Ljeto 2022.
+3
Pfaff
borna
besposlenpop
7 posters
Stranica 1 / 11. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
Re: Ljeto 2022.
P.S. Nisam proučaval slično naslovljene teme, pa samo da pripomenem da je namjera ove da se tu istresu sve frustracije povezane s ljetnim nevoljama i vrućinama.
Vele doktori i nadridoktori da je nešto takvo dobro za oslobađanje od stresa ...
Smrt stresu - sloboda narodu
Vele doktori i nadridoktori da je nešto takvo dobro za oslobađanje od stresa ...
Smrt stresu - sloboda narodu
Pfaff likes this post
Bilo je i dosta lošije, doduše uobičajeno mjesec dana kasnije?
Sjećam se 1990 ako se ne varam kada je 10-ak dana dnevna temperatura bila 35-36 C no još je teže bilo noću jer se nije
spuštala ispod 30! Ja sam tada radio na Radio Sljemenu u Jurišićevoj, imali smo prastare klima-aparate ugrađene u balkonska
vrata. Kad bi ih uključili sve se treslo i bučilo a trebalo im je i do pola sata da počnu malo hladiti.
Obzirom da sam morao snimati i emitirati emisije morao sam ih gasiti jer ne bih čuo što radim a zujanje se čulo i u
akustičko izoliranom studiju. Kako je bilo ljeto i doba godišnjih odmora znao sam odraditi i 2 smjene, od 8 do 22 u takovim
neuvjetima. Na poslu sam bio u kratkim hlačama i potkošulji (sa rezervom za zamjenu kad bi postale mokre)
Sjećam se 1990 ako se ne varam kada je 10-ak dana dnevna temperatura bila 35-36 C no još je teže bilo noću jer se nije
spuštala ispod 30! Ja sam tada radio na Radio Sljemenu u Jurišićevoj, imali smo prastare klima-aparate ugrađene u balkonska
vrata. Kad bi ih uključili sve se treslo i bučilo a trebalo im je i do pola sata da počnu malo hladiti.
Obzirom da sam morao snimati i emitirati emisije morao sam ih gasiti jer ne bih čuo što radim a zujanje se čulo i u
akustičko izoliranom studiju. Kako je bilo ljeto i doba godišnjih odmora znao sam odraditi i 2 smjene, od 8 do 22 u takovim
neuvjetima. Na poslu sam bio u kratkim hlačama i potkošulji (sa rezervom za zamjenu kad bi postale mokre)
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Varam li se ili je ove godine sezona kiselih krastavaca krenula nešto ranije?
- Broj postova : 11491
Registration date : 17.03.2008
Nije, nego nemamo Pričice i sličice sa zagrebačkih pruga gdje bi ljepili termometre, pa se moramo služiti ovakvim podvalama.Pfaff je napisao/la:Varam li se ili je ove godine sezona kiselih krastavaca krenula nešto ranije?
Pfaff likes this post
besposlenpop likes this post
Nije lošo, nije lošo ...
Imam u zamrzivaču jači argumenat, al gledam da ga izvučem u primjerenijim uvjetima.
Imam u zamrzivaču jači argumenat, al gledam da ga izvučem u primjerenijim uvjetima.
Pfaff likes this post
Imam dakle temu u kojoj mogu davati meteo podatke
Danas Najniža temperatura: 17.2°C 5:45 Najviša temperatura: 29.1°C 12:55
Obzirom da više-manje stalno pirka vjetar je sasvim ugodno, dapače čak mi je ujutro bilo malo hladno.
More je još uvijek pristojno osvježavajuće od jutarnjih 21 do popodnevnih 22,5
Danas Najniža temperatura: 17.2°C 5:45 Najviša temperatura: 29.1°C 12:55
Obzirom da više-manje stalno pirka vjetar je sasvim ugodno, dapače čak mi je ujutro bilo malo hladno.
More je još uvijek pristojno osvježavajuće od jutarnjih 21 do popodnevnih 22,5
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Jesu međedi već otišli na jug?
borna and besposlenpop like this post
Naši susjedi su već dobili neželjeno osvježenje
a vrag lagano putuje i prema nama
Slovenska slika se prikazuje sa zakašnjenjem i još k tome pokazuje "englesko" no daleko je bolja od našeg izvora.
Baška danas- Najniža temperatura: 19.4°C 5:51 Najviša temperatura: 31.8°C 14:34, ima još vremena za dalnji porast
Slovenska slika se prikazuje sa zakašnjenjem i još k tome pokazuje "englesko" no daleko je bolja od našeg izvora.
