Kolodvor Rijeka
+35
inflameswetrust
kiki273
borna
Samer
gti150
Gedeon
2044
cokla
Laurus
Damir
K 357
NP-549
Silver
kico101
KAPO
Marioo
zele
gorgoroth
ZlayoZg
Zeleni_vlak_ARENA
Pfaff
Miha
LLeon
Phalanx
kobler
seabral
Vedran Zeman
Barney
Jean
ikar
NClight
gaspa
EuroTrakker
Thommo
Narcis
39 posters
Stranica 2 / 21.
Stranica 2 / 21. • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Re: Kolodvor Rijeka
Kad smo već kod blok (i postavnih) uređaja, kako stoji stvar sa signalnim uređajima?
NClight je napisao/la:Kad smo već kod blok (i postavnih) uređaja, kako stoji stvar sa signalnim uređajima?
Ulazni i izlazni (grupni) signali (svi jednoznači) su uključeni u blok uređaj, a njima rukuje Nadzorni skretničar na skretničkim blokovima 1 i 2 po naređenju prometnika vlakova. Ulazni i izlazni signali u smjeru kolodvora Sušak-Pećine su u ovisnosti sa CP-om na izlazu iz kolodvora i ne može dati vlaku slobodan ulaz/izlaz ako CP nije uključen. U slučaju loma polubranika ulazni/izlazni signal pada (zabranjena vožnja) te ulaz/izlaz vlaka u kolodvor signalizira skretničar ručno po naređenju prometnika.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Registration date : 29.02.2008
Nakon dugo vremena, danas sam ponovo parkirao na parkiralištu pokraj platforme za ukrcaj automobila na vagone na Žabici. Prešao preko pasarele i malo se divio novom ruhu riječkog kolodvora:
A kad sam prešao na drugu stranu, ugledao sam grafit na kontejneru s une strane kolosijeka!
Nije bog zna što, ali čovjeka veseli...
A kad sam prešao na drugu stranu, ugledao sam grafit na kontejneru s une strane kolosijeka!
Nije bog zna što, ali čovjeka veseli...
Jean- Moderator
- Broj postova : 2140
Registration date : 04.09.2008
Daj malo pobliže lokaciju gdje je taj kontejner. Ovo je super za texturu!
Gost- Gost
Odmah do južnog stepeništa od pasarele! Strana okrenuta ka kolosjecima:
Jean- Moderator
Da li ja to vec vidim neki vagon u Trainzima kako nosi taj grafit?
Barney
Barney
Barney- Broj postova : 930
100 %
Barney
Barney
Zgodno je ovo, jedan lijep i nenametljiv grafit, malo ih je takvih.
Još veća fora bi bilo nakeljiti ovaj natpis na (polu)prikolicu nekog trainz kamiona.
Još veća fora bi bilo nakeljiti ovaj natpis na (polu)prikolicu nekog trainz kamiona.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
U subotu kada sam postavljao slike kontejnera imao sam neki blagi predosjećaj da će netko biti jako nestrpljiv da osobno poslika dotičnoga za teksture
Ova slika pasarele je potvrda toga!!!
Odličan rad, thomcro!
Ova slika pasarele je potvrda toga!!!
Odličan rad, thomcro!
Jean- Moderator
Pa mogao si znati da će me prsti svrbiti i da ću ja to osobno morati vidjeti. Danas nisam bio sretne ruke, bili su vagoni ispred kontejnera ali sam ga zato snimio sa ostalih strana.
Gost- Gost
Knjižara, restoran i kafići u sklopu riječkog kolodvora nakon obnove:
http://www.hznet.hr/iSite3/fgs.axd?id=2544
http://www.hznet.hr/iSite3/fgs.axd?id=2544
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
super!!! bravo majstore. ovo ide pod zaštitu.
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
Ulov ti je stvarno bio dobar. I to bez "ješke"
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Uhhh... ovo su vrijedne fotografije. Stvarno dobar ulov. Cestitam.
Barney
Barney
Errmmmmm....
