Na tragu jedne ASEA-e
Stranica 1 / 1.
Na tragu jedne ASEA-e
Priča se "zakotrljala" prije dva dana kad sam dobio mail od jednog poznatog riječkog strojovođe ...
Sad ću ovdje stat jer za nastavak priče trebao bih imati i fotografije međutim ... ne nisam ih obrisao ... fotografije tek treba pripremiti za putopis ali imam dvije za prvi post ...
Ulazak mjernog vlaka u kolodvor Fužine (ali nije vukla već )
Ako niste imali predodžbu kako izgleda originalni hrvatski turšin terorist, evo sad imate priliku vidjeti i tu tajnu
Dakle, samo malo strpljenja do sutra navečer ili najkasnije do ponedjeljka prijepodne jer snimljenog materijala je jako puno i sve to tek treba selektirati i prebrati za priču
... da u subotu dolazi ASEA sa mjernim vlakom do Fužina. Jasno, nisam otprve "popušio" informaciju već sam se raspitao (diskretno, naravno) kod nekoliko osoba o točnosti informacije. Tri strojovođe, tri iste informacije, svi potvrđuju neznajući jedni za druge. Znači to je to, bliži se kraj . Javim kapotu da mu kažem vijest a on meni pošalje PP da bi trebalo svakako snimiti taj povijesni trenutak. Sinoć (petak navečer) pošaljem mail i Dragecu Staničiću a on mi odgovori ... pojma nemam o tome a bio sam u Reichstagu i nitko mi nije o tome ništa govorio. To mi je malo bilo sumnjivo da on nezna ali to sam pripisao nekoj konspirativnosti. OK, nema veze idemo kapo i ja do Fužina pa što bog da, nekog vraga ćemo valjda snimiti!... proba 1141 na riječkoj pruzi ide sad u subotu i to do Fužina s mjernim vlakom ...
Sad ću ovdje stat jer za nastavak priče trebao bih imati i fotografije međutim ... ne nisam ih obrisao ... fotografije tek treba pripremiti za putopis ali imam dvije za prvi post ...
Ulazak mjernog vlaka u kolodvor Fužine (ali nije vukla već )
Ako niste imali predodžbu kako izgleda originalni hrvatski turšin terorist, evo sad imate priliku vidjeti i tu tajnu
Dakle, samo malo strpljenja do sutra navečer ili najkasnije do ponedjeljka prijepodne jer snimljenog materijala je jako puno i sve to tek treba selektirati i prebrati za priču
Gost- Gost
Re: Na tragu jedne ASEA-e
Light version
Ajmo sa !
Riječki kolodvor, rano jutro ... 7.13.24
Nad Ponikvama oblak (u povratku smo videli i vodu dole!)
Zadnje levo oko "petarde"
I došli smo na mjesto događaja a "petardina" ode dalje za Moravice
Nastavak priče uskoro ...
Ajmo sa !
Riječki kolodvor, rano jutro ... 7.13.24
Nad Ponikvama oblak (u povratku smo videli i vodu dole!)
Zadnje levo oko "petarde"
I došli smo na mjesto događaja a "petardina" ode dalje za Moravice
Nastavak priče uskoro ...
Gost- Gost
Light version
Dakle, dobio sam informaciju da će isključit 3kV DC i da će doć Asea sa mjernim vlakom do Fužina i to je bio razlog za . Kad smo došli u Fužine otišli smo do prometnika da se raspitamo o detaljima i čovjek nas je bledo gledal kad sam ga pital o mjenonom vlaku. Doduše rekal je da mjerni dolazi ali da nema pojma o isključivanju struje. Kapo u nevjerici a ja u još većoj ... šta je moguće da je netko zeznuo? Tri neovisna izvora govore istu priču a ona nema temelja? Otišli smo kapo i ja dole do sela da ubijemo vrijeme do dolaska mjernog vlaka i cijelo vrijeme vrtimo ono što smo čuli. Šta je moguće da su nas zeznuli i navukli na ješku? Nisam mogao vjerovati! Usput, bilo mi je prerano da ikoga od informatora tlačim na mobitel ali kasnije ću se čut sa njima. Da se vratim na bit, nakon sat vremena vratili smo se na kolodvor i čekali vlak. U međuvremenu smo provjeravali po maper i kapo je otkrio da mjerni vuče 104. Prevrtali smo po maperu i internetu ako gdje ima još kakava informacija o tome ali svuda je bio silencijo stampa, nitko nije znao za to! Čudno, sumnjivo dozlaboga! Oko 11 čujemo i uskoro se ukazala i vrlo polako uklizala u kolodvor
Kvragu, to nije ono što smo došli snimiti, to mogu i doma snimiti! A dobro, šta sad, prilagoditi se situaciji i ... deri ! Ako ništa drugo snimiti ćemo kako izgleda ispitivanje poligonacije.
"Onaj" glavni vagon ...
I onda su krenuli ... po trećem kolosjeku van prema Liču ...