Baška danas- Najniža temperatura: 19.4°C 5:51 Najviša temperatura: 31.8°C 14:34, ima još vremena za dalnji porast
borna- Moderator
Ja jedva čekam!borna je napisao/la:Naši susjedi su već dobili neželjeno osvježenje
...
...
Meteorolozi valjda upotrebljavaju normalno (srednjeevropsko) vrijeme, a ne ove zimsko/ljetne varijante.
Bilo je predvečer krenuti / ne krenuti u nabavu (i odlaganje otpada). Još me je zezal Interplet na meteoroaplikaciji, al sam odlučil na temelju bakine mudrosti: ak se z babinog kuta svetli, ne bu kiše.
Taman sam potrpal špeceraj u kolica, kad vidim vani pljušti.
A niš, izašel van pod nadstrešnicu - bilo je malo sparno, al se je uočavalo da pljusak slabi.
Čekal sam još nekih 10-ak minuta, prisjećal se jednog potopa u Billi pred 8 godina i kad je još škrapalo, pretovaril i krenul.
Bar mi je opralo prašinu i blato s pleha.
Taman sam potrpal špeceraj u kolica, kad vidim vani pljušti.
A niš, izašel van pod nadstrešnicu - bilo je malo sparno, al se je uočavalo da pljusak slabi.
Čekal sam još nekih 10-ak minuta, prisjećal se jednog potopa u Billi pred 8 godina i kad je još škrapalo, pretovaril i krenul.
Bar mi je opralo prašinu i blato s pleha.
Pfaff likes this post
Jutros u 8 i 20: Temperatura: 26.2 °C Vlaga: 70 % Tlak: 1009.6 hPa Vjetar: S 0.0 m/s
Svi preduvjeti za vreli dan, bolje je držati se blizine mora ili ne izlaziti iz njega!
Svi preduvjeti za vreli dan, bolje je držati se blizine mora ili ne izlaziti iz njega!
borna- Moderator
Uzgred: Hvala mu i dika ko izmisli ovu temu. Jer inače odosmo posve u parlog...
Naši brižni autobuseri se trude i na tome im svaka čast, Borna sveudilj brčka nogice u hladnoj vodi i to je to.
Gaspa valjda čeka jesenje povodnje da mu opet krene, a ja već mjesec dana završavam jednu temu pa nikako. "Ko gladan srati", rekla bi moja bakica...
Naši brižni autobuseri se trude i na tome im svaka čast, Borna sveudilj brčka nogice u hladnoj vodi i to je to.
Gaspa valjda čeka jesenje povodnje da mu opet krene, a ja već mjesec dana završavam jednu temu pa nikako. "Ko gladan srati", rekla bi moja bakica...
besposlenpop likes this post
Tja, meni piskaranje dobro dođe kao kratki odmor između radova.
Od jutra do popodne se temperatura popela do 31 C (sada je oko 29) no vlaga se nije spuštala ispod 50 posto.
Od strane Austrije/Italije se polako provlačio veeliki vlažan oblak koji je sada nad istočnom Hrvatskom a vidim da nam se sprema novi.
Ja sam ovo ne-vrijeme iskoristio za kućne radove a pojavu znoja sam ispirao pod dragim Hladnim tušem
Od jutra do popodne se temperatura popela do 31 C (sada je oko 29) no vlaga se nije spuštala ispod 50 posto.
Od strane Austrije/Italije se polako provlačio veeliki vlažan oblak koji je sada nad istočnom Hrvatskom a vidim da nam se sprema novi.
Ja sam ovo ne-vrijeme iskoristio za kućne radove a pojavu znoja sam ispirao pod dragim Hladnim tušem
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Hm, izjednačenija je s mojom nek s unutarnjom. A ovi meteororozi stalno nešto prijete - ako danas nije bilo kijameta, bi'će sutra sigurno.
Štajaznam, oće me ... otvorim ja tako neku temu na već nekom forumu, pa se svi sjate na teferić ...Pfaff je napisao/la:Uzgred: Hvala mu i dika ko izmisli ovu temu. Jer inače odosmo posve u parlog...
Neke je poukidalo samo to da je admin sprčako nešto u trafostanici, neke je ukinuo forum zajedno sa sobom, a ova nasreću, ima rok trajanja.
One Skretnice čekaju da posvršavam razne poslove da me ne bi grizla savjest.
Danas je u 6 jutro bilo ugodno svježe sa 21 c no sada u 8 je već 25 pa je vrijeme požuriti na namakanje dok nije zakuhalo
i ugrijalo more koje već hvata i 23 c
i ugrijalo more koje već hvata i 23 c
borna- Moderator
Stranica 1 / 11. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11