Kolodvor Rijeka
+35
inflameswetrust
kiki273
borna
Samer
gti150
Gedeon
2044
cokla
Laurus
Damir
K 357
NP-549
Silver
kico101
KAPO
Marioo
zele
gorgoroth
ZlayoZg
Zeleni_vlak_ARENA
Pfaff
Miha
LLeon
Phalanx
kobler
seabral
Vedran Zeman
Barney
Jean
ikar
NClight
gaspa
EuroTrakker
Thommo
Narcis
39 posters
Stranica 3 / 21.
Stranica 3 / 21. • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21
Re: Kolodvor Rijeka
Taj Spirit - to su oni zbog kojih ne možemo u EU! Na redu vožnje lijepo piše: Opatija-Matulji - Jurdani - Šapjane - Pivka a čovo veli da pokazuje vožnje do granice takoreći. Dakle, čovo je prejudicirao granicu i sad mi je jasno zašto se Pahor ljuti.
A da bi moglo pisati više - moglo bi. Ja bih, recimo, da mi piše kad ide vlak za Kamnik. Isto se presjeda u Ljubljani (kao i za München) i isto je tom drugom vlaku Kamnik odredišna stanica (kao i onom München). A možda nekog zanima kad ide vlak za Helsinki (jest da se usput više puta presjeda, ali ipak...).
Čovo me podsjeća na ljude koji me u Zagrebu upućuju nešto nabaviti u trgovine koje ne postoje već dvadesetak godina. Tako se i on prisjeća nekog voznog reda iz onih nostalgičnih vremena. Sjeća li se netko auto-vlaka iz Rijeke za 's Hertogenbosch?
A da bi moglo pisati više - moglo bi. Ja bih, recimo, da mi piše kad ide vlak za Kamnik. Isto se presjeda u Ljubljani (kao i za München) i isto je tom drugom vlaku Kamnik odredišna stanica (kao i onom München). A možda nekog zanima kad ide vlak za Helsinki (jest da se usput više puta presjeda, ali ipak...).
Čovo me podsjeća na ljude koji me u Zagrebu upućuju nešto nabaviti u trgovine koje ne postoje već dvadesetak godina. Tako se i on prisjeća nekog voznog reda iz onih nostalgičnih vremena. Sjeća li se netko auto-vlaka iz Rijeke za 's Hertogenbosch?
Registration date : 14.05.2008
U cijeloj ovoj sprdnji i provokaciji jedan detalj su u pravu. Na filmu se vidi vozni red za vlak B480 Rijeka- Ljubljana. Na VR-u piše: Rijeka 20:45, Opatija Matulji 20:55, Jurdani 21:03, Šapjane 21:16, Pivka 21:14 A dalje :question: Vlak vozi do Ljubljane, a ne do Pivke. Ne treba pisat svako selo, ali veća mjesta kao što su Il. Bistrica i Postojna su se isto tako mogla nać na popisu. Ne bi bilo zgorega napisat ni da je taj vlak veza za Salzburg i Beč, ili da je IC 501 veza za Budimpeštu... itd, itd....
Ili isto tako se vidi na filmu 4801. Točno je da ide samo do Moravica, ali zašto ne piše da se presjeda u drugi vlak koji za 20 minuta kreće prema Zagrebu. Otkud bih ja kao strani turist (pa i pol domaćih ne zna) trebao znat gdje su Moravice i da je to na putu za Zg.
Baš ću provjerit na kolodvoru, ako ima još takvih "bisera" u voznom redu.
Ili isto tako se vidi na filmu 4801. Točno je da ide samo do Moravica, ali zašto ne piše da se presjeda u drugi vlak koji za 20 minuta kreće prema Zagrebu. Otkud bih ja kao strani turist (pa i pol domaćih ne zna) trebao znat gdje su Moravice i da je to na putu za Zg.
Baš ću provjerit na kolodvoru, ako ima još takvih "bisera" u voznom redu.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Iako je cijela stvar napravljena totalno amaterski i bezveze, ipak je indikativno da ponekom putniku-namjerniku nije jasan novi vozni red (a pritom ne treba zaboraviti da nisu svi railfanovi, i da se ne kuže svi što znači pojedina oznaka, broj, skraćenica...). Sve skupa se da riješiti vrlo jednostavno, baš onako kako je to i bilo u ranijim voznim redovima - u tabelu se samo doda zagrada iza posljednjeg kolodvora u koju se upiše mogući nastavak putovanja i veza prema nekom od velikih odredišta (Ljubljana, Beč, Munchen, Budimpešta).
Za to treba samo nešto veći intelektualni kapaciteti od prosječnog IQ=80 kakav vlada u upravi HaŽea!
Za to treba samo nešto veći intelektualni kapaciteti od prosječnog IQ=80 kakav vlada u upravi HaŽea!
