Viktor Lenac
+23
Pfaff
blacktag
Vice
Vedran Zeman
file
lappino
mannas
NP-549
2062 036
max
port rijeka
kobler
echo
Silver
ikar
gorgoroth
gti150
LLeon
Phalanx
novi_shef
kiki273
Narcis
kico101
27 posters
Stranica 15 / 40.
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Re: Viktor Lenac
kico101 je napisao/la:Dok se podrazumijeva. Pa neće dolazit zbog veza.gorgoroth je napisao/la:Hoće li i u dok ili samo na vez
Kako ne, pa znao je brod biti samo na vezu a da nije ulazio u dok,samo pitam
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Brodu ove veličine, starom 5 godina se doista ne isplati uvlačiti na vrh Jadrana samo zbog radova na vezu. Ovo je prva klasa i potreban je pregled trupa, kompletan AKZ tretman, izmjere kormila i propele, usisi, cinkovi, pregled ventila, što se mora obaviti u doku.gorgoroth je napisao/la:kico101 je napisao/la:Dok se podrazumijeva. Pa neće dolazit zbog veza.gorgoroth je napisao/la:Hoće li i u dok ili samo na vez
Kako ne, pa znao je brod biti samo na vezu a da nije ulazio u dok,samo pitam
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
ok thanks uglavnom biti će slika
HRVATSKA je trenutno iznad Tunisa, ETA za Rijeku je 29.07. oko 12h.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Stiže HRVATSKA, lagano smanjuje brzinu u Riječkom zaljevu.
ikar- Moderator
ikar je napisao/la:lagano smanjuje brzinu
I staje.....
Venus uzima u tegalj teglenicu TEG 13
i tegli je na sidro prema Hrvatskoj.
Dok 11 čeka spreman
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
A đe uslika mojeg cara na teg 13 ( onaj u narančastoj majici ) .
Pssst, ali dok 11 još nije spreman ( ne smije nitko znati ), jer moramo još malo nivelirat visine drva i sredit desni vozić za uvlačenje.
Pssst, ali dok 11 još nije spreman ( ne smije nitko znati ), jer moramo još malo nivelirat visine drva i sredit desni vozić za uvlačenje.
kico101- Moderator
Stara manga iz starog grada. Udavi me čovjek nekidan za bocu.kico101 je napisao/la:A đe uslika mojeg cara na teg 13 ( onaj u narančastoj majici )
Što se događa? Hrvatska je već 30 sati na sidru. Zašto ne ulazi na vez ili u dok
Nemoj sad i ti k'o gazda-samo daj,daj,daj.LLeon je napisao/la:Stara manga iz starog grada. Udavi me čovjek nekidan za bocu.kico101 je napisao/la:A đe uslika mojeg cara na teg 13 ( onaj u narančastoj majici )
Što se događa? Hrvatska je već 30 sati na sidru. Zašto ne ulazi na vez ili u dok
A viđe bure. Ne ulazi brod od 281 m u dok po vjetru od 14 m/s. Jednom i nikad više.
Slideći ček point sutra ujutro.
kico101- Moderator
S obzirom da ja nemam dume o brodogradnji ne sudite prestorgo moje pitanje: ćemu u ovom slučaju služi teglenica koju je remorker odvukao prema brodu? Hvala.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Silver je napisao/la:S obzirom da ja nemam dume o brodogradnji ne sudite prestorgo moje pitanje: ćemu u ovom slučaju služi teglenica koju je remorker odvukao prema brodu? Hvala.
U ovom slučaju na teglenicu su iskravali slop tank (cca 700-800t) koji inaće služi za sakupljanje zauljenenih voda i/ili ostatak tereta koji se pranjem tanka ispere.
ikar- Moderator
ikar je napisao/la:Silver je napisao/la:S obzirom da ja nemam dume o brodogradnji ne sudite prestorgo moje pitanje: ćemu u ovom slučaju služi teglenica koju je remorker odvukao prema brodu? Hvala.
U ovom slučaju na teglenicu su iskravali slop tank (cca 700-800t) koji inaće služi za sakupljanje zauljenenih voda i/ili ostatak tereta koji se pranjem tanka ispere.
Hvala!
Od jutros je HRVATSKA u doku. Krmom unazad su uvukli, a bulb svejedno viri van
ikar- Moderator
Vidi se po kadrovima da je fotograf isti onaj šta je slikao putnički vlak u Bakru
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Viri i krma. Cijelo kormilo i propela.ikar je napisao/la:a bulb svejedno viri van
NP-549 je napisao/la:Vidi se po kadrovima da je fotograf isti onaj šta je slikao putnički vlak u Bakru
Ajde, kad si tako nestrpljiv, evo ih, par današnjih. Nisu bile namjenjene za forum, jer je nažalost- mobitel kvaliteta. Ako budeš dobar ide i Sony u pogon.
Iz žablje perspektive.
Bulb viri van. Catara kao produžetak doka.
Svjetli otvor doka 53m. Širina broda 48,2 m. Po strani ostaje... malo.
@LLeon -ovo je vrlo zanimljivo , pa zato stavi Sony u pogon
super slike
Silver je napisao/la:@LLeon -ovo je vrlo zanimljivo , pa zato stavi Sony u pogon
Kada ti to postane svakodnevica i rutina, onda prestaje bit zanimljivo.
