Jesen 2023.
+2
borna
Pfaff
6 posters
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Jesen 2023.
Mene su peseki pred pola sata izveli van na šetnju do parka, sijalo je sunce....
Kad smo nakon par minuta stigli tamo navukli su sivi oblaci i započelo je hladno puhati.
Krenuli smo natrag kad je započela kišica pa sve jače, digao se i jaki vjetar koji je počeo rušiti velike suncobrane u
kafićima ispred Importanea. Zadnjih 100 metara do spasa od kuće smo bili skroz mokri
Sada dok se sušimo uz uključeno grijanje je nevera prošla no ipak još pada.
Kad smo nakon par minuta stigli tamo navukli su sivi oblaci i započelo je hladno puhati.
Krenuli smo natrag kad je započela kišica pa sve jače, digao se i jaki vjetar koji je počeo rušiti velike suncobrane u
kafićima ispred Importanea. Zadnjih 100 metara do spasa od kuće smo bili skroz mokri
Sada dok se sušimo uz uključeno grijanje je nevera prošla no ipak još pada.
borna- Moderator
- Broj postova : 9404
Registration date : 16.11.2010
Bablje ljeto polako se pretvara u jesen ...
Obzirom da zime opet biti neće, predlažem da ovu dretvu naslijedi proljeće 2024.
Obzirom da zime opet biti neće, predlažem da ovu dretvu naslijedi proljeće 2024.
besposlenpop- Broj postova : 1459
Registration date : 18.06.2021
Nisam baš siguran da će zima izostati, barem nekim sretnicima poput Pfaffa koji jedva čeka da zakurbla frezu
Uvijek sam mu zavidan na tome jer sam uvijek volio čistiti snijeg i bio dobrovoljac.
To što meteorolozi najavljuju toplu zimu ne znači da neće biti hladnih razdoblja sa snijegom i u nizinama?
Uvijek sam mu zavidan na tome jer sam uvijek volio čistiti snijeg i bio dobrovoljac.
To što meteorolozi najavljuju toplu zimu ne znači da neće biti hladnih razdoblja sa snijegom i u nizinama?
borna- Moderator
Uvijek si dobrodošao, a ja ću Ti skuhati juhicu, a možda bude i sarmi i palaćinaka. Kakvi su moderni trendovi, možda dobiješ i pussu!borna je napisao/la:Nisam baš siguran da će zima izostati, barem nekim sretnicima poput Pfaffa koji jedva čeka da zakurbla frezu
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
borna and besposlenpop like this post
Do jučer su na mobitelu od subote prognozirali linearni pad temperature (pa i minuse - i već sam se počel duhovno spremati za zamjenu guma), a od jutros su u porastu prema 18.
Jedina promjena je da sam pokrivače zamijenil s tankim poplunom.
Jedina promjena je da sam pokrivače zamijenil s tankim poplunom.
8. studenog
Napokon...
Sinoć i noćas je prilično padalo. Među ostalim pala je i trapatura pa je sad primjerena kalendaru!
Bila pred jutro dosta gusta magla
Sinoć je nešto malo grmbljavinarilo i kao da je bilo i grašice jer vidim neke nakupine na rubu krova. Po terenu nema ničeg
Sve se to sad razvuklo i nebo je skroz vedro und sunčano
Napokon...
Sinoć i noćas je prilično padalo. Među ostalim pala je i trapatura pa je sad primjerena kalendaru!
Bila pred jutro dosta gusta magla
Sinoć je nešto malo grmbljavinarilo i kao da je bilo i grašice jer vidim neke nakupine na rubu krova. Po terenu nema ničeg
Sve se to sad razvuklo i nebo je skroz vedro und sunčano
borna likes this post
U Zagrebu je zadnjih dana jako porastao broj automobilskih sudara, čim zahladi i padne kišica postaje opasno voziti se.
Dodatna opasnost je i magla koja se pojavljuje svakog jutra u blizini rijeke i šuma.
Policija je otpočela berbu poklonika proslave Martinja, samo noćas ih je ulovila 44 Rekorder je napuhao 3,63 promila
Trenutno je ovako: 7° Feels like 4° Precipitation0.7mm 6 m/s moderate breeze from north west
Čekam da prestane kiša i pojavi se barem malo sunca te zatopli za koji stupanj pa da izađem van....
Dodatna opasnost je i magla koja se pojavljuje svakog jutra u blizini rijeke i šuma.
Policija je otpočela berbu poklonika proslave Martinja, samo noćas ih je ulovila 44 Rekorder je napuhao 3,63 promila
Trenutno je ovako: 7° Feels like 4° Precipitation0.7mm 6 m/s moderate breeze from north west
Čekam da prestane kiša i pojavi se barem malo sunca te zatopli za koji stupanj pa da izađem van....
borna- Moderator
Pfaff je napisao/la:
Pada prvi ovosezonski snijeg
...