Registration date : 29.02.2008
Zapravo su moja dva predpisnika u pravu. Čak i ako znam gdje su Moravice i da se u njima presjeda, nema svaki vlak odmah vezu za dalje, pa nije nužno da ću, krenem li bilo kojim putničkim do Moravica, u razumno vrijeme završiti u Zagrebu. Pomalo antipropaganda željeznice. Što se imaš vozit dalje od posljednje stanice prvog (direktnog) vlaka?!
Današnji dan ko stvoren za fotografiranje . Riječki kolodvor na siječanjskom suncu.
Gost- Gost
gaspa je napisao/la:Zapravo su moja dva predpisnika u pravu. Čak i ako znam gdje su Moravice i da se u njima presjeda, nema svaki vlak odmah vezu za dalje, pa nije nužno da ću, krenem li bilo kojim putničkim do Moravica, u razumno vrijeme završiti u Zagrebu. Pomalo antipropaganda željeznice. Što se imaš vozit dalje od posljednje stanice prvog (direktnog) vlaka?!
Ma ja se s time ne zamaram... Kad negdje hoču ići lijepo odem na HŽ-ovu stranicu i sve lijepo iskombiniram... I za natrag isto tako... Laptop u ruke i to je to Nedavno sam baš išao do Rijeke iz Đakova vlakom s početkom putovanja u 20:10 h iz Đakova i u Rijeci s noćnim presjedanjem sam bio oko 10 h s onim prvim iz Zagreba IC vakićem...
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
kaže Thommo "Ajd kad uhvatiš vremena odi na kolodvor vidi ako ima šta pošte za "Štacion"". I danas ja odem tamo. HŽ-ov ekspedit je u prostoru ... OK, ajmo ovako! Uđem unutra i predstavim se tko sam i zbog čega sam došao i dok je gospodin razgovarao sa Thommom ja sa gledao gdje sam. I tad skužim ... nalazim se u prostoru bivše garderobe!!! Kad smo obavili formalnosti oko prijema pošte, zamolim gospodina ako bi mogao fotografirati prostor ... ali ne odozdola nego odozgora! "Može, može, slobodno se popnite i snimite što vas zanima". ... ovaj dio mi se posebno sviđa "... snimite što vas zanima ...". Dobro, OK, možda sam mogao napravit i više fotografija od ovoga ali ja ću se sigurno opet vratit kroz 10-tak dana pa ću napraviti još fotografija. Da, još mala opaska, lift ne radi ali to ne znači da ge se nemože osposobiti (mada je to vrlo mala mogućnost s obzirom da će se rekonstruirati unutrašnjost kolodvora). Najviše su me se dojmile spiralne stepenice za gornji kat! Kad sam se spustio dosta dugo sam razgovarao sa gospođom koja radi u tom malom zatvorenom škabucinu (vidi se na 6. fotografiji sa lijeve strane!).
Evo i male exclusive unutrašnjosti bivše garderobe. Uživajte!
Evo i male exclusive unutrašnjosti bivše garderobe. Uživajte!
Gost- Gost
Ja bih to sve strpao u kategoriju nekakvog 'rvackog autizma. Kao kad je odjednom 90-ih autoput na istok od Zagreba (pardon, Ivanje Reke) počeo ići sve tamo do Lipovljana umjesto do Beograda (znam, znam, bio je rat pa je tako i tako bio u prekidu). Where the f**ck is Lipovljani? Niti svi idemo od jedne do druge krajnje stanice niti se treba ponašati kao da je oko nas siva fleka na kojoj nit' ima nečega nit' nas to treba (pače: smije) zanimati...gaspa je napisao/la:Zapravo su moja dva predpisnika u pravu. Čak i ako znam gdje su Moravice i da se u njima presjeda, nema svaki vlak odmah vezu za dalje, pa nije nužno da ću, krenem li bilo kojim putničkim do Moravica, u razumno vrijeme završiti u Zagrebu. Pomalo antipropaganda željeznice. Što se imaš vozit dalje od posljednje stanice prvog (direktnog) vlaka?!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Uživali smo, hvalathomcro je napisao/la:Evo i male exclusive unutrašnjosti bivše garderobe. Uživajte!
Mala napomena: Morat ćeš si nabavit one zelene kirurške navlake za cipele jer Ti tenisice tako bleščiju da se ne vide ostale boje :lol!:
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Sve je to bilo u žaru borbe .Pfaff je napisao/la:... Mala napomena: Morat ćeš si nabavit one zelene kirurške navlake za cipele jer Ti tenisice tako bleščiju da se ne vide ostale boje :lol!:
Gost- Gost
Dobro je to odradio, nema sto. I morao je biti pazljiv dok se spustao po tim stepenicama. Zavojite stepenice inace su prilicno zaj..., a jos kad gledas kroz objektiv tj. trazilo...Pfaff je napisao/la:Uživali smo, hvalathomcro je napisao/la:Evo i male exclusive unutrašnjosti bivše garderobe. Uživajte!
