Brodogradilište Kraljevica
+18
Pfaff
kico101
NP-549
novi_shef
ikar
max
zele
5ar
Jean
Silver
gorgoroth
Narcis
žac
LLeon
Barney
gti150
nukleusri
kiki273
22 posters
Stranica 5 / 7.
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Brodogradilište Kraljevica
Je, dizalice su sad novije. Jedna ovakva je još uvijek aktivna na navozu.
Sve drugo je isto, ili kako kaže NP- još gore.
Btw, kad smo već kod brodova, Tina Ujevića nisam uspio uslikat. Nije me bilo neko vrijeme inside.
Bella Desgagnes ostaje još neko vrijeme u Kraljevici (kobilica je položena 10.12.2008.) Montirat će joj blistere, valjda da bi dobili na brzini.
Sve drugo je isto, ili kako kaže NP- još gore.
Btw, kad smo već kod brodova, Tina Ujevića nisam uspio uslikat. Nije me bilo neko vrijeme inside.
Bella Desgagnes ostaje još neko vrijeme u Kraljevici (kobilica je položena 10.12.2008.) Montirat će joj blistere, valjda da bi dobili na brzini.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
LLeon je napisao/la:
Da li su ugradjeni novi motori?
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
Ne znam, trebali su bit. Oni stari su se pregrijavali, jer je brod pretežak.
Morat ću sutra obavit jedan telefonski poziv.
Morat ću sutra obavit jedan telefonski poziv.
Bella Desgagnes.
Jos uvijek joj se neda iz rodilista....
gti150 je napisao/la:Bella Desgagnes.
Jos uvijek joj se neda iz rodilista....
Nema veze, glavno da su si gospoda podijelili maxi božićnice i otpremnine. Lako je tuđim K po koprivi mlatit. Bi jako tanko srali da žive od onoga što si sami zarade.
Evo još par današnjih iz Kraljevice:
Prilazni most na dok. Obratiti pažnju na količinu leda i položaj mosta u odnosu na ulazni otvor.
Izgleda zadnji brod za sva vremena.
Doduše, tako smo se i sa Liburnijom pozdravljali lani pa će i ove godine tući nm po Jadranu od sjevera do juga, ali ovdje je ipak mislim puno ozbiljnija situacija...
Ne mogu vjerovati da će "crveni" dat u stečaj "TITOVO" BRODOGRADILIŠTE
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Oni već davno nisu crveni...max je napisao/la:Ne mogu vjerovati da će "crveni" dat u stečaj "TITOVO" BRODOGRADILIŠTE
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
"Lenac" je počeo kud i kamo normalnije radit nakon što su pregrmili stečaj. Nemogu vjerovat da nakon toliko iskustva kojeg imamo još uvijek velika većina ljudi misli da stečaj znači ključ u bravu i ajmo svi doma i na biro
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Bilo je i vrijeme da se proglasi stecaj. Viktor Lenac, Brodokomerc, Pevec... su primjeri kako stecaj ne znaci i gasenje firme.
2 godine kasne sa Bellom Desgagnes, potrosili su kredit koje im je adeze dao prije izbora i sve moguce kredite prije toga. Pa sto bi oni htjeli, i dalje zivit na drzavnoj sisi? Boli me k, radit cu koliko me volja (a nije me volja), kad zaskripi, drzava ce dat pare i svi sretni. E, ne moze to vise tako.
2 godine kasne sa Bellom Desgagnes, potrosili su kredit koje im je adeze dao prije izbora i sve moguce kredite prije toga. Pa sto bi oni htjeli, i dalje zivit na drzavnoj sisi? Boli me k, radit cu koliko me volja (a nije me volja), kad zaskripi, drzava ce dat pare i svi sretni. E, ne moze to vise tako.
A i DIOKI je posebna priča. Sad prozivaju Čačića, a kad su imali plaće među najboljima u RH onda nisu nudili da se malo uzme pa drugome pomogne. Basnoslovne otpremnine su pokupili u DINI, otišli na biro da bi se za par mjeseci vratili u DINU koja je promjenila ime. Lijepo im je reko: DIOKI je privatna firma
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
LLeon je napisao/la:Bilo je i vrijeme da se proglasi stecaj. Viktor Lenac, Brodokomerc, Pevec... su primjeri kako stecaj ne znaci i gasenje firme.
A da li su krivi radnici za to ili samo i isključivo uprave, nadzorni odbori i slični gadgeti koji su imenovani od vlasti pitaj boga za čije interese?
