Vozni red 2021. / 2022.
4 posters
Stranica 1 / 1.
Vozni red 2021. / 2022.
Kao i svake godine, nabavio sam si HŽ-ov kurir. Donijela mi ga je iz Rijeke mlada susjeda koja je išla doktoru jer u Delnicama dobiju valjda tri primjerka koja se razgrabe do preksutra!
Osim Kurira2022. dobio sam u paketu i knjižicu s lokalnim voznim redovima za riječko područje. Kako mi je susjeda prenijela: "Često se mijenjaju pa je dobro imati…" ???
Kad več dijele, evo i najnovijeg broja stručnog časopisa. Priznajem, ima zanimljivosti!
Kad nabavim novi kurir, onako lokalpatriotski nastrojen, idem pogledati vozni red br. 60. da vidim ćega, ba, ima novog i zanimljivog…
Moram priznati, ostao sam Paf! Ako je vjerovati tiskanom, gotovo da nema izravne željezničke veze Rijeke i Zagrebačkog glavnog kolodvora (možda ima za Zagreb Klara, ali nijesam tražio).
Može se eventualno presjedati negdje oko Ogulina, ali se treba oboružati zengvičima, ovećom termosicom, a po mogućnosti i vrećom za spavanje jer su veze posložene tako da vlak u nastavku ode cca 1 sat prije nego stigneš u dolasku. Švašta.
Kopirao sam oba vozna reda. Samo prvu stranicu da ne zamaram čitateljstvo
Da me kasnije netko ne ispravlja, otišao sam na HŽ-ovu stranicu za kupnju karata. Jes', tako je (ako laže krava, ne laže rog!).
A u istom onom "Željezničaru" piše kako opada putnički promet. Ja bih rekao da HŽ gasi putnički promet.
Osim Kurira2022. dobio sam u paketu i knjižicu s lokalnim voznim redovima za riječko područje. Kako mi je susjeda prenijela: "Često se mijenjaju pa je dobro imati…" ???
Kad več dijele, evo i najnovijeg broja stručnog časopisa. Priznajem, ima zanimljivosti!
Kad nabavim novi kurir, onako lokalpatriotski nastrojen, idem pogledati vozni red br. 60. da vidim ćega, ba, ima novog i zanimljivog…
Moram priznati, ostao sam Paf! Ako je vjerovati tiskanom, gotovo da nema izravne željezničke veze Rijeke i Zagrebačkog glavnog kolodvora (možda ima za Zagreb Klara, ali nijesam tražio).
Može se eventualno presjedati negdje oko Ogulina, ali se treba oboružati zengvičima, ovećom termosicom, a po mogućnosti i vrećom za spavanje jer su veze posložene tako da vlak u nastavku ode cca 1 sat prije nego stigneš u dolasku. Švašta.
Kopirao sam oba vozna reda. Samo prvu stranicu da ne zamaram čitateljstvo
Da me kasnije netko ne ispravlja, otišao sam na HŽ-ovu stranicu za kupnju karata. Jes', tako je (ako laže krava, ne laže rog!).
A u istom onom "Željezničaru" piše kako opada putnički promet. Ja bih rekao da HŽ gasi putnički promet.
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Re: Vozni red 2021. / 2022.
Kako imaju malo putnika (zbog svojih voznih nereda) bolje im je reducirati ono malo što je preostalo.
Uostalom tako se neki tamo šef može pohvaliti da je ostvario veelike uštede i dobiti nagradu za to
Uostalom tako se neki tamo šef može pohvaliti da je ostvario veelike uštede i dobiti nagradu za to
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Upravo sam naišao na članak Vikrora Simončića u zg magazinu
.....broj putnika prevezenih željeznicama u Hrvatskoj kontinuirano opada. S ukupno 69,5 milijuna prevezenih putnika 2010. spali smo na tek 13,1 milijuna putnika 2020. Nevjerojatno u vremenu kada željezničku mrežu razvijaju širom Europe kao dio Zelenog plana, a to rade i naši zapadni i istočni susjedi. To što rade Kinezi je iz nekog drugog filma. Primjer možda nema veze s tekstom, ali kada sam vidio tu sliku zamislio sam se.