Gledamo li možda potencijalne eksponate budućeg željezničkom muzeja? Modernizacija riječke pruge se naveliko najavljivala prošli petak na proslavi 135. obljetnice. Hoće li ona "pomesti" i ove uređaje? Kakva je njihova sudbina? Znam da su priče o muzeju još jaaako daleko od realizacije, ali vjerojatno se te uređaje (kao i druge tehničke predmete vrijedne očuvanja) nekako može zaštititi da ih ne bi "pojeo mrak".
Gledamo li možda potencijalne eksponate budućeg željezničkom muzeja? Modernizacija riječke pruge se naveliko najavljivala prošli petak na proslavi 135. obljetnice. Hoće li ona "pomesti" i ove uređaje? Kakva je njihova sudbina? Znam da su priče o muzeju još jaaako daleko od realizacije, ali vjerojatno se te uređaje (kao i druge tehničke predmete vrijedne očuvanja) nekako može zaštititi da ih ne bi "pojeo mrak".
Jean- Moderator
Ništa od svega navedenog! Pitao ja što će biti kad dođe novi sistem, ništa. Prekompleksno da bi se to moderniziralo. Kako mi je čovjek objasnio, skretnica broj "7" (prva na ulazu u Rijeku iz pravca Pećina) je najvažnija i preko nje se usmjerava na sve ostale kolosjeke. Štagod im to značilo da i dalje ostane manualna. Ali ... bolje sve to zaštiti da to "mrak ne pojede" i da to ne završi u "Metisu".Jean je napisao/la:Errmmmmm....
Gost- Gost
Rampa za ukrcaj automobila na vlak
s druge strane
proizvođača
s druge strane
proizvođača
Narcis- Administrator
3 kolosjek je još uvijek zatvoren. Ovdje su nekog boga kopali (nadam se da nisu tražili naftu jer je ovdje neće nać!).
Gost- Gost
Sa web stranice Rijeka Danas ...pogledajte preko linka a u nastavku i tekst:
Riječki željeznički kolodvor (srećom) ne posjećuje puno stranih turista, a kako bi to izgledalo da ga posjećuju istražili su aktivisti udruge Spirit. U gradu koji je još 1873. godine željeznicom bio povezan sa Srednjom Evropom, u 21. stoljeću službeni vozni red pokazuje samo željezničke postaje unutar ‘Lijepe naše’. Za sve ostalo, obratite se šalterici koja ne govori strane jezike…
Donosimo vam kratku reportažu o zanimljivom načinu prezentacije voznog reda na riječkom željezničkom kolodvoru
Ovo mi liči na kakvu lošu provokaciju. Ako mu piše da vlak ide do Šapjana što tu ima filozofirat!?
Gost- Gost
Pogledao sam video, i meni to liči na neku provokaciju, na kraju krajeva tko je to, tko su ti aktivisti što se spominu?
Blagajnica ne zna njemački, a možda zna engleski, a to je nisu ni pitali, pošto je engleski međunarodni jezik sporazumijevanja u svim vrstama prijevoza u svijetu.
Na šalteru lijepo piše MEĐUNARODNE ŽELJEZNIČKE KARTE / INTERNATIONAL RAIL TICKETS, na njemačkom ne piše ništa, i ne mora pisati.
A i spominjanje voznog reda, tipa vlak za Beograd, pa zna se da za Beograd ne vozi već godinama, a što vozi samo do Šapjana, pa lijepo piše da vozi do Šapjana a ne do Ljubljane.
Meni to djeluje čisto pres*****anje, a ne predstavljanje.
Blagajnica ne zna njemački, a možda zna engleski, a to je nisu ni pitali, pošto je engleski međunarodni jezik sporazumijevanja u svim vrstama prijevoza u svijetu.
Na šalteru lijepo piše MEĐUNARODNE ŽELJEZNIČKE KARTE / INTERNATIONAL RAIL TICKETS, na njemačkom ne piše ništa, i ne mora pisati.
A i spominjanje voznog reda, tipa vlak za Beograd, pa zna se da za Beograd ne vozi već godinama, a što vozi samo do Šapjana, pa lijepo piše da vozi do Šapjana a ne do Ljubljane.
Meni to djeluje čisto pres*****anje, a ne predstavljanje.
Stranica 2 / 21. • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Stranica 2 / 21.