Radnik kad vidi da je nedisciplina i neodgovornost od same uprave logično je da će se i on ponašati tako. Moj pok. stari se naradio u tome škveru, na kraju ga je i ono otjeralo u grob jer je obolio od maligne bolesti uzrokovane izlaganju zračenja jer je prije radio s rendgenom i kontrolirao varove pa je znao i za vrijeme socijalizma i kasnije nakon promjene vlasti raditi i prekovremeno po šest dana u tjednu, ne zato da nabija sate za prosjek plaće, već zato što je imao posla, kao on, tako i ostali iz kolektiva. Radnik sigurno nije kriv ako je uprava u kurcu i donosi konstantno loše odluke koje na kraju neminovno dovedu do ovakve situacije.
Oni koji su omastili brk na ovakvom raspletu stvari, oni neće odgovarati ni za što kako to već biva u Lijepoj našoj....
Činjenica je da stečaj ne znači i kraj škvera, ali...budimo realni....ako netko nakon ovoga očekuje da će škver biti jači nego ikad, da će zadržati isti nivo proizvodnje uz racionalnije troškove što je neminovno, taj se bogami može uključiti u grupu ''Optimista je onaj koji kad mu sve lađe potonu zamisli da su to podmornice...''
Postaviš pitanje i odmah daš odgovor na njega.gti150 je napisao/la:
A da li su krivi radnici za to ili samo i isključivo uprave, nadzorni odbori i slični gadgeti koji su imenovani od vlasti pitaj boga za čije interese?
Radnik kad vidi da je nedisciplina i neodgovornost od same uprave logično je da će se i on ponašati tako.
Da, radnici su tu najmanje krivi. Kad vide da je je uprava "u banani", da nema discipline, onda će se i oni tako ponašat. Isključivo uprava je kriva da škver ima višak radnika, tj. da su neadekvatno raspoređeni. Uđi malo u njihove kancelarije, skladišta, radione, pa ćeš vidjet zujanje, bauljanje, nerad... O neorganiziranosti da ti ne pričam. Kad ja moram izgubit 2-3 sata vremena, i tonu živaca da bih riješio nešto što se uz malo dobre volje i dobru organizaciju može riješit za 10 minuta.
Btw, kako je moguće da radnici škvera idu doma na čekanje, a kooperanti im rade???
Nit su oni "crveni", nit je brodogradilište "Titovo". I tako već zadnjih 20 godina.max je napisao/la:Ne mogu vjerovati da će "crveni" dat u stečaj "TITOVO" BRODOGRADILIŠTE
blacktag- Broj postova : 333
Registration date : 24.07.2011
Što se dogodilo sa ova 2 zadnja?
Neko ih je odkupio ili su otuđeni?
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Damir je napisao/la:Što se dogodilo sa ova 2 zadnja?
Idu u opremanje.
Jedan u 3.Maj, a drugi navodno za Italiju..
Bella je vec u Trstu...
Nije li Bella na vlastiti pogon mogla do Italije?
Vidis gornju sliku da smo je oteglili do Trsta... , nesto sa makinama nije u redu.
blacktag je napisao/la:Vidis gornju sliku da smo je oteglili do Trsta... , nesto sa makinama nije u redu.
Znam, ali pitam zato što je Bella već bila 2 ili 3x na probnoj vožnji pred nekih godinu dana pa sam mislio da su riješili motore jer su prvi bili preslabi ili neadekvatni za taj brod...
Što se tiče tehničke strane priče, brod bi možda mogao sam otploviti do Trsta, ali se tu vjerojatno radi o ishodovanju dozvola koje se ne mogu dobiti dok brod nije u potpunosti gotov. To je samo jedna od mogućnosti.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
U drugoj polovici kolovoza dolazi brod na remont (ne znam detalje). Kad nesposobna uprava škvera nije znala osigurati posao, ima sposobnih privatnika koji znaju.
Danas dokovanje u malom doku.
Zakupci u "Kraljevici": Dalmontu najviše dokova i pogona
U »Kraljevicu« bi trebala ući još i riječka »Kvarnerplastika«, »Vidis« iz Kraljevice te »Takala« iz Praputnjaka
RIJEKA Budući zakupac najvećeg dijela pogona i dokova u Brodogradilištu »Kraljevica« u stečaju bit će najvjerojatnije njegov bivši glavni kooperant, kraljevički »Dalmont«. Pored Ivana Ivića, u »Kraljevicu« bi trebala ući još i riječka »Kvarnerplastika«, »Vidis« iz Kraljevice te »Takala« iz Praputnjaka.
Odluku o ove četiri tvrtke s kojima će stečajna upraviteljica Marija Ružić krenuti u završne pregovore i zaključivanje ugovora, da li na kraju samo sa nekima ili svima, donio je jučer Odbor vjerovnika, nakon dvoipolsatne sjednice koja je održana na riječkom Trgovačkom sudu.
