Novi "časopis": Lokomotive svijeta
+5
ICE-3M
inflameswetrust
DD
Damir
Pfaff
9 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Novi "časopis": Lokomotive svijeta
... ima par dana da gledam taj svoj (jadan) primjerak te talijanske lokomotive (stoji mi na računalu pa mi je u visini očiju) ... ma nekako mi je nesrazmjerna i to očito! Gledam ovu kapotovu (koju sam kvotao) i moja ne izgleda tako , moja kao da je duža (bar za pol centimetra) ...KAPO je napisao/la:... https://2img.net/h/i1096.photobucket.com/albums/g336/Kapo1061/Maketa/PB060886_zpsa67210a5.jpg ...
Gost- Gost
Jel' mjeriš dužinu karoserije ili preko odbojnika?dida je napisao/la:... ima par dana da gledam taj svoj (jadan) primjerak te talijanske lokomotive (stoji mi na računalu pa mi je u visini očiju) ... ma nekako mi je nesrazmjerna i to očito! Gledam ovu kapotovu (koju sam kvotao) i moja ne izgleda tako , moja kao da je duža (bar za pol centimetra) ...KAPO je napisao/la:... https://2img.net/h/i1096.photobucket.com/albums/g336/Kapo1061/Maketa/PB060886_zpsa67210a5.jpg ...
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Malo sam se igrao s kliještima, ljepilom i lemilicom i evo je pod žicom!
(Moglo je to i finije, al mi je krepala mala lemilica pa radim s onom za lonce krpati)
Evo su obje svečano promovirane u skupljalice prašine
(Moglo je to i finije, al mi je krepala mala lemilica pa radim s onom za lonce krpati)
Evo su obje svečano promovirane u skupljalice prašine
1000x si nam pokazao da svašta znaš izraditi/napraviti ali svaki put me iznenadiš što možeš.
Ovo bi prije očekivao od Damira ili Kapota ... ali od Tebe.
Kad se sve malo bolje sagleda u cjelini ... da, to je ono što nedostaje da bi ti modeli izgledali puno bolje i da ih se digne ne jedan viši nivo. Šteta što autori tih časopisa to nisu prepoznali (pa makar i po malo višu cijenu)
Ovo bi prije očekivao od Damira ili Kapota ... ali od Tebe.
Kad se sve malo bolje sagleda u cjelini ... da, to je ono što nedostaje da bi ti modeli izgledali puno bolje i da ih se digne ne jedan viši nivo. Šteta što autori tih časopisa to nisu prepoznali (pa makar i po malo višu cijenu)
Gost- Gost
Ma, najprije od borne, od KAPO-ta najmanje (KAPO, NHF). Ja sam ipak generacija iz mraka jednoumlja koja je imala Tehnički odgoj u školi...dida je napisao/la:Ovo bi prije očekivao od Damira ili Kapota ... ali od Tebe.
Točno, ali bi to onda modelić diglo na sasvim drugu razinu, a cijena bi bila fijuuuu!dida je napisao/la:Kad se sve malo bolje sagleda u cjelini ... da, to je ono što nedostaje da bi ti modeli izgledali puno bolje i da ih se digne ne jedan viši nivo. Šteta što autori tih časopisa to nisu prepoznali (pa makar i po malo višu cijenu)
Jest da je ova druga, talijanska, zaista jadna za zahtjevne ali ti zahtjevni ionako imaju bolje izvedene modele na drugim mjestima. Uz fijuuuu cijenu. Ni slijedeća neće biti bolja - zaštitna ograda debela je kao tračnica. Ali za one koji ne broje koliko zakovica ima koja ploča oplate ili koliko zavoja ima feder na okretnom postolju ovo je sasvim solidna igračka (iako se ne možeš baš igrati ako je ne dezintegriraš)
Registration date : 14.05.2008
Pfaff je napisao/la:Malo sam se igrao s kliještima, ljepilom i lemilicom i evo je pod žicom!
Sada ajmo reć "diorama" izgleda puuuuunooo bolje!
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Btw i ja sam kupio ovaj broj časopisa i sad imam dvije lokomotive u svom voznom parku onu prvu neznam dal se isplati ni spominjat jer je još od mehanotehnike start kit iz 80ih
DD- Broj postova : 234
Registration date : 20.07.2011
Se sjećaš modela za izrezivanje, čini mi se, iz "Radosti"? Koliko se sjećam, bila je nekakva parnjačica i dva ili tri vagona. Sjećam se da mi je to pokojna mama izrezivala (po crti je pažljivo rezala) a ja sam to ljepio sa Karbon ljepilom. Kasnije je sve nestalo u manevrima po kući ... a ostale su uspomenePfaff je napisao/la:... Ja sam ipak generacija iz mraka jednoumlja koja je imala Tehnički odgoj u školi...
...