... pa po drugom unatrag prema Vratima ...
... pa po četvrtom prema Liču ...
... opet van preko zadnje skretnice
I to je bilo to, vratili su se natrag na četvrti kolosjek ...
... okrenuli i ubrzo otišli natrag za Moravice
Treći (zadnji dio) tijekom jutra ...
Dakle, dobio sam informaciju da će isključit 3kV DC i da će doć Asea sa mjernim vlakom do Fužina i to je bio razlog za . Kad smo došli u Fužine otišli smo do prometnika da se raspitamo o detaljima i čovjek nas je bledo gledal kad sam ga pital o mjenonom vlaku. Doduše rekal je da mjerni dolazi ali da nema pojma o isključivanju struje. Kapo u nevjerici a ja u još većoj ... šta je moguće da je netko zeznuo? Tri neovisna izvora govore istu priču a ona nema temelja? Otišli smo kapo i ja dole do sela da ubijemo vrijeme do dolaska mjernog vlaka i cijelo vrijeme vrtimo ono što smo čuli. Šta je moguće da su nas zeznuli i navukli na ješku? Nisam mogao vjerovati! Usput, bilo mi je prerano da ikoga od informatora tlačim na mobitel ali kasnije ću se čut sa njima. Da se vratim na bit, nakon sat vremena vratili smo se na kolodvor i čekali vlak. U međuvremenu smo provjeravali po maper i kapo je otkrio da mjerni vuče 104. Prevrtali smo po maperu i internetu ako gdje ima još kakava informacija o tome ali svuda je bio silencijo stampa, nitko nije znao za to! Čudno, sumnjivo dozlaboga! Oko 11 čujemo i uskoro se ukazala i vrlo polako uklizala u kolodvor
Kvragu, to nije ono što smo došli snimiti, to mogu i doma snimiti! A dobro, šta sad, prilagoditi se situaciji i ... deri ! Ako ništa drugo snimiti ćemo kako izgleda ispitivanje poligonacije.
"Onaj" glavni vagon ...
I onda su krenuli ... po trećem kolosjeku van prema Liču ...
... pa po drugom unatrag prema Vratima ...
... pa po četvrtom prema Liču ...
... opet van preko zadnje skretnice
I to je bilo to, vratili su se natrag na četvrti kolosjek ...
... okrenuli i ubrzo otišli natrag za Moravice
Treći (zadnji dio) tijekom jutra ...
Gost- Gost
Mislim da sam dužan pojasniti ovaj dio priče:
Ali to još nije sve! Imam ja informatore i pri vrhu! E a taj mi je rekao ... gotovo sam pao na dupe! ... da je vidio brzojavku na kojoj piše: mjerni vlak iz Zagreba do Moravica vuče a dalje do Fužina ... ... !!! E sad, tko je tu lud!?
Nemogu 100% tvrditi ali vrlo vjerovatno je netko brzojavku krivo ili površno pročitao ...
Nakon cijele ove litanije da me nebiste možda krivo svatili, nije meni krivo što nisam snimio ! Čak dapače, veseli me što još voze . Nisam čak niti ljut što smo dobili, uvjetno rečeno, krivu informaciju jer proveli smo fenomenalan dan u Fužinama u kakav možete samo sanjati. Još k tome u dobrom i veselom društvu!
Kako sam napisao u prethodnom postu, još je ostao jedan dio (povratak kući) a to ću postat tijekom jutra.
Čuo sam se sa dvojicom (od njih trojice) od kojih sam dobio informaciju i oba su ostala iznenađena što je dovukla mjerni vlak (mislim da vam je jasno da ih nesmijem imenovati čak ni nickovima jer ovo može svatko pročitati, i tko treba i tko netreba a ne želim da zbog ovaga netko ima problema na poslu). Jedan mi je rekao da je vidio da na brzojavki piše da dolazi sa mjernim (doduše to su mi sva trojica rekli) ali i da mu je nadzornik rekao "tužnu" vijest da nije bilo a drugi pak da je to bez veze što je vukla jer je taj posao ipak trebalo obaviti sa .dida je napisao/la:... Šta je moguće da su nas zeznuli i navukli na ješku? Nisam mogao vjerovati! Usput, bilo mi je prerano da ikoga od informatora tlačim na mobitel ali kasnije ću se čut sa njima. ...
Ali to još nije sve! Imam ja informatore i pri vrhu! E a taj mi je rekao ... gotovo sam pao na dupe! ... da je vidio brzojavku na kojoj piše: mjerni vlak iz Zagreba do Moravica vuče a dalje do Fužina ... ... !!! E sad, tko je tu lud!?
Nemogu 100% tvrditi ali vrlo vjerovatno je netko brzojavku krivo ili površno pročitao ...
Nakon cijele ove litanije da me nebiste možda krivo svatili, nije meni krivo što nisam snimio ! Čak dapače, veseli me što još voze . Nisam čak niti ljut što smo dobili, uvjetno rečeno, krivu informaciju jer proveli smo fenomenalan dan u Fužinama u kakav možete samo sanjati. Još k tome u dobrom i veselom društvu!