Ponuda riječkog »Metisa« koja je najviše podigla buke u kraljevičkoj i široj javnosti s obzirom da je njihova intencija bila tamo napraviti rezalište brodova – odbijena je. Formalni je razlog, objašnjeno nam je nakon sjednice, to što su tražili zakup na najmanje 15 godina što je predugi rok da bi se o tome mogla donijeti odluka u stečaju.
Zadovoljni ishodom
Stečajna upraviteljica Marija Ružić najprije od resornog Ministarstva pomorstva mora zatražiti i dobiti suglasnost, bolje rečeno garancije da u narednom razdoblju neće doći do promjena s koncesijom brodogradilišta. U kraćem razgovoru nakon sjednice Odbora vjerovnika, Ružić je kazala kako očekuje da bi se ugovori s budućim zakupcima mogli potpisati kroz narednih petnaestak dana, a što bi onda »Kraljevici« u stečaju moglo donositi oko 200 tisuća kuna mjesečno od najamnine.
Gradonačelnik Kraljevice Josip Turina , koji je ujedno izabran i za predsjednika Odbora vjerovnika, bez obzira što su potraživanja Grada Kraljevice tek mala kap u odnosu na ona Ministarstva financija s čak 1,2 milijarde kuna potraživanja, nije krio zadovoljstvo jučerašnjim ishodom.
– Naravno da sam zadovoljan jer nakon dva i pol mjeseca mrtvila i »ruzine« koja se širila po našem brodogradilištu, sada će opet tamo početi nešto raditi, počet će »moving« nekih tristotinjak ljudi koji će svakodnevno dolaziti na posao, kazao je Turina kojeg posebno veseli da se radi o lokalnim tvrtkama.
Deset ponuda
Kako doznajemo, ponudu za zakup dijela ili cijele »Kraljevice« dalo je čak deset tvrtki. Sada se točno zna koje su sve bile u pitanju. Do Kraljevice »potegnula« je zadarska tvrtka »Rektor«, ali njezina je ponuda, baš kao i ona »starog« znanca »Kraljevice«, zagrebačkog »Adria-mara« koji je u ovom škveru prije nekoliko godina radio remont libijskih ratnih brodova, odbačena zbog nepotpune dokumentacije.
Nepotpunom je ocjenjena i ponuda »Unidisa« iz Zagreba. »Prijavnica« je stigla i od riječkog Ind-eka Ilije Šmitrana , a ponudom je dao i direktor talijanskog »Rosettija« u Rijeci Ognjen Antunac koji je u »Kraljevici« vidio mogućnost da gradi brodove-suppliere.
Podsjetimo kako je riječki »Rosetti« početkom ove godine ušao u joint-venture s »Viktor Lencem«. Osnovali su zajedničku tvrtku s kojom su aplicirali na Inagipov natječaj za gradnju dviju plinskih platformi.
Zašto je »Rosetti« odbijen, zanimalo nas je. Turina objašnjava kako je, prema bruxellskim uvjetima, krajnje dvojben nastavak gradnje brodova u »Kraljevici« nakon što je škver završio u stečaju. Zato se, dodaje, Odbor vjerovnika opredjelio prvenstveno prema remontnoj djelatnosti.
Inače, RH odnosno Ministarstvo financija u Odboru vjerovnika »Kraljevice «zastupa Branka Grabovac, Agenciju za upravljanje državnom imovinom Ljerka Živković, Brodarski institut iz Zagreba vježbenica Anisa Krivdić, a Tekol-Teri, kao predstavnika velikog dobavljača, Pero Markanović. Sjednici Odbora htio je prisustvovati, ali mu nije dozvoljeno, odvjetnik Igor Krković iz Rijeke koji je rekao da zastupa jednu tvrtku iz inozemstva koja je zainteresirana da bude u tijeku sa stečajnim postupkom »Kraljevice«, ali nije reći o kome je riječ.
Tvtke od 18 do 120 zaposlenih
»Kvarnerplastika« je tvrtka koju su zajednički osnovali Emilio Sušanj i Zoran Luštica iz riječkih Jadran hotela, a bave se proizvodnjom i popravkom malih plovila. Vlasnik »Vidisa«, koji je u ponudi naveo da se bavi završnim radovima u industriji i brodogradnji te da ima 19 zaposlenih, Kraljevičan je Darko Konjević dok je Snježana Štiglić vlasnica »Takale« s 18 zaposlenih. Iz »Dalmonta« su, pak, naveli da zapošljavaju 122 svojih radnika i 60 kooperantskih, a plan im je, tvrde, zaposliti još 40.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Zakupci-u-Kraljevici-Dalmontu-najvise-dokova-i-pogona
Stranica 5 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 5 / 7.