Sinoć sam upogonijo grijanje.
Nikad kasnije.
Pfaff likes this post
A ja imam srecu, pa imam ostakljeni balkon, pa grijanje nisam vec par godina upalil. Inace, prvi ovogodisnji snijeg sam videl jos prosle nedjelje na Tauernu na putu iz Zagreba za München.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
borna likes this post
Došli su prvi ovogodišnji minusi u Zagreb
Jutros u Maksimiru bijaše -3 ali kod Griča ugodnijih +3. Vrijeme je lijepo, sunčano pa se temperatura diže, trenutno je
iznad 7 C. Gledam malo unaprijed pa vidim kišurinu u utorak a od četvrtka nove minuse?
Jutros u Maksimiru bijaše -3 ali kod Griča ugodnijih +3. Vrijeme je lijepo, sunčano pa se temperatura diže, trenutno je
iznad 7 C. Gledam malo unaprijed pa vidim kišurinu u utorak a od četvrtka nove minuse?
borna- Moderator
Noćas me u 2 sata i 20 minuta probudila eksplozija
Kad sam otvorio oči i vidio bljeskanje shvatio sam da je to grmljavina koja se u tihom gradu čula jače.
Nastavilo se sa tim zvučnim udarima, jedan bliski grom je stvorio takav udar da se cijela kuća zatresla
Spustio se obilni potop, otprilike do 3 sata u noći se sve polak smirilo pa sam ponovo zaspao.
Kad sam otvorio oči i vidio bljeskanje shvatio sam da je to grmljavina koja se u tihom gradu čula jače.
Nastavilo se sa tim zvučnim udarima, jedan bliski grom je stvorio takav udar da se cijela kuća zatresla
Spustio se obilni potop, otprilike do 3 sata u noći se sve polak smirilo pa sam ponovo zaspao.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Jeje, piše i u medijima. A Vakulonci su smislili neko komplicirano objašnjenje i naziv i kažu da nije posljednji put!borna je napisao/la:Noćas me u 2 sata i 20 minuta probudila eksplozija
23. studenog
Zastudenilo!
Trapatura se strmopizdila do nule...
Čujem da je na Quarneru vedro, ali ovdje kod mene je svijetlomutnosivo, srećom ništa ne puše, a nema ni padalina. Ako potraje, bit će dobro jerbo moram malo preslagivati drfca!
Gospon Tušek mi piše da su ceste mahom prohodne za sva vozila osim burovite dionice na A6 (joj, kako volim autoputove!)
Piše još i da se neka budalet'na šećka po riječkoj obilaznici. Dosad smo imali srne i veprove, sad su i dvonošci krenuli šalabazati
Zastudenilo!
Trapatura se strmopizdila do nule...
Čujem da je na Quarneru vedro, ali ovdje kod mene je svijetlomutnosivo, srećom ništa ne puše, a nema ni padalina. Ako potraje, bit će dobro jerbo moram malo preslagivati drfca!
Gospon Tušek mi piše da su ceste mahom prohodne za sva vozila osim burovite dionice na A6 (joj, kako volim autoputove!)
Piše još i da se neka budalet'na šećka po riječkoj obilaznici. Dosad smo imali srne i veprove, sad su i dvonošci krenuli šalabazati
25. studenog
Snijeg!
Jutro je osvanulo prilićno šljivurozno...
Noćas je malo sniježilo - tek toliko da malo nabrašni selo i gaj
Vrana se smrzava
Kad je granulo sunce, sve se pretvorilo u bajku...
Naložio sam sve kapacitete pa će biti toplo i meni i mačorima!
Snena jutarnja idila u selu mojem malom
Pristavio sam grah
Snijeg!
Jutro je osvanulo prilićno šljivurozno...
Noćas je malo sniježilo - tek toliko da malo nabrašni selo i gaj
Vrana se smrzava
Kad je granulo sunce, sve se pretvorilo u bajku...
Naložio sam sve kapacitete pa će biti toplo i meni i mačorima!
Snena jutarnja idila u selu mojem malom
Pristavio sam grah
Sve se zabijelilo: Na Sljemenu pada snijeg
Kao što je ranije najavljeno, u petak navečer došlo je do sniženja temperatura i oborina. I dok u Zagrebu pada lagana kiša, oborina se na vrhu Medvednice pretvorila u snijeg.
Videosnimke sa Sljemena pokazuju tako da se oko vidikovca i kod gornje postaje sljemenske žičare stvorio tanak snježni pokrivač, a vide se i prolaznici koji uživaju u svježem, sad već zimskom zraku.
link
Prema prognozi oko slijedeće ponoći bi i u gradu moglo biti malo snješka samo za ukras?