Kako sam napisao u prethodnom postu, još je ostao jedan dio (povratak kući) a to ću postat tijekom jutra.
Gost- Gost
Light version
Nakon što je otišao mjerni vlak dolazi (i odlazi ) brzi iz Rijeke
Za njim je došao teretni
...
Ovaj teretni je čekao križanje sa drugim teretnim (vozili su tračnice kratko rezane vjerovatno za Rijeku jer sam ih viđao po kolodvoru na više mjesta)
Pojavio se i naš putnički
Ima još nešto me'an'zac'je ali ne više onako teških strojeva kao prije par mjeseci
Jang kroejšn turšin terorist strajk agejn ...
samo da nebude frke, samo da nebude frke ...
Ja sam sišao sa vlaka u Škrljevu a Kapo je nastavio dalje do Rijeke. Subota popodne ... nema tu baš nekog prevelikog muvinga, bilo je nešto "bubrežića" ...
... i 106
I to je to, tu je moj dio završio.
Hvala Kapotu na ugodnom i korisnom društvu, hvala svim strojovođama koji su nam priuštili užitak da snimimo u akciji, hvala i prometniku iz Fužina na strpljenju kojem smo svako malo dosađivali sa raznim čudnim pitanjima a hvala i Vama koji ste ovo otvorili i pročitali!
Do nekog drugog ...
Sorry što se čekali ovaj treći nastavak jer se ipak desio mali mistejk . Kako ovo pišem za više foruma (vjerujem da se primjetili da u svakom postu sa fotografijama piše Light version) desilo se da sam taj treći dio slučajno obrisao pišući za jedan drugi forum (na kojem ima malo više fotografija ali to ovdje ne umanjuje samu bit putopisa).
Nakon što je otišao mjerni vlak dolazi (i odlazi ) brzi iz Rijeke
Za njim je došao teretni
...
Ovaj teretni je čekao križanje sa drugim teretnim (vozili su tračnice kratko rezane vjerovatno za Rijeku jer sam ih viđao po kolodvoru na više mjesta)
Pojavio se i naš putnički
Ima još nešto me'an'zac'je ali ne više onako teških strojeva kao prije par mjeseci
Jang kroejšn turšin terorist strajk agejn ...
samo da nebude frke, samo da nebude frke ...
Ja sam sišao sa vlaka u Škrljevu a Kapo je nastavio dalje do Rijeke. Subota popodne ... nema tu baš nekog prevelikog muvinga, bilo je nešto "bubrežića" ...
... i 106
I to je to, tu je moj dio završio.
Hvala Kapotu na ugodnom i korisnom društvu, hvala svim strojovođama koji su nam priuštili užitak da snimimo u akciji, hvala i prometniku iz Fužina na strpljenju kojem smo svako malo dosađivali sa raznim čudnim pitanjima a hvala i Vama koji ste ovo otvorili i pročitali!
Do nekog drugog ...
Sorry što se čekali ovaj treći nastavak jer se ipak desio mali mistejk . Kako ovo pišem za više foruma (vjerujem da se primjetili da u svakom postu sa fotografijama piše Light version) desilo se da sam taj treći dio slučajno obrisao pišući za jedan drugi forum (na kojem ima malo više fotografija ali to ovdje ne umanjuje samu bit putopisa).
Gost- Gost
Vrlo brzo se pročulo po riječkom kolodvoru da smo kapo i ja bili u subotu u Fužinama u i danas sam čuo neke zbunjujuće stvari ali i logične. Vezano za struju, čovjek nam je rekao da nema malo 3kV DC malo 25kV AC! Može ili ili ... kad se prebaci na 25kV AC nema više povrataka na 3kV DC! Na konstataciju kako nema dovoljno lokomotiva (pričali smo o dizelima!) čovjek je rekao da bi se onda morala iznaći sredstva da se ...
1.) produži primjena ISEV-a
2.) hitno nađu novci i sredi 3-4 lokomotive
Al' da vas utješim, ovakav scenarij je vrlo malo moguć, praktički nikako! Novim VR-om dolaze nam i ...
1.) produži primjena ISEV-a
2.) hitno nađu novci i sredi 3-4 lokomotive
Al' da vas utješim, ovakav scenarij je vrlo malo moguć, praktički nikako! Novim VR-om dolaze nam i ...
Gost- Gost
Nigdje nema malo ovo, malo ono. Ili voziš na benzin ili na dizel.
Čini se da ćemo nastaviti s onom malom školom elektrotehnike u temi Kako voze vlakovi
Čini se da ćemo nastaviti s onom malom školom elektrotehnike u temi Kako voze vlakovi
Registration date : 14.05.2008
Ja sam ekološki osvješten i preferiram ... ...gaspa je napisao/la:... Ili voziš na benzin ili na dizel....
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.