Budući da velika većina forumaša nije nikada, niti će ikada imati priliku vidjeti brod u doku izbliza, i pošto je Hrvatska najveći brod koji je ikada bio na dokovanju u Lencu, odlučio sam ga malo detaljnije fotografirati i predstaviti vam neke detalje oku nevidljive izvana, riskirajući da budem optužen za industrijsku špijunažu.
gorgoroth je napisao/la:https://2img.net/r/ihimizer/img185/5402/dsc05903s.jpg[/img]
Odlično Gorgoroth, odlično! Na lijevom boku se nešto gadno praši. Odjel AKZ radi punom parom. No, hajdemo se mi malo zavući ispod broda.
Za početak, jedan pogled izvana. U prvom planu hrpa starog željeza kojoj ne želim ni spomenut ime.
Krma viri izvan doka. Ipak je Hrvatska za punih 20 metara duža od Doka 11. Nema komunikacije između lijevog i desnog tornja doka. Most je otvoren.
Idemo preko pristupne rampe. Više o rampi možete vidjeti ovdje: http://www.uljanik.hr/fileadmin/user_upload/sorta_prez/5/PRISTUPNA_RAMPA_ZA_DOK_11_Prez.pdf
Ispod je mračno, i prilično ugodno, s obzirom da je vanjska temperatura 30C, ispod broda je barem 3-4 stupnja hladnije.
Vaš reporter pokušava… neće ići. Ipak je iznad glave preko 23 000 tona čelika.
Ispuštanje vode iz balastnih tankova.
Za ovaj ispust je trebalo maknuti jedan karigon.
Idemo malo pregledat stanje vanjske oplate. Temeljni premaz (crni) se još drži, antifouling (crveni) djelomično otpao, ali nigdje ni trunke ruzine. Nakon 5 godina- stanje odlično.
Kante s bojom i kompresor za pituranje. Za opiturat cijeli brod treba puuuuuno ovakvih kanti. Samo dno broda ima površinu 3 nogometna igrališta.
Hidraulička ruka.
Između boka broda i tornja doka je ostalo nepuna 2,5 metara slobodnog prostora.
Pokušavam fotografirati cijelu provu broda, ali ne ide. Trebao bih zaplivati leđno.
Obratite pažnju na karakterističnu formu trupa. Tankeri imaju puniju formu jer je količina tereta bitnija od brzine broda, dok recimo putnički brodovi imaju vitkiju formu, zbog veće brzine.
Onaj vodoravni „kotačič“ pri vrhu tornja je odbojnik, u slučaju da pri manovri brod malo „pobjegne“ u stranu.
Idemo malo pregledat stanje vanjske oplate. Temeljni premaz (crni) se još drži, antifouling (crveni) djelomično otpao, ali nigdje ni trunke ruzine. Nakon 5 godina- stanje odlično.
Kante s bojom i kompresor za pituranje. Za opiturat cijeli brod treba puuuuuno ovakvih kanti. Samo dno broda ima površinu 3 nogometna igrališta.
Hidraulička ruka.
Između boka broda i tornja doka je ostalo nepuna 2,5 metara slobodnog prostora.
Pokušavam fotografirati cijelu provu broda, ali ne ide. Trebao bih zaplivati leđno.
Obratite pažnju na karakterističnu formu trupa. Tankeri imaju puniju formu jer je količina tereta bitnija od brzine broda, dok recimo putnički brodovi imaju vitkiju formu, zbog veće brzine.
Onaj vodoravni „kotačič“ pri vrhu tornja je odbojnik, u slučaju da pri manovri brod malo „pobjegne“ u stranu.
Odličan report
Koliko će im trebati da ga srede
Koliko će im trebati da ga srede
Popnimo se ovim stepenicama na toranj.
Kako opiturati bulb koji viri izvan gabarita doka. Plovećom dizalicom, tzv. „Amerikankom“ i košarom.
Hmm, što je ovo? Insert. I to sa oštrim kutevima? Po pravilima brodogradnje, kada se lim insertira kutevi se rade u obliku radijusa (osim ako rub inserta ne pada na već postojeći zavar). Očito je ovo samo početak za neko veće rezanje.
Zagaznice su izluftane, a i ne vide se baš iz ove pozicije, ali ja ću vam reći: 18 metara je visina teretne vodne linije (visina od dna broda do granice između crvenog i crnog dijela oplate). Dovoljno za smjestit prosječnu 6-ero katnicu.
I za kraj, još jedan pogled izvana.
Kako opiturati bulb koji viri izvan gabarita doka. Plovećom dizalicom, tzv. „Amerikankom“ i košarom.
Hmm, što je ovo? Insert. I to sa oštrim kutevima? Po pravilima brodogradnje, kada se lim insertira kutevi se rade u obliku radijusa (osim ako rub inserta ne pada na već postojeći zavar). Očito je ovo samo početak za neko veće rezanje.
Zagaznice su izluftane, a i ne vide se baš iz ove pozicije, ali ja ću vam reći: 18 metara je visina teretne vodne linije (visina od dna broda do granice između crvenog i crnog dijela oplate). Dovoljno za smjestit prosječnu 6-ero katnicu.
I za kraj, još jedan pogled izvana.
Stranica 15 / 40. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 27 ... 40
Stranica 15 / 40.