Kao što je ranije najavljeno, u petak navečer došlo je do sniženja temperatura i oborina. I dok u Zagrebu pada lagana kiša, oborina se na vrhu Medvednice pretvorila u snijeg.
Videosnimke sa Sljemena pokazuju tako da se oko vidikovca i kod gornje postaje sljemenske žičare stvorio tanak snježni pokrivač, a vide se i prolaznici koji uživaju u svježem, sad već zimskom zraku.
link
Prema prognozi oko slijedeće ponoći bi i u gradu moglo biti malo snješka samo za ukras?
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Gledam malo unaprijed i vidim da bi koji cm snijega mogao pasti već ujutro u četvrtak 30. ali će ga kiša brzo isprati.
3 cm snijega u subotnje jutro je kao naručeno za otvaranje Adventa i mogao bi se zadržati obzirom na minuse koji ostaju
na dalje. Srijeda 6.12 bi mogla donijeti novi snijeg, za sada je predviđeno 11 cm
3 cm snijega u subotnje jutro je kao naručeno za otvaranje Adventa i mogao bi se zadržati obzirom na minuse koji ostaju
na dalje. Srijeda 6.12 bi mogla donijeti novi snijeg, za sada je predviđeno 11 cm
borna- Moderator
28. studenog
Ništ od snijega
Najavljivali su svašta. Sinoć sam očekivao snijeg jer je cijelo popodne i noć sipila dosadna kiša. Samo je trapatura morala malo pasti s cjelodnevnih +4. Umjesto toga, popela se do ponoći na preko +5 tako da sam čak i prestao ložiti.
Palo je 40-ak litara - danas ima novu šansu. Bumo vidli!
Ništ od snijega
Najavljivali su svašta. Sinoć sam očekivao snijeg jer je cijelo popodne i noć sipila dosadna kiša. Samo je trapatura morala malo pasti s cjelodnevnih +4. Umjesto toga, popela se do ponoći na preko +5 tako da sam čak i prestao ložiti.
Palo je 40-ak litara - danas ima novu šansu. Bumo vidli!
borna likes this post
borna- Moderator
Pfaff likes this post
I opet je vrijeme prevarilo meteorološka računala, zatoplilo je pa osim u višim predjelima snijega neće biti
Pored toga najavljenog potopa srećom neće biti, kiše je puno manje od predviđenog kao da je isparila.
Rekao bih da je klimatsko zatopljenje zadnjih godina umanjilo točnost meteo prognoza koje su postale nepredvidljive?
Pored toga najavljenog potopa srećom neće biti, kiše je puno manje od predviđenog kao da je isparila.
Rekao bih da je klimatsko zatopljenje zadnjih godina umanjilo točnost meteo prognoza koje su postale nepredvidljive?
borna- Moderator
1. prosinca
Još 30 dana do praščića i vrancuske!
Jutro je osvanulo nepristojno toplo (a zvali su snijeg)
Nebo je tmurnosivo. Kiša se malo smirila, ali i dalje povremeno pada. Sve je natopljeno vodom i šljapka pod nogama. Moji krtovi osnivaju vaterpolo savez
Prema mojoj procjeni zalilo nas je nekih 180+ litara po četvornom metru
Pažljivo pratim razvoj situacije
Još 30 dana do praščića i vrancuske!
Jutro je osvanulo nepristojno toplo (a zvali su snijeg)
Nebo je tmurnosivo. Kiša se malo smirila, ali i dalje povremeno pada. Sve je natopljeno vodom i šljapka pod nogama. Moji krtovi osnivaju vaterpolo savez
Prema mojoj procjeni zalilo nas je nekih 180+ litara po četvornom metru
Pažljivo pratim razvoj situacije
U medijima nas najprije plaše najavama "klimatske bombe" pa potopom, jaakim zahlađenjem i koje čime.
Kad se sve to izjalovi niti slovca isprike, mogli bi zamoliti meteorologe da nam objasne kuda i kako je nestalo
sve to najavljeno? Ako ovako nastave uskoro im neće nitko vjerovati!
Kad se sve to izjalovi niti slovca isprike, mogli bi zamoliti meteorologe da nam objasne kuda i kako je nestalo
sve to najavljeno? Ako ovako nastave uskoro im neće nitko vjerovati!
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Ja im ionako ne vjerujem. Ja jednostano pogledam kroz prozor i vidim situaciju.
A prognoze mikroklimatskih zbivanja su jednostavno nemoguća misija
A prognoze mikroklimatskih zbivanja su jednostavno nemoguća misija
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5