oko 6 knots...
Neka dođe kod nas na sidro i onako je nekako suša brodova,pa bi bilo lijepo gledati barem nešto
gorgoroth je napisao/la:Neka dođe kod nas na sidro i onako je nekako suša brodova,pa bi bilo lijepo gledati barem nešto
Da, ili da vozi tjednu feeder liniju Rijeka-Ploče-Giora Tauro.
Evo slike sa Marinetraffica. Ovo je slikano pred Pulom negdje u 07/2009.
gorgoroth je napisao/la:a kakav je onaj brod,ima dizalicu mislim na sebi malo veću i heliodrom
Seminole. Cijevopolagač. Ne znam što se na njemu radi, ali ne vidim neke velike radove. Jučer preseljen na vez 1, na mjesto Merkura.
Photo by Dragec- Shipspotting
http://www.shippingdatabase.com/ship.php?shipid=67832
Listen very carefully. I should say this only ones:
Na vezu 3 nalazi se legendarni Scottish Bard ( Grci ), onaj koji je 5 mjeseci čekao na sidrištu. Napravljen je posao male vrijednosti i sada ima sudsku zabranu isplovljenja. Navodno će se to riješiti u ponedjeljak, pa će te ga, cijenjeno pučanstvo, imati opet priliku gledati na sidrištu.
Na vezu 1 je brod dizalica Global Seminole ( 131 m ), navodno ga je kupila firma Micoperi i sada bi oni nešto s njim, a ne znaju ni sami što. Na brodu se ništa ne radi, osim što ga stalno premještamo, kao mačka mlade. Brod je u poprilično lošem stanju. Ako se ugovori sve što treba, biti će to velik posao.
U doku 5 je LPG Ievoli Silver ( 104 m ) i remorker od JPS-a Aries ( 30 m ) sa standardnim remontnim radovima.
Na vezu 8 nalazi se dredger Astra ( 94 m ) koji je s naše strane gotov, ali mu se ne da ić ća. Vjerojatan odlazak u ponedjeljak. Do njega je ribarica Saga Sea-radit će se neke preinake i ugradnja novog thrastera. Zajedno sa Seminoleom 19.10. je planiran za dokovanje u dok 11.
Petar Zrinski ( 247m ) iz doka 11 trebao bi na vez 3 u utorak 06.10. ( odlazak iz Lenca 12.10. ).
Platforma Scarabeo 4 ostaje u Lencu do kraja studenog.
Najavljeni novi brodovi su Cala Pxoenicia ( 133 m ) za dok 11, Rubattino od tirenie ( 180 m ) i Sepen ( od Ježurke Ježića ) za Dok 5.
Thats all folks for now. :croatia2:
Na vezu 3 nalazi se legendarni Scottish Bard ( Grci ), onaj koji je 5 mjeseci čekao na sidrištu. Napravljen je posao male vrijednosti i sada ima sudsku zabranu isplovljenja. Navodno će se to riješiti u ponedjeljak, pa će te ga, cijenjeno pučanstvo, imati opet priliku gledati na sidrištu.
Na vezu 1 je brod dizalica Global Seminole ( 131 m ), navodno ga je kupila firma Micoperi i sada bi oni nešto s njim, a ne znaju ni sami što. Na brodu se ništa ne radi, osim što ga stalno premještamo, kao mačka mlade. Brod je u poprilično lošem stanju. Ako se ugovori sve što treba, biti će to velik posao.
U doku 5 je LPG Ievoli Silver ( 104 m ) i remorker od JPS-a Aries ( 30 m ) sa standardnim remontnim radovima.
Na vezu 8 nalazi se dredger Astra ( 94 m ) koji je s naše strane gotov, ali mu se ne da ić ća. Vjerojatan odlazak u ponedjeljak. Do njega je ribarica Saga Sea-radit će se neke preinake i ugradnja novog thrastera. Zajedno sa Seminoleom 19.10. je planiran za dokovanje u dok 11.
Petar Zrinski ( 247m ) iz doka 11 trebao bi na vez 3 u utorak 06.10. ( odlazak iz Lenca 12.10. ).
Platforma Scarabeo 4 ostaje u Lencu do kraja studenog.
Najavljeni novi brodovi su Cala Pxoenicia ( 133 m ) za dok 11, Rubattino od tirenie ( 180 m ) i Sepen ( od Ježurke Ježića ) za Dok 5.
Thats all folks for now. :croatia2:
kico101- Moderator
Thanks na izvještaj iz Lenca
Vidim da su pred Lencem dva broda, jedan je (pretpostavljam perche je plavog mosta) "Scottish Bard" a drugi?
Gost- Gost
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Moja slija
To je Merkur, bio je na Vezu 1 u Lencu
ikar- Moderator