DB (Arriva)
3 posters
Stranica 1 / 1.
DB (Arriva)
Pozdrav!
Već godinama slušam da se DB priprema ući na željezničko tržište u Hrvatskoj, kupili su prošle godine i osječki Panturist od Veolije. Prema nekima, to su napravili da lakše dobiju dozvole za prijevoz putnika na željezničkoj mreži. No, ptičica mi je šapnula ( izvor me zamolio za anonimnost ) da će DB sljedeće godine pokušati krenuti s prometovanjem po prugama... zna li netko išta više?
Već godinama slušam da se DB priprema ući na željezničko tržište u Hrvatskoj, kupili su prošle godine i osječki Panturist od Veolije. Prema nekima, to su napravili da lakše dobiju dozvole za prijevoz putnika na željezničkoj mreži. No, ptičica mi je šapnula ( izvor me zamolio za anonimnost ) da će DB sljedeće godine pokušati krenuti s prometovanjem po prugama... zna li netko išta više?
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Re: DB (Arriva)
Tu netko od nas riječana? Mislim da ne, čak vjerujem da ni netko od riječkih strojovođa nezna za to.inflameswetrust je napisao/la:... zna li netko išta više?
Raspitat ću se malo med železničarima ... morda se što i "otkrije"
Gost- Gost
Pa, ne nadam se nekom konkretnom odgovoru, i ovo što sam čuo je zvučalo više kao ideja i želja nego konkretan plan... No, tko zna...
Vidit ćemo šta će se iz toga izrodit ... od 10 ustiju jedna će valjda reć ono šta želim čut
Gost- Gost
Kupnja Panturista od Veolije je vjerojatno povezana sa onime o čemu je Leteči vlak prošli tjedan pisao na temi o gradskom prijevozu u Kopru:
Arriva je preuzela kompletnu Veoliju na ovim prostorima, a Veolia već ranije (2006.) Panturista. Mislim da to ne treba povezivati sa ulaskom DB na hrvatske pruge. No to je samo moj dojam...
leteči vlak je napisao/la:Krajem prve polovice 2013. godine, grupa Arriva, kćerinska tvrtka Njemačkih željeznica (DB), kupila i preuzela je sveukupan udio Veolie Transport u više srednjoevropskih država, poput Hrvatske, Slovenije i Srbije.
Arriva je preuzela kompletnu Veoliju na ovim prostorima, a Veolia već ranije (2006.) Panturista. Mislim da to ne treba povezivati sa ulaskom DB na hrvatske pruge. No to je samo moj dojam...
Registration date : 04.09.2008
Moguće, nisam znao da su cijelu Veoliju kupili. No, vidjet ćemo u svakom slučaju.
Počeo je DB vozit i buseve Zagreb - Ljubljana - München. Mislim da je upravo ta relacija gdje bi DB najprije mogao počet vlakom vozit, jer tu i s tržišnom cijenom mogu jako dobro poslovat. Za lokalni promet ipak treba i subvencije lokalnih vlasti, a tu bi moglo biti problema.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Stranica 1 / 1.