Gost- Gost
Odada! A sjećam se i njemačkih kućica na izrezivanje i lijepljenje koje je moja mama nabavljala po nekakvim svojim austrijskim vezama. Danas bi zlata vrijedile na nekakvoj "alpskoj" maketi (iako nemam pojma u kojem su bile mjerilu)
S tim starim stvarima su emocije uvijek dvojake. Danas su fotomajstori sa svojim "topovima" od 10.000 kn skloni pljuvati po svemu lošem i starom, a kad se samo sjetim kakve smo nekoć fotke radili sa "Smenama" i "Flexaretima"... Isto je i s modelima i maketama. Tko je 80-ih imao start set bio je car (a usput je maštao o dodatnim tračnicama i skretnicama za koje nikad nije bilo sredstava)
I Mehanotehnika je danas opet pomalo na cijeni, makar kao oldtajmer. Meni je uvijek bila draga.denisRI je napisao/la:...onu prvu neznam dal se isplati ni spominjat jer je još od Mehanotehnike start kit iz 80ih
S tim starim stvarima su emocije uvijek dvojake. Danas su fotomajstori sa svojim "topovima" od 10.000 kn skloni pljuvati po svemu lošem i starom, a kad se samo sjetim kakve smo nekoć fotke radili sa "Smenama" i "Flexaretima"... Isto je i s modelima i maketama. Tko je 80-ih imao start set bio je car (a usput je maštao o dodatnim tračnicama i skretnicama za koje nikad nije bilo sredstava)
Fata je Fata al' dvaput je dvaput ...
... malo sam ipak ražošaran! Nisam otvaral škatule ali kola na parnjači, koliko se da videt kroz plastiku, su nacrtana i nisu pokretna, dizle ima, kako je gaspa napisal, ogradu debelu k'o šina a kupler je "klasični" od N-a (a "njima" bi to trebal bit američki kupler ). Nisam baš siguran da ću nastavit ovo kupovat (eventualno ako se pojavi PKP Ty-2 ili FS E636) ...
I da još jedna stvar, na parnjači je zastava (valjda) Italije a lokomotiva je Engleska ...
... malo sam ipak ražošaran! Nisam otvaral škatule ali kola na parnjači, koliko se da videt kroz plastiku, su nacrtana i nisu pokretna, dizle ima, kako je gaspa napisal, ogradu debelu k'o šina a kupler je "klasični" od N-a (a "njima" bi to trebal bit američki kupler ). Nisam baš siguran da ću nastavit ovo kupovat (eventualno ako se pojavi PKP Ty-2 ili FS E636) ...
I da još jedna stvar, na parnjači je zastava (valjda) Italije a lokomotiva je Engleska ...
Gost- Gost
Zastava je od Republike Irske.dida je napisao/la:
Lokomotiva je inače bila napravljena u Egleskoj (tvornica Beyer, Peacock and Company iz Manchestera), ali vozila je za kompaniju Great Northern Railway iz Irske.
leteči vlak- Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010
Ja se isto moram složiti sa didom ako ovako nastave jedino ću ubuduće kupit samo neke posebno meni drage i posebne lokomotive a ne stihijski sve odreda...
DD- Broj postova : 234
Registration date : 20.07.2011
To je ono što nemogu videt po svjetlu lampe, ujutro će valjda bit boljeleteči vlak je napisao/la:Zastava je od Republike Irske ...
Gost- Gost
denisRI je napisao/la:Ja se isto moram složiti sa didom ako ovako nastave jedino ću ubuduće kupit samo neke posebno meni drage i posebne lokomotive a ne stihijski sve odreda...
Damir je napisao/la:Ja sam to odmah odlučio zato sada nemam brige...
Btw. ova engleska parnjača me podsjeća na lik iz crtića Tomica i vlakovi.
Edit: Raspilijo sam topic pa se rasprava o razlikama njemačkih i britanskih parnjača našla na drugom mjestu tj. ovdje
dida je napisao/la:To je ono što nemogu videt po svjetlu lampe, ujutro će valjda bit boljeleteči vlak je napisao/la:Zastava je od Republike Irske ...
Nije nikaj bolje. Na mom je modelu pod bilo kojim svjetlom zastava Italije. Malo su krivu boju stavili, jer ovo je definitivno crvena.
ICE-3M- Broj postova : 892
Registration date : 18.10.2011
Upravo se vratih iz Bi..e i na kiosku vidjeh da je izašal novi broj (broj 7) ...
Ovo mi i nije baš nešto napeto ali zato slijedeći broj za 15 dana (broj 8) ...
... u to ću svakako investirat (možda čak i u 2 primjerka)
Ovo mi i nije baš nešto napeto ali zato slijedeći broj za 15 dana (broj 8) ...
... u to ću svakako investirat (možda čak i u 2 primjerka)
Gost- Gost
Broj 8 je izašal i moj primjerak je na putu domu mom ...
Kad dojde budem ga ofotkal
P.S.
Za mesec dana je portugalski đuran!
Kad dojde budem ga ofotkal
P.S.
Za mesec dana je portugalski đuran!
Gost- Gost
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Ganz impozantno!
Caca se izvlaci na sina. Kao to njega zanima. A cini se da ga i zanima. Modeli su poprilicno dobre kvalitete, s obzirom na cijenu. Samo kad bi jos uletila kakva zutka....
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Po onome što ima ovde ... teško. Ali valja pratit kako što novo izlazi, možda iznenade čime (-> http://lokomotivesvijeta.com/?page_id=10)kico101 je napisao/la:Caca se izvlaci na sina. Kao to njega zanima. A cini se da ga i zanima. Modeli su poprilicno dobre kvalitete, s obzirom na cijenu. Samo kad bi jos uletila kakva zutka....
Ima i talijanska stranica -> http://digilander.libero.it/sportinglife/
Našal sam FS ali u opisu je E645 a fotka je E636
Gost- Gost
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.