.....broj putnika prevezenih željeznicama u Hrvatskoj kontinuirano opada. S ukupno 69,5 milijuna prevezenih putnika 2010. spali smo na tek 13,1 milijuna putnika 2020. Nevjerojatno u vremenu kada željezničku mrežu razvijaju širom Europe kao dio Zelenog plana, a to rade i naši zapadni i istočni susjedi. To što rade Kinezi je iz nekog drugog filma. Primjer možda nema veze s tekstom, ali kada sam vidio tu sliku zamislio sam se.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Postoji li nešto u Lijepoj njihovoj što Adze nije upropastio?
A da pozovemo Kineze da nas usvoje na 10-ak godina što bi trebalo biti dovoljno da nas osvijeste i uzdignu?
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Jedino bi dobili kose oči ("Ah, opet riža!").borna je napisao/la:A da pozovemo Kineze da nas usvoje na 10-ak godina što bi trebalo biti dovoljno da nas osvijeste i uzdignu?
besposlenpop- Broj postova : 1487
Registration date : 18.06.2021
Pfaff likes this post
Netko me upozorio da je na FB pročitao komentar o VR i vidio slikicu. Znači, čita nas se, a ponekad i prepiše!!! Neka, neka...
Imam i ja taj vozni red i takoder sam nemalo razocaran. Ocito je netko odustao od vlakova Zagreb - Rijeka, jer osim onog sezonskog Rijeka - Vinkovci/Osijek, nema drugog vlaka. 4000/4001 racunam kao lokalni vlak, a ne nekaj kaj povezuje Zagreb i Rijeku. Ukinut je dakle vlak 702/702 Rijeka - Zagreb - Osijek. Taj vlak ionako nebi imao smisla ove i iduce godine, jer bi zbog gradnje drugog kolosijeka od Dugog Sela do Koprivnice vise bilo zamjenskih buseva nego kaj bi vlak vozil, a kako je odbran izvodac radova na izgradnji drugog kolosijeka Karlovac - Hrvatski Leskovec i tu bi bila slicna situacija. Inace mi je ovaj sezonac s polaskom iz Rijeke u 1,35 ima stvarno odlican vozni red. Zivo me zanima ko bu s njim putoval. Ipak, najvece razocaranje mi je relacija 12 Zagreb - Zabok - Varazdin - Kotoriba. Kako se vec zna, od ovog voznog reda je pustena u promet modernizirana i elektrificirana pruga Zapresic - Zabok, pa sad tu voze EMV Zagreb - Zabok, gdje se presjeda na DMV za Varazdin. To i nebi bil neki problem da presjedanja ne traju i do 40 minuta. Prije su se direktni vlakovi Zagreb - Varazdin/Kotoriba krizali u Zaboku i stajali su nekih najvise 10 minuta, a u tom nekom roku su kretali i vlakovi za Krapinu i Stubicu i zbog takvog voznog reda je bilo putnika kolko hoces. S ovakvim voznim redom su unistili ono kaj su dobili poboljsanjem infrastrukture.
Usporedba s 2010 je besmislena, jer je te godine prigradski promet Zagreba bil besplatan za ucenike, studente, penzice itd., pa su svi uzimali usput i dodatak za HZ, a to su racunali kao prevezene putnike. Jednostavno, netko je uzel godisnju za vlak i vozil se s njim jednom il nijednom u toj godini, a ovi ga racunali kao putnika.
Usporedba s 2010 je besmislena, jer je te godine prigradski promet Zagreba bil besplatan za ucenike, studente, penzice itd., pa su svi uzimali usput i dodatak za HZ, a to su racunali kao prevezene putnike. Jednostavno, netko je uzel godisnju za vlak i vozil se s njim jednom il nijednom u toj godini, a ovi ga racunali kao putnika.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Pfaff likes this post
Similar topics
» Vozni red 2020. / 2021.
» Vozni red 2022./2023.
» Promet Split - Vozni red gradskih i prigradskih linija + Vozni park
» Banija 2021
» Fortis 2021.
» Vozni red 2022./2023.
» Promet Split - Vozni red gradskih i prigradskih linija + Vozni park
» Banija 2021