Mala napomena: Morat ćeš si nabavit one zelene kirurške navlake za cipele jer Ti tenisice tako bleščiju da se ne vide ostale boje :lol!:
Tebi se u medjuvremenu sigurno stucalo jer smo te barba bojnik i ja upravo spominjali tijekom cakulanja na telefon. Imat ces uskoro jedan zadatak.
Barney
Barney- Broj postova : 930
Da, da naš barba bojnik temeljit kao i uvijek, zanimljivo da je od garderobe postala svaštara.
- Broj postova : 6447
Sad je to "skladište" nabave i ekspedit.narcis je napisao/la:... zanimljivo da je od garderobe postala svaštara.
Gost- Gost
Zanimljiv prostor! Interesantan ovaj "balkončić" na katu...
Kružne stepenice su super za uštedjeti na prostoru, ali i noćna mora za spuštat se po njima, pogotovo u veselom stanju...
Kružne stepenice su super za uštedjeti na prostoru, ali i noćna mora za spuštat se po njima, pogotovo u veselom stanju...
Registration date : 04.09.2008
Kolodvor RIJEKA vidjen sa visokog elektricnog stupa
Oduvijek sam imao želju popeti se na ovaj visoki reflektorski stup i odozgo vidjeti i slikati kolodvor RIJEKA:
Ta želja mi se ispunila u ponedjeljak, 09.02.2009.
Evo me najprije u podnožju stupa:
Onda se penjem; do kraja je ostalo još malo:
Stigao sam do pretposljednje platforme; tada se stup, pod dejstvom moje težine, počeo njihati. Odatle sam slikao kolodvor RIJEKA:
i luku:
Pozdrav
Zeleni_vlak_ARENA
Ta želja mi se ispunila u ponedjeljak, 09.02.2009.
Evo me najprije u podnožju stupa:
Onda se penjem; do kraja je ostalo još malo:
Stigao sam do pretposljednje platforme; tada se stup, pod dejstvom moje težine, počeo njihati. Odatle sam slikao kolodvor RIJEKA:
i luku:
Pozdrav
Zeleni_vlak_ARENA
Zeleni_vlak_ARENA- Broj postova : 39
Registration date : 27.01.2009
Evo nekoliko slika koje sam nedavno napravio (ispričavam se zbog moguće loše kvalitete snimka jer je mobitel u pitanju) :
Evo nekoliko motiva pruge :
Opet slike kolodvora :
Eto to je to, nadam se da su dobre i da će možda koja poslužiti i za neku drugu svrhu
Evo nekoliko motiva pruge :
Opet slike kolodvora :
Eto to je to, nadam se da su dobre i da će možda koja poslužiti i za neku drugu svrhu
Sasvim su dobre
LLeon ???Zeleni_vlak_ARENA je napisao/la:Oduvijek sam imao želju popeti se na ovaj visoki reflektorski stup i odozgo vidjeti i slikati kolodvor RIJEKA
gaspa je napisao/la:Sasvim su dobre
Hvala!
gaspa je napisao/la:LLeon ???Zeleni_vlak_ARENA je napisao/la:Oduvijek sam imao želju popeti se na ovaj visoki reflektorski stup i odozgo vidjeti i slikati kolodvor RIJEKA
A što sad: LLeon ???
Nevjerojatno, ali istinito: ja taj stup uopće nisam primjetio do sada.
Svakako, zanimljiv materijal za razmišljanje.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Kako ti je samo to promaknulo?
Pa, thomcro, nebo plače od tuge što je iz Rijeke otišao Zeleni_vlak_ARENA! Kada sam ja bio prije mjesec dana, bilo je pravo proljeće; ja otišao, počela kiša; ja prije 5 dana opet došao, sunce i vjetar rasteraše oblake - i u Rovinju i u Rijeci! Ja opet otišao - opet se vratila kiša! Znači, moram što prije opet doći i vratiti lijepo vrijeme!thomcro je napisao/la:Kiša na sve strane!
Rijeko, ne plači!
Pozdrav
Zeleni_vlak_ARENA
Ako je tako, ćeš morati malo češće boraviti u našim krajevima da doneseš lijepo vrijeme.
Dolazio bih svaki dan da mogu!
narcis,
ja toliko volim vaše krajeve, vaše vlakove, more i predivne ljude da bih svaki dan dolazio da mogu (da sam blize)! Jedva čekam opet doći!
Ali, da se ne ljutimo - voda koja ispari iz mora - mora se i vratiti u more, inače bi nam more presušilo, pa bi Rijeka i Istra izgubile svrhu postojanja!
Pozdrav
Zeleni_vlak_ARENA
ja toliko volim vaše krajeve, vaše vlakove, more i predivne ljude da bih svaki dan dolazio da mogu (da sam blize)! Jedva čekam opet doći!
Ali, da se ne ljutimo - voda koja ispari iz mora - mora se i vratiti u more, inače bi nam more presušilo, pa bi Rijeka i Istra izgubile svrhu postojanja!
Pozdrav
Zeleni_vlak_ARENA
Stranica 3 / 21. • 1, 2, 3, 4 ... 12 ... 21
Stranica